Přejít na obsah

Žhavení

Petan.VUT

Doporučené příspěvky

Když přijdu k autu, jak k studenému, tak teplému, tal zapnu zapalování, a symbol žhavení se objeví tak na 1-2 vteřiny a pak zhasne hned. Motor za tepla startuje dobře, ale za studena chytne sice hned, ale ze začátku někdy tak jaksi divně kucká 1 vteřinu,než se chytne. A to tady bylo venku třeba ráno těsně pod nulou. žhavičama to asi nebude....kamoš mi říkal, že by mohlo byt špatné nějaké čidlo na teplotu....nemá někdo nějaké zkušenosti??

Mám octavii tdi 81 Kw 2001

Odkaz ke komentáři

No sahnes po smere tej sipky,zozadu toho bloku jak vidis tie tri zhavice. Moze byt ze tam nemas tie zhavice len holu trubku. To je na predhrev chlad. kvapaliny. No ale zo zadu je konektor cidla. ked ho vytiahnes tak RJ nahodi nudzovy rezim a vtedy bude zhavit dlho. Ak mas zhavice v poriadku tak by si to mal poznat ci sa zlepsi start alebo nie. AK nie tak mas zrejme zhavice KO.

Funkcny zhavic staci odskusat ziarovkovou skusackou. Das dole konektory zo zhavicov,ide to dost tazko a skusackou prepojis + pol z baterie a skusas kazdy zhavic. Pokial zasvieti ziarovka tak je funkcny ale moze byt stary,teda namiesto toho aby rozzhavil cely konec cca 2 cm,tak moze len spicka svietit.

Vtedy len jedina kontrola vybrat von a okometricky na baterke skusit ako zhavi. Spicky zhavicov sa NIKDY necistia nicim,je tam vrstva spec. kovov.

Najlepsie som sa pobavil ked kolega doniesol ukazat stare zhavice z fordu. Normalne chybal ten koniec co zhavi. No ale mna by zaujimalo kam zmizol a co to spravilo s valcom? AKe to musi mat ryhy na valci...Ale to mimo temy.

post-650-1257324692_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Tak sem se na to dneska tyk jenom rychle díval a předehřev tam nemám kapaliny. Je tam jenom hadica a trubka? Ale teda žádný čidlo nebo konektor sem nějak nepostřehl. To je přímo na té trubce kapaliny?nebo to je za tím jak kdyby kulatým deklíkem? To pak nechápu, jak to čidlo pozná, když máš ve válcu dobře nažhaveno?? Možná se ptám blbě...ale nevím no. za každou radu dík.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 2 týdny později...
Když přijdu k autu, jak k studenému, tak teplému, tal zapnu zapalování, a symbol žhavení se objeví tak na 1-2 vteřiny a pak zhasne hned. Motor za tepla startuje dobře, ale za studena chytne sice hned, ale ze začátku někdy tak jaksi divně kucká 1 vteřinu,než se chytne. A to tady bylo venku třeba ráno těsně pod nulou. žhavičama to asi nebude....kamoš mi říkal, že by mohlo byt špatné nějaké čidlo na teplotu....nemá někdo nějaké zkušenosti??

Mám octavii tdi 81 Kw 2001

Ten tvůj příznak jako že po studeném startu jakoby motor hned nešel na všechny válce a teprve po pár otáčkách už běžícího motoru se to srovná. To asi nebude čidlem teploty ,ale máš zřejmě chybně nastavený předvstřik. Měří se VAGem na běžícím motoru.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Nevím o které octávce se bavíte,ale u O II žhavení fakčí až od -5 stupňů,do te doby sice kontrolka žhavení svítí,ale nežhaví, a ohřev vzduchu topení má topnou spirálu,která se sepne od _2 stupňů

Odkaz ke komentáři

Presne jak rika Pepa. Akorat i gdyz je 0 nebo -5 tak to zhavy stejnou dobu jako treba v +20 (teda zhavy ne ale ta lampicka sviti) ale jak jsou teploty vice pod nulou (zhruba do cca -10) trva to mozna 2-3s a jak je chladnej jak -10 tak tak to drva hodne dele (tak 10-15s)!

Odkaz ke komentáři
  • o 7 měsíců později...

Ahoj,

mám škodu octávii combi II TDi rs a mám podobný problém. Po několika kilomentrech mi začně blikat žhavení, sníží se výkon motoru a pal.počítač píše (motor do dílny). Byl jsem teda v autorizovaném servisu a tam jsem se dozvěděl, že bude na 90% špatná palubní deska "to ji prý pokaždé ukázala diagnostika". Když jsem se zeptal na cenu, tak jsem myslel, že tam padnu na zem. Bohužel se nedá nic dělat, takže zítra půjdeme zkusit výměnu. Pokud to nebude tím, tak palubní desku vrátím a peníze dostanu zpět. Jinak cena je přesně 18tis. :)

Až problém odstraním, tak dám vědět co byla závada :(

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...