Jump to content

Spotřeba

Recommended Posts

Dlouhodobý průměr mám v podpisu, tedy 7,8 l / 100 km, což v praxi znamená v zimě na 205/55 R16 spotřebu kolem 7,2 l, v létě na 225/40 R18 8,2 l / 100 km.

Při provozu v pražských zácpách i 11 l / 100 km, ale není se co divit, když 10 km přes Prahu jedu hodinu a čtvrt.

Jinak jako u každého přeplňovaného motoru je spotřeba silně závislá na jízdním stylu.

• 4 weeks later...

Tak dnes jsem myslel, že už nedojedu ani k benzínce a budu stát někde na D1 nejlépe v rychlém pruhu a 20 km k benzínce:

V Rakovníku jsem v týdnu dolil benzín, dnes při výjezdu 150 km dojezd, říkám si fajn, ale za Prahou ryhlý pokles dojezdu a na asi 64. km D1 dojezd NULA a do Humpolce kde jsem plánoval tankovat 26 km....celou dobu žádná benzínka, tak jsem se jen modlil, a pak natankoval 54,25 litrů do nádrže o objemu 55l :feve:

• 6 months later...
  • 8 months later...

Já v tom mám i Prahu - nejezdím v ní každý den, ale poslední dobou to bylo docela často, takže jinak bych snad byl ještě níž.

Když natankuju, ukazuje mi to dojezd obvykle kolem 670-690 km, jen když se pohybuju v Polabí tak i 800, a většinou i těch 650-680 najedu než tankuju.

Pneu mám samozřejmě taky 225/40 R18 92ZR, Conti SC3 vloni nové.

Vim, ze se da jezdit i s velmi slusnou spotrebou, sam jsem jel podle maxidotu v Rakousku po dalnici za neco okolo 7 litru, ale v mestkem provozu na kratkych vzdalenostech jsem se toto leto pod 11 litru nedostal ...

Celkove me porad laka zkouset silu motoru a tak ta spotreba moc klesnout nechce :lool:

• 4 weeks later...
Guest chipmann
To věřím, tyhle krátké trasy jsou nejen na houby na spotřebu, ale i na životnost motoru.

Klidnou jízdou dle předpisů umím i pod 6 l, teda záleží na terénu a provozu samozřejmě. Ale třeba ze ZR do Kolína v pátek odpo naprosto bez problémů :-)

Cooo ??? 6l ty voe to jedeš stále s kopce nééé :) :) já jezdím s mojí dlouhodobě kolem 8,5l :)

• 1 month later...
  • 2 months later...
  • 5 weeks later...
  • 1 month later...

Tak jsem se konečně dostal k datům o spotřebě za tenhle rok a zatím mám průměr 7,59 l/100 - rozpětí od 7,00 do 7,85 l/100 km.

Nutno dodat, že to jsou kilometry, které z větší části najezdil brácha, já jen něco o dovolené.