Přejít na obsah

vyčištěná skrtící klapka

Guest GaGy

Doporučené příspěvky

Ahoj lidi ,dnes sem se pustil do vyčištění klapky a bylo to hnus .. za celou dobu existence to u toho auta snad nikdo nedělal.

Jen ted když nastartuju tak mám cca 1100 otáček a když jedu a vyřadím tak cca 1500 ... Myslíte si že to klesne nebo se to musí napojít na kompa ???

btw: odpojil sem baterii ,sešlápl brzdu a nechal přes hodinu stát ... Tak to kdosi psal na netu ...

Ještě jeden dotaz...

Občas se mi stane že zastavím. Uplně že se kola zablokují a zařadím zpátečku a stejně to jde přes zuby... mám ještě jednou prošlápnout spojku ?

A třeba v tranzitu řadím občas i jedničku, když jedu třeba 5km/h ale v octavce to takhle vůbec nejde.

Odkaz ke komentáři

No prej ta diagnostika stála 140K před xxxlety ... :D ,tak snad by mohla být dobrá .. Jako ono sice jsme to nesmazaly ale pak se stejně motor choval jinak, už občas držel méně otáček. ... NO když chceš dát základní nastavení tak to chce nějaký kod.. :wub:

Odkaz ke komentáři
  • o 5 měsíců později...

páni, neviete aka zakladna hodnota ma byt pre sklon skrtiacej klapky ked je vypnuty motor? lebo ked pozrem pri vypnutom motore cez vag hodnotu Throttle Valve Angle tak je to nejak 4,7%, niekde som cital ze v klude by malo byt 0% inak to znamena ze je klapka spinava.. neviem co je na tom pravdy takze budem rad ked ma poucite.. a tak isto mi to cislo 4,7% nesedi k tomu ze vsetky zakladne nastavenia klapky cez vag sa nastavuju na hodnotu okolo a nad 10%... :/ dik za info

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Už teda někdo zjistil, kolik má ta klapka mít s vypnutým motorem? Ukazuje mi to taky 4,7% a nějak se mi nezdá, že kdyby byla špinavá, že to bude všem ukazovat přesně 4,7%. Jinak auto mi padá do nouzáku s chybou 17705 pokles tlaku mezi turbem a klapkou, může to být špinavou klapkou?

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Už teda někdo zjistil, kolik má ta klapka mít s vypnutým motorem? Ukazuje mi to taky 4,7% a nějak se mi nezdá, že kdyby byla špinavá, že to bude všem ukazovat přesně 4,7%. Jinak auto mi padá do nouzáku s chybou 17705 pokles tlaku mezi turbem a klapkou, může to být špinavou klapkou?

Zdarec, klapkou to není.Tato chyba se projevuje když je prasklá hadice odvětráváni.Prostě to tahá falešný vzduch.P.B.

Odkaz ke komentáři

já sem ten pokles tlaku řešil u bratrovo 1,8T a udělal tyto věci

1-dole sem našel uhnilou sponu na vejfuku mezi katíkem a středním dílem

2- vyčistil sem na intercoleru map senzor -byl řádně zadělanej

3-vyčistil sem za klapkou sání to čidlo teploty vzduchu -bylo řádně zadělaný

4-vyčistil sem a znova nastavil klapku byla řádně zadělaná

žádnou děravou hadici sem nenašel -netvrdim že se někde náká díra nemůže vyskytnout

auto lítá a bratr je spokojen

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Octavia rs 132 kw auq motor. Tiež klapka na 4,7 stupna, ale všetko jazdí ako má. Nechápem čo to je, lebo som menil klapky a na oboch bolo 4,7 uhol, ale tato novšia ide dobre len bez zakladneho nastavenia cez pc lebo sa nedalo zmazať adaptačne hodnoty a následne ani spraviť základné nastavenie, lebo najprv pytalo aby bol ten uhol na 00. Pripadá mi to, že je to ok ten uhol, len ma vagu to nedovolilo urobiť základné nastavenie, no RJ si to urobila a jazdí to.

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Zdravím,

Včera jsem se vrhl do vyčištění klapky. Žádnej problém s kolísáním otáček ale hodně jsem si o tom četl a chtěl jsem vědět v jakým je stavu. A taky samozřejmě trochu se zase něco naučit.

Nicméně obrázky níže ( před a po ) myslím mluví za vše. Klapka byla dost zanesená a vypotřeboval jsem na to skoro celej sprej. Pro ty kteří se na to chystají píši níže postup :

1) odmontovat sponu, která je nasazená na klapce a oddělat hadici

2) odšroubovat 4x imbusové šrouby

3) nastříkat do klapky sprej určený na čištění klapky ( koupíte podle mě v každé prodejně s autodoplňky, stojí cca 200,- - ja ho koupil za 170,- ). Stříkat tak dlouho dokud všechen karbon není pryč - použít pro čištění i papírové ubrousky + možno i jemný štěteček. Nakonec jsem ještě poprosil přítelkyni aby mě sešlápla pedál plynu - klapka se natočí a důkladně jsem ještě pročistil z obou stran.

5) našrouboval jsem vše zpět - 4x imbus a nasadil hadici.

6) provedl jsem pro jistotu základní nastavení klapky přes VAG. Vše jsem ale měl v pohodě jelikož jsem při čištění si dal pozor na to abych nějak s klapkou nehnul. Pokud ale máte kabel ( stačí KKL, který koupíte cca za 250,- na aukru ) a notbook, tak se v pohodě dá nastavit. Program VAG mám a klidně na požádání pošlu ( vč. cracku na plnou verzi ) a instalaci zvládne každý. Postup jak nastavit klapku napíšu kdo bude mít zájem také. Pokud ale nemáte kabel ani notbook, tak i přesto bych se toho nebál.

Tak hodně štěstí těm co se na to chystáte a snad aspoň trochu můj postup pomůže.

post-43767-0-42146500-1428252810_thumb.jpg

post-43767-0-58767200-1428252826_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 6 měsíců později...
  • o rok později...

Zdravím, úplně to nesouvisí se škrtící klapkou, ikdyž jsem ji před týdnem čistil a jezdí to bez náznaku cukání. Ale teď se mi stalo, že jedu cca 10 min. motor už je zahřátý a vím, že jsem měl ručičku s benzínem na 85% cca a najednou mi skočila na 50%...najel jsem tak max. 10km...jen jsem popojížděl i dojezd se mi snížil z 640km na 330km...pod autem nic neteče a chyba žádná nesvítí:(

Absolutně nechápu kde je chyba.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...