Přejít na obsah

špatný tah

Doporučené příspěvky

Zdravím Vás,

pokud to bude duplicitní téma tak se omlouvám, ale hledal jsem a nic podobného jsem neviděl..

Celý problém začal s unikem (později velkým) chladici kap. a také i oleje, po špekulováni to vypadalo na prasklé těsnění hlavy. Dal sem to mechanikovi. Tesnění vyměnil, hlavu nehcal natlakovat a srovnat vše vypada OK, také sem si nechal při jednom vyměnit svíčky, rozvody, olej, olejové čidlo (zde byl asi hlavni unik oleje)..

Ted octik pri startu jako by praskne, nastartuje, otačkoměr ukazuje 900 nikde nic nesviti, otačkoměr nekolisa. Při rozjedu a poté při zařazení vyššího kvaltu ztratí jako by tah a poté opět jede (u pětky už snižení tahu necitim)..

Dělá to při teplém i studeném motoru.

Napadl mě palivový filtr? Ale nevím..

Ještě dodám že je to Octik I, 74kw, rv.98

Díky za jakýkoliv názor

Odkaz ke komentáři

díky za názory, filtr už mám koupen a zítra ho vyměním. A jak prosím mužu změřit tlak čerpadla ? přes VAG ?

ještě mě napadlo (z toho co tady na foru čtu) zda to nemůže být špinavá škrtící klapka a nebo váha vzduchu?

když už se v tom budu vrtat at mám více teorii na vyzkoušení :-)

Odkaz ke komentáři

ještě jsem si koupil VAG kabel a zkusil sem co mi to hodí za chyby a jsou nasledující :

VAG-COM verze: IHR 304.0
Autosoft
Číslo dílu řídícího modulu: 06A 906 019 F 
 Komponent a/nebo - verze: 1.6l R4/2V SIMOS HS2257
       Kódodvání softwaru: 04000
              Kód opravny: WSC 31480
4 Nalezeny chyby:
00557 - Tlakovy spinac servorizeni (F88)
       29-00 - zkrat na kostru
01316 - rid.jedn. brzd
       49-10 - bez komunikace - Sporadicky
00515 - Halluv snimac (G40)
       03-00 - zadny signal
00537 - Regulace lambda
       18-10 - horni hodnota dorazu - Sporadicky

Odkaz ke komentáři

Tlakový spínač servořízení jsem měl taky KO (zkrat na kostru), dá se koupit tuším jen origo a stojí celkem pálku http://www.cc-autodily.cz/spinac-tlaku-oleje

Hallův snímač ti může dělat ty problémy, taky jsem ho měl KO, nový stojí taky pálku http://www.cc-autodily.cz/snimac-otacek-halluv (čínu nedoporučuju). Jinak špatný Hallův snímač odhalíš tak, že motor nejde vytočit na více jak 5200 ot. a nebo když odpojíš snímač klikovky (je na bloku motoru jak je měrka na olej), tak po odpojení by nemělo jít nastartovat motor, pokud nenastartuješ, tak je Hallův snímač KO, pokud nastartuješ, tak je v pořádku. Oprava se provádí tak, že se musí sundat rozvody, vymění se snímač a opět se musí rozvody znovu nasadit a nastavit, takže práce v servisu tak na 4-5 hodin :(

Lambda může být taky KO, ale tu zatím neměň, až jak vyřešíš ten Hallův snímač, s ŘJ brzd ti neporadím, ale pokud brzdy a ABS funguje, tak to zatím moc neřeš ;)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...