koluch80 Odesláno Září 12, 2013 Sdílet Odesláno Září 12, 2013 Zdravím mám problém s klepáním od předního kola.Zásadně to dělá,když jedu po rovině a mám vyřazeno.Čím víc spomaluji tím víc to jde slyšt.Přirovnal by jsem to ke zvuku jako,když je kámen ve vzorku pneu.(ale já ho tam nemám :-) )Zapoměl jsem dodat že mi to dělá na octavii combi 1.9 TDI 96 Kw. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cubecnik Odesláno Září 12, 2013 Sdílet Odesláno Září 12, 2013 Taková blbost, ale zkus si přetáhnout kola... já tenkrát taky pátral po podobném bouchání. A ono taková blbost 0 Citovat Odkaz ke komentáři
koluch80 Odesláno Září 13, 2013 Autor Sdílet Odesláno Září 13, 2013 Kola dotažena jsou. :-p 0 Citovat Odkaz ke komentáři
koluch80 Odesláno Září 13, 2013 Autor Sdílet Odesláno Září 13, 2013 Tak závada doufám zjištěna.Prasklá manžeta poloosy.Zítra jdu koupit novou a jde se měnit.Tak doufám že už bude klid. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rowen84 Odesláno Září 14, 2013 Sdílet Odesláno Září 14, 2013 Mám podobný problém jako kolega v prvním příspěvku ale u mě se to projevuje když dosáhnu rychlosti 80Km v hodině tak mi začnou klepat jakoby oba přední kola a cítím to i ve volantu. Při rychlosti menši není problém. Má někdo radu? Děkuji za odpověď. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ondra88 Odesláno Září 14, 2013 Sdílet Odesláno Září 14, 2013 Mám podobný problém jako kolega v prvním příspěvku ale u mě se to projevuje když dosáhnu rychlosti 80Km v hodině tak mi začnou klepat jakoby oba přední kola a cítím to i ve volantu. Při rychlosti menši není problém. Má někdo radu? Děkuji za odpověď. To vypadá jsko bys mel nevyvazeny pneu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Září 15, 2013 Sdílet Odesláno Září 15, 2013 Rowen84: určitě to budou nevyvážený kola, když jsem koupil octu, tak mi to v cca 80km/h taky třepalo s volantem, po vyvážení kol byl klid ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rowen84 Odesláno Září 17, 2013 Sdílet Odesláno Září 17, 2013 Díky hoši, snad to bude ono už mám na to auto nervy :) Ve středu jedu na kontrolu tak snad to budou ty kola :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
koluch80 Odesláno Září 17, 2013 Autor Sdílet Odesláno Září 17, 2013 Tak už můžu z jistotou říct,že to bylo opravdu tou manžetou.Manžeta vyměněna najeto od výměny 300km a bez jediného klepnutí. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rowen84 Odesláno Září 19, 2013 Sdílet Odesláno Září 19, 2013 Tak k mé smůle to kola nejsou ale prý je to servo :( Při zvedbutí auta a pak následně chycení kola do ruky a pohybem zjištena velka vůle :( Což znamená dost vekou investici. :( Jaké servo má zvolit? Pro své vozidlo Octavie Combi 1 1.8T. AGU Nemám rovnou vyměnit když už budu měnit servo tak vyměnit při tom rovnou i : ložiska a náboje kol, díly řízení- čepy a axiální táhla, atd. prostě komplet hnací přední nápravu. Kde prosím zjistím jaký díl pasuje rozměrově do mé Octavie. Slyšel jsem zě jsou různé rozměry. Předem děkuji. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Září 19, 2013 Sdílet Odesláno Září 19, 2013 (upraveno) Vazne servo jo?A poznali jste to zatahanim za kolo?Kdo to kontroloval?To uz bych spis rekl rizeni jako takovy a ne servo...A urcite bych nechal prevazit ty kola predni... Protoze samo od sebe to rizeni taky neodejde.. Upraveno Září 19, 2013 uživatelem Spooky1 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rowen84 Odesláno Září 20, 2013 Sdílet Odesláno Září 20, 2013 Vazne servo jo?A poznali jste to zatahanim za kolo?Kdo to kontroloval?To uz bych spis rekl rizeni jako takovy a ne servo...A urcite bych nechal prevazit ty kola predni... Protoze samo od sebe to rizeni taky neodejde.. Tak jsem byl dneska u jiného automechanika a ten mi říkal že jsou to tyče řídící L+R a čepy jsou prý OK za výměnu 7000tis :) Byl jsem už u 4 mechaniků a každý mi tvrdí něco jiného ale já jim tvrdím že ve sportce jsem nevyhrál první cenu :) Pak si člověk má vybrat co a jak? Nejraději bych si to udělal sám ale já to nikdy nedělal :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Září 20, 2013 Sdílet Odesláno Září 20, 2013 Vsichni tvrdej ze jsou cepy OK tak na tom asi neco bude.Jenom tycky rizeni se daj koupit a vymenit by jsi to mohl zmaknout...Mel bych ale.strach ze to bude cely rizeni.To se obcas stava.Daj se sehnat cca 1000,- - 1500,- po netu starsi.Ale dej rovnou aj cepy pro jistotu a prevazit kola...Pd neceho to.rizeni odejit muselo... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rowen84 Odesláno Září 20, 2013 Sdílet Odesláno Září 20, 2013 Mel bych ale.strach ze to bude cely rizeni.To se obcas stava.Daj se sehnat cca 1000,- - 1500,- po netu starsi.Ale dej rovnou aj cepy pro jistotu a prevazit kola...Pd neceho to.rizeni odejit muselo... Tak se vracím od známeho ten je taky mechanik a ten mi říkal že je to asi cele řízení. To znamená že musím vyměnit komplet: čepy, ty tyče to servo? A co ještě? Já už ztoho ani nespím :( PS: ještě že ty díly mám možnost sehnat levněji :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Září 21, 2013 Sdílet Odesláno Září 21, 2013 Servo pumpu nemusis.Rizeni co je nad napravnici.V podstate a zjednodusene ten bazmek co ti prevadi otacky z volantovy tyce do tech tycek co ti tocej kolama. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kenny Odesláno Září 21, 2013 Sdílet Odesláno Září 21, 2013 stačí vyměnit tohle http://www.cc-autodily.cz/rizeni-octavia?brand=SKODA&model=OCTAVIA a dej rovnou novej olej není to tak dlouho co jsem to dělal a není to tak hrozná práce 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Září 21, 2013 Sdílet Odesláno Září 21, 2013 Jo tzo je přesně ono... NEchtělo se mě to na telefonu hledat... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rowen84 Odesláno Září 23, 2013 Sdílet Odesláno Září 23, 2013 Děkuji kenny a Spooky1 za pomoc. Tak žádný mechanik co znám nemá čas tak si to nakonec budu měnit asi sám, už jsem se rozhod a budu mít jistotu že jsme si na tom dal záležet :) Pak zajedu snad jen na geometrii :) Chci se zeptat na postup a na co si mám dát pozor. Zkusím vyměnit ty tyče kolega má nové nepoužité a když to i přesto bude házet i s těma tyčema tak vyměním cele servo řízeni :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rowen84 Odesláno Září 26, 2013 Sdílet Odesláno Září 26, 2013 Tak tyče vyměněny ale vůle tam ještě je prý je to válec řízeni dá se to koupit? Můžete mi říct kde je ten válec řízeni u serva moc bych byl vděčny děkuji předem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.