Jump to content

CarPro IRONX

Recommended Posts

IronX je převratný čistič povrchu. Lze použít na čištění disků, skel a laku. Chemickou cestou váže železité zbytky. Je PH neutrální (6-7). Odstraňuje kontamici z povrchu a částečně i z pod povrchu laku. Je velmi účinný na zažraný prach z przd, který obsahuje velké procentu železa. IronX otevírá zanešené póry povrchu a špína se snadněji vyplaví ven. Při kontaktu s železitou špínou roztok IronX začne na povrchu růžovět až fialovět. Po aplikaci je potřeba čištěný povrch důkladně umýt. K dostání jako 50ml, 500ml nebo 4l.

Doporučuji :palec:

carpro-ironx-500ml.jpgcarpro-ironx-1l-refill.jpgcarpro-ironx-4l.jpg

post-2501-0-11866100-1380113702_thumb.jpg

post-2501-0-12836700-1380113772_thumb.jpg

post-2501-0-88012000-1380113830_thumb.jpg

Edited by cubecnik
  • 5 months later...

Perfektní produkt, jediné co mi vadí že když s ním častěji meju venku a iron pak zaschne tak v mýstě kde stejka z auta to smrdí jak plyn a to i několik dní venku :D je to fakt ultimátní produkt :D sousedi už byly nervózní hlavně když bylo teplo to to u nás jelo :D

Ideální je koupit velký kanďák cenově to vychází nejlépe a na aplikaci rozprašovač od Kwazaru já v něm mam iron tak cca rok a jede pořád stejně dobře jako na začátku :) když je auto hodně kontaminované včetně kol dá se 3/4 půllitrového kvazaru vystříkat víc mi přijde zbytečné. On má kwazar skvělou vlastnost - velmi jemně rozpráší iron a spotřeba není pak tak strašná :)

Bez kwazaru se na auto vypotřebuje tak litr. Když vezmeš hodně špinavý kola před prvním mytí a pak po usušení znovu. Kin problém přijít o litránek. Já sem teď před zimou cákal a bylo to uplně zbytečné, protože jsem měl kvalitně zavoskováno celý léto, tak se mi objevil fialový humus jen minimálně, což jde bez problému stáhnout rychlovkou clayem.

• 2 weeks later...

Tak objednán barel 4L Iron-X plus Kwazar a dalších pár kravinek k tomu, už se těším až to všechno dorazí, nechal jsem na DS skoro devítku :lol:

Pár blbostí skoro za bůra? :D :D to by mě zajímalo co to je za blbosti :D :D

Pár blbostí skoro za bůra? :D :D to by mě zajímalo co to je za blbosti :D :D

Jenom toto :loool:

Chemical Guys Woolly Mammoth 90x60cm sušící ručník

Dodo Juice Supernatural wax plastic container 200ml

Dodo Juice Blue Roo Microfibre Applicator Pad aplikátor z mikrovlákna

Dodo Juice Supernatural 'Wookie' dlouhosrstá mycí rukavice z ovčí kůže

Kwazar Mercury PRO+ 500ml láhev s rozprašovačem

Dodo Juice Basics of Bling Clay Lube 500ml clay lubrikace

Carpro IronX 4L odstraňovač polétavé rzi

Dodo Juice Born Slippy Refill Clay Lube 1L clay lubrikace

Raceglaze Aqua Bathe Wash and Wax Shampoo 1L autošampon s voskem

Nejvíc na tom všem stojí ten pitomej IronX a Supernatural vosk, to je za víc jak půlku :lol:

Jinak mě ještě čeká vosk na kola, něco na oživení plastů jak venku, tak v introši a určitě ještě chci kyblíky s gritem, kdy alespoň jeden chci uzavíratelnej na těsnící víko :lol:

Edited by DanTe
  • 2 weeks later...
  • 4 months later...

Teda smrdí to pekelně :ph34r:

Jen se chci zeptat, zda jsem někde udělal chybu v postupu; na umytý a usušený auto jsem aplikoval téměř půl litru a nechal 4-5 minut působit (dle popisu zde i na lahvičce). Ale do fialova se mi to zabarvilo jen na pár místech, ne tak moc jako je tady všude focený.

Vím, že to je lama dotaz, ale dneska jsem pokustónoval :jelen:

ale je to normální i u auta, který je denně v provozu, nikdy předtím nebylo detailingově myté? Jen vloni bylo kompletně rozleštěné a za poslední rok jsem s tím byl X-krát v textilní myčce s voskovým konzervováním nějakou nanovrstvou s teflonem, či co. Prostě to nejlepší, co nabízí automyčka ve WOBu (vždy program č. 3 + Hochglanzversieglung k tomu). :D

Vím, že pro detailingový "pacienty" je automyčka sprosté slovo, ale když jsem na cestách, tak nemám čas strávit celý den leštěním auta.

A jak se zbavím takto vyteklého IronuX?

2014-08-01 14.25.54.jpg

Auto jsem wapkoval snad čtvrt hodiny a tohle vyteklo po najetí do garáže, tj. i po clayování... :unsure:

Ja somironoval 3 rocne auto a zaktiez nebolo na karoserii moc toho :)

Skus to wapom dat prec, ak nepojde volil by som zrejme clay ale s tymto skusenost nemam ... Vzdy sa snazim auto riadne splachnut od ironu

Jestli jsi to nechal před rokem komplet rozleštit, tak se ten bordel vzal s tím a jak je to není tolik pórovatý, tak se to nemá tolik kde chytat. Navíc lak máš alespoň nějak (viz. myčka) ošetřenej. Já před rokem a půl poprvé clayoval, ironX + komplet detailing a bylo toho dost, ale po roce od této procedury, tedy letos na jaře neteklo prakticky nic. Takže bych důvod toho že Ti moc nic neteče viděl jak píšeš to komplet rozleštění laku.

Zajímalo by mě jak vypadá ten lak když jezdíš do textilní myčky. Vyskytují se po tom roce hologramy?

Tak to se mi ulevilo, protože už jsem si připadal marnej, že mi auto ne a ne zfialovět. :D

ad hologramy: moc jsem jich nepozoroval. Pod přímým sluncem něco málo je na kapotě, ale nic hroznýho. Spíš mám pocit, že to jsou pozůstatky z myčky předchozího majitele a mých začátků v kartáčových myčkách, než postavili tu textilní.

Pro mě je důležitý čistý auto, ale zas nemám tolik volnýho času, abych jej strávil jen leštěním auta. Kdyby fungovalo, že tomu fakt věnuju celej víkend, a pak to bude stačit wapkou jednou za týden/14 dní přeblafnout, tak to by byla jiná. ;)

co se týče toho fialovění tak i když si auto nedetailoval neznamená že na něm není polétavá rez. U mě na autě to vypadalo podobně a na tmavý barvě je to ještě hůře vidět, tuhle jsem to dělal na stříbrný auto a tam to bylo fakt peklo. Jinak se říká že třeba ti co parkují poblíž kolejí tak mají polétavé rzi nejvíce :)

Edited by header009
  • 2 weeks later...
  • 8 months later...