Přejít na obsah

Stickler's white TFSI

Doporučené příspěvky

Hodně jsem o tom četl a je to diskutabilní. Nikde nikdo totiž nedošel ke 100% odpovědi v případě originálních dílů. Já ale očekávám, že to bude stejné, jako v případě neoriginálních pružin - v případě takto neznatelného snížení si na STK rozdílu nevšimnou a při nehodě pojišťovny údajně tento aspekt neřeší. Správně bych vlastně neměl mít ani ty 16" z OIII, jaké mám, neboť mají jiné (menší) ET. Jistě to nevím, ale pokud chceš mít vše na 100%, bez zapsání do TP to asi povolené není. V reálných podmínkách by ale snad neměl být problém..doufám..

Odkaz ke komentáři

Každopádně hlavně tobě Luki (a později i lumimu) moc díky za rady, sám jsem byl přesvědčen, že pružiny z RS nepůjdou :palec:

Nie je zac :pivo: co sa tyka STK myslim ze nebudu riesit nepatrny rozdiel vo vyske auta ... Kedze ja mam origo pruziny z vyroby a som nizsie :)

Odkaz ke komentáři

Jak píše lumi, vidím to stejně :)

Asi je to i o selském rozumu - vidím-li rozumně (nepatrně) snížené auto, o které je dobře postaráno, proč bych něco namítal - musel bych být pedant. Naopak pokud vidím starou vytuzenou plečku s uříznutými pružinami, či nějakou sadou za 500,- Kč, super extra laufem a HID sadou ve světlech, vím, že to auto není v pořádku a ty problémy majiteli udělám..

Jinak dnes odpolko jsem se rozhodl udělat generální úklid interiéru, již delší dobu jsem ho nedělal. Takže jsem ho komplet vysál, ošetřil jsem plastové i kožené díly a přeleštil jsem vnitřní sklíčka a lesklé díly. Nezapomněl jsem ani na vysátí a utření všech kastlíků a přihrádek, kolejniček sedadel, prostorů pod sedadly (i pod zadními), výdechů ventilace, kufru a ani na prostor pod rezervním kolem.

Vyčistil jsem též černé ťapance na A-čkových sloupcích a stropnici, které mi tam udělali borci při výměně čelního skla.

Když jsem však chtěl ještě přeleštit okna a výsledek nafotit, počasí to opět strašně nutně nemohlo vydržet a prostě muselo akutně začít pršet....... :wallbash:

Takže pokud bude zítra hezky, vyleštím okna a auto zase umyji :palec:

Upraveno uživatelem Stickler
Odkaz ke komentáři

Tak, dnes, částečně za příjemné společnosti Míši (zdejší člen ASPIRE), jsem v druhé fázi pokračoval v očistě auta :)

K včera výše uvedeným pracím jsem dnes ještě zevnitř vyleštil okna (konečně také včetně čelního, které bylo po výměně trochu uťapané) a z venčí jsem auto umyl, vč. základního vosku na ruční myčce (tvrdým voskem jsem auto voskoval nedávno), utřeno jelenicí, vč. všech rámů dveří (i motoru) - ostatně jako skoro každý týden.. Případné černé tečky, či čmouhy vyleštěny, vyleštěn i výfuk leštěnkou na chrom, kola opět umyta za pomoci nového prostředku od Shernou (ano, já vím, jen Sheron, trapné), vč. "oživovače pneu", opět od Sheronu (opět trapné) a po vyleštění celého auta jsem do třetice od Sheronu (vím, do třetice trapné) nanesl na zkoušku na čelní sklo ty "tekuté stěrače".

Takže menší větší údržba je za mnou, zde pár rychlých foto:

PS.: jako obvykle, i když nemělo, právě venku začalo silně pršet, vč krup... :palec:

post-28923-0-12393800-1406984140_thumb.jpg

post-28923-0-48698300-1406984161_thumb.jpg

post-28923-0-83696200-1406984172_thumb.jpg

post-28923-0-31269800-1406984179_thumb.jpg

post-28923-0-85154500-1406984186_thumb.jpg

post-28923-0-39937500-1406984194_thumb.jpg

post-28923-0-46859300-1406984200_thumb.jpg

post-28923-0-31055000-1406984206_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Stickler
Odkaz ke komentáři

@marian.marcin: Tak nechci tady vypadat, jakože frajeřím, když je tady detailing tak oblíbený - já jsem i s těmi obyčejnými prostředky spokojen :)

@lumi: Děkuji pane :pivo:

@Radim: Moc děkuji za chválu :) Já na to mám smůlu vlastně úplně vždy. Třeba dnes bylo modré nebe, pršet ani nemělo - a přišel z jednoho malého mráčku takový slejvák, jaký už dlouho nebyl. Počasí dělá vždy vše proto, aby mi auto ihned zmoklo. Vezme s sebou prach, který zůstane v kapkách na autě - po zaschnutí je hned flekaté. Odprýskávající prach ze země mi zacáká kola a pneu. Okna mám rovněž špinavá, čili jsem nucen použít ostřikovače, čímž si zasviním auto a zbytečně zase vyšmidlám tu nanesenou vrstvu "mokrých stěračů". A nakonec, když se na mokrých cestách někam vydám, okamžitě mám zablácené nárazníky, dveře a prahy. Prostě vše souvisí se vším a jeden zdárně nevinný deštík znamená totálně zhacené hodiny práce... :wallbash:

Jinak černou střechu plánuji, o několik stránek dříve jsem to tady řešil, vč. fotomontáží. Původně měla být hned, no teď budou pružiny. Uvidím až po přepočítání peněz (a dle toho, zda se mi podaří prodat staré hodinky), kolik mi zbývá a dle toho uvidím, zda vyjma pružin (a snad také mlhovek) v srpnu ještě něco přibude, nebo ne - já osobně myslím, že už asi ne, ale v plánu je :palec:

@Luki: neprovokuj :loool:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...