Přejít na obsah

Stickler's white TFSI

Doporučené příspěvky

Sportovní podvozek je -10mm?
...když tedy shrnu získané informace...
Míša
Typ: liftback
Motor: 1.6 TDI M5
Výška vpředu: 390mm
Výška vzadu: 385mm
Zatížení P/Z: 1010/980
lumi
Motor: 1,6 TDI 7°DSG
Výška vpředu: 380mm
Výška vzadu: 375mm
Zatížení P/Z: 1040/980
aXerrr
Motor: 2.0 TFSI 6M
Zatížení P/Z: 1010/930 - 1100/1000
marekczek
Typ: liftback, sport podvozek
Motor: 1.8 TSI 6M
Výška vpředu: 370mm
Výška vzadu: 360mm
Zatížení P/Z: 1010/990
SirMike
Motor: 2.0 TDI 7°DSG
Výška vpředu: 375mm
Výška vzadu: 385mm

1.2 TSI má zatížení P a Z nápravy 1050/1050, což je více, než 1,6 TDI (toto nechápu), ale stále do hranice 1050/1050.

Tak, jak psal lumi, při stejném typu pružin na stejné motorizaci je DSG o 10mm nižší, než manuál. Je zvláštní, že i vzadu. Pokud je sportovní podvozek snížen o 10mm, má i Maro vlastně shodnou výšku s Míšou (možná je tam 5mm rozdíl, možná je to rozdíl jen při měření, je to už nepodstatné).

Čili k čemu jsme vlastně došli.. DSG je těžší překvapivě i vzadu a svou váhou je o centimetr nižší, než verze s manuálem. Tím pádem by bylo logické, kdyby se sportovními pružinami -30/-30 kleslo auto o 40mm vpředu i vzadu. Nicméně Eibach DSG 1,2 TSI i DSG 1,6 TDI zařadil k motorům 1,9 TDI i 2,0TDI, či 2,0FSI, čili typy pružin asi rozlišuje tak, aby si všechny verze sedly cca o 30mm a ne více, ani méně.

Teď je tedy ještě jedna věc, která mi není jasná:

Jaké zatížení přední nápravy má RS TDI, když mi pružiny světlou výšku naopak zvedly?

Jaké zatížení náprav má 1.9 TDI a 2.0TDI? Do 1050/1050?

Jde mi o to, že bude-li mít TDI RS zatížení náprav např. 1100/1100 a 1.9 TDI, či 2.0 TDI stejnou hodnotu (prostě nad 1050/1050), lze přeci očekávat stejně neblahý efekt, jako v případě RS TDI, pokud tedy záleží opravdu jen na zatížení náprav, ne? :ph34r:

Upraveno uživatelem Stickler
Odkaz ke komentáři

Já jsem si říkal, to je dobré vědět - díky :)

Jen pořád nechápu, jak může mít lehčí 1,2 TSI větší zatížení, než těžší 1,6 TDI? :blink:

Pokud má TDI RS zatížení nad hranicí 1050 vpředu a 2.0 TDI v běžné verzi + 1.9 TDI do 1050 vpředu, není co řešit a je jasné, že ten Eibach pro DSG by mohl splnit přesně má očekávání - a to možná i vzadu :palec:

Pokud ne, tak to pořád nechápu.

Dle těchto pružin by i 2.0 FSI i 1.9 TDI (o 2.0 nepíší) mohlo být se zatížením přední nápravy do 1050..

Upraveno uživatelem Stickler
Odkaz ke komentáři

No já právě totiž nevím, jak to výrobci rozlišují. Vyloženě mi přijde, že Škodovka to neřeší, Eibach to rozlišuje aspoň částečně a možná jiní výrobci úplně. Proto jsou z toho takové zmatky..

Pokud by se tady našel ještě někdo, kdo by se chtěl přidat do diskuze :D a sdělil by mi zatížení náprav pro běžnou (ne DSG) verzi motoru 1.9 TDI a ideálně také 2.0 TDI, či případně též 2.0 FSI, byl bych vděčný :palec:

Odkaz ke komentáři

Aha, jo, to jsem asi nějak zazdil - díky :)

V tom případě je myslím jasné, že 1,9 TDI mít více nebude (i když po porovnání 1.2 TSI a 1.6 TDI...). Super, tak v tom případě to dává docela smysl :)

Vypadá to tedy, že po aplikaci pružin pro DSG snad dosáhnu, pokud to je tak od výrobce myšleno, snížení do 20mm přesně tak, jak chci.

Pro 100% jistotu by mě jen ještě zajímala RS TDI, protože ty pružiny mi to zvedly fakt hodně.

Čekám na nějaké platby (dobírka, apod.), nevím, zda mi to v srpnu vyjde, ale pokud ano, asi to risknu :palec:

Odkaz ke komentáři

No, ne a ano..

Sjel jsem z kopečka na rovinku, čímž by si mělo auto malinko sednout. Samo, očekávám, že by po projetí asi trošku sedlo, ale maximálně o centimetr, což by bylo pořád cca +1cm. Navíc jsem úplně cítil, jak je to tvrdé, že se předku dolů vůbec nechce, jako by byl podložený cihlami.

Nicméně když vezmu v potaz všechna fakta, docela velké -30mm snížení, kde je dostatečná rezerva a také doporučení samotného prodejce, věřím, že ty pružiny pro DSG sníží auto přesně tak, jak chci :)

Odkaz ke komentáři

Aha, jo, to jsem asi nějak zazdil - díky :)

V tom případě je myslím jasné, že 1,9 TDI mít více nebude (i když po porovnání 1.2 TSI a 1.6 TDI...). Super, tak v tom případě to dává docela smysl :)

Vypadá to tedy, že po aplikaci pružin pro DSG snad dosáhnu, pokud to je tak od výrobce myšleno, snížení do 20mm přesně tak, jak chci.

Pro 100% jistotu by mě jen ještě zajímala RS TDI, protože ty pružiny mi to zvedly fakt hodně.

Čekám na nějaké platby (dobírka, apod.), nevím, zda mi to v srpnu vyjde, ale pokud ano, asi to risknu :palec:

Moje RS FL combi dle TP 1100/1100

Odkaz ke komentáři

lumi, to je v pohodě, mohlo to dojít stejně tak i mě :palec:

No to je otázka :D

Jsou do 1050, čili by teoreticky zvyšovat světlou výšku neměly. Ale zase vzhledem k separaci této motorizace od ostatních u výrobců pružin, osobně si myslím, že by ti předek nesedl o celých -17mm, viděl bych to tak o centimetr :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...