Přejít na obsah

Hampejzovo eReSo

Doporučené příspěvky

Tak se jdu přidat do rodiny Octavianů.

Úplně náhodou si mi v garáži objevilo RS. Jezdil jsem starého SUPa a v poslední době hledal náhradu. Přemýšlel jsem o zánovním SUPu II, BMW 5, Audi A6, A4 avant. Před 3 měsícema jsem se jel podívat na jednu pěknou A6 ze zabavenýho leasingu a bohužel už byla prodaná. Tak se vracím k autu a přede mnou najednou tento krasavec. Říkám si, nic pro mě, chci rodinný auto, pohodlný koráb na D1, který mě nevymlátí. Pak najednou koukám, rok 03/2011, najeto 33tis a do 2015 v záruce. Mrknu na cenu, obejdu auto. Říkám, hm, to je pěkné, přišel prodejce, byla jízda a bylo jasno. Nový auto v záruce, se super lookem, krom zadních sedaček je všude místa zhruba stejně jako ve starým autě a ještě k tomu dobře přístupný kufr. Tvrdost (a to je na 18") mi přišla velmi podobná jako v A4. Spočítal jsem si původní cenu vozu (935tis), usmlouval cenu lepší (hodně lepší, hodně pod polovinou PC).

Sice je to benzín, ale svezení parádní a spotřeba...mno uvidíme, holt to ci jiní dávají do generálek CR já dám za benzín (plus rozdíl v ceně pořízení vozu). Plus mínus to po 4 letech bude nastejno (tedy za předpokladu, že bych měl smůlu na naftu a CR šlo do kopru).

Úpravy jsou v podstatě žádné, jelikož je to skoro plná palba. Takže jen drobnosti jako skrytá montáž antiradaru, opěrka nohy, alarm, kobereček do popelníku, ramínko, clony na okna, folie na B sloupky, nehezké lapače, odblok obrazu, brembo sportmax (mám rád rychlou reakci brzd i na vodě), origo kola 17" na zimu.

Co mi fakt štve je kravál v autě. Takže hojně přemýšlím nad odhlučněním přes zimu. Pokud máte někdo dobrou zkušenost s konkrétní pražskou firmou a případně i můžete říct, že máte po jejich práci v autě ticho, budu rád za doporučení.

Mno a teď jsem se zamiloval do volantu z OIII RS, takže pokud by někdo chtěl OII RS face volant s multifunkcí a pádly (najeto jen 45tis), tak dejte vědět.

Pár foto z léta:

post-34382-0-23179800-1385382224_thumb.jpg

post-34382-0-13631700-1385382238_thumb.jpg

post-34382-0-47060900-1385382250_thumb.jpg

post-34382-0-37396200-1385382260_thumb.jpg

post-34382-0-75820600-1385382272_thumb.jpg

post-34382-0-06691800-1385382283_thumb.jpg

post-34382-0-42803200-1385382292_thumb.jpg

post-34382-0-68862900-1385382300_thumb.jpg

post-34382-0-51045900-1385382308_thumb.jpg

a zima:

post-34382-0-18202400-1385382410_thumb.jpg

a mimochodem, jaký máte názor na mračítka? Já nejsem moc velký fanda mračítek, ale ty co se dělají na facelift se mi moc líbí, jak srovnají to vykrojení světel do roviny. Bohužel se mi nelíbí to, co je neduhem všech mračítek a to další spára na autě na víc, což je spíše na škodu. Dal jste tam někdo a pak je sundaval?

Odkaz ke komentáři

Díky moc kluci.

spotřeba - no deset dlouhodobě a na dálnici i 11-12l :(

Mračítka asi nebudou, byť z dálky je ten look super, protože zblízka bych se na to koukat nevydržel a šel to nechat zakytovat a dolakovat do jednolitosti, což by sice šlo, jelikož to není u haubny, ale u blatníků, ale víc věcí bych zničil než zlepšil a to nemluvím o záruce...

Vasekk - přechod to není špatný, jen velmi hlučný. A to mám oproti Tobě tichý motor, brzdy, no asi vše :) Pěkný showcar

Barva je na střeše, zrcátkách, masce a kolech stejná. Dle mě to je něco jako antracitově šedá z katalogu škoda. Na kolech je pak to samé, ale bez lesku. Na 90% to zkoušela škodovka, jelikož to rok měli jako testovačku ve fabrice a podle toho jak je to dokonale lakovaný to šlo přes fabriku. Je to vskutku zajímavé.

jo a volant. Tak to je z pekla smolíček :(

Kdybyste někdo měl navíc nárazník láknutý do běla, tak dejte vědět, koupil jsem to se zničeným zadním nárazníkem a potřebuji vyměnit. Ale tak zima bude dlouhá, a třeba někdo nedobrzdí :D

Odkaz ke komentáři

Máš ji moc hezkou, když už RS-look, tak pouze na origo RS. Také provedené úpravy (až na ty B-sloupky) jsou moc hezké :palec:

Navzdory tomu všemu však nepochopím upřednostnění obyčejné Octávky před A6, BMW5, či další prémiovou třídou. Ta auta jsou někde jinde.

Každopádně jsi zřejmě zvolil ku své spokojenosti, čili nezbývá, než popřát mnoho šťastných kilometrů :palec:

Odkaz ke komentáři

Díky Stickler. Důvod je jednoduchý. Hledal jsem do cca půl míče (s možným odpočtem DPH). Za ty prachy se velmi těžko hledal alespoň rok 2009 s reálně malým nájezdem (hledal jsem 2 měsíce a vždy, když se něco objevilo, co bylo super, tak mi to někdo vyfouk, stejně jako tu A6, na kterou jsem se jel podívat). No a tohle stálo 350bez daně, ještě dva roky záruka a 30tis najeto. Prostě buď nový auto nebo hledat starou super káru dál a nemít jistotu, že to auto bude v super cajku. Takže ano, velký rozdíl, ale byla to velmi rychlá a racionální úvaha :))

Odkaz ke komentáři

Díky moc kluci.

spotřeba - no deset dlouhodobě a na dálnici i 11-12l :(

Mračítka asi nebudou, byť z dálky je ten look super, protože zblízka bych se na to koukat nevydržel a šel to nechat zakytovat a dolakovat do jednolitosti, což by sice šlo, jelikož to není u haubny, ale u blatníků, ale víc věcí bych zničil než zlepšil a to nemluvím o záruce...

Spotřeba 10 průměr je v poho...Ale osobně si myslim, že si to ještě sedne, víš jak to bývá zezačátku s každým autem, po nově udělanym chipu atd.. :D

Co se týká mračítek,tak jsem tady asi jedinej, kdo by je dal a to proto, abych zakryl ty strašný přední mega světla ala Hyundai..To se mi na FL nelíbí odjakživa, ale to je subjektivní pocit samozřejmě...

Jo a navíc, pokud bys spojil mračidla s blatníkama, tak ani nevyměníš žárovku, neb bys nevyndal světlo..Ale chápu, jak jsi to myslel.. ;)

Odkaz ke komentáři

Martyp: No s těma mračidlama souhlas, ale muselo by to být jednolitý. Ten look s nima, kdy ty světla jsou rovný je suprovej a moc se mi líbí. Ale udělat to tak, aby to bylo super do posledního detailu to prostě nejde a já jsem perfekcionalista, takže ne.

Spotřeba, no nesedne, já myslím, že na to, že to je Praha v kombinaci s rychlou jízdou po dálnici, tak to ještě jde na tenhle motor :))) Na okreskách jezdím i za 8-8,5 :D

Odkaz ke komentáři

Jo, to máš recht, to prostě bohužel nejde dotáhnout,aby to bylo perfekt po všech stránkách.. :(

Myslíš, že to nepude dolu? :D Já jezdim prahu taky a dálnice tak 150-160 tempomat a dlouhodobě 10L..Ale máš pravdu, okresky se daj jet i kolem 8,5L.. :D A to upřímně, si myslim,že na spotřebu jezdit neumim..

Na druhou stranu je pravda ta, že když je praha zasekaná,tak 15-17L není vůůůůůbec žádnej problém.. :lol:

Odkaz ke komentáři

jj, přesně. Tak takováto spotřeba je stejná u mě. Jak přes kopírák.

Často čtu u tohohle auta spotřeby, že bych se buď musel odstěhovat na venkov a nepotkat civilizaci, nebo jezdit podle předpisů a spíš pod limity a to všechno ještě v noci :))))

Aneb nemám RS, abych byl poslední na světlech :D Krom toho, ať sem řídil sebelepší auto (a mám to štěstí, že jsem něco už projel), tak jezdit na maximálku mě nikdy nebralo, byť to jelo přes 300, ale akcelerace ze zatáčky a auto v lehkém skluzu....uhaaa, to miluju :D Když o tom tak přemýšlím, tak těch papírovejch 240 jsem s tím taky ještě nejel a nevadí mí to. Ono to od 200-210 stejně zrychluje jako fávo na 100, tak to už asi nebude ta správná rychlost pro tohle auto :D

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...