Tony Montano Odesláno Prosinec 12, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 12, 2013 Zdravím Vás všechny, na fóru jsem nový a kromě inzerátů bych i rád přispíval smysluplné věci, zatím tu mám ale jen jeden dotaz. Jsem úplný začátečník, takže mě prosím berte s rezervou. Koupil jsem si Octavii II 2,0 FSi 110 kW v automatu (tiptronic) a nějak mi blbne převodovka, nechal jsem si to napíchnout v jednom autosalonu, pro který dělám a v diagnostice mi to mimo jiného vyhodilo mechanická závada 4. převodového stupně. Chtěl bych se zeptat, jestli se s tím někdo nesetkal, popřípadě neví, co mě čeká. Nejsem si teď jistý, jestli stačí převodovku repasovat nebo je potřeba vyměnit celá. Třeba to taky je jenom nějaká blbost, ale spíš asi ne :/ Ještě tu je dalších pár věcí, na které bych se chtěl zeptat. Po rozjezdu se mi na palubním počítači ukazuje "Překročili jste rychlost 0 km/h" a nechce to zmizet, nemůžu se tedy podívat na spotřebu, dojezd apod. a to mě celkem deptá :D Mám VAG kabel a nějakej ten program bych si asi taky dokázal sehnat, tak pokud se to dá nějak přes počítač vymazat, budu vděčný za každou radu. Ještě přikládám věci, co mi diagnostika vypsala, tak kdyby tam ještě bylo něco, co by mě mělo zajímat, tak mi prosím dejte vědět. (Snad to půjde vidět, je to narychlo focené mobilem) Za každou radu budu moc rád a prosím, mějte pochopení pro mou automobilovou neznalost :) Jsem spíš přes počítače než přes auta :) Přeji Vám všem hezký den. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
petan76 Odesláno Prosinec 13, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 13, 2013 Ahoj, tu rychlost si vypni v menu maxidotu pri stáni. Ostatni bohuzel neporadim. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tony Montano Odesláno Prosinec 13, 2013 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 13, 2013 Ahoj, tu rychlost si vypni v menu maxidotu pri stáni. Ostatni bohuzel neporadim. Děkuji za info, akorát mohl bych poprosit o detailnější návod? :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
petan76 Odesláno Prosinec 13, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 13, 2013 Tady si stahni navod na tvou octavii a v nem vse najdes. http://new.skoda-auto.com/cs/mini-apps/owners-manuals/Pages/octavia-1z.aspx 0 Citovat Odkaz ke komentáři
maros Odesláno Prosinec 13, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 13, 2013 podrz spodni tlacitko na prave pacce a ono se ti to vymaze . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
header009 Odesláno Prosinec 13, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 13, 2013 To jsou zimní pneumatiky, nějakej vtipálek ti tam nastavil asi 0 :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tony Montano Odesláno Prosinec 14, 2013 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2013 Tak jsem si s tím včera večer zkoušel hrát, do menu se dostanu buď podržením tlačítka ze spodu páčky nebo držením šipky (nahoru/dolu) z boku páčky, můžu se pomocí těchto tlačítek i v menu pohybovat, ale vůbec netuším, kterým tlačítkem pak potvrdím výběr (např. najedu na nastavení, ale nevím, jak ho mám zvolit) ... nemůže to být nějak propojené s volantem? :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cosby Odesláno Prosinec 14, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2013 Ty nemáš manuál k vozidlu?Tam to je nebo si to stáhni ze stránek škoda-auto 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Prosinec 14, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2013 Hele v případě že by to bylo hydroměničem, jeden mám 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tony Montano Odesláno Prosinec 14, 2013 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2013 Návod jsem si stáhl, prošel, vím, že to tam je, ale nevím, jak se dostat do toho nastavení, respektive nevím, jak to potvrdit a v manuálu jsem to nenašel, je třeba nějaká možnost, že mi ty čudlíky blbnou nebo nevim :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tony Montano Odesláno Prosinec 14, 2013 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2013 Kdyby někdo měl zájem, tak bych jí možná i prodal (nebo vyměnil za naftovou II oktávku s mým doplatkem), nepotřebuji takový výkon na úkor spotřeby ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cosby Odesláno Prosinec 14, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2013 Hydroměnič u DSG?? :lool: :lool: :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Prosinec 14, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2013 COSBY ty a nevíš že benály mají Tiptronic 6Q ???? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tony Montano Odesláno Prosinec 16, 2013 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 16, 2013 COSBY ty a nevíš že benály mají Tiptronic 6Q ???? Spousta lidí to neví, setkal jsem se už s několika, kteří se se mnou hádali až do krve, že ve II O jsou jen DSGčka ... měl jsem být mrcha a vsadit se s nima :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tony Montano Odesláno Prosinec 16, 2013 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 16, 2013 Tak už se mi to povedlo nějakým záhadným způsobem smazat (ta rychlost) :D Ještě by mě celkem zajímalo, čím to může být, že mi auto tak žere. Věděl jsem, že si bude brát hodně, ještě když to dávám půl napůl s ethanolem, ale že by to žralo až tak moc (na 35 litrů jsem ujel 260 km - město i mimo) a to to nijak nehoním (max. 100-110 km/h). Myslel jsem, že to bude žrát tak okolo 10l / 100km (9 + něco navíc kvůli ethanolu), ale pokud to dobře počítám, tak tohle je celkem o dost víc. Není nějaké možnost, že to kvůli něčemu žere tak hodně? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Prosinec 16, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 16, 2013 a jenom na benzin si zkoušel? a jenom na benzin si zkoušel? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tony Montano Odesláno Prosinec 16, 2013 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 16, 2013 a jenom na benzin si zkoušel? Od tý doby, co to sleduju ještě ne, ale myslíte, že by se spotřeba kvůli ethanolu zvýšila třeba o 5 litrů? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cosby Odesláno Prosinec 16, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 16, 2013 COSBY ty a nevíš že benály mají Tiptronic 6Q ???? To jako fakt?Tak to nevím,já myslel,že OII má DSG 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Prosinec 16, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 16, 2013 jj, DSG měly jen ropáci 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cosby Odesláno Prosinec 16, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 16, 2013 Aha,ale můj SUP 3,6 a co vím i 1,8 TSI mají DSG 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Prosinec 16, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 16, 2013 jj, tiptrona měli jen předface octy motory 1,6 MPI / FSI, 2,0 FSI, a tuším že i 2,0TFSI... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Prosinec 16, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 16, 2013 tak tak, navíc předface měly 6Q olejový, a face už 1,8TSI suchý 7Q a od nějakýho roku tuším CRka měly taky už 7Q 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tony Montano Odesláno Prosinec 31, 2013 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 31, 2013 Tak spotřeba byla kvůli lambda sondě, že mě to nenapadlo hned ... :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
drak999 Odesláno Leden 22, 2014 Sdílet Odesláno Leden 22, 2014 A kolko to žere teraz? ja mam tiez automat a spotrebu okolo 7,5l 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tony Montano Odesláno Březen 24, 2014 Autor Sdílet Odesláno Březen 24, 2014 Tak po cca. 20 dnech v servisu mi bylo řečeno, že oprava převodovky bude stát cca. 72 tisíc Kč. To je strašně moc a nemůžu si to dovolit. Je to těžký no, když prý jenom nějaký rozvaděč stojí 30 tisíc. Teď přemýšlím o alternativách jak se z tohoto průšvihu vyhrabat s co nejmenší zátěží na mojí kapsu. Napadá mě pár dotazů, na které by tady mohl mít někdo odpověď, přece jen jste z oboru :)1) Nevíte o někom, kdo prodává octavii (popřípadě jiný vůz) se stejnou převodovkou např. po totální bouračce nebo po vyhoření? Potřebuji jen tu převodovku.2) Nevíte o někom, kdo prodává převodovky a měl by zrovna i tuhle málodostupnou převodovku? 3) Nevíte o někom, kdo dělá repase převodovek a udělal by i tuto za nějakou více přijatelnou cenu? Vím, že se to třeba dělá i tak, že dovezete rozbitou převodovku, dáte peníze a obratem dostanete jinou už zrepasovanou převodovku.Pokud jste někdo tohle řešil, poraďte mi prosím, jak se z toho dostat. Děkuji moc :)_____________________________________________________________________ A kolko to žere teraz? ja mam tiez automat a spotrebu okolo 7,5l Žralo mi to kolem 9-10,5 l na 100 km a to jezdím tak do 110 km / h a velmi klidně. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tony Montano Odesláno Březen 11, 2015 Autor Sdílet Odesláno Březen 11, 2015 Tak nakonec to dopadlo následovně: Převodovku jsem nechal opravit - udělal se komplet repas, rozvaděč se koupil nový, použitý nemělo cenu kupovat. Nakonec to stálo 63 500 Kč.Auto jsem pak prodal s 50 tisícovou ztrátou. Nový majitel je spokojen :DChvíly jsem pak měl Alhambru a teď jsem se dal zase na Oktávku, tak snad už lepší volba :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.