Jump to content

Brněnská knajpa # 4x4+2 O:-)

SKAJA

Recommended Posts

To jsem právě zvědav, jak jim bude ten terminál fungovat ale věřím, že to půjde, když má dnes internet taxík Tick Tack a nebo Student Agency

PPL-ka v pohode berie kartu, ide im to na GSM alebo podobne asi podľa tej antény čo mal na terminále

Cca 1 x za dvě měsíce mi něco přiveze PPL, a nikdy nešlo platit kartou, že jim to nejede ... tvrdil řidič, když volal, kdy se dostaví ...

Takže buď mají nařízeno tohle tvrdit, aby dostavali hotovost (což snad i v jejich zájmu by mělo být, aby měli hotovosti co nejmíň) nebo tomu nerozumím. Přitom na webu se tím PPL chlubí jak se u nich dá platit kartou u řidiče.

U PPL záleží, jestli platbu kartou povolí odesílatel zásilky, jakože většinou nepovolí ;) ...Protože ono sice je v zájmu přepravní společnosti, aby měli šoféři co nejmenší hotovost, jenže jde o peníze (ostatně jako vždy) - při každé platbě kartou se platí určitý % z částky jako poplatek bance (resp. společnosti, která poskytuje ten konkrétní terminál). To platí každej obchodník, kterej bere karty. A nejsou to zrovna malý částky, základní sazba je někde kolem 2,5%, při větším objemu plateb se dá vyhádat nějaká individuální nabídka, ale pořád jsou to desetikoruny až stokoruny z tisícových plateb.

A PPL to logicky nechce platit ze svýho, takže přenáší tyhle poplatky na odesílatele. Ten má možnost u konkrétní zásilky platbu kartou povolit, ale potom mu PPL kromě poštovnýho a doběrečnýho naúčtuje navíc ten poplatek.

Cca 1 x za dvě měsíce mi něco přiveze PPL, a nikdy nešlo platit kartou, že jim to nejede ... tvrdil řidič, když volal, kdy se dostaví ...

Takže buď mají nařízeno tohle tvrdit, aby dostavali hotovost (což snad i v jejich zájmu by mělo být, aby měli hotovosti co nejmíň) nebo tomu nerozumím. Přitom na webu se tím PPL chlubí jak se u nich dá platit kartou u řidiče.

ale musíš to mať pri objednaní v eshope zaplatené stojí to asi 20kč myslím ;) tak asi preto to nechcel brať

Je to tak, lidi maj karty od banky zadarmo a chudáci firmy na to doplácí a proklínají Visu / MasterCard za takové množství vydaných karet :wallbash:

Chápal bych kdyby měl prodejce měsíční paušál za platební terminál bez ohledu, zda mu projdou terminálem 2 platby nebo 150. Ale z každé platby se to rýžuje velmi dobře :palec:

Nebo, no... na druhou stranu, banka ti dnes dá bezkontaktní kartu k účtu zdarma a k některým účtům máš dokonce i nárok na 2 karty zcela zdarma...

Jinak já konkrétně včera s bezkontaktní AirBank platil 16 Kč v Bille, chudák prodejce, jestli i z těchto sum platí ony procenta... :wallbash:

zadarmo ? Aby byla zadarmo by mi ji musela dat kdybych nemusel mit na ucte zadny penize mohl utracet vesele a pak tam penize poslat. Maji vetsinu veskerych penez co lidi maji a vesele s nima obchodujou a oni chteji jeste poplatky kdyz se ty penize rozhodneme utrati a nam tak v nekterych pripadech zdrazuji zbozi ?

Já mám pocit, že EU o těch poplatcích z karet teď něco mlela, že to chtějí zakázat či co. ...Jako obecně se mi regulace a plošný zásahy do trhu nelíbí, ale s tímhle souhlasím. Účet u banky má její klient, kartu dostane taky klient banky a platí s ní klient banky, tak ať nese náklady klient banky. Alespoň by byl tlak ze strany klientů, aby ty poplatky šly dolů/zrušily se úplně.

zadarmo ? Aby byla zadarmo by mi ji musela dat kdybych nemusel mit na ucte zadny penize mohl utracet vesele a pak tam penize poslat. Maji vetsinu veskerych penez co lidi maji a vesele s nima obchodujou a oni chteji jeste poplatky kdyz se ty penize rozhodneme utrati a nam tak v nekterych pripadech zdrazuji zbozi ?

Ja za kartu platil naposledy nekdy pred 5ti lety v Raiffce a to bylo kolem 300Kc a od te doby platim mesicne na poplatkach Raiffce maximalne 10Kc za preposlani vyplaty do AirBank, kde mam kartu take zadarmo a mesicni poplatky zadne...penize vidim sice virtualne, tak at si s nimi banka dela co chci, na druhou stranu je mam 24h k dispozici tak co mi chybi?

Pánové taková technická: kdybych potřeboval někde od 28.1 do 2.2. 2014 nechat v Praze auto. Ideálně něco hlídaného a co nejblíž Praze 1. Nevěděli by jste o něčem? :-)

Kdyby slo o vsedny dny, nabidnu v praci (ma vyzkousenou Wrccko s Yetim Dady) ale o vikendu to mam z ruky.

tak tak ...dáš im peniaze oni na tom zarábajú a požičajú ti ich s úrokom niekoľko % ak by si chcel vziať úver

U PPL záleží, jestli platbu kartou povolí odesílatel zásilky, jakože většinou nepovolí ;) ...Protože ono sice je v zájmu přepravní společnosti, aby měli šoféři co nejmenší hotovost, j...

ale musíš to mať pri objednaní v eshope zaplatené stojí to asi 20kč myslím ;) tak asi preto to nechcel brať

Skaja má pravdu. Teď jsem si na PPL.cz dohledal podminky placeni kartou, a je to daný obchodnikem.

Tam kde pravidelněji beru, tak nikdy možnost výběru typu platby hotovost vs. karta u PPL dodávky ani nebyla.

Takže tam to nepodporuje vůbec obchodník tuhle možnost.

Moje chyba, musím lépe číst co kde píšou :wallbash:

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
    • Jelikož máš 118 kw, tak máš 288 brzdy a skoro bych řekl 100% máš 4 šroubové ložiska. Hoď si VIN do škoda dílů, tam ti to vyfiltruje podle toho, co máš na autě
    • Nic nemusíš demontovat,stači se zespoda podívat a vidíš.
    • Ahoj potřeboval bych poradit.Potřebuji objednat přední ložisko a jsem bezradnej. Podle vin: TMBBK61Z0A2007281 mi to ukazuje ložisko na 3 nebo 4 díry. Což o to to zjistím,až sundám kolo,ale nevím jak bez demontáže zjistit vnitřní průměr ,abych neobjednal špatný. Protože u různých výrobců jsou různé . A ještě jsou odlišný vnější průměry. A ještě podle průměru kotouče 280 nebo 288mm 1.8tsi cdaa 2009.
  • Create New...