Jump to content

Brněnská knajpa # 4x4+2 O:-)

SKAJA

Recommended Posts

On je to hodne spolecensky/emocionalne nedostupnej/zivotem otupelej borec... :) ale radost ma, v patek hned jedem na vylet a bral si kvuli tomu i volno z prace - takze dukaz misto slibu :palec:

Behem dneska se poladilo o pov+hav a zelena karta, takze slava nazdar vyletu!

No, a co microshuttering pri CF a jestli to chces na gameplay a radost ze hry, tak amd podvadi co se tyce AF, pak tu jsou cheaty s filtraci, cheaty s TRAA.... na tohle tema to je na dlouho (coz jsou pro me minusovy body)
pak fakt, ze ve chvili, kdyz uz bys opravdu vyuzil nejakou hrou herni vykon 2x7970, tak uz te bude v CF limitovat VRAM a prinos druhe VGA do CF bude dost diskutabilni, navic to ma utahnout i5ka, coz je malo na CF.

Jinak tim odslouzeno to neni tak zly - HD7970 je vlastne preznacena 'nova' r9 280x (myslim...)

Edited by raym0n

S tou i5 vs i7 souhlas s Ol@fem, ty virtuální jádra (hyperthreading) u i7 jsou "kosmetická" záležitost přinášející pár % výkonu, navíc to paradoxně "zasekává" systém, takže IMHO vyhozený prachy. Větší vliv má frekvence, tzn. pořádně přetočit i5 a není co řešit.

Já osobně bych u takové mašiny (kde evidentně nejde o každou korunu) šel do vodníka, obzvlášť pokud tam mají být dvě grafiky. Ten komfort minimální hlučnosti je k nezaplacení :palec: A navíc díky tomu může člověk jak CPU tak GPU přetočit zase o pár MHz výše (byť ta Noctua je pochopitelně taky luxusní, ale chladí jen procík).

Btw, na micro-stutteringu AMD v poslední době zapracovalo a umožňuje nastavit stejný režim jako používá nVidia, kterej by to měl omezovat. Ale v praxi jsem to nezkoušel. Já bych se sice normálně taky klonil spíše k pořízení výkonnější singl grafiky než CF, ale je otázka, za kolik by se ta jedna 7970 dala prodat, aby na tom člověk moc netratil :huh:

co bys tam chtel dat za grafiku kdybych tu 7970 prodal, protoze sehnat 7970 zacina byt dneska problem a tak bych do toho mozna sel. Jeste jsem nekoukal jaky specifikace maji "novy" R2xx . Vodnik neni spatne napad nevim o tom vubec nic nikdy jsem ho nevidel life a vubec nevim jak to poskladat. Jinak koukam ze v kosiku je chyba maji tam byt Intel 530 disky i kdyz taky jeste zvazuju Crutial M4

Tak ty novy Radeony jsou v podstatě přeznačený a optimalizovaný předchozí karty. Ta tvoje 7970 je aktuální R9 280(X), takže pro tebe by byl asi posun jen na R9 290(X) ... pokud bychom se drželi AMD.

AMD Radeon R9 290X od Sapphire

Recenze

EDIT: Jinak v obecné míře mám dobrou zkušenost s MSI verzemi s chladičem Twin Frozr. Ale je pravda, že ne v TOP "nenažraných" kartách. Mám aktuálně objednanou AMD Radeon MSI R9 270X s Twin Frozr.

Edited by Jack_Reacher

1. do vodnika nechod, moc penez, malo uzitku, tezka/pracna vymena hw, tezko se pak prodava, radsi kvalitni vzduch, vodni AIO reseni ne! ~ vykonove jako kvalitni vzduch, opravdu kvalitni vodnik silena cenovka za cely okruh, ne, ne, ne!!

2. prodej hd7970!!! 6.5-7k realna prodejni cena (prechod na r9 pro tebe nema smysl), dve karty v soucasne dobe ne! ne! ne! prinos druhe neni ani diskutabilni!

3. nekupuj NH-D 14, vysoky vykon, spatna ventilace, kumuluje teplo a to se z nej nedostava ven, vezmi Scythe Ashura

4. ten zdroj je fakt kravina! je to proste moc, silene moc

a btw s tou vodou nemluvim z vyctenych prirucek...

post-4726-0-20331400-1389731174_thumb.jpg

5. ano MSI TF chladice na GPU, to je cesta :palec:

A jeste jedna vec - pokud 16GB RAM(16GB RAM na hry je moc), tak malicko priplat za serii Ballistix Tactical!!! 2x8GB a hlavne osadit do vzdalenejsich slotu od CPU patice.

A SSD zvazovat Samsungy 840 ... ;)

Pokud do toho ty kacky chces dat, tak jeste deska - ASUS MAXIMUS VI HERO - lepsi kvuli RAM a podle termo snimku mnohem lepsi, co se tyce zahrivani obvodu a napajeci kaskady vubec.

PSU Corsair ano(snad nejtissi zdroje vubec!!), ale ne takovou vataz, to jsou zahozeny kacky

i ta deska... je to stejne zbytecne moc, kdyz nad tim tak premyslim, tak stejnou sluzbu udela MB za 3k

a k te grafice... tak fakt prodat co nejdrive, vzit r9 290, gtx780/it (pokud ti vadi osirani kvality obrazu jako me a ja to proste vidim, coz me trosku vadi) a jak psal Jack tak vzdy serii MSI TF - urcite to postav na silnym jednocipovym gpu reseni ;)

Edited by raym0n

Za kolik máš med :D

EDIT

Jinak já už do komplu moc nevrážím, spíš sem se snažil postavit si takovej kompromis s obmenou vzdy v horizontu dvou let (kdy predchozi zasdane rozprodam kamosum).

Takže aktuálně mám:

Core i5 2500K

16GB

HD 6950 ATI MSI TF (objednanou R9 270X MSI TF s BF4 :D , puvodni prodam bratrovi)

SSD Samsung 830 128GB + 1TB WD Black na instalace + 2 TB Seagate Green na data

Zdroj Seasonic 520W 80+

Case Fractal Design R3 titan black

Vzhledem k rozliseni 1920x1080 a vetsi neplanuju, uz tak mam pocit ze musim hejbat ocima na 23" DELL, to bohate staci na hry co hraju a strih videa a PS to zvlada taky (proto 16GB).

Jinak co si nemuzu vynachvalit, je externi NAS na data, zalohu a media server.

Edited by Jack_Reacher

Jinak koukam ze v kosiku je chyba maji tam byt Intel 530 disky i kdyz taky jeste zvazuju Crutial M4

Ten Intel 530 jsem dneska zrovna jeden objednával. Původně jsem to viděl na Kingston HyperX, ale nakonec vzal ten Intel. Cenovka stejná, parametry prakticky taky, ale Intel má delší záruku a měla by to být jistota :) (Aktuálně mám dva Vertex 4 a zatím šlapou bez problému)

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...