Marien Odesláno Srpen 8, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 8, 2015 Safra, safra, připomíná mi to skoro zašlé časy udělátek, která jsem si montoval do své Š125L, myslím, že neodolám..... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luks Odesláno Srpen 15, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 15, 2015 odkaz na teploměr? Taky hledám a nemůžu najít 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Srpen 15, 2015 Autor Sdílet Odesláno Srpen 15, 2015 Mrkl jsem na Aukro a během chvilky jsem to měl najitý ;) http://aukro.cz/kvalitni-teplomer-led-zeleny-vhodny-do-automobilu-i5598098985.html nebo tady více druhů http://aukro.cz/listing/listing.php?string=led+teplom%C4%9Br&search_scope=v%C5%A1echny+kategorie (ale ne všechny jsou vhodné do auta)... :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
standach Odesláno Srpen 15, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 15, 2015 jj sehnal jsem to taky myslím že přes aukro ale už nevím odkaz.budeš muset malinko upravit rozměr aby se ti to vešlo místo záslepky.stačí trošku obrousit rámeček záslepky cca 0,5mm. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luks Odesláno Srpen 15, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 15, 2015 Tak sem hledal blbě,protože přesně takovej sem hledal a nenašel :D Akorát škoda že je do 12V,zas bude potřeba bastlit napájení... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
standach Odesláno Srpen 15, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 15, 2015 tak zkus tenhle http://aukro.cz/teplomer-led-cerveny-vhodny-do-automobilu-i5598098974.html napájení je jednoduchý + a - konektor od rádia. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luks Odesláno Srpen 15, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 15, 2015 Chci zelený,ať to není kočkopes :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Srpen 15, 2015 Autor Sdílet Odesláno Srpen 15, 2015 Ono stačí koupit za pár kaček 12V stabilizátor napětí http://www.tme.eu/cz/details/ka7812ae/stabilizatory-napeti-neregulovane/fairchild-semiconductor/ka7812aetu/ a máš to vyřešený, jen je potřeba ten stabík přišroubovat k nějakému kovu (nebo třeba kousek kovu na ten stabík), aby se mohl dobře chladit :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luks Odesláno Srpen 15, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 15, 2015 Chladiče doma mám,jen teda musim zjistit jak se to zapojuje,díky za tip :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Srpen 15, 2015 Autor Sdílet Odesláno Srpen 15, 2015 (upraveno) Tak to je v pohodě, přišroubuješ na nějaký menší chladič a máš vystaráno. Zapojení máš tady http://z-moravec.net/elektronika/integrovane-obvody/monoliticke-stabilizatory-napeti/ , ale kvůli tomu, že vstupní napětí musí být větší min. o 2V, tak by bylo lepší, když by se použil stabilizátor napětí na 10V http://www.tme.eu/cz/details/l78s10cv/stabilizatory-napeti-neregulovane/st-microelectronics/ . Pak jsem se ještě dočetl, že by se měly použít na vstup a výstup keramické kondenzátory, kvůli nějakému rozkmitání, ale to se asi týká, když je stabík zapojenej třeba v zesilovači apod., tady by to mělo fungovat bez těch kondíků, kdyby ale byly potřeba, tak by měly stačit 2 ks těchto kondíků http://www.tme.eu/cz/details/cc-100n/keramicke-kondenzatory-tht-50v/sr-passives/ ;) Osobně bych to ale nejdřív zapojil bez těch kondíků s tím chladičem a pokud by to dělalo nějakou neplechu nebo se ten stabík nějak moc hřál, tak bych přidal ty kondíky, pak to musí fungovat na 100% ;) Upraveno Srpen 15, 2015 uživatelem Konny 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luks Odesláno Srpen 19, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 19, 2015 Tak,napětí už měříme,čeká se na teploměr :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Srpen 19, 2015 Autor Sdílet Odesláno Srpen 19, 2015 Paráda , u toho teploměru budeš muset teda snížit to napájecí napětí nebo jsi pořídil jiný? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luks Odesláno Srpen 19, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 19, 2015 Napětí budu muset snížit,ale i u toho voltmetru jestli to pomůže,protože to za tmy šíleně září :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Srpen 20, 2015 Autor Sdílet Odesláno Srpen 20, 2015 Snizeni napeti nema na intenzitu sviceni zadnej vliv. Pokud nechces, aby to tak zarilo, tak ten displej musis jako ja zatonovat. Zajed si nekam, kde tonuji autoskla a zeptej se jestli by ti nedali (neprodali) zbytek nejake folie a doma si to pak zatonujes jak budes potrebovat, ja jsem musel dat 2 vrstvy folie ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
standach Odesláno Srpen 20, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 20, 2015 pěkné. ta zelená nevypadá nijak zle. přesně tak jak píše konny. přelepit tonovací folii,a máš klid. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luks Odesláno Srpen 20, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 20, 2015 Snížení napětí samozřejmě má vliv na svit ;) Dneska sem to pořešil potenciometry.Ale zklamání je z teploměru,má jinou barvu což by tak nevadilo,ale za denního světla je mizerně vidět :/foto za tmy: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Srpen 20, 2015 Autor Sdílet Odesláno Srpen 20, 2015 Neskresluje potom ten voltmetr, když mu snížíš napětí nebo ten voltmetr má zvlášť napájení? Můj voltmetr totiž měří velikost napětí z napájecího káblíku a kdybych mu třeba odporem nebo potenciometrem snížil napětí, tak by i blbě ukazoval velikost napětí v síti auta... :) Jinak je škoda, že s tím teploměrem nejsi spokojenej. Čekal bych, že ty displeje budou stejné, ale jak vidím, opak je pravdou... :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luks Odesláno Srpen 20, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 20, 2015 Já mám třídrátovej voltmetr,společnou kostru,+ pro napájení a měřený +. Jo,taky mě to zklamalo,na fotce to měl týpek nafocený s jinou barvou a čekal sem že svítivost bude minimálně stejná-bohužel není.Asi zkusim ještě červenej,ten by měl být vidět i za dne v poho. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Srpen 21, 2015 Autor Sdílet Odesláno Srpen 21, 2015 Ahaaa, tak to potom jo, ty máš nezávislý meřící obvod, takže tam to jak je vidno uregulovat jde ;) . Jinak červenej displej svítí opravdu i přes den dobře, ale zase ti to nebude ladit s celkovým podsvícením interiéru... :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luks Odesláno Srpen 21, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 21, 2015 Tak si nastavim na radiu červený podsvícení a bude :D A nebo to nechám jak to mám a hold si vždycky zaclonim rukou když budu potřebovat :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Srpen 21, 2015 Autor Sdílet Odesláno Srpen 21, 2015 Pokud to jde vidět při zaclonění rukou, tak bych to neřešil... Za chvíli bude podzim a bude pořád pod mrakem, tak na to určitě líp uvidíš než teď ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luks Odesláno Srpen 21, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 21, 2015 Jo,teď sem s tím jel a dá se to,na slunci není vídět nic,ale ve stínu je to ok :) Když sem lezl do auta tak se na mě rozsvítilo krásnejch 55°C 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Srpen 21, 2015 Autor Sdílet Odesláno Srpen 21, 2015 No tak vidíš, to bude jen o zvyku a ta teplota je mazec, že bych si ten teploměr taky pořídil? :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Marien Odesláno Srpen 25, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 25, 2015 Tak,napětí už měříme,čeká se na teploměr :) Kolik ti dalo práce vsunout voltmetr do šachty? Mě se brání fest a dokonce se mi ulomila jedna z těch čtyř nožek.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luks Odesláno Srpen 25, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 25, 2015 Musíš zvětšit diru v palubce,ja sem nožem z kazdy strany ubral asi milimetr a dole taky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Marien Odesláno Srpen 25, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 25, 2015 Aha vidíš, to mě nenapadlo. Já jen přirovnal plast z voltmetru ke slepému tlačítku a rozměrově mi to připadlo naprosto stejné. Proto mi nebylo jasné, proč potvora nechce dovnitř. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.