michal1181 Odesláno Únor 7, 2014 Sdílet Odesláno Únor 7, 2014 Zdravím chci si pořídit: http://www.highperformanceparts.cz/cold-air-intake-k_and_amp%3Bn-typhoon-kit-18t.2829 Ale nevim jestli to za tu cenu stojí a jestli to vůbec přidá nějakej ten kůň nebo jestli to je jenom o zvuku. Popřípadě co udělat s hadicí která vede teplo od motoru k airboxu,protože u tohoto kitu se napojuje na sání. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
driemotan Odesláno Únor 26, 2014 Sdílet Odesláno Únor 26, 2014 ja by som dal asi len vlozku, napriklad PIPERCROSS je tuna za super cenu http://www.motointegrator.sk/produkty/176410-vzduchovy-filter-pipercross-tupp1389 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lumen1.8 Odesláno Únor 27, 2014 Sdílet Odesláno Únor 27, 2014 (upraveno) Jestli máš zbytečných 10tis, tak to kup. Já mám tohle http://www.highperformanceparts.cz/sportovni-kit-sani-vw-audi-seat-skoda-18t.13544 Hadice odvětrání se napojuje přes dodávanou spojku taky do sání. Upraveno Únor 27, 2014 uživatelem Lumen1.8 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Březen 14, 2014 Sdílet Odesláno Březen 14, 2014 Nic to nějak nepřidá. Experimentoval jsem s Pipercross, Sparco, Apexi a nakonec jsem vrátil zpět původní airbox. S ním to jezdí nakonec nejlépe(Pravidelně jezdím od baráku do kopce, tak vím, jak to do něj táhne. S airboxem to jelo znatelně lépe). Je pravda, že na Octavii jsem to neměl, měl jsem to na Corse 1.4, ale věřím, že to bude dost podobné :) Možná by měl smysl nějaký uzavřený kit(třeba karbonový). Něco jako BMC CDA(Simotu sem neřadím, ta má k BMC daleko), kde je na 100% zabráněno přisávání teplého vzduchu(i když tyhle sání od vás asi tenhle problém nemají, když jsou v podběhu). Druhá věc ale je, jestli to má opravdu smysl. Kdysi jsem viděl, jak testovali sání na Skylineu GTR R34, přidalo mu to pár koníků, mám pocit, že max 5? A pokud ho tam budeš dávat, asi bych zauvažoval nad suchým filtrem, který se neolejuje a nezasírá klapku atd tím olejem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Březen 14, 2014 Sdílet Odesláno Březen 14, 2014 no mna by skor zaujimala prakticka stranka veci a opotrebenia. Cital som,ze do turbodizlov neodporucaju, vraj sa dostane viac necistoty k turbu a tym padom skor ohobluje lopatky a moze to byt problem. Teda myslim si,ze u turbobenzinu je to to iste a radsej by som vymenil papierovy filter dvakrat rocne ..ako davat toto? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tesna Odesláno Březen 14, 2014 Sdílet Odesláno Březen 14, 2014 Stručně - za tu cenu to jednoznačně nestojí. Jak se píše nahoře - pouze pokud nevíš, co s penězi. Za nějakých max. 2.000 Kč pořídíš kvalitní vložku do boxu, která udělá prakticky to samé - sportovnější zvuk a rychlejší náběh turba při přidání plynu. Toť vše, co u tohoto motoru jsi schopen poznat (a to beru osobní zkušenost až po SW úpravě). U sériového motoru, který je přes SW významně "přidušen" i u RS, bude přínos ještě méně poznatelný, protože největší výkonovou "brzdou" je samotný motor, ne to, co je na něj navěšené (sání, chlazení, výfuk). Pokud chceš koně navíc, tak je jednoznančně nejefektivnější upgrade SW, kde se dostaneš někde k 150kW/300Nm, a to za cenu často výrazně nižší, než je za KN sání a bez toho, aniž by jsi měnil cokoliv jiného. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radek20VT Odesláno Březen 14, 2014 Sdílet Odesláno Březen 14, 2014 Pokud by měl někdo zájem, v bazaru nabízim sadu přímého sání.... http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=20752 0 Citovat Odkaz ke komentáři
driemotan Odesláno Červen 11, 2014 Sdílet Odesláno Červen 11, 2014 Čo myslíte bol by to dobrý filter na Octavku? http://www.motointegrator.sk/produkty/413269-uklad-dolotowy-speedmax-sm-bx-004 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Červen 17, 2014 Sdílet Odesláno Červen 17, 2014 Co znamená dobrý? Spíš by chtělo vědět, co od toho očekáváš :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
driemotan Odesláno Červen 18, 2014 Sdílet Odesláno Červen 18, 2014 Ja mam vlozku K&N v airboxe. Ci ma niekto s tym skusenosti, ze ci tam je zlepsenie, myslim si ze to bude asi iba o zvuku, ale vykon zostane na tom istom... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Červen 18, 2014 Sdílet Odesláno Červen 18, 2014 (upraveno) Pokud chceš mít bavlněný filtr, nechal bych ten KN. Simota tak kvalitní filtry nemá. Osobně si myslím, že to bude spíš víc o zvuku, ale na 1.8T zkušenost s otevřeným sáním nemám. Pokud chceš něco takového, tak kup tu Simotu(píšou, že to je pravý karbon, tzn. jeden z nejlepších izolačních materiálů) a dej do ní nějaký kvalitní filtr, třeba nějaký KN. Podobně řešený filtr už roky dělá BMC CDA(karbon + kvalitní filtr), ale ten cenově vychází přes 6000Kč a myslím si, že to je celkem zbytečné, pokud neuvažuješ o větších úpravách. Já zvažuju, že bych do originálního airboxu přivedl více vzduchu. Někde jsem četl, že lépe v 1.8T funguje ta vložka, co máš. Mimochodem, tenhle airbox údajně zvládá i 300hp, navíc ho má R32 :) Upraveno Červen 18, 2014 uživatelem LadikRS 0 Citovat Odkaz ke komentáři
motorpower Odesláno Červen 18, 2014 Sdílet Odesláno Červen 18, 2014 Všechny filtry krom originálu jsou v podstatě naprd. Váha a turbo ..známá rizika, výkon cca stejný / změřeno, ověřeno /. Jedinné co vyděláte je hlučnost a budete mít dobrý pocit jak jste vyhodili prachy. Jiná situace je pokud máte třeba 32jku Garrett, tudíž jiný restriktor a filtr by nestačil dodávat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HHS_Bořek Odesláno Červen 21, 2014 Sdílet Odesláno Červen 21, 2014 Pokud chceš koně, tak na straně sání u seriového turba pomůže výrazněji akorát přívodní hadice k turbu viz odkaz. Seriová hadice je restriktivní a díky výměně za tuhle silikonovou bude moc turbo líp sát. Pokud máš chip, tak je to velmi vhodná úprava. Zlepší to trochu i zvuk. http://www.hothatchshop.cz/skoda/octavia-1u-96-10/motor/silikonove-hadice/saci-hadice-k-turbu-1-8t-180hp-octavia-rs-golf-tt-a3-leon-fmgolfind-forge-motorsport-modra-15.html 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.