Přejít na obsah

Dvojitá obrysová a brzdová světla na OI

Konny

Doporučené příspěvky

Combi to ma ale naruby. Nahore ma v originalu brzdovy a obrysovy, dole jednu mlhovku. Takze misto mlhovky sem dal dvojvlakno (5/21w ma combi, 4/21w ma sedan) a dratkem natahl na horni obrysovku, dvojvlakno sem dal i na pravou stranu (dodelaval sem i pravou mlhovku, jinak by stacilo asi jen 5w jednovlakno), nejak odstranit zaslepku v pravem svetle (nekdo pajkou, ja modelarskou bruskou, to je pak ale docela vsude neporadek, ale neni smrad :-D ) a hotovo. Staci pak natahnout kabel z leve k prave mlhovce (jen do svorkovnice u svetla, od svorkovnice do svetla sem kabel mel natahnutej).

Na desce jak sou zarovky tak sem pro pridelavany obrysovky vrtal malou dirku (tak akorat na kabel), mezi objimku a zarovku se mi kabel nevesel.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Combi to ma ale naruby. Nahore ma v originalu brzdovy a obrysovy, dole jednu mlhovku. Takze misto mlhovky sem dal dvojvlakno (5/21w ma combi, 4/21w ma sedan) a dratkem natahl na horni obrysovku, dvojvlakno sem dal i na pravou stranu (dodelaval sem i pravou mlhovku, jinak by stacilo asi jen 5w jednovlakno), nejak odstranit zaslepku v pravem svetle (nekdo pajkou, ja modelarskou bruskou, to je pak ale docela vsude neporadek, ale neni smrad :-D ) a hotovo. Staci pak natahnout kabel z leve k prave mlhovce (jen do svorkovnice u svetla, od svorkovnice do svetla sem kabel mel natahnutej).

Na desce jak sou zarovky tak sem pro pridelavany obrysovky vrtal malou dirku (tak akorat na kabel), mezi objimku a zarovku se mi kabel nevesel.

Tak dík za info asi to udělám jako tenkrát malá objímka na 5w žárovku dvě dírky a bude :) to

Odkaz ke komentáři

Ono na prave strane, pokud bys nedodelaval pravou mlhovku, by stacilo podle me natahnout kabel z obrysovky do svorkovnice, odkud vede pak kabel jakoby do mlhovky, nemuselo by se pak nic pajet na zarovku a vrtat diry do zarobkove desky. Objimka je i na prave strane (teda aspon ja ji tam mel). Jinak na leve sem na 5w kontakt napajel dratrk, pripojil ke kontaktu obrysovek (trochu navrtal a ocinovanej konec dratu tam zasunul) a zaizoloval izolackou jak je v navodu a pohoda. Na druhe strane ja to udelal stejne jako nalevo. Az bych se k tomu dostal, muzu ti to nafotit (pristi tyden nekdy).

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Nafotim ale budu to ted opravovat, blbe sem to zaizoloval a na prave strane se mi to propojilo s mlhama a zlikvidovalo mi to pojistku tak to ceka na opravu. Svuj podil na tom mely asi i spatne odmereny dratky, ktery byly tip top, takze je budu menit za delsi a lip to zaizoluju a behem toho nafotim.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Předpokládám, že ta dioda, která propojuje brzdy - mlhovky naletovat takto (viz obrázek).

post-46612-0-48992800-1488866218_thumb.png ?

EDIT: Sorry za double post, uvědomil jsem si to pozdě. KDyžtak poprosím o nějakého moda, aby doplňuící dotaz přesunul do předchozího příspěvku a tento smazal :)

Děkuji

Odkaz ke komentáři

Díky za info :)

Jinak polopaticky, jak ta kontrolka funguje ? Když zapnu mlhovku, tak ta kontrolka si bere + z kontaktu (nebo celého toho plíšku prostě) napětí zapnuté mlhovky ? Nevím jak to popsat, na co se dotazuji :D

Jinak by to mělo být teda tak, že ten správný kabel před konektorem střhnu, naletuju diodu a je to OK ? Když se postavím ke kufru čelem a kabeláž vede ke mě, tak směrem ke mě má dioda proud propouštět ?

Díky

Odkaz ke komentáři

Kontrolka mlhovky je zapojena na kabelaz, co jde z vypinace svetel do zadnich svetel (napajeni mlhovek), takze pokud by jsi pri zdvojenych brzdovych svetlech nedal usmernovaci diodu na privodni kabel do zadnich mlhovek, tak by ti pri kazdem slapnuti na brzdu v palubce svitila kontrolka mlhovky.

Ano, u leveho svetla pred konektorem musis naletovat tu diodu na napajeci kabel mlhovek a dioda musi propoustet smerem do svetla, tzn. aby neslo napeti zpet do budiku.

Jeste co se tyka velikosti diod, tak vsechny 3 diody jsem pouzil o propustnosti 5A.

Odkaz ke komentáři

U tvého foto to vypadá, že dioda je naletována na šedobílém kabelu. Ten tam vidím ale 3x :D Rozdvojený :D Špatný úhel pohledu nebo to tak fakt je ?

EDIT: Tak obrysová světla i brzdová mám už hotová, vypadá to luxusně :) Svítící kontrolku mlhovek při brždění si asi nechám, jednak nechci zasahovat do kabeláže a je to vlastně pro mě kontrola, že brzdový spínač je OK. Nejednou už mi odešel a buď jsem svítil pořád, že brzdím, a nebo nesvítil vůbec :)

Odkaz ke komentáři
  • o 5 měsíců později...

Jen přidám perličku, nedávno mě stavěla PČR, jeli za mnou a najednou majáčky a STOPka. Tak vylezu, policista chtěl doklady, vše v pořádku a říká:,,Pane řidiči, nesvítí vám levé vrchní zadní světlo" :-D Fakt nesvítilo, vlákno na obrys bylo K.O., stačilo mu říct, že se mi to muselo stát za jízdy, a že si to hned vyměním :) Tak jeli dál, já dojel domů a už jsem startoval pájku :-D .. Takže z pohledu kontroly od PČR toto dvojité svícení zatím OK :) Dopravka by možná byla horší.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...