Přejít na obsah

Tempomat

Doporučené příspěvky

Tempomat můžeš mít skoro na všem, akorát to bude stát trošku víc a je s tím víc práce, také jsem ho chtěl, ale po tom co jsem si našel univerzální tempomat pro mechanicky ovládanou škrtící klapku za 5 tisíc, tak mě to celkem přešlo.

Upraveno uživatelem Romix95
Odkaz ke komentáři

Nejjednodušší řešení je tempomat pro lankový plyn. Myslím, že to tu někdo měl na 1,6 74kW, která měla ve starší verzi taky lanko.

Nejlevnější řešení je se na tempomat vyprdnout a obejít se bez něj.

Bohužel u tohoto motoru ho není možné dodělat tak snadno a levně jako u těch s elektronickým plynem.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

Leda si to udělat po domácku, natáhnout lanko na krokovej motůrek a ten pak ovládat růčo. ^_^

Přemejšlel jsem nad tim ale pak sem si řek, že lako udělá prd, a jedeš bez plynu, způsobíš nehodu, přijde pojišťovák, vyfakuje a máš na maděru auto (v horším případě i sebe) a peněženku taky nemluvě o tom páprdovi cos mu udělal krásný přidavný nasávání. :pest:

další z mejch ujetejch nápadů :loool:

Odkaz ke komentáři
  • o 2 roky později...

Po dvouročním zkoumání jsem došel k závěru, že jsou defakto 3 možnosti.

1) Zakopat se do motoru, natáhnout další lanko ke klapce a zfušovat to.

2) Použít klapku z modelu co tempomat podporoval ale taky i "Drive by wire", žádnej E-Gas. Ovšem, to abys sehnal svazek od ŘJ až po motor, ŘJ a modlil se aby to fungovalo.

3) Univerzální kit, co stojí 5k a víc.

Možná že by něco padlo i z nižších, technicky příbuzných modelů jako Polo 6n2.

Tempomat a klimatizace, jojo, AEE nemá lehký život.

Odkaz ke komentáři

Mám tam skoro 8 let namontovaný tempomat od firmy audiovox - http://www.amazon.co...l/dp/B00029WQTW Já ho koupil na ebayi a s poštovním mě to vyšlo na né celé 2.400,- Kč, ale v sadě chyběl spínač na spojku, ten prodávající potřeboval. Ten jsem nahradil origo spojkovým spínačem z vrakáče za 100,- Kč. Sice jsem to musel trochu jinak napojit, ale funguje dobře. Montáž je jednoduchá, měl jsem to asi za 4 hodinky hotové, nejhorší je najít místo v motorovém prostoru kam ho dát. Připojí se lanko na klapku a pak pár kabelů,na kostru, na spojku, na brzdový spínač, na proud a jeden kabel tam je na snímání rychlosti, ten jsem zapojil na svorkovnici rádia, měl jsem tam vyveden drát, který slouží k zesilování rádia podle rychlosti, takže přesně to co jsem potřeboval. Taky jsou v sadě magnety, co se dají dát na poloosu a snímač, který snímá otáčky poloosy, ale to je spíš tak na felicii - auta co mají mechanické tachometry. Ovladač je podsvětlený zeleně a má funkce jak klasický tempomat - zrychlování a zpomalování po jedné míly, nebo když se to drží tak přidává nebo ubírá než se tlačítko pustí, vyvolání poslední uložené rychlosti. Ovladač jsem dal pod rádio a musím říct, že mi tam vyhovuje. Jinde než v Americe jsem tenhle tempomat neviděl ale přemýšlel jsem nad jinými,např. https://www.levnealarmy.cz/eshop/komfortni-prvky/tempomaty/univerzalni/ ale stojí fakt velký prachy a to bylo na mě moc. Taky jsem našel -http://www.conrad.cz...d-ms-50.k851329 ale bez podsvětlení ovladače, ale funkce má stejné a dnes po těch letech by mě to ani nevadilo. Mě to vyšlo komplet na 2.500,- Kč. Chlubím se tím i ve svém podpisu.

Upraveno uživatelem KaJe
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...