Lukasek Odesláno Březen 10, 2014 Sdílet Odesláno Březen 10, 2014 Jelikož jsem nedávno prošel garanční prohlídkou u škodovky po 30 000km tak jsem byl docela překvapen, že nemění pylový ( kabinový )filtr a vzduchový pro turbo, že údajně až po 60 000. Jelikož mám auto rád a taky to co dýchám tak jsem si je koupil sám a šel jsem je vyměnit. Nestačil jsem se divit jak vypadaly po 30000 a neumím si představit jak by vypadaly po 60 000 Přikládám foto 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jim Odesláno Březen 10, 2014 Sdílet Odesláno Březen 10, 2014 se stačí podívat jak to vypadá po pul roce :D v brně se dost práší a tam je to kentus, kašlu na km, prostě na jaře a na podzim vyměním a je klid, přece já ani motor nebude dejchat sajrajt :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Seda Odesláno Březen 10, 2014 Sdílet Odesláno Březen 10, 2014 já to měním každých 10tis km i s olejem :) a když se mi nezdá vzducháč a kabináč (kontroluji každý 3 měsíce) tak si koupím novej a vyměním klíďo po 5tis km. Nejsou to drahé položky takže v pohodě :)) je fakt že dávám filtry UFI 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bobo Tsi Odesláno Březen 10, 2014 Sdílet Odesláno Březen 10, 2014 Kabínový aj vzduchový mením vždy pri výmene oleja po 15 000km. Je jedno či sú špinavé alebo nie. Aspoň na to nikdy nezabudnem a bude všetko v pohode priechodné. Tých pár drobných nestojí za to, aby klíma nefungovala ako má. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JohnyBA Odesláno Duben 24, 2015 Sdílet Odesláno Duben 24, 2015 Ahojte, vcera som bol na servise v skodovke. Rovnako sa celkom divim ze mi vzduchovy filter nevymenili, ale zistil som to az dnes ked si pozeram fakturu kolko som za co platil. Ten vzduchovy filter si vymenim aj sam, postup by mal byt asi dost jednoduchy, ale potreboval by som poradit kde a aky kupit. Kupil by som to bud v autokelly alebo v skodovke. V autokelly maju pre motor CFHC celkom dost moznosti a tak si nejako neviem vybrat ktory kupit (Bosh, Mann, Champion), lisia sa aj v cene. V skodovke mi asi rovno daju jeden kus a nebudem to musiet riesit, ale neviem ci to tam nebude zbytocne predrazene ked v autokelly je klubova zlava. Netusite kolko si za to vypytaju v Skode (vramci CR) a ak radsej ist do autokelly tak ktoreho vyrobcu / ktory kus kupit? Dikes za rady, Jano 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Duben 24, 2015 Sdílet Odesláno Duben 24, 2015 Ve škodovce to bude Filtron a podle Etky za 582,-kč. Osobně kupuji filtry Mann a konkrétně vzduchový za cenu do 300,-kč. Doporučoval bych ti např. ten Mann, Bosch nebo Hengst. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JohnyBA Odesláno Duben 24, 2015 Sdílet Odesláno Duben 24, 2015 Kde kupujes ten filter za taku cenu? Pozeram ze aj v kelly maju Mann filtre okolo 500kc. Mohol by si mi prosim z etky napisat aky je rozmer toho filtra, pripadne jeho kod? V kelly ich maju spolocne aj s filtrami na BKD tak neviem ktory je presne na CFHC. Dik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Duben 24, 2015 Sdílet Odesláno Duben 24, 2015 K Etce se teď nedostanu páč sem odjel z domova a návrat je v nedohlednu :) Zkus si najít kód na netu a podle něj ti google lecos najde. Třeba cc-autodily.cz nebo olejebrno, viz obojí zde na fóru ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pawouk01 Odesláno Duben 24, 2015 Sdílet Odesláno Duben 24, 2015 V Etce rozměry nenajdeš, ale číslo dílu je pro CFHC 1K0 129 620 D, cena 559 Kč. Copak v Kelly nelze sehnat originální díly? Mám za to, že ano, naposledy jsem tam kupoval origo stěrače na OII. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Duben 24, 2015 Sdílet Odesláno Duben 24, 2015 Tak mě Etka ukázala těch 582. Nepíše přeci že v kelly nekoupí originál ale že je to u nich kolem 500,-kč. Ten origo Filtron koupíš např. v cc za 360. Za Mann sem dával naposledy 280. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pawouk01 Odesláno Duben 24, 2015 Sdílet Odesláno Duben 24, 2015 Ony ty ceníky v Etce tak nějak úplně nesedí. Ale to je stejně taková orientační cena. Na fotce v Etce mám filtr od Meyle. Ale netuším, do jaké míry se tomu dá důvěřovat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Duben 24, 2015 Sdílet Odesláno Duben 24, 2015 Když sem dřív bral originál tak byl Filtron ale i to se mohlo změnit ;) Jinak k těm výměnám, to co má škodovka nasazený za interval je opravdu úlet. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JohnyBA Odesláno Duben 25, 2015 Sdílet Odesláno Duben 25, 2015 Diky za cislo originalneho dielu k mojmu motoru. Dnes som filter kupil v kelly a vymenil. Co som pozeral v servisnej knizke, tak teraz som mal 3. servis pri 73000km a 3,5 roku a vzduchovy filter nikdy nemenili. Takze si myslim ze pochybil servis teraz pri poslednej prehliadke na ktorej som bol vo stvrtok, ale keby sa nieco stalo kvoli nevymenenemu filtru tak by to slo asi na ich triko... Ten stary bol uz pekne cierny. Vysavacom som povysaval ten plastovy box a tu mriezku pod filtrom som utrel vlhcenym obruskom. Bol pekne cierny, hned ako som sa toho chytil tak som mal cierne prsty. Len teraz tak premyslam ci som nemal utriet cely ten box vlhcenym obruskom. Ked som dal vyhladat filtre pomocou toho Etka kodu, tak to naslo niekolko kuskov, medzi nimi bol aj filter s nazvom Originalny diel a bol iba na objednavku (do 24 hodin). V kelly som sa spytal predavaca ktory mi odporuci, on hovoril ze Mann, Bosh a Champion su taka top trojka a odporuca Mann. Mali ho za 430kc, Bosh stal 380kc (ceny pre octaviaclub). Tych 50 korun som si priplatil a zobral Mann. V pondelok rano idem na 14 dni na dovcu tak som to chcel mat v cajku, keby som mal cas tak to objednam z cc dily. Dikes za pomoc Jano 0 Citovat Odkaz ke komentáři
libero1071 Odesláno Duben 27, 2015 Sdílet Odesláno Duben 27, 2015 Co som pozeral v servisnej knizke, tak teraz som mal 3. servis pri 73000km a 3,5 roku a vzduchovy filter nikdy nemenili. Takze si myslim ze pochybil servis teraz pri poslednej prehliadke na ktorej som bol vo stvrtok, ale keby sa nieco stalo kvoli nevymenenemu filtru tak by to slo asi na ich triko... nič nepochybili,lebo vzduchový sa mení po 90tkm alebo 6 rokov → tým netvrdím,že s tým súhlasím 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rostama Odesláno Červen 24, 2015 Sdílet Odesláno Červen 24, 2015 presne jak pises podle skovky je vymena co 90000km nebo 6let coz je holy nesmysl. Takze uplne stejne menim si sam pospdstatne casteji.To same naftovy filtr jestli se nepletu tak podle vyrobce taky co 90000km coz je nesmysl menim nejpozdeji co 30000km. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.