BrianCZ Odesláno Duben 3, 2014 Sdílet Odesláno Duben 3, 2014 Zdravím, vím, že je tady mnoho témat ohledně padání do nouzáku, ale já mám asi jiný problém. Turbo bylo vyčištěno od TDIfun, je tam nová regulační baňka, všechny podtlakové hadice taky nové. Po napíchnutí na VAG nám to ukázalo že je mrtvé čidlo nasávaného vzduchu na IC, to jsem koupil od BOSCH a problém je pořád stejný. Turbo i tak táhne na 60% mi přijde, vypíná mi to třeba už při 2000 ot./m. Hlavně při zátaži tj. jedu do kopce na 3ku v pořádku dám za 4 a hned nouzák, jedu po rovince na 5tku a nad 130km/h nouzák. Turbo chodí dobře takže zanesené určitě nebude, podle mě je to problém v elektronice. Napadla mě váha vzduchu, ale při odpojení to nejede vůbec, někde jsem četl, že když je v háji váha tak po odpojení jede auto dobře, ale mě to pak nejelo vůbec. Ještě mě napadá ventil N75 jinak už fakt nevím. Takový postřeh zdá se mi, že to celkem málo brzdí mám podezření bud na vývěvu a nebo jen tu hadici co jde do posilovače, protože tam kde je napojená do vývěvy a stáhnutá tou železnou sponou, tak když to chytnu a zahýbu s tím ze strany na stranu je tam vůle odhadem 2mm, že to chodí a není to napevno. Díky za rady! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marejo Odesláno Duben 3, 2014 Sdílet Odesláno Duben 3, 2014 Neukazuje VAG chybu reguace plnícího tlaku ? Jestli jo tak bych šel první po ucpanym sání od EGR - tím nemyslim jen EGR ale komplet parohy sání až k bloku.. až potom N75 :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
BrianCZ Odesláno Duben 4, 2014 Autor Sdílet Odesláno Duben 4, 2014 S tím sáním je to možné, protože EGR ventil mám úplně nový a navíc je zaslepený od vyčištění turba. Našel by se tady nějaký foto návod na sundání těch parohů? O víkendu bych to zkusil shodit a vyčistit, podle mě jestli je to od výroby tak to bude zasrané až až... Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Duben 4, 2014 Sdílet Odesláno Duben 4, 2014 pokud padne do nouze tak by ten Vag měl nákou chybu vyhodit bud hodně vzduchu nebo málo vzduchu myslím že to sáním nebude když to padne do nouze ty zastavíš vypneš a zapneš motor tak to zas chvíli jede normálně ?? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
speKtis Odesláno Duben 4, 2014 Sdílet Odesláno Duben 4, 2014 Mně padá do nouzáku už rok a nikdy to žádnou chybu s tlakem nenapsalo... Jen skrat u čidla tlaku v sání, sporadicky.. Po vyčištění turba 14 dní jezdila jak splašená a teď zase, to samé.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
BrianCZ Odesláno Duben 4, 2014 Autor Sdílet Odesláno Duben 4, 2014 Ano po nastartování je OK, ale jen do té doby než jedu do kopce nebo nějaká jiná zátěž tak opět nouzák i při 2000ot./min hlavně 4 a 5 na to trpí a i tak celkově mi přijde, že to jede tak na 60%. Určitě to napíchnu na VAG až bude čas, ale to sání je velice pravděpodobně ucpané, auto má 300k nalítané a sací parohy se podlě mě nikdy nečistily...Zezadu od těch sacích parohů je olej a bordel tak podle mě je to už tak zaprasené že to mezírkama jde ven... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
-pavel- Odesláno Duben 4, 2014 Sdílet Odesláno Duben 4, 2014 Pokud ti to malo brdí a maš problem s regulací turba, zkus se podivat na vyvod z vyvěvy, je tam natrubek kterej se časem uvolni a pak tama utika podtlak. Stači to pak oblepit tekutym kovem nebo tmelem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
BrianCZ Odesláno Duben 5, 2014 Autor Sdílet Odesláno Duben 5, 2014 Vývěva je v pořádku, brzdí to méně, protože mám přední desky už dost sjeté, všiml jsem si až včera když jsem přezouval, regulace na turbu je nová. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marejo Odesláno Duben 5, 2014 Sdílet Odesláno Duben 5, 2014 S tím sáním je to možné, protože EGR ventil mám úplně nový a navíc je zaslepený od vyčištění turba. Našel by se tady nějaký foto návod na sundání těch parohů? O víkendu bych to zkusil shodit a vyčistit, podle mě jestli je to od výroby tak to bude zasrané až až... Díky Na to není žádný velký návod potřeba, dáš na stranu EGR, taky se může dát pryč plastová trubka od airboxu k turbu, povolíš 6 imbusů dole na sání a máš to venku. Je tam sice na prd přístup ale dá se to. A pozor musíš si předem koupit nový těsnění ! Kolik má auto nalítáno ? Jezdíš spíš piánko nebo rychlejší jízdu ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Duben 5, 2014 Sdílet Odesláno Duben 5, 2014 Ano po nastartování je OK, ale jen do té doby než jedu do kopce nebo nějaká jiná zátěž tak opět nouzák i při 2000ot./min hlavně 4 a 5 na to trpí a i tak celkově mi přijde, že to jede tak na 60%. Určitě to napíchnu na VAG až bude čas, ale to sání je velice pravděpodobně ucpané, auto má 300k nalítané a sací parohy se podlě mě nikdy nečistily...Zezadu od těch sacích parohů je olej a bordel tak podle mě je to už tak zaprasené že to mezírkama jde ven... ted řeknu něco co se někomu nebude líbyt bude to dělat ta regulace turba i když jí máš čištěnou měl sem ten samej problém a po vyčištění cca 3 měsíce pohoda a pak znova nouze řešil sem to 0,1mm podložkama pod regulaci turba a od tý doby není problém na dieselpower je o tom celé dlouhé téma a i tady o tom byla párkrát diskuze s různými názory myslím si že máš 2 možnosti bud to turbo vyndáš znova vyčistíš a podložíš tu regulaci nebo budeš schánět nový turbo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
BrianCZ Odesláno Duben 5, 2014 Autor Sdílet Odesláno Duben 5, 2014 Mluvil jsem s FUNem a říkál to samé, skřín už bude zdeformována. Až se našetří finance koupím repasované, vím, že se to nebude plno lidem líbit ale bohužel je pro mě lepší dát 7 tisíc za repas než 15k za nové. Navíc je tam 2 roky záruka na to repasované... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
BrianCZ Odesláno Duben 11, 2014 Autor Sdílet Odesláno Duben 11, 2014 Tak je to opět zatuhlá regulace! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
312 Odesláno Květen 29, 2014 Sdílet Odesláno Květen 29, 2014 ahoj kluci nechci zakladat nove thema jen potrebuji rict jasne a strucne jo nebo ne . mam OI 1.9tdi 81kw a auto mi zaclo padat do nouzaku jedu do Brna a spadne do nouzaku po 150km a pak uz nic ani na ceste zpet proste vpohode. Ale mam podezreni na zatuhlou regulaci lopatek a potrebuju vedet jelikoz ted na to nemam penize tak s tim potrebuju jezdit a chci jen rict jestli jse nemuze nahodou treba rozletet to turbo nebo zkurvit motor. Proste jestli stim muzu jezdit nebo ne a co hrozi kdyz budu jezdit dal Dik za info. ahoj kluci nechci zakladat nove thema jen potrebuji rict jasne a strucne jo nebo ne . mam OI 1.9tdi 81kw a auto mi zaclo padat do nouzaku jedu do Brna a spadne do nouzaku po 150km a pak uz nic ani na ceste zpet proste vpohode. Ale mam podezreni na zatuhlou regulaci lopatek a potrebuju vedet jelikoz ted na to nemam penize tak s tim potrebuju jezdit a chci jen rict jestli jse nemuze nahodou treba rozletet to turbo nebo zkurvit motor. Proste jestli stim muzu jezdit nebo ne a co hrozi kdyz budu jezdit dal Dik za info. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mikyner Odesláno Leden 9, 2015 Sdílet Odesláno Leden 9, 2015 Mam taky problém s padáním do nouzáku u 1.9TDi 81kw. Na diagnostice 3 chyby: 17965.regulace plnícího tlaku - mez regulace překročena 17563.snímač tlaku v sacím potrubí (G71): zkrat na plus 17552.P1144 Množství vzduchového toku (MAF) senzor-G70: otevřený nebo minimálně Předem díky za každý info 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Leden 9, 2015 Sdílet Odesláno Leden 9, 2015 ta 17965 to bude zatuhlá regulace na turbu 17552 skus ten maff vyčistit vystříkej ho čističem na brzdy a vem jehlovým pilníkem kontakty konektoru -najdeš ho za pravým světlem na interkoleru 0 Citovat Odkaz ke komentáři
hodado Odesláno Leden 20, 2015 Sdílet Odesláno Leden 20, 2015 Ahoj, mam asi stejny problem, Auto cca 230 000km. ja ho mam asi tak 2500km. Uz od zacatku to jelo , teda spis nejelo, menily jsme olej a vycistily EGR. Asi 1cm pruchod ( je to po nejaky zensky co s tim jezdila skoro kazdej rok zhrua 16000 km, asi stejna cesta do parce a zpet) Po vycisteni EGR jsem neveril co je to za auto, tahalo hodne slusne , ale obcas zase jakoby regulace, prvdepodobne nouzak, jen mi to nic neukazuje na pristrojovce. Bud auto jede nebo nejede, a nebo jede ale kdyz by ject melo, jako by to ztratilo silu a nic. Nicmene stala se mi takova drobnost, auto jeste dost studeny, vyjizdim do krizovatky, a tu tam vletelo auto z leva, toz sem na to sla at sem z toho venku a ono me to sice vytahlo ale pak to chciplo. Radio, svetla svitily, na polubovce kontrolka baterie. Zkousim to natocit a ani H....o. Tocilo to jak kdyby to nemelo venecek na starteru ( znam to ze staryho spartaka) druhy pokus to same. Vypnu to uplne vsechno. Zkusim znova a tu to zacalo tocit, jen ne a ne chytnout. na treti pokus s chvilkovym tocenim to chytilo. Ale motar skakal / se hadal, jak na dva valce. S timhle jsem popojel na kraj, ani nevim proc, otevru kapotu( motor bezi) tam sem pochopil ze s tim asi nic neudelam, sednu zpatky do auta, a uz to zase jelo jako normalne. I dokonce ziveji. Auto obcas jede, obcas se mu nechce. z vyfuku to smrdi jak kdyby se spolu s tim palila voda a olej, nicmene i za studena normalne chyta dobre. No, ted babo rad. Co s tiim? Jeste ze prej je malej problem na hadicich! Dekuju za cokoliv. R 0 Citovat Odkaz ke komentáři
košin Odesláno Leden 21, 2015 Sdílet Odesláno Leden 21, 2015 mrkni jestli nemáš olej v intercooleru, když říkáš že to smrdí po oleji..když jste čistili egr vyčistili jste i sání ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
hodado Odesláno Leden 21, 2015 Sdílet Odesláno Leden 21, 2015 Ne jenom EGR, olej, vsechny filtry a byl nejakej olej pod poklickou ventilu, tu jsem sundal vycistil pro pripad necistot a vratil zpet, na kraji (PRAVEM) vedle toho krytu na ventily. Ovalna to vec. Kamarad se do toho nechtel poustet nebot k tomu nemel gas kit a pod. zalezitosti. Prolem je ze mne auto zivy a pokud se do neceho nakolene pustime, musi bejt tutovka ze to dame zase dohtomady. Popr kdyz je v intercooleru olej, -- co to znamena, je to nebezpecne? Myslim vuci trvalym nasledkum? Ma to efekt na zminovane problemy? A co se stim popr. da delat? je potreba vymena, nebo vycistit? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
košin Odesláno Leden 21, 2015 Sdílet Odesláno Leden 21, 2015 pokud by tam byl olej hrozí že se dostane do sání a do spalovacího prostoru a to bude problém. Kdyby tam byl tak vyčistit 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tom992 Odesláno Únor 3, 2015 Sdílet Odesláno Únor 3, 2015 Mám podobný problém : Občas mi to zabírá krásně hned od spoda, ale z toho nic. Od 2000ot sepne turbo a pak valí krásně, dří výkon a nepadá do nouzáku. jak mile se dostane pod 1800ot zase jako kdyby obycejna 1,9D. Musím to vytočit nad 2tis aby zase táhlo. Toto se mi stává třeba 3x do týdne. takže nepravidelné. Může to být zatuhlá regulace i když to tahne až ve vyšších otáčkách, nebo ventil. VAG nic neukázal. Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
košin Odesláno Únor 3, 2015 Sdílet Odesláno Únor 3, 2015 podtlakové hadičky, nejlevnější záležitost, vyměň a uvidíš, když by to nepomohlo, tak buď N75 nebo regulace, ale regulace by ti asi házela nouzák 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tom992 Odesláno Únor 9, 2015 Sdílet Odesláno Únor 9, 2015 Hadičky jsem zatim nezkousel, alre tento vikend sem byl na Slovencku cca asi 500km za celou cestu ani jendou vse tahlo od spodu. bezproblemu. 2 dny na to opet pod 2tis ot ani rana, zae vytocit motor 2,5 tis a turbo opet dalo plnej kotel. a zase to fungovalo normalne ...dela to proste nepravidelne. Porad mi mechos tvrdi regulace....ale to by delal porad a ne jen obcas..zadnej nouzak nic... Ty hadicky neypadaji ze byly rozervne ... proste turbo zabere az od vyssich otacek a drzi:) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jiko01 Odesláno Únor 11, 2015 Sdílet Odesláno Únor 11, 2015 zkus si půjčit tenhle ventll , ...pokud ti to netáhne odspodu, může to být zanesením http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/046905291a-zpetny-ventil-podtlakoveho-vedeni-de-11532.html 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tom992 Odesláno Únor 11, 2015 Sdílet Odesláno Únor 11, 2015 zkus si půjčit tenhle ventll , ...pokud ti to netáhne odspodu, může to být zanesením http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/046905291a-zpetny-ventil-podtlakoveho-vedeni-de-11532.html Zkusim takze tim ze to tahne az od 2000 ot by to nemusela byt regulace, ptz nerad ybch sundaval turbo, snazim se aby oprava byla co nejlevnejsi:D, nekdy to jede hned nekdy ne no jak jsem psal...zkusim ventil :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jiko01 Odesláno Únor 12, 2015 Sdílet Odesláno Únor 12, 2015 je to jedna z možných závad ( levná ), není podtlak, nemůže se přitahovat regulace, turbo nezatáhne odspodu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tom992 Odesláno Únor 13, 2015 Sdílet Odesláno Únor 13, 2015 Tak taky nic .... tak uz asi nezbyva nez zhodit turbo a vycisitit toho jsem se bál nejvíc...jiná možnost asi neni :/ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jiko01 Odesláno Únor 14, 2015 Sdílet Odesláno Únor 14, 2015 jestl jsi to ještě nerozdělal, tak zkus rozhýbat regulaci ručně, popřípadě chemické dekarbo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Únor 14, 2015 Sdílet Odesláno Únor 14, 2015 to rozhejbání moc nepomůže chce to vyndat rozebrat a podložit 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jiko01 Odesláno Únor 14, 2015 Sdílet Odesláno Únor 14, 2015 souhlas, asi k tomu dojde 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest angelo.driver Odesláno Únor 15, 2015 Sdílet Odesláno Únor 15, 2015 Asi tady nenapíšu nic nového, ale mám Oktávu r.v. 98, 81 kW a také padá do nouzového režimu. Prvotně jsem si myslel, že to spadne do nouzáku, když sešlápnu plynový pedál na podlahu a motor není ještě zahřátý, ale v poslední době mi to dělá ikdyž je motor teplý. Vypnu zapalování, znovu zapnu a turbo se rozjede. Ale po chvíli opět to spadne do nouzáku. Když jsem se nas.... tak jsem tomu pořádně vymetl pavučiny, nešetřil jsem to a turbo tahalo jako divé. Sice jde znát, že turbo už není nejmladší (250 000km), protože netahá od nízkých otáček, ale už jsem z toho pav! Aby toho nebylo málo, tak máme ještě jednu Oktávu, taky 81 kW, ovšem najeto 150 000 km, r.v. 2002, kde je turbo značně v lepší kondici a to že krásně tahá od nízkýh otáček, ale i zde téměř vždycky motor skočí do nouzáku. Nejlepší na tom je to, že auto jsme koupili z bazaru, kde jsem ho při testovací jízdě nešetřil a v momentě, kdy jsme s ním začali jezdit doma kolem baráku, tak turbo začalo vnechávat, tedy motor začal padat do nouzáku. UŽ jsem prošel hodně diskuzí na tohle téma, ale nikde jsem nenašel alespoň "téměř" 100% řešení problému. (teda pokud bych nevyměnil turbo a všechny možné čidla a ventily...) Pomůže tedy vyčistit turba? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.