pavel71 Odesláno Duben 5, 2014 Sdílet Odesláno Duben 5, 2014 (upraveno) děláno na oktávii 1 1,9 TDI 81KW ASV na obou stranách vozu povolíme středové matky na kolech 30klíč 12tihran a pouze povolíme matky obou kol 17 klíč ted si auto zvednem a podložíme tak aby na nás nespadlo a sundáme si obě kola ted si na obou stranách povolíme 3 šrouby jenž drží spodní čep a vyháknem ho z ramene ted si schodíme krycí plast motoru a kryt manžety poloosy 16ka klíč ted je třeba si u převodovky povolit samotný poloosy poté je vyndat z náboje a poloosy ven a dát stranou ted je třeba vypustit olej z převodovky 17ka imbus ted si 6kou imbusem povolíme pravou stranu u převodovky -zbytek tý poloosy viz foto a vytáhnem to ven ted za pomoci plochého šroubováku a kladiva vyklepnem starý symering a opatrně naklepnem nový -já si ho lehce mažu vazelínou aby tam líp zapadl ted nandáme a utáhnem zpět ten kratší díl poloosy a dem tento díl povolit na levou stranu,po té co ho vyndáme opět za pomoci šroubováku a kladiva vyklepnem starý simering a opatrně naklepnem nový ted nandáme a utáhnem první díl tý poloosy, 6ka imbus a můžeme začít vracet polosy já začal kompletací levé strany nandal sem poloosu utáhl šrouby u převodovky nandal poloosu do těhlice a lehce přitáhl,poté sem nandal do ramene a utáhl spodní čep a přešel na kompletaci pravé strany opět uchytit poloosu,utáhnout u převodovky,nandat poloosu do těhlice a lehce přitáhnout,poté uchytit spodní čep do ramene a utáhnout a uchytit ten krycí plast poloosy 16ka klíč ted je třeba na převodovce povolit nalévací a kontrolní otvor pro olej abychom se k němu lépe dostali povolíme si držák tý trubky viz foto poté za pomoci trychtýře a delší hadice nalejem do převodovky nový olej cca 2l po nalití dotáhnem imbusem nalévací otvor,namontujem umělohmotný kryt motoru,nandáme kola dotáhnem a sundáme z heveru ted si vemem 30ku 12tihran a metrovou trubku a řádně dotáhnem na obou stranách ty středový matky co držej poloosu v těhlici !!! ted už jen dotáhnout kola! a máme hotovo Upraveno Duben 5, 2014 uživatelem pavel71 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tetrosy Odesláno Září 25, 2014 Sdílet Odesláno Září 25, 2014 Zdravím, chtěl bych se zeptat, jak se projevuje nutnost výměny tohoto dílu? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
squirrelcze Odesláno Září 25, 2014 Sdílet Odesláno Září 25, 2014 Když Ti přes simeringy začne nadměrně prosakovat převodový olej, je nutné je vyměnit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Duben 26, 2015 Autor Sdílet Odesláno Duben 26, 2015 tak dnes sem je opět měnil na jednom TDI a práci si lze poměrně zjednodušit -poloosy sem nevyndaval jen sem je u převodovky odpojil a povolil 3 šrouby co drží svislý čep ten se vytáhne z ramene a celý se to i s poloosou v těhlici a tlumičem povytáhne tak až u převodovky vznikne místo pro demontáž a výměnu simeringu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
AntMan Odesláno Únor 21, 2019 Sdílet Odesláno Únor 21, 2019 Ahoj, rád bych navázal na tvůj příspěvek, rovněž jsem (při výměnně motorového oleje) zjistil prosakování převodového oleje přes simering pravé poloosy. Chci se zeptat, zda je postup demontáže stejný i u motoru 1.8 T 20V, r.v. 2008, kód převodovky JEG (5S)? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Únor 23, 2019 Autor Sdílet Odesláno Únor 23, 2019 postup je na všech jedničkách stejnej 0 Citovat Odkaz ke komentáři
hobča Odesláno Únor 10, 2020 Sdílet Odesláno Únor 10, 2020 Zdravím pánové, můžu poprosit o čísla dílů? Nějak v tom mám zmatek a nemůžu zjistit které gufero mám objednat 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Únor 14, 2020 Autor Sdílet Odesláno Únor 14, 2020 je to na fotu v tom navodu akorát neber zn corteco vem lepší značku todle je na 1,9 tdi motor asv 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.