Přejít na obsah

Brzdy...

Hans85

Doporučené příspěvky

Zdar všichni,

už dlouhou dobu řeším brzdy na své Oktě TDI (2005, původně ALH) a pořád to není k mojí spokojenosti...

1) od začátku co auto mám (2009) byly brzdy takové jalové, nemastné, neslané. Po výměně zadní nápravy za kotoučovou se účinek brzd sice zlepšil, ale stále to nebylo ono v porovnání s jinou O1 AHL (buben vzadu). Pedál se zdál gumový, nebyl nikde poznat nějaký razantní nástup posilovače, nicméně brzdil odshora. Aby mě koplo ABS na suchu musel se člověk do pedálu opřít ohromnou silou. Na sněhu ABS řekl bych fungovalo normálně...

2) nakonec jsem pořídil komplet brzdy RS. Po výměně se sice účinnost zlepšila, ale chování a dojem z pedálu byly stále stejné. Začínal brzdit nahoře, bylo to jak šlapat na gumu a ve spodní části už byla potřeba ke stlačení opravdu velká síla.

3) nakonec po nějakých diskuzích jsem pořídil nový posilovač a výsledek mě tak nějak zaskočil - pedál je najednou do poloviny úplně měkký (jak šlápnout do vzduchu), potom začíná brzdit, nástup posilovače sice není nijak razantní, ale u podlahy jsou brzdy dostatečně jedovaté...

Samozřejmě u každého zásahu do brzd se poctivě odvzdušnilo (několikrát), vyměnila kapalina, při posledním zásahu se udělala poctivá vizuální kontrola celé soustavy, podtlakových hadiček atp. Ještě doplním, že s RS brzdami se dělaly i pancéřované hadice vpředu.Kapalina se neztrácí, nikde není znát únik, není slyšet žádné syčení ani cokoliv jiného...

Potřeboval bych "vrátit" účinný chod pedálu ze spodní poloviny do horní.

Máte nějaký nápad co - kde - jak - proč..?

Dík. H.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
Guest Tomas13

Zdravím všechny prosím o radu cca před půl rokem jsem si nechal vyměnit brzdy a spravit ABS asi po 14 dnech jsem měnil kola na zimní ,a hned na druhý den mi začalo rachotit asi v brzdách no když brzdím tak je to šílený rachot .Prvni to bylo 2 dny to dělalo 2 dny ne teď cca 3 měsíce to dělá pořád už jsem vyměnil kola za letní a dělá to pořád, když jsem to dal mechanikovi tak mi oznámil že to byl asi kámen po jeho jakože opravě to na druhýn den dělala znova abych pravdu řek už je to ostuda brzdit nevím co stím díky za jakoukoli radu :(

Odkaz ke komentáři
Guest Tomas13

Hele ta desticka se v tom třmenu nesmí hybat.. (jako cinkat)

dík ja info mrknu na to ono to dělá vždy jak sešlapnu brzdu ,ale když jí sešlapnu prutce tak je to ok ,takže myslíš ze by to mohl být tento problém to budu muset znova vyměnit za nové?

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Měl jsem problém s měkkým brzdovým pedálem, nejdříve pomohlo velice důkladné a zdlouhavé odvzdušnění mnoha způsoby, na cca 14 dní to bylo OK, ale pak nastaly teplejší dny a opět problém přetrvával. Tak proběhla výměna hlavního brzdového válce za nový originál ATE a je klid.

O tom štelovacím válečku slyším teda poprvé.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Něco podobnýho řeším taky. Tekl mi zadní brzdový válec, takže jsem koupil oba zadní válce nové. Žádný aušus - ATE.

Po výměně jsme odsáli kapalinu z nádobky do úrovně sítka a dolili novou kapalinou a pak postupně všechno odvzdušnili. Z každýho kola jsme odpustili tak 1,5 deci, takže myslím že odvzdušněno je opravdu dostatečně.

No a teď k jádru pudla. Před tím (i přes tekoucí váleček) brzdilo auto jinak. Pedál brzdy měl krátký krok a brzdil jakoby od vrchu. Teď šlápnu a poměrně velký kus jde lehce a volně až pak začne brzdit a při došlápnutí teda zastaví na fleku.

Nedalo nám to a tak jsme vzali oktu na válce a výsledek? Brzdí na 100%...prý naprosto v pořádku, žádný problém...

Ale prostě to není jako dřív. Brzdový pedál se chová jinak.

Auto je vybaveno ABS, ale při dotazu jestli se systém s ABS odvzdušňuje jinak mi bylo dvěma techniky řečeno, že jsme vše udělali správně....

Tak nevím, jsem z toho rozmrzelý...není to ono

Odkaz ke komentáři

Mám to stejně. Měnil jsem kotouče a desky na předku + výměna brzdové kapaliny a důkladné odvzdušnění a pedál mi jde přesně tak, jak to popisuješ ty. Dal jsem Brembo Max a účinnost proti starým sériovým brzdám je nesrovnatelně lepší, brzdí to nádherně. Při prudkém brždění netáhne nikam do strany, prostě všechno ok až na ten delší mrtvý chod brzdového pedálu. Nemám ABS a vzadu ještě bubny. Zjistil jsem, že když zatáhnu ručku na první zub, tak mrtvý chod úplně zmizí a brzdí krásně od shora. Ale nevim jak moc to spolu může souviset. Už jsem si zvykl, že pedál holt nejde tak pěkně jako dřív a neřeším to, neni ani čas zatim..

Odkaz ke komentáři

S delším mrtvým chodem brzdového pedálu už mám nějaký zkušenosti. Mám taky zadní bubnové brzdy a s mrtvým chodem pedálu mají hodně společné. Už několikrát se mi potvrdilo, že když jsem měl delší chod pedálu, tak vždy pomohlo když jsem vyčistil zadní bubny a znovu je nastavil. Sice bubny obsahují samostav, který by měl pakny nastavit do vhodné pozice, ale nikdy to není ono. Proto vždy po vyčištění bubnů pakny roztáhnu ručně tak, aby šel buben nasadit jen tak tak, ale zase aby nedrhnul (nesmí být samozřejmě na bubnu vybržděný schůdek nebo moc velký schůdek). Po tomto procesu se mi vždy mrtvý chod ztratí a pedál zabírá hned od vrchu a třeba po půl roce nebo po roce zase tento proces zopakuju, protože mám už ten mrtvý chod zpět a taky jsou bubny plné brzdného prachu ;)

Když jsem nad tím kdysi přemýšlel, tak na tom asi něco bude, protože když jsou pakny dál od brzdné plochy bubnů, tak při zmáčknutí pedálu musí pístky zbytečně více vyjet a tím nastává ten mrtvý chod. Po té, co už začnou pakny brzdit a udělá se v brzdném okruhu tlak, tak ztvrdne i brzdový pedál. Když jsou pakny natěsno u bubnů, tak právě pístky nemusí tolik vyjíždět z brzdového válečku a tím pádem dochází i k dřívějšímu nástupu brždění (pedál nemá mrtvý chod)... :)

Odkaz ke komentáři

Jo tak nějak jsme ty klínky nastavovali i my. Ale bubny šly nasadit lehce. Možná by se klínky daly ještě trochu vtáhnout.

Technici mi říkali ať trochu přitáhnu ručku, že to dost pomůže. Je faktem, že ji zatáhnu natvrdo až na sedm zubů..což je trochu dost.

Říkali že dotáhnout, aby velmi lehoučce štrejchaly bubny o pakny. Takže zkusíme polaborovat s klínkem a asi přitáhneme tu ručku.

Odkaz ke komentáři

Vždy je lepší to nastavovat na samostavech, než dotahovat ručkou, takže klínek vtáhnout co nejvíc to půjde, aby byly pakny co nejtěsněji k bubnům a když budou pakny lehce štrejchat o bubny vůbec nevadí, to si za chvíli sedne a až potom pokud to bude potřeba poštelovat ručku na lanovodech. Uvidíš, že se ti po tomto nastavení ztratí i ten mrtvý chod na pedálu ;)

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Vždy je lepší to nastavovat na samostavech, než dotahovat ručkou, takže klínek vtáhnout co nejvíc to půjde, aby byly pakny co nejtěsněji k bubnům a když budou pakny lehce štrejchat o bubny vůbec nevadí, to si za chvíli sedne a až potom pokud to bude potřeba poštelovat ručku na lanovodech. Uvidíš, že se ti po tomto nastavení ztratí i ten mrtvý chod na pedálu ;)

Dobrý den,

potřeboval bych poradit se zadními brzdami u octavy. Jsou bubnové. Nedávno jsem je rozdělával kvůli pískání, vyčistil. Bylo vidět, že byly dělané. Síla obložení jako u nových, ale to obložení je jakoby zrcadlové, takže mi to vzadu moc nebrzdí. Šlo by to třeba něčím zdrsnit, obrousit tu vrchní vrstvu nebo tam dát nové čelisti ?

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

části paken, co přichází do styku s bubnama, tak budou asi vždy lesklý (zrcadlový), ale když si vemeš třeba hrubší smirkový papír, tak to tím hezky zdrsníš, musíš ale zdrsnit celé oložení na paknách. Já vždy pak vemu líh a jak pakny, tak i bubny odmastím, aby to dobře brzdilo, potom podle návodu co jsem tu dával nastavit samostavy a pak to musí brzdit, tedy za předpokladu, že jsou bubny kulaté a né oválné ;)

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

vyřešeno :) stačilo seřídit váleček mezi posilovačem a válcem

Nechcem byť vulgárny ale takých ako ty by som najradšej niekam poslal. Najprv tu plačeš, že máš problém a prosíkaš o radu a potom tvrdíš, že si problém vyriešil ale na dotazy ako, už neodpovieš. Buď si teda totálny ignorant alebo si trepol len blbosť a robíš si z nás dobrý deň. Aký válček, ktorý sa da nastaviť, je medzi posilovačom a HBV? Ja tam teda podľa nákresu žiadny nevidím.

post-3013-0-88334900-1408720161_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • Womens From Your City - No Verify - Anonymous Sex Dating https://SecretPrivat.com [url=https://SecretPrivat.com] Girls In Your City [/url] - Anonymous Sex Dating - No Verify New Girls [url=https://SecretPrivat.com/girl/sonya-vibe-58.html]Sonya Vibe[/url] [url=https://SecretPrivat.com/girl/kate-blush-132.html]Kate Blush[/url] [url=https://SecretPrivat.com/girl/samanta-lily-64.html]Samanta Lily[/url] [url=https://SecretPrivat.com/girl/emma-47.html]Emma[/url] [url=https://SecretPrivat.com/girl/mia-candy-43.html]Mia Candy[/url] [url=https://SecretPrivat.com/girl/ali-cruz-32.html]Ali Cruz[/url] [url=https://SecretPrivat.com/girl/sofia-119.html]Sofia[/url]
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
  • Vytvořit...