Přejít na obsah

Kiwiho Octa

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny.Octavia je moje první auto, které vlastním rok a pul. Je to výbava Ambiente, ale sedačky jsem nedávno kupoval Elegance. motor 1.6 75kw. Za ten rok jsem si jí celkem vymazlil, ale bohužel lak je poškrábany, někteří z vás určitě znají parkovište a bezohlednost lidí..Snažím se škrábance co nejvic zadělat a skrýt, ale bohužel. :wallbash:

Zatím jsem zvládl z těch větších věcí:

Nové kola r16

sedačky elegance

nalakovat lišty

kožený volant

části interieru v carbonu

nové znaky

subwoofer

stavitelný podvozel

repráky vzadu

..malé věci vypisovat nebudu :-)

S autem jsem velmi spokojen za ten rok a pul byla jediná investice kloub na poloose. Jinak klasícké věci jako filtry,olej apod. to je běžná údržba :palec: Kdybych v budoucnu měnil tak zase jedině za octavii,ale tentokrát už RS.

post-26105-0-11936300-1398164242_thumb.jpg

post-26105-0-36720700-1398164248_thumb.jpg

post-26105-0-70955900-1398164255_thumb.jpg

post-26105-0-89336900-1398164261_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

vítej, octa vypadá moc hezky :) karbon vevnitř super, řadička z O2 taky paráda a hlavně chválím ten kožený volant, docela fuška ho sehnat :) tak jen tak dál :) co plánuješ do budoucna?

Díky moc,volant jsem sehnal za 5kilo a bez známosti :palec: Zatím v plánu nic většího nemám, za poslední rok jsem toho udělal víc než dost :) Ale to říkám vždycky když něco dodělám a další týden už mám v merku něco nového :lol:

moc pěkná octa .chválím.ten volant super, :palec:​ ty škrábance neřeš, na svý octě neřeším to bych musel parkovat na velké ploše a ještě kolem postavit 2metrový plot. :D .

Přesně, ale člověka to s*re, kdyby se lidi občas podívali a dávali trošku pozor tak jich tam mohlo být o polovinu méně.

Tak vítej mezi námi...octule vypadá moc pěkně. Dáváš ji pěknou péči.

Jinak jak jsi dostal na tuhle motorizaci řadičku z OII?

No...z originální řadičky jsem urezal tu hrubší koncovku. Z nové řadičky jsem ji taky uřezal a vyvrtal vetší diru podle té staré originální.Nakonec jsem vlepil tu hrubší koncovku na novou řadičku pomocí nějákého tmelu, lepidla a tavné pistole. Drží to vpohodě a vypadá to super :palec: Snad jsi to pochopil napsal jsem to trochu zmateně :D Do 1.6 je ten výběr fakt tragický a hlava mi pořád nebere proč zrovna na tuhle motorizaci to musí dělat jinak než tředa na naftu

Odkaz ke komentáři

Vypada super jen snad škoda 16" 17 by určitě padlylíp :) a v popelnikuas co za kolečko? Hod vic foto interieru a detailu :) jinam mnoho štastnych km bez neheod a poruch..

Chtěl jsem 17ky, ale nakonec jsem se rozhodl pro 16ky s pneu, které mám v techničáku. Je to bez starosti a protivných ženských na úřadech a taky bez nějákých problému např.pri nehodě :) A popelník mi nefungoval tak jsem ho nahradil přídavným budíkem (voltmetrem). Spíše kvůli vzhledu, ale není špatné vědět jak je na tom baterka, nebo jestli se dobijí tak jak má.

post-26105-0-29858300-1398010602_thumb.jpg

post-26105-0-09236800-1398010616_thumb.jpg

post-26105-0-43683200-1398011005_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

ten volant je prostě pecka, říct mi někdo že za něho chce 500 tak ho okamžitě beru...a co to máš za kotrolku vedle tlačítka na výhřev zadního okna?

To je kvůli alarmu obě dvě :) Ale jedna je nefunkční tak pujde pryč a misto toho nová záslepka prázdná.

Jinak díky všem, jsem rád, že se líbí.. Taky jsem konečně spokojený :rolleyes:

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Tak teď jsem auto trochu zanedbával kvůli maturitě, kterou jsem včera úspěšně dokončil ! :P Dneska ráno jsem si zajel pro kotoučovou nápravu se vším všudy a plánuju předělat sání jak je na vypůjčené fotce níže. Snad to pomůže aspoň při té zapnuté klimatizaci jak tady na fóru psali :) Do konce týdne bude snad hotovo, teď mám času, že nevím co s ním :lol: Než bude robota :palec:

post-26105-0-46424800-1400583396_thumb.jpg

post-26105-0-00287900-1400583446_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Taky bych tě využil :D mam tolik prace že nevím kde začít :D

Kdybys byl z Havířova tak bych určitě pomohl :palec: :D

Ta fotka se sáním se mě nepáčí vždyt to jsou HT trubky na odpad... :blink:

Jo jsou.. :D Mi to zas tak hrozné nepříjde je to schované takže to ani nejak extra neřeším,hlavně aby to fungovalo, ale pokud to bude v něčem dobré tak sezenu treba nerez trubky, nebo nějáky vlnovec či něco podobného ;)

Odkaz ke komentáři

Náprava je namontována. Jediný problem byl, že byla zatvrdla ta koncovka co se šroubuje do hadičky tak se musela koupit nová trubka, která stála 700,- :wallbash: Sání je taky hotové a po pravdě se mi to celkem líbí i když to je z trubek na odpad :lol:Nejde to skoro ani vidět když otevřete kapotu. A na konec fotka s kamarádem ze třídy na zakončení maturit, tak jsme to trošku naleštili :palec: Teď zase neco došetřit a bude se trošku ladit vzhled motoru,RS pedály a dál se uvidí :)

post-26105-0-01070800-1400839881_thumb.jpg

post-26105-0-97929100-1400839901_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

koukám, že tvá octavka je v serii jak ta má :D stejná barva, motor a i ta výbava :D, Jinak máš ji pěknou, tak at ti slouží co nejdýl :) A co to sání? je poznat že se to třeba nepatrně lépe hýbe? ze startu?

Jojo taky už jsem koukal, nejsi třeba z okolí Ostravy ? :D Nevim jestli lépe hýbe,ale auto mi příjde že jede pořád stejně. Třeba když už bylo těch 25°c tak to bylo takové líné, nechtělo se tomu vůbec, než když bylo třeba 10°c, určitě znáš, že jak je vedro (dusno) tak je to líné, teď bych řekl, že je to lepší. Největší rozdíl je asi když jsem zapínal klimu tak auto tak trochu cuklo a zlenivělo, teď necukne a jede pořád stejně :palec:

taky mě zajímá co to sání jestli tam je rozdíl ?

Jak jsem psal kousek výš :palec: :D

Odkaz ke komentáři

Tak jsem si trochu pohrál s motorem a oživil většinu plastů černým sprejem, ještě budu pokračovat ale musím si to ještě promyslet jak to doladit :palec: Tento týden čekám blinkr + středovou mřížku do nárazníku protoze je praskla..A víkend jsem trávil na chatě tak k večeru jsem to trochu umyl a fotnul, pouze mobilem, ale i tak se mi tyhle dvě fotky moc líbí ;) Ta krabička je jednotka na ethanol :)

post-26105-0-94271200-1401624280_thumb.jpg

post-26105-0-63525300-1401624291_thumb.jpg

post-26105-0-82090700-1401624302_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Tak něco nového,většího...Nedávno se mi do ruky dostaly kola,původně jsem je chtěl vyměnit za jiné ale nakonec jsem se rozhodl si je nechat vzhledem k jednání některých lidí a nabídek. Byly používány jako zimní takže jsou celkem zničené.. Pomalu se tedy pouštím do jejich alespoň částečné obnovy a příšti rok snad přijdou i nějáké pořádné gumy :-) Zatím tedy alespoň část jednoho kola jak jsem si dnes hrál a foto když jsem je dovezl. Jinak jsou to original O.Z. Racing dvoudílné. Lepší foto nemám a asi ani mít nebudu prozatím,nemám na to prostředky :-D

post-26105-0-62517200-1408103389_thumb.jpg

post-26105-0-86770000-1408103436_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...