Přejít na obsah

Osvětlení motora led páskem

Doporučené příspěvky

3,4 Watt príkon, alebo napájacie napätie 3,4 Volt. To je rozdiel.Pri prvom neviem napájacie napätie, ktoré môže byť kľudne aj 12 V, pri druhom muíš použiť nejaký predradný odpor, aby to svietilo a neprdlo. Potom cez vypínač na + 12 V a - 12 V to je na kostru. Záleží na polarite, lebo LED svieti iba v jednej, tej správnej. Ak prehodíš + a - nebude svietiť, ake ani nezhorí. Prehodíš nazad a bude fungovať. A samozrejme cez vypínač, ak nechceš, aby to svietilo napríklad len pri zapnutých obrysových svetlách.To +12 Volt ťahaj z niektorej poistky, ktorá je stále pod prúdom.

Odkaz ke komentáři

Tak tenhle pasek urcite nema "napeti" 3,4 W ... to je vykon pasku, pokud se jedna o bezny LED pasek, ktery koupis v jakymkoliv obchode s osvetlenim, tak na 99% bude mit 12V, ted musis poresit par veci:

1. jak pise Olaf, kdy to ma svitit ? Porad, pri nastartovani, nebo pri sepnuti osvetleni ?

2. Napeti baterie (12 V obecne), po nastartovani ma okolo 14 V (presne nevim, ja jsem to nikdy nemeril), Takze si spocitej, jaky odpor tam das, jinak ty pasky ti zachvili reknou BYE BYE

3. Provedeni pasku ? Jsou obycejne, ci jsou zatavene ?

4. V motoru mas velke teploty, podle me ti pasek nevydrzi

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 2 týdny později...

Jak čtu tvoje dotazy, tak o elektrice víš asi tolik, co já o vnitropolitické situaci v Guatemale.... Takže. Až si ujasníš, kdy by to mělo svítit a kam by to mělo svítit, popros někoho, kdo ví o elektrice alespoň základy, týkající se jištění obvodů, jejich napájení, krytí proti vodě a podobně a nech ho, ať to to udělá a zapojí.

Odkaz ke komentáři
  • o 7 měsíců později...

Já to mám následovně. Led pasek u motoru 12V kabely prostrčeny do kabiny místem za baterkou je to tam k tomu připravené.

- na kostru u pojistkovky v autě kde jsou pojistky když otevřeš řidičovi dveře.

+ mám nataženy sloupkem a pod tapecem střechy k napětí kde je osvětlení kabiny. Jak zamkneš auto žádné napětí tam není a jak odemkneš tak tam je a ještě to mám přes vypínač a pojistku. Zvládne to každý

Vypínač jsem schoval do přihrádky u levého kolena řidiče .

Vše dobře zaizoluj a je to.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...