Jump to content

Záhadné cvakání

Recommended Posts

zkus sundat drážkový řemen jestli to nedělá altík, nebo něco z příslušenství

pak bych se zaměřil na rozdělovač

a ještě mě napadají litinové výfukové svody, není prasklina mezi prvním a druhým válcem??

nejlepší by bylo vzít stetoskop (naslouchátko doktora) a zjistit odkud ten zvuk jde :palec:

Prochy : Uhlí to není duke_luke: mám to překroužkovaný takže jen na benzín maros: auto jede tak nějak normálně jel jsem s tím cca70 km domů potom co to začlo Tome zkoušel jsem to s ním hledat a nejhlasitější to je mezi převodovkou a motorem. Známej mi na to řekl že to jsou loziska na klice a to je možný protože ty jsem neměnil (měnil jsem kroužky,šály na ojnicích, hydroštely a komplet těsnění), svody jsem dnes měnil a ty jsou ok ty předchozí byly u prvního valce křivý. Jinak vše začlo tak že jsem dojel na místo, zaparkoval a vše OK žádné cvakání až když jsem se cca po 20 minutách vrátil a nastartoval tak to začlo cvakat. Jinak bez rychlosti to mezi 2-3tis ot. necvaká ale jakmile je v záběru tak to řádně rozjede :D .

Takovej menší dotaz :) mohlo by to být vůlí na ložisku klikovky? A je možný že by tam byla až taková vůle že by pak píst v HU ťukal do ventilu? Pověřil jsem totiž přítelkyni aby se mi poptala známých(dělala v servisu) a už 3 lidi nezávisle na sobě řekli že je to tím. Co vy na to?

Teď jsem kvůli tomu volal známému co s ním vždy makám na mým autě a taky říká že to možné je, neviděl jsi při opravě na některém pístu otisk ventilu/ventilů ?

ahugasaj.jpg

Edited by Romix95

no brutál to klepanie nezávidím , zdvihni predné koleso daj tam 5ku a pretáčaj kolesom všetky štyri valce by mali mať +- rovnaký odpor ,ak jeden valec ide ľahšie tak ti možno podfukuje ventil , píšeš že najhlučnejšie je to medzi motorom a prevodovkou nešúcha ti niečo o zotrvačník ? aké boli ojničné ložiská že si ich menil ? boli v nich drážky alebo boli hladké , ak boli dobré tak by som hlavné ložiská neriešil tie vydržia viac ale ktovie čo ten motor už prežil :(

Romix95 : Právě že byl lehce vidět otisklej ventil na jednom pístu a byl to právě ten píst co je nejblíže k převodovce akorát jsem si myslel že už je to od předchozího majitele.

rizo: Ojniční ložiska jsem měnil protože jsem to překroužkovával a nechtěli se mi tam dávat znovu ty starý. Byly na nich jen černé čárky ale na dotek to rýha nebyla. Vyzkouším v pátek makám 150 km od domu.

Co je pravděpodobnější : 1. Unavená pružina ventilu kterej se pak zasekává a tluče do něj píst.

2. Vůle na ložisku kliky tak velká že by dovolila pístu jít až na setkání s ventilem.

Toto jsou dva nejčastější tipy od známých mých a přítelčiných. Co všechno bych musel sundat abych mohl vyměnit ložiska na klice?

Cvakání bylo nejhlasitější u převodovky v úrovni těsnění hlavy takže by to mohl být tento válec.

Tam uvidím jen nové hydroštely :-Dstejně jako když jsem tam tu hlavu dával z5 každopádně veškeré pokusi budu dělat až v pátek až se vratím z mordoru :-D videl bych to na ten ventil ale moudřejší budu až po sundaní hlavy a výměně ventilu kterej bude obtištěnej na pístu :)

Jo jeste jsem si tak vzpomnel, kdyz jsem sundal klinak a natocil to bez nej tak to cvakalo podstatne min:-) takze to snad bude tou klikou. Uvidime snad uz zitra. Nedelal jste to uz nekdo? Co jsem koukal do prirucky tak budu muset asi oholit motor az na blok co?

Tak další etapa za mnou.:) Ložiska kliky jsou vyměněný,řetěz olejového čerpadla seřízený, vše složený ale stále cvakala jen trošku míň :( ze zoufalosti jsem vyměnil i klapku a 2 vstřiky. Take jsem si pohrál s předstihem a po tom to zase cvaká o trošku míň. Při jízdě cvaká jen když víc přidám plyn ale jakmile jen udržuju rychlost tak je po cvakání a to samé když jedu bez plynu to taky necvaká ale jakmile je v záběru a přidám víc plynu tak cvaká jak divá :-/ . Někdo nějaký další nápad? Mě už dozajista docházej. Díky moc

No tak ty jsou nasazený porad stejně a když jsem je poprvé sundával tak byly na značkách :) je možný je na ty značky nasadit i jinak? Včera když jsem je nasadil na značky a zkusil tocit s klikou otočil jsem s ní jednou kolem dokola a značka na vačce byla o pul otočky tak jsem s klikou udelal dalsich 360 a uz byly obe znacky na mistech :)