Přejít na obsah

Nabíjení mobilu pod palubovkou!

Adiscz

Doporučené příspěvky

Zdravím našel jsem si držák na mobil, který má skryté nabíjení pod palubovkou.

Jedná se o tento model:
http://www.sunnysoft.cz/zbozi/120PBR-513624/brodit-drzak-do-auta-pro-htc-one-m8-se-skrytym-nabijenim-v-palubni-desce.html

Nevíte někdo, kde by se zapojoval? Jestli na Baterku?

díky za případné info.... Nechce se mi tahat auto do servisu kvůli tomuto :)

díky

Odkaz ke komentáři

Nemám na to jednoznačnou odpověď. Záleží na tom, jak jsi šikovný, jak znáš elektroinstalaci a na co to připojíš. Pokud to připojíš někam před pojistky a pak ti něco shoří (třeba i celé auto), tak se se zárukou rozluč. Když to dáš na nějakou pojistku, ona se bude přepalovat, protože není dostatečně dimenzovaná na ten telefon + původní spotřebič, ty jí tedy zaměníš za větší a pak něco shoří, tak jsi v tom zase.

Já osobně, pokud je auto v záruce, bych to nedělal, a ani bych to nenechal dělat servis, to by ses nedoplatil, a stejně to mohou zmastit. Volil bych klasicky napájení z cigareťáku, byť se ti tam bude válet kabel. Pokud cigareťák potřebuješ i na něco jiného, není problém tam dát rozdvojku.

Vrtání a napojování na elektroinstalaci bych dělal až pozáruce a ještě bych o tom dost přemýšlel. Nezapomeň, že jednou vyměníš telefon, nebo budeš auto prodávat a budou tam vyvrtané díry atd.

Odkaz ke komentáři

Měl jsem také tento držák, pokud je auto v záruce (což je), tak to nech připojit v autorizovaném servisu - určitě si budou vědět rady...

Nevýhoda tohoto držáku byla, že napětí (nabíjení) probíhalo jen, když bylo zanuté zapolování :wallbash:

Super :) Mám to právě v plánu udělat rovnou se servnisní prohlídkou na kterou jedu. Můžu se zeptat, kolik tě to stálo?

díky

Odkaz ke komentáři

Hmm, no zeptat se můžeš :rolleyes: , ale i když bych rád, tak ti to už neřeknu - protože si to nepomatuju. Bylo to na HTC One S a tak před rokem a půl....

Ale teoreticky - hodinová sazba servisu u ŠA pro OIII, je tuším kolem 650 Kč. Takže počítej tak 30-40min, tedy 400Kč.... ale je to jen odhadem...

Jinak držák sloužil bezvadně, jen bylo potřeba občas dotáhnout ten středový křízový šroub, jinak tam telefon pak trošku "plandal".... :palec:

Odkaz ke komentáři

Hmm, no zeptat se můžeš :rolleyes: , ale i když bych rád, tak ti to už neřeknu - protože si to nepomatuju. Bylo to na HTC One S a tak před rokem a půl....

Ale teoreticky - hodinová sazba servisu u ŠA pro OIII, je tuším kolem 650 Kč. Takže počítej tak 30-40min, tedy 400Kč.... ale je to jen odhadem...

Jinak držák sloužil bezvadně, jen bylo potřeba občas dotáhnout ten středový křízový šroub, jinak tam telefon pak trošku "plandal".... :palec:

Tak jsem s tím dneska byl u klokočky a stálo mě to 300,- :) dokonce byl mechanik tak šikovný, že nic nevrtal - asi díky tomu že ta palubovka je měkká. Přikládám foto :) Jinak jsem si držák už utáhnul a jde to sice trochu hůře nastavit, ale drží jak přibitý :)

post-38794-0-70227000-1405518777_thumb.jpg

post-38794-0-83705500-1405518833_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 8 měsíců později...

Pouzivam uplne stejne drzaky ve Skodovkach a VW a je to to nejlepsi, co jde sehnat. Jsou pevne, neviklaji se, nehybou se a drzi. Telefon do nich muzete dat jen jednou rukou a hladce zapadne do nabijeciho konektoru. Kdyz je serizovaci sroubek dostatecne utahnuty, tak lze i drzak otacet o 90 stupnu.

Ohledne zapojeni jsou dve varianty:

A

tento drzak lze zakoupit s CL adapterem (do zapalovace) a je i levnejsi, nez se "skrytym nabijenim"

- tedy zapojit do 12V zasuvky, coz je ale velcie neprakticke

- nebo sehnat CL zasuvku, spojit a dale postupovat podle B

B

z adapteru jde + a -, sunda se par plastu na palubce a pojistkova skrin, - zapojite na kostru, na + se naletuje pin do pojistkove skrine (maji v autorizovanem servisu) zapoji na volny port v pojistkove skrini, na kterem je spinane + 12V (spinane pisu zamerne, je nutne si to zjistit merakem, po vypnuti klicku se vypne nabijeni) a doplni se pojistka (2A - 5A podle telefonu / drzaku).

Kabel se samozrejme schova tak, jak to popisoval prispevek predemnou.

Pro cloveka co to dela poprve prace na 1h, pro profika na 15 minut.

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Mám obdobný problém. Tento držák jsem používal v O2 a velká spokojenost. Chtěl bych ho namontovat i do O3. V O2 jsem si montoval sám. Drát jsem protáhl mezi palubkou a rámečkem autoradia. Napojení jsem provedl na konektror autoradia na vývody se stálým napětím (tj. bylo pod napětím i při vypnutí zapalování). Tenkrát jsem měl listy ze servisní příručky na demontáž autoradia. Rámeček byl nacvaknutej takže chvilka práce.

Nemá někdo postup na demontáž autoradia nebo rámečku kolem autoradia (nevím jestli jde demontovat) v O3 (mám autoradio Bolero).

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...