Přejít na obsah

Rozdelani svetel a lakovani OCII pred facelift


Dan93

Doporučené příspěvky

Prepáč ale fotiek viac nemám .Rezal som to takouto pílkou do vrtačky ktorú som kúpil v Hornbachu -pozri sekciu"Vaše návody pro ostatní"-tému "Rozebíráni světel octavia IIFL" ktoru založil Libor.F. Chróm zo svetiel som neodstraňoval kvôli smerovkám tak som zaexperimentoval s čierným Dipom ,ktorý som najprv otestoval na chromovanom orechu z goly v rúre zohriatej na 160°C a nechal som ho tam cca 45 min.Na počudovanie to dipu neuškodilo tak som celé paraboly ním prastriekal a po zaschnutí som parabolu smerovky orezal jemne skalpelom a dip jednoducho olúpal.Svetla som poriadne vyfúkal a vyčistil a následne poskladal a zlepil čierným lepidlom v tube ktorým sa lepia sklá na karosériu.Svetlá podľa mňa svietia tak isto ako pred tým resp.v noci som nejaký rozdiel nepostrehol .Ak by si mal ešte nejaké otázky, rád odpoviem ahoj.


Rezať netreba hlboko len cca 2 mm,stačí aby sa oddelil ten vrchný šedý lem v ktorom je vsadené sklo.Potom stačí už len skrutkovačom dookola opatrne podvážiť sklo z lepidla a je hotovo.Mne rozborka oboch svetiel trvala okolo hodinky.

post-18634-0-38234800-1405244377_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...
  • o 6 měsíců později...

Ahoj. Taky si chci upravit predni svetla ale nechteji se mi rezat ty paraboly. Tak jsem hledal a hledal. Mel jsem navic svetlo z fabie a proste jsem to zkusil. Dal jsem horkovzdusnou troubu na 200°C s vetrackem a frknul jsem tam to svetlo na tri minuty. A povedlo se mi to sklo(plast) sundat jako po masle. Mozna uz tady takovy navod nekde je ale ja ho nenasel tak jej tu davam. Opravdu otazka tri minut. Ale pri loupani toho bakelitu davejte pozor plasove drzacky a uchyty at si je zbytecne neohnete

post-45048-0-70861200-1433702569_thumb.jpg

post-45048-0-88711500-1433702592_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • No ono po výměně brzd vibrace nejsou, ale kolo se hřeje vyměnilo se vše kolem brzd a bez výsledku. Proto se ptám jestli to může dělat náboj když při jízdě nehučí, každopádně už je objednaný takže v úterý by měl dorazit a ve středu se hned vymění tak doufám že bude klid už.
    • Při brzdění vibruje volant a zahřívá se Ti zadní pravé kolo. Pokud víš, že je zadní ložisko v háji, tak jej vyměň. Pokládat otázku, když jsem si vědom toho, že mám závadu na autě je trochu mimo, nemyslíš ?
    • Ahoj,prosím o radu začalo mi vibrovat pri brzdění auto a volant ... Přední brzdy a ložiska jsou rok staré, zvednul jsem auto na hever a pravé zadní kolo šlo hůř otáčet, tak jsem koupi zadní kotouče a destičky po výměně je klid ale zadní kotouč pravý  po jízdě o proti zbytku auta pálí aj litak byl teplý. Původní kotouč byl zkroucený ale desky sjeté rovnoměrně. Při výměně šel aj pistek hůř zatlačit oproti levé straně, tak jsem koupil nový třmen a brzdovku vyměnilo se to ale výsledek beze změny, takže včera ještě výměna držáku destiček + vodící čepy a vyměnil jsem i brzdovou hadici a trubku znovu se to odvzdusnilo ručka chodí nádherné na doraz kolo se točí úplně samo volně takže v brzdě problém není ale kotouč je stále rozpálený takže v brzde problém nebyl ... Moje otázka zní, může to dělat zadní náboj? Kolo nemá vůli s nábojem jde točit v pohodě ani nehuci nic ale prostě se to hřeje a hodně. Po zchladnutí jsem projel k večeru auto nebyl provoz asi 10 km zkoušel jsem nebrzdit jel jsem pomalu zastavil jsem a pravý kotouč horký takže jedině zbývá už jen náboj. Ale projevuje se takto náboj? Vím že hučí ale může se i hřát už nevím co by to mohlo dělat.
×
×
  • Vytvořit...