KaJe Odesláno Srpen 10, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 10, 2014 Tak se mi po celkem dlouhé době objevil problém na motoru a to na systému sekundárního vzduchu. 16795 - System sekundarniho vzduchu Nespravne proudeni vzduchu Provedl jsem tedy diagnostiku akčních členů a vše se zdá OK, ventil spíná, relé taky a čerpadlo běhá a fučí. Hadice se zdají OK a ty menší za motorem u těch ventil taky, jen mají rozpletené ty konce té omotávky, jestli víte co myslím. Takže otázka co s tím? Napadl mě ten kombinovaný ventil, ten pod škrtící klapkou ovládaný podtlakem. Nějaké zkušenosti? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mephistopheles Odesláno Srpen 10, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 10, 2014 a jeeee je ... s tim bojuju uz dlouho .... ten ventil jsem menil a funguje to stejne ...spis by to chtelo sehnat nove cerpadlo na vzduch na vyzkouseni 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Srpen 10, 2014 Autor Sdílet Odesláno Srpen 10, 2014 Myslíš že by jako foukalo málo vzduchu? Jde lehce, nic neskřípe a vzduch fouká. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
_neo Odesláno Srpen 13, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 13, 2014 občas bývají na tom čerpadle uhnilé nýty co drží přírubu a fouká to pak vedle .. zkontroluj to a případně tam místo nýtů dej matku a šroub a je vyřešeno .. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Srpen 23, 2014 Autor Sdílet Odesláno Srpen 23, 2014 Tak vše snad důkladně překontrolováno a zdá se vše OK, tak nevím. No moc mi na tom nezáleží, stejně je to tam na nic, tak časem uvidím, ale kdyby vás něco napadlo, tak písněte. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mephistopheles Odesláno Červenec 8, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2016 otevírám toto téma pro všechyn s klasickou kontrolkou motoru a špatně fungujícím čerpadlem sekundárního vzduch, které je tam úplně k H...u :-D mám to trvale vyřešené tím, že jsem k přední lambdě přidělal přes relátko 5K potenciometr (lineární), relátko je napojeno na to čerpadlo takže sepne a doslova ojebe přední lambdu tak aby se chyba 16795 - System sekundarniho vzduchu Nespravne proudeni vzduchu už nikdy neobjevila. ECU si myslí že je vše OK a systém tam může zůstat a točit se jak chce :-D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Červenec 8, 2016 Autor Sdílet Odesláno Červenec 8, 2016 Tak to je celkem dobrá vychytávka. Já mě nakonec dírku v jedné podtlakové hadičce k ventilu. Ta hadička je opletená a ta dírka tak není vidět a jak je tam podtlak,tak to ani nefouká. Koupil jsem asi metr podtlakové hadičky v kelly, vyměnil a mám klid. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
karelkopp Odesláno Květen 27, 2018 Sdílet Odesláno Květen 27, 2018 (upraveno) Zdravim omlouvám se že oživuji takto staré téma ale nechci zakládat nove. Zajímalo by mne jak proverit ventil sekundarniho vzduchu ktery mám. Jde mi o to že vsude se pise o tom ze je k nemu privedena podtlakova hadicka od magnetickeho ventilu coz je právě to, u mého ventilu není žádná hadicka a neni tam ani magneticky ventil v priloze zasílám obrázek z etky co by tam melo byt ale ja to tam vubec nemam edit: tak opet moje chyba toto je system starsi verze ja MR 2002 kde uz se to neridi podtlakem ale pres cerpadlo Upraveno Květen 27, 2018 uživatelem karelkopp moje chyba 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.