_neo Odesláno Srpen 21, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 21, 2014 Souhlasím s mírou .. to není problém LPG obecně ale montáže. Já mám LPG dva roky a jezdí to bez problémů, nikdy jsem neměl problém že by chcípalo na volnoběh nebo tak něco .. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Srpen 21, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 21, 2014 (upraveno) souhlasím taky, jde o to jaký systém použijí a jakou mají zkušenost s montováním... ale chce taky uvažovat, na jaký motor toto aplikujete... ale rozhodně je zbytečné, si s tím komplikovat život, v tom má Tomáš pravdu. Upraveno Srpen 21, 2014 uživatelem marekczek 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Srpen 21, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 21, 2014 jsme porad u stejnyho, kazdej kdo ma do prdele diru si otevre auto zkurvis a ten kdo ma tu diru o neco vetsi tak k tomu dela i LPG montaze. Pokud si neco koupim po konzultaci s tim montaznim mistem oni reknou ze to bude fungovat tak to budou davat dohromady tak dlouho nez to proste pojede a nebo si to po 3 reklamacich stejneho typu vezmou zpet. Pokud na tom netrvas tvuj problem. (ostanich bohuzel taky protoze diky tomu budou fungovat dal timto stylem) A nebo je treba prestat setrit za kazdou cenu a priplatit si za servis kde tu diru do prdele o neco vetsi maji uz 15 let rozumi tomu a jsou na ne jen kladne reference. Vzhledem k tomu ze to Skaja koupil nove s touhle motoriza a co napsal tak ho spotreba asi palit nebude ale to jaksi neni odpoved na to ze spatne odvedena prace pri montazi LPG, nedostatecna odbornost toho servisu ci prehnana snaha majitele setrit na veci co mi setri penize jsou hlavni pricinou. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Srpen 21, 2014 Autor Sdílet Odesláno Srpen 21, 2014 Tak určitě jsem počítal s tím, že to nebude jezdit za 5 na sto, to je jasný. Kdybych chtěl řešit spotřebu / cenu PHM, nekoupil bych si takovouhle krávu ;) ...Nehledě na to, že LPG je v prvé řadě pálka za montáž a pak třeba 3 roky nějaké návratnosti a pak teprve možná začne člověk šetřit. Ale to můžu teď vzít ten balík peněz na montáž, vhodně ho investovat a během těch tří let se mi zhodnotí taky. Takže byť proti LPG obecně nic nemám, pořizovat ho (zatím) rozhodně nehodlám. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Srpen 21, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 21, 2014 Pekna krabice;gratuluju! Mas pod motorem plech nebo plast? Jednu dobu setrili a davali plast, ktery pri prvni projizdce mimo silnici majitel rozhazel po ceste :-( Preju hafo km bez zavad a hodne srandy s timhle tankem! B) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Srpen 21, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 21, 2014 jsme porad u stejnyho, kazdej kdo ma do prdele diru si otevre auto zkurvis a ten kdo ma tu diru o neco vetsi tak k tomu dela i LPG montaze. Pokud si neco koupim po konzultaci s tim montaznim mistem oni reknou ze to bude fungovat tak to budou davat dohromady tak dlouho nez to proste pojede a nebo si to po 3 reklamacich stejneho typu vezmou zpet. Pokud na tom netrvas tvuj problem. (ostanich bohuzel taky protoze diky tomu budou fungovat dal timto stylem) A nebo je treba prestat setrit za kazdou cenu a priplatit si za servis kde tu diru do prdele o neco vetsi maji uz 15 let rozumi tomu a jsou na ne jen kladne reference. Vzhledem k tomu ze to Skaja koupil nove s touhle motoriza a co napsal tak ho spotreba asi palit nebude ale to jaksi neni odpoved na to ze spatne odvedena prace pri montazi LPG, nedostatecna odbornost toho servisu ci prehnana snaha majitele setrit na veci co mi setri penize jsou hlavni pricinou. Ono často ty problémy nejsou od začátku, ale objeví se později. Já Audi koupil už s tím plynem a to byla chyba. Každopádně dneska na LPG seru, proč si potenciálně přidělávat problémy? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Srpen 21, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 21, 2014 Srandy s tim tankem fakt asi bude kopec, bych dal i nejakou vetsi mensi offroad challenge, stejne jsem se chystal koupit 17" kola a A/T pneu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Srpen 21, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 21, 2014 Hoši, aby jste nedopadli jak ten s tím Mercedesem jak najel do toho krpálu a pak se pod kopečkem divil jak je to v pi*i :jelen: Skajo, na co vůbec todle řádově vyjde? Koukal jsem už dřív, že se funglovky prodávají i kolem 500tis, ale se sranda motorem a asi i social edition. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Srpen 21, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 21, 2014 Co třeba jeep.cz ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Srpen 21, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 21, 2014 Nejlepší je ta klíčenka 5let OC na kíčích :))))) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
technikus Odesláno Srpen 21, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 21, 2014 Je drsná ta stavebnice se střechou, dveřmi apod. ke konci katalogu. více ZDE. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Srpen 21, 2014 Autor Sdílet Odesláno Srpen 21, 2014 Mas pod motorem plech nebo plast? Kouknu, ale měl by to být plech. Plastu bych si všimnul ...bych dal i nejakou vetsi mensi offroad challenge, stejne jsem se chystal koupit 17" kola a A/T pneu. Jj, pořádný gumy jsou základ. Taky se na něco chystám, tyhle silničky na tom vypadaj srandovně. Zatím to vidím na nějaký 33". Skajo, na co vůbec todle řádově vyjde? Koukal jsem už dřív, že se funglovky prodávají i kolem 500tis, ale se sranda motorem a asi i social edition. Základní ceníkovka na WR Unlimited je 922 900 Kč (verze Sport). Ty limited edition jsou někde kolem 1 200 000 - 1 300 000 Kč (podle toho, jestli to vychází ze Sahary nebo Rubicona) s tím, že to má plnou výbavu + něco navíc, co se běžně objednat nedá (já mám třeba mechanickej samosvor vzadu). Cena za naftu / benál je stejná, to oni nerozlišují. A dávaj se tam jen dva motory. Nafta je 2.8 CRD 4 válec 147 kW a benál ta 3.6 V6 209 kW. Já měl konkrétně ceníkovku 1 253 100 Kč, po slevě pak 1 040 073 Kč. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
_Tomas_ Odesláno Srpen 22, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 22, 2014 moc pěkný 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Srpen 23, 2014 Autor Sdílet Odesláno Srpen 23, 2014 Dneska jsem poprvé umýval a je to celkem fajn - jak to je hranatý, jde to rychle :D Jo a ten kryt pod motorem je fakt plast ...Časem vyměníme ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
technikus Odesláno Srpen 23, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 23, 2014 Koukám, že sis už vyřídil i značky, resp. přední je na místě, na zadní se čeká na ten držák do "levíčka"? Něco na tento styl? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Srpen 23, 2014 Autor Sdílet Odesláno Srpen 23, 2014 Přesně tak, zadní jsem vzal ameriku pod světlo, takže se čeká na držák 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Srpen 23, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 23, 2014 Dneska jsem poprvé umýval a je to celkem fajn - jak to je hranatý, jde to rychle :D Jo a ten kryt pod motorem je fakt plast ...Časem vyměníme ;) Tak to je pro mě novinka; jsem myslel, že už s tím skončili... Asi do WOBu poskytli na konkurenční srovnání něco speciálního :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Srpen 23, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 23, 2014 Skajo gratulace... at slouzi... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Srpen 23, 2014 Autor Sdílet Odesláno Srpen 23, 2014 Je možný, že Sahara má plast a Rubicon plech, to by dávalo smysl 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Srpen 23, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 23, 2014 to je možný; už přesně nevím co nám tam postavili. Ale dali to jako konkurenta Turka, a že prý to v terénu Turka strčí do kapsy... skončilo to tak, že Turek tahal americkou pixlu (nic proti nim nemám :D) z písečnýho bahna :D Pak už zástupci Jeepa tak velkohubí nebyli ;) Ale je fakt, že 95% hovadin vždy dělá v terénu řidič, který totálně přecení schopnosti své a nakonec i schopnosti vozidla. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Srpen 23, 2014 Autor Sdílet Odesláno Srpen 23, 2014 Tos neměl psát, teď mi to dá Ol@f pěkně sežrat ...Ale je fakt, že dlouhej Wrangler potřebuje napřed alespoň o 2,5" nakopnout podvozek a nasadit pořádný gumy, pak teprve začne ta pravá sranda ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Srpen 23, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 23, 2014 Tak sorry, já Ol@fa upozorním, aby to tady nečetl :D Jinak gumy jsou základ; teprve pak můžou frajeřit v terénu. Na 85% všech off-roadových parků po Evropě stačí Wrangler podvozkově tak jak je. Netřeba vždy jezdit hned do hardcore off-roadu, kam se dostaneš jen se zvýšeným autem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Srpen 23, 2014 Autor Sdílet Odesláno Srpen 23, 2014 Jasný, no. Mě ten lift láká hlavně z toho důvodu, že pak tam člověk dostane 33" kola (285/70/17), což vypadá v kombinaci s hrubším AT/MT vzorkem luxusně. A navíc 2-2,5" se dá vyřešit podložkama pod pružiny, prodloužením tlumičů a výměnou kostí stabíku, takže člověk nemusí kupovat komplet podvozek. Ale uvidím, na zimu zatím vezmu asi klasický 32" kola a větší úpravy nechám na později. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
krocan Odesláno Srpen 23, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 23, 2014 daj se takovýhle kola zapsat do techničáku? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Srpen 23, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 23, 2014 nechtěl bych kecat, ale mám pocit, že je dokonce má už v techničáku. Ale nevím jak tady v ČR spolupracuje zastoupení Jeepu s majiteli; v Německu není problém je nechat oficiálně zapsat právě ve spolupráci s importérem ;) Ale SKAJA nám to jisto jistě objasní 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Srpen 23, 2014 Autor Sdílet Odesláno Srpen 23, 2014 V techničáku je nemám, tam jsou jen rozměry, který Jeep sériově montuje (245/75 R17 a 255/70 R18), což se v podstatě ani nedá sehnat, resp. je to dost omezený, takže to prakticky nikdo z Jeepařů nejezdí. Běžně se to nahrazuje třeba 265/70 R17 (prakticky stejná velikost), což má většina výrobců v nabídce v AT / MT provedení. Ale dost lidí jezdí i ty 33" nebo dokonce větší a nikdo zápis do TP neřeší. Stejně tak má spoustu lidí pevnostní ocelový nárazníky, navijáky a další offroad doplňky, který by správně neměly na silnici co dělat. Záleží, na co si kdo troufne, viděl jsem, že někdo dokonce jezdí trvale bez přední RZ, protože na ni nemá místo (v nárazníku je naviják). Ono to asi není u těchhle aut tak do očí bijící, jako když dáš na OI 19" kola - tam hned každej pochůzkář ví, že to tam nemá co dělat. Ale kterej policajt z hlavy ví, jaký má Jeep otypovaný kola. ...Pokud to nezačne cíleně lustrovat, tak by neměl být probém ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Srpen 23, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 23, 2014 Jde o to ze popřípadě likvidátor to ví moc dobře 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Srpen 23, 2014 Autor Sdílet Odesláno Srpen 23, 2014 Proto říkám, záleží, na co si kdo troufne. Faktem je, že ten origo rozměr je prostě na hovno a nikdo to moc nedělá, což je možná schválně, aby to lidi kupovali v Jeep servisech. Jinak já před časem boural na hladkých gumách, kde bylo míň než požaduje zákon (navíc na mokru), měl jsem to v zápisu od PČR a pojišťovna to absolutně neřešila, zaplatila všechno. Takže je otázkou, jestli ono se na fórech zbytečně nestraší. Nejsem odborník, ale jsem přesvědčen, že pokud ta odchylka v rozměru kola nemá na vznik nehody přímý vliv, tak není důvod, aby se krátilo plnění. Druhá věc je, by se to třeba muselo řešit soudně. Ale jak říkám, neznám nikoho, kdo by s tím měl problém. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Srpen 23, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 23, 2014 MNO u 3 likvidacich aut sem byl a vždy koukali na rozměr pneu a hloubku dezenu Jestli by to případně někdo řešil nevím.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Srpen 23, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 23, 2014 Marku, musíš to brát tak, že kdyby SKAJA (nedej bože) havaroval a měl např. vpředu vysokopevnostní nárazník s navijákem, zvýšený podvozek a 33" kola s terénvzorem, tak z toho druhýho auta nezbyde nic moc (max. kabriolet), protože ten teréňák to auto přejede :D Ale ono je to ve finále jedno; ať tam bude cokoliv, tak to bude peckovní auto s charakterem a díky té bílé barvě i přitáhne dost pozornosti kolemjdoucích 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.