Přejít na obsah

Stříbrný povoz

Doporučené příspěvky

Honzo ja se opravdu musím smát když si vzpomenu před rokem jak skoro každý kritizoval trojku co se tyče zpracování a podle toho co čtu tak to je dokonale auto :)))) jinak pises pekne. Zaradil bych Te do casopisu Svět motoru a myslim to vážně :) tak hodně stastnych a radostných kilometru a az pojedes přes Hradec tak se zastav na dobrou kávu u me.

Romane, díky za uznání. ;) Zrovna do Světa motorů bych psát nechtěl; za poslední čtyři pět let se teda jejich kvalita slušně snížila :(

Na kafe se rád stavím, ale bude to až v dalším roce. Mám před sebou posledních pár dní v ČR, než odjedu na čtvrt roku do Řecka školit prodejce :D

Jinak pozvání do AutoStadt platí stále; jak se Ti to bude (např. v lednu) hodit, dej echo. Abych si mohl vzít dle potřeby volno; jinak se to neuskuteční :D

Jinak z pohledu uživatele to auto je hodně dobrý; z pohledu servisáků už to, zřejmě, taková hitparáda nebude. Ale nejsem servisák, tudíž na to budu pohlížet jako spotřebitel-uživatel. A domluvil jsem se s Viktorem, že to holt pojmem celý jako dlouhodobý uživatelský test nové Octavie. Proto taky píšu ty recenze :)

Romane a vzpominas, jak kazdej hanil FL dvojkovou Octu ze to vypada jak korejec a nakonec skoro kazdej predelaval predFL na FL:-)))

Jinak Honzo moc pekny recenze, rad to tu sleduju a s chuti ctu;-).

Taky jsem v srdci Skodovak a o to vic me tve clanky bavi;-)

Jirko, design je věc vkusu. Já jsem třeba současnými tvary OIII úplně unešený; jediný při jednom pohledu šikmo zezadu na auto je tam vidět malý nedostatek, kdy je v jedné části karoserie moc rovnýho plechu.

Do budoucna přemýšlím, že bych své auto "vylepšil" tím stříbrným proužkem kolem oken; ale to ještě chci probrat s přítelkyní - má jako ženská větší cit pro estetiku. Ale už teď dopředu vím, že za ten chrom paket kolem oken je to neskutečná, ba nesmyslná finanční darda :D

A neboj: Marek sice prská na škodovku, ale je to jen přetvářka :P

Odkaz ke komentáři

ať se klidně debata rozjede; dokud se tu nebude řešit politika a nebudou si tu lidi navzájem nadávat, tak to nebudu omezovat či jinak regulovat. :)

S tím chromem ještě uvidím; zatím jsem to viděl jen na dvou stříbrných autech - obě při představování OIII v Ženevě na Koncernovém večeru. Od té doby na žádném stříbrném :(

Odkaz ke komentáři

@boban: ty máš přeci 1,8TSI, ne? ;) Sepsat postřehy jednou za čas a hned tu máš recenzi a uvidíš, že se ostatní posléze taky zapojí. :)

OK. Dík za povzbuzení. Příležitostně sem rád své (amatérské a subjektivní) postřehy o 1,8 TSI hodím.

Jinak obecně k OIII. Jako dítě jsem za socíku s rodiči vyrůstal na škodovkách. Octavia, 1000 MB, 100S, 120L. Tu poslední jsem nakonec nafasoval do manželství, když táta zemřel a máma si v roce 1988 koupila 130. A za celou tu dobu, co se furt něco opravovalo, shánělo, zlobilo atd. jsem na škodovky zanevřel. A tak přišla revoluce a já si mohl říci že Škoda nikdy více.

Bylo pořadí: Opel Kadett, Seat Cordoba, Seat Toledo, VW Jetta. To Toledo fakt 8 let, VW Jetta 6 let. Nicméně jsem už po Octáviích trochu pošilhával. Tu poslední OIII, co naši přátelé dost haní, protože tvrdí žeze zadu je na první pohled nabouraná, mě se ženou naopak designem chytila. Ale to není vše.

Vždy když jsme měnili auta, tak bylo těžké výběrové řízení. Excelové srovnávací tabulky technických parametrů, výbavy, příplatků. Sužování výběru z nějakých 6 aut na 4, pak 3, nakonec dvě. U třech nastával kolenní test, kdy jsem vzal své stále odrostlejší děti do autosalonu, nastavil jsem si sedadlo řidiči dost pohodlně dozadu a posadil za sebe své děti a chtěl vědět jak se cítí. Při tom jsem neopomněl přidat výhrůžku že nemíním za dva roky poslouchat, že tam mají na kolena málo místa.

A tak loni tím všekritériovým výběrovým řízením prošla jako vítěz OIII a já se i rozhodl vzít škodovky zase na milost. Ve finále nakonec soutěžila u naší rodiny s Fordem Mondeo, což je sice o třídu výš, přesto měla OIII z mého pohledu v mnoha parametrech navrch. A tak jsme koupili a na výbavě moc nešetřili. Za půl roku a 9000km super spokojenost, ale o tom jindy.

Sorry za OT, ale vybudily mě k tomu některé předchozí příspěvky.

Odkaz ke komentáři

Tak to jsme na tom stejně, taky jsem odkojenej na Škodovkách, rodiče nikdy jinou značku neměli a mít určitě nebudou. Co si pamatuju, tak to byla Skoda 1000, pak 100, 105, 125, Forman, OI a nynější OI FL combi. Všechny auta kupovaný jako nový a se všema spokojenost. No a současnou Octu už mají 9 let. Teď pokukují po Yetim, aby se jim do toho na starý kolena dobře lezlo;-)

Odkaz ke komentáři

Vůbec se, Bobe, neomlouvej a s chutí zakládej téma. Rád si počtu; a myslím, že nejen já! :palec: Protože s 1,8 TSI nemám žádné reálné zkušenosti. :(

Já teda jsem trošku mladší ročník výroby (1987), ale co pamatuju, tak v naší rodině byla vždy škodovka jako auto. Dokonce i německá část rodiny (děda s babičkou) jezdí od 1990 ve škodovkách; nejdříve Favorit 136 Le (elektronicky řízený katalyzátor), pak zhruba 8 let Felicii 1,6 MPi (s posilovačem řízení, tónovanými skly, airbagy atp.). Felicii vyměnili za Fabii combi 1,4 16V, kterou jim mladý chlapec při předjíždění zkrátil na velikost hatchbacka :( To bylo v v říjnu 2013, a tak jsme společně s dědou objednali tenkrát nového Rapida 1,2 TSI 63kW v akční zahajovací verzi pro německý trh (MaxiDOT, parkováky vzadu a další výbava).

No a naši jezdili od 120ky přes Formana 1,3 MPi a Felicii 1,3 GLXi (kterou jsem posléze dostal darem pro rozježdění se) až po Octavii I 1,9 TDi 81kW a současnou OII 1,9 TDi (BXE) a Citigoučko 1,0 MPI 55kW Elegance. Takže tak.

Myslím, že značka je to dobrá, leč někdy bržděná pozicí v Koncernu. Na druhou stranu tím, že vidím zlehka do karet na vyšší úrovni ve WOBu, tak některá rozhodnuté zcela chápu. :)

Kdysi, před zhruba 6-7mi lety, jsem byl Mondeem taky okouzlen. Ten vnitřní prostor, zpracování, pohodlí. Auta měla moje tehdejší přítelkyně, díky otci, na výběr dvě. Obě ve verzi Ghia. Já tenkrát jezdil Felicií, takže jsem byl v jiném světě :D Pak přišel facelift Mondea a byl jsem zklamán, že se to auto nikam neposunulo. Kromě jiného tvaru plechu. :(

Když jsem tenkrát ne vlastní vinou sešrotoval Fabii o svodidla, tak jsem se rozmýšlel, zda vzít Roomstera (chtěl jsem Scout verzi B)), či Fabii II. Tenkrát mi známý ze servisu řekl, že je čas se posunout o model dál, že jsem Fabii už měl. Tak jsem vzal šedýho kombíka, kterýho teďka má Zikmeister. Pro mě byl posun jasný od uvedení OIII; chtěl jsem pro svoje ježdění nutně adaptivní tempomat. Superb combi se mi líbí, ale z 90% jezdím sám a je to moc prázdnýho prostoru na cestách. Yeti je zajímavý auto, ale pro mě absolutně nedostačující z hlediska kufru; moje velká cestovní taška (která mne neustále doprovází :D) se do Yetiho vejde jen na stojáka. A to je absolutní "no go"! :angry:

Takže OIII jsem de facto chtěl, takový splněný sen. Jen jsem nechtěl lifta, ve stříbrný barvě a panoramatickou střechou :lool:

Odkaz ke komentáři

Odříkaného největší krajíc... :D

Jinak přidám první fotky ze zrcadlovky, protože jsem si vlastně dodnes neudělal žádný pořádný fotky. Jsou to detaily znečištění, který ukazujou proudění vzduchu kolem auta ;)

IMG_0055.JPG IMG_0057.JPG IMG_0060.JPG

Jinak tenhle žlábek, ve spolupráci s plastovým torpédem se starají o to znečištění zrcátek:

IMG_0065.JPG IMG_0064.JPG

A aby bylo auto na silnicích poznat, tak je samozřejmě označené samolepkou OctaviaClubu.cz; hledejte vždy v levém horním rohu zadního okna ;)

IMG_0061.JPG

A naprosto luxusní, nejen po stránce vzhledové, jsou přední bixenonová světla s natáčením. Jezdit v noci je naprosto suprový zážitek! :palec:

IMG_0071.JPG IMG_0066.JPG

Radar adaptivního tempomatu má již na svědomí pár rozplácnutých much :D

IMG_0068.JPG

A jinak pár dalších detailů, které mne zaujaly v hledáčku foťáku B)

IMG_0072.JPG IMG_0073.JPG IMG_0074.JPG

EDIT: a zrovna u předposlední fotky z boku by asi ty stříbrný lišty oken doladily zbytek; co myslíte? :)

Odkaz ke komentáři

přijeď do Prahy, vezmu fixku a zapíšu ti je :lol:

myslíš origo disky ŠA? Pokud jo, tak jsi bez šance. Musíš jedině sehnat typáč na 18" kola stejných parametrů a nejlépe i ta kola samotná. Dojedeš s tím vším na STKčko, kde Ti příslušný technik (tuším specifikace K) potvrdí, že je to v pořádku a vystaví další papír. S těma papírama si pak uděláš výlet na Dopravní inspektorát v místě bydliště a budeš požadovat dodatečné dopsání za bakšiš odhadem 50Kč jako změnu ve velkém techničáku. Pak bys měl vyhráno ;)

Ale toť teorie; praxe bývá zpravidla trnitější :(

Odkaz ke komentáři

Taky to mometálně řeším. Soused měl nehodu, ne moc velkou. V létě mu ujel zadek při přejetí kaluže (gumy s téměř žádným vzorkem) a trefil protijedoucí auto. Nikomu se nic nestalo, jen nějaké plechy. Ale pojišťovna od toho dala ruce pryč, pže místo 17", co měl v TP, tak měl nazuté 18ky. Takže opravdu nutnost to zapsat.

Odkaz ke komentáři

To víš, modří už vědí! :D

Jinak jsem dneska ocenil Front Assista; už jsem mohl dneska auto zapasovat na Černém Mostě zezadu pod náklaďák :(

Situace následující: nájezd z D11 na Vysočanskou radiálu (tj. směr R10). Před námi bílá dodávka, v průběžném pravém pruhu (na Vysočanské radiále) skříňový náklaďák a náklaďák s vlekem plným obilí. Dodávka se zařadila asi v 55km/h (!!!) před skříňový náklaďák a já mezi oba kamiony, tj. za skříň. Koukám do levého zrcátka, abych se z té pasti dostal a najednou Front Assistant řve jak pominutej a sám začal brzdit!

Pozn. autora: Front Assist začíná automaticky brzdit až ve chvíli, kdy je střet nevyhnutelný...

Skříňovej náklaďák to zaflekoval, kamion s obilím zastavil až na úrovni zadních sedaček v levém pruhu... :unsure: Já dupnutím na brzdu jsem to taky zastavil, protože FA už celý brzdový okruh měl natlakovaný, stál jsem z tý rychlosti snad na 8 metrech... ufff; až mi z toho fakt zahnědlo :wacko:

Důvodem všeho bylo to, že ten dement v tý bílý dodávce nevěděl kudy kam a zůstal na tý spojce zkrátka stát a čuměl na cedule! :wallbash:

Ale jsem rád, že přesně z takovýho důvodu ty systémy jsou a v krizové situaci opravdu pomáhají a jsou na místě! :palec:

A ještě přidávám pohled na "palubní počítač" dlouhodobých dat; od koupě najeto 5553km:

2014-09-18 20.09.59.jpg

Odkaz ke komentáři

Tak Viktor s Vojtou dneska zkusili, jaký to je jet za spotřebu pod čtyři litry :D

Viktor se dostal na trase Golf MB-Písková Lhota-Benátky n. Jizerou na spotřebu 3,8l/100km; což je suprový výsledek, vezmu-li v potaz absolutní tmu, neznalost auta a trasy a začínající bouřku se silným nárazovým větrem.

Vojta pak měl nevděčnější úkol: trasu Benátky n. Jizerou - Praha Prosek po R10; i on zajel suprových 4,6l/100km se stejnou "neznalostí" auta a ke všemu po rychlostce s téměř běžnou cestovní rychlostí (100-120km/h + v omezeních dodržovaná rychlost) a taktéž v počínající bouřce a dešti. :palec:

Na zítřejší Economy Run si myslím, že budou mít velkou šanci na hodně dobrou spotřebu okolo 3,3-3,8l/100km. Pokud teda Viktor udrží klidnou nohu a Vojta nebude muset na záchod. Mají totiž absolutní zákaz zastavování a čůrání; prej až zase večer doma :smich:

A tady jedna taková menší cesta z Proseka po dálnici domů.

2014-09-19 22.29.37.jpg

A už jsem našel praktické využití simply clever cargo-elementů v kufru :jelen:

2014-09-19 13.43.39.jpg

Odkaz ke komentáři
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...