Přejít na obsah

Stříbrný povoz

Doporučené příspěvky

Pěkně sepsaný postřehy. Já se jen divím tomu, že je neustále vynášena do nebes pasivní/aktivní bezpečnost nových aut, ale přitom se zruší "zalomení" venkovního zrcátka (a nejen to, do věčných lovišť odešla i aktivní kapota, ale toto by mně vadilo nejmíň)...přičemž chybí nějaký asistent hlídající mrtvý úhel. To se fakt nepovedlo. Stejně podivný nápad, jako svého času malé pravé zrcátku u jedničkové Fabie. Ještě bych se vrátil k OII - mně přijde, že na FL se víc objevuje voda na bočním skle u spolujezdce, než u řidiče.

Odkaz ke komentáři

Pekne napsano, diky. Viz. aktivni kapota - znate duvod proc ji tak brzy prestaly montovat? Delala se snad jen par tydnu?

Ten chybejici asistent mrtveho uhlu byt za priplatek v dnesni dobe moc nechapu. V teto tride vozu bych to bral k tem vsemoznym asistentum jako zakladni standart.

Odkaz ke komentáři

Vidime sa o 2 tyzdne na Economyrun? :)

Uvidíš se i s Viktorem ;)

Pěkně sepsaný postřehy. Já se jen divím tomu, že je neustále vynášena do nebes pasivní/aktivní bezpečnost nových aut, ale přitom se zruší "zalomení" venkovního zrcátka (a nejen to, do věčných lovišť odešla i aktivní kapota, ale toto by mně vadilo nejmíň)...přičemž chybí nějaký asistent hlídající mrtvý úhel. To se fakt nepovedlo. Stejně podivný nápad, jako svého času malé pravé zrcátku u jedničkové Fabie. Ještě bych se vrátil k OII - mně přijde, že na FL se víc objevuje voda na bočním skle u spolujezdce, než u řidiče.

K OII: u spolujezdce jsem s tím problém u šedýho kombíku neměl; spíš se dělal vír u řidičova velkýho zrcátka. Zato ale u spolujezdce byl/je větší aerodynamický hluk.

Budu v nejbližších dnech zjišťovat záměnnost sklíček zrcátek z jiného koncernového modelu. Ale mám pocit, že asi jiný není :(

Pekne napsano, diky. Viz. aktivni kapota - znate duvod proc ji tak brzy prestaly montovat? Delala se snad jen par tydnu?

Ten chybejici asistent mrtveho uhlu byt za priplatek v dnesni dobe moc nechapu. V teto tride vozu bych to bral k tem vsemoznym asistentum jako zakladni standart.

Díky, snažím se to psát objektivně ;)

Jinak ten současný Blind Spot u Golfa VII se bude při FL dodávat s největší pravděpodobností i do OIII. To by mohlo částečně vyřešit problém s mrtvým úhlem, ale ne přehlednost na víceproudých dálnicích přes dva pruhy.

Ad aktivní kapota: konstrukčně náročný díl, který měla Octavia jako jediná svého druhu v koncernu. Bylo to dané požadavky na EuroNCAP testy, které se pak v tichosti lehce pozměnily. :D Nebyla potřebná aktivní kapota - tak jí dávat nebudeme. Upřímně jsem rád, že mám obyčejnou kapotu, protože když jsem měl možnost prozkoumávat ten vystřelovací mechanismus a jeho ustavování zpět po vystřelení... :wallbash:

Odkaz ke komentáři

Mamka měla vystřelovací kapotu před lety na Hondě Legend. Srazila malou srnku v nějakých 30km/h, lízla jen spodek nárazníku a kapota přesto vystřelila. Vím, že oprava tehdy vyšla na ranec, protože s tou kapotou se samozřejmě mění i ty "vystřelovací patrony" a nějaké senzory apod. Nicméně to se psal nějaký rok 2009. A jelikož zafungovala a vzít tím něco většího nebo nedej Bože člověka, tak by ten náraz byl zcela určitě méně destruktivní. Teď je rok 2014 a koncern jak vidno nemontuje ani ty senzory mrtvého úhlu (OK, do VW ale ne všude byť za příplatek). Nevím, ať je ten mechanizmus jakkkoliv složitý, tak pokud ta technologie existuje a hlavně funguje, jen ať se to tam dává. Obzvlášť když jde o prvek bezpečnosti.

Odkaz ke komentáři

Najeto téměř 37tkm; ve čtvrtek pozdě večer pokořeno 36.000 ;)

36000.jpg

A v Rakousku jsem teď dva dny byl školen v rámci profesního rozvoje na školitele pro kurzy bezpečné jízdy na LKWčka B) , tak jsem tam v pátek mohl na polygonu pohonit i Octavku ;) Největší zážitek brždění aquaplaning ze 104km/h :palec:

ÖAMTC Merchtrenk - škola smyku.jpg

Odkaz ke komentáři

Vidime sa o 2 tyzdne na Economyrun? :)

dozvím se zítra, protože mám na ten víkend ještě nějaký povinně-nedobrovolnou akci...

Hmm, ten nášlap vypadá hezky, to je pěkný detail, stejně tak lišty. A ty pedály by to teď určitě sneslo ;)

pedály jsou již na místě a našlapáno na nic zatím 468km :D

Odkaz ke komentáři

aquaplaning = ja dostal solidni kousek v patek na D8 jak je levotocivna tahla zatacka pred sjezdem na melnik

zadek mi zacal litat o metr doprava a doleva, nutno podotknout, ze moje gumy uz nic moc (3,5mm) a jel jsem vice nez 130 :)

kazdopadne vlevo svodidla, vpravo kamiony, nic moc pocit :) diky za ESP :D

Odkaz ke komentáři

Další kulatý tisíc kilometrů za námi, a tak je čas na další román a shrnutí ;)

37000.jpg

Za necelý měsíc co auto mám, máme spolu najeto přes 5000km a natankováno zatím 7 nádrží. Takže se můžeme opět pustit do malého zhodnocení.

Dlouhodobá spotřeba se drží okolo hodnoty 5,13-5,23 l/100km (1.údaj dle spotreba.sk; 2.údaj dle spotreby.cz). Reálný dojezd mohu již docela přesně určit na rozmezí 850-930 km na nádrž; přesnost budíků je vcelku dobrá.

Od prvního vycvaknutí tankovací pistole až po "hladinku" se vejde zhruba ještě 3,5 litru paliva.

Motor při jízdě není vůbec slyšet, ani cítit. Kultivovanost a odhlučnění tedy naprosto fantastické! :palec:

Čeho jsem si ale již několikrát všiml a dost to zamrzí je nepružnost motoru na 6° od rychlostí 80km/h; typický příklad jízda za předjíždějícím náklaďákem a následné zrychlování. Šlapání na pedál toho moc nevyřeší, akcelerace je taková nemastná neslaná. Řesením je podřazení o stupeň dolů. :unsure:

Zůstanu krátce u pedálů; sportovní pedály jsou již na místě, ale zažil jsem s nimi také horké chvilky; nejen při montáži, ale i za jízdy. Párkrát se mi totiž už stalo, že jsem při přešlapu z plynu na brzdový pedál pro lehoulinké přibrždění, sklouzl špičkou boty z brzdy po leštěném kovu.

2014-09-16 17.08.00.jpg

K tématu zasírajících vnějších zrcátek ještě jedna mobilová fotka: jízda v dešti a puštěné vyhřívání zrcátek pro usušení kapek. Takhle to pak vypadá další den.

2014-09-16 17.07.51.jpg

Obdobná situace tenkrát byla občas i u OII, ale vždy bylo něco vidět. V těchto zrcátkách je, při blbé konstalaci světla a odrazů, vidět téměř velký kulový NIC :wacko:

Další recenze a shrnutí se bude týkat interiéru, resp. sedadlům a zavazadlovému prostoru. ;)

Pokud budete mít jakékoliv dotazy, přání na zaměření se či recenzi, dejte echo. A budu taky rád za debatu ve vlákně :palec:

Odkaz ke komentáři

@Laurin: Zrcátko na fotce je sklopený k autu ;) Spíš jsem podobné zašpinění sledoval u předFL zrcátek. Velký fejsliftí zrcátka měla velice dobře vyřený systém odvodu vody a téměř se nešpinily. :) Zato se u tvořily u FL zrcátek hned za patkou zrcátek víry, které lehce znečišťovaly boční okna.

Jak se to bude s bordelem na silnicích špinit u novýho auta, budu sledovat až v zimním období ;)

@Zik: ohledně pohodlí sedaček bude další recenze. Přes víkend jedu zase do WOBu, takže to shrnu. Vždy potřebuju zhruba 5-6 jízd, abych si postřehy sjednotil, ujasnil a případně vyvrátil.

Ohledně údržby interiéru uvidím, zatím mám auto vysáté jen jednou na myčce a to šlo, vzhledem k velkému vnitřnímu prostoru, velice jednoduše ;) Ale spíš budu údržbu světlého interiéru recenzovat až v průběhu zimních měsíců B)

Odkaz ke komentáři

Jsem rád, kluci, že se románový recenze líbí. A vidím, že je čtete, tak budu pokračovat ;)

Na interiér se zaměřím, jak slibováno, v dalších dnech. Rozdělím to na dvě vlastní kategorie:

1) sezení a nastavení sedadel

2) využití interiéru, odhlučnění a pazvuky.

Jsem z přesvědčení škodovkář a zrovna OIII je vysněný model, přesto se však snažím držet recenze (pokud možno) objektivně. Dokonce mám občas sklon na věci nahlížet moc kriticky :D

@boban: ty máš přeci 1,8TSI, ne? ;) Sepsat postřehy jednou za čas a hned tu máš recenzi a uvidíš, že se ostatní posléze taky zapojí. :)

Odkaz ke komentáři

sory Honzo, ale s tím výkonem že musíš podřadit, tak je to prostě dané u zpřevodování CR... Opěvované DSG taky podřadí, pokud potřebuješ více výkonu. Po rovině to tam ovšem šudlá při 1300 otáčkách na spotřebu a hlavně emise... Když jedeš do běžného stoupání na 1 třídách silnic, tak je schopné DSG podřadit o 2 stupně a pak tam zase hodí nejvyšší stupeň a zase to tam šudlá na 1300 otáček...

takže závěr pokud chceš pružné zrychlení z nejvyššího převodového stupně a nechceš řadit, buď si koupit TFSI s manuálem a nebo TDI s DSG :)

jinak recenze pěkný, někdy bych chtěl ještě recenzi s Golfem R :)

Upraveno uživatelem marekczek
Odkaz ke komentáři

JJ, zpřevodování je extrémně dlouhé. Musím si na to zvykat ;) A benzín zkrátka nechci; když už, tak bych bral jedině CNG verzi ;)

Jako i s tímhle motorem se dá jezdit na zhruba 1250 otáček; pod to to nemá smysl, protože tam to zkrátka elektronika zařízne. V tom bylo PDčko lepší - tam se dalo jet od 1100 otáček s lehkým plynem zcela bez problémů.

DSG bude požadavek na další auto ;)

Recenzi na Golf R? :D Jede to suprově, zvuk na ECO mód tichý (dá se v autě mluvit), zrychlení brutální, spotřeba při akční jízdě nesmyslná. :D Stačí? :D

Odkaz ke komentáři

Jasně, benzín je na tvoje km absolutní nesmysl.

Dá se jezdit, ale zvuky CHRRRR CHRRRR CHRRRR, u O2 2.0 PD to bylo ještě horší CHRR CHRRR CHRRR... Hold každej to máme jinak a sám výrobce všude prosazuje, že je to ok a je s tím počítáno při konstrukci na všechny části auta. Úplně si to nemyslím. Hlavně zapomněli lidem výslovně napsat do návodu či natlouct prodejcům do hlavy, že když je stoupání, nebo potřebují výkon, tak není ideálně z 1300 otáček mačkat plnej plyn....

Tak to je jasné, že musíš ustřihnout dráty k tomu vibrátoru nebo ho vypnout přes diag a nějaký módy, já s tím mám problémy najít položku v rádiu nebo v maxidotu, chci vidět ostatní lidi který už vůbec technice neholdují...

No mě spíš zajímá u golfu, co přestali jet co s nimi bylo... Protože po německých forech koluje na 1.2, že tam mají nějaký výrobní problém(ano vím sou to jiné motory a mají řemeny).

Upraveno uživatelem marekczek
Odkaz ke komentáři

Honzo ja se opravdu musím smát když si vzpomenu před rokem jak skoro každý kritizoval trojku co se tyče zpracování a podle toho co čtu tak to je dokonale auto :)))) jinak pises pekne. Zaradil bych Te do casopisu Svět motoru a myslim to vážně :) tak hodně stastnych a radostných kilometru a az pojedes přes Hradec tak se zastav na dobrou kávu u me.

Odkaz ke komentáři

No nevím, ale myslím, že i když mám ke Škodovce hodně blízko, tak to neznamená, že ji musím mít za každou cenu. Nebo se pletu? Každopádně si dokážu představit, že až se jednou vrátíme do Čech, budeme mít postaveno a garáž, tak si do tý garáže pořídím fungl novou, žlutou Octavii RS, kterou si budu hýčkat.

Teď je holt situace taková, že chci něco silnějšího s pohonem 4x4, proto padla volba na BMW a teď Audi. Mimochodem na značky, ke kterým mám taky blízko a které splňují všechny moje požadavky;-).

Stačí takové vysvětlení nebo je potřeba nějaké upřesnění?;-)

Odkaz ke komentáři

No vidíš a to já s tím nemám absolutně žádný problém. Třeba zrovna OIII RS je pro mě nádherný auto. Dokonce i tady jsem o ni uvažoval, ale objednat tu novou, vyjde na dost peněz, o dost víc než u nás. A asi by mi to bylo líto, aby tu stála jen tak před domem. A navíc to není 4x4, což je největší problém;-).

Odkaz ke komentáři
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...