Přejít na obsah

MirrorLink


Adiscz

Doporučené příspěvky

Je třeba to brát jako absolutní začátek nové konektivity v autech. Vím, že to zní dementně, ale je to tak. Zatím tomu brání to, že gůgl i jabko si dělají vlastní věci a jejich lobby je velký a proti tomuto. Do letošního roku se nebyly schopny tyto firmy domluvit na shodném postupu, od příštího roku ale budou dělat některé věci obdobně a mělo by to ve výsledku vézt ke kompatibilitě obdobných systémů.

 

Začátek podobného systému u Mini a BMW nebyl tehdy jiný :D

 

ale houby, vše je již dávno vymyšlené, jen se opět dělají věci složitě, proč s tím výrobci rádií nemají problém? myslím tím rádia od firem Kenwood, Alpine, Sony apod.?

Odkaz ke komentáři

To je sice hezké, že chtějí vyvinout něco, co se bude dál ještě využívat, ale proč tedy v dnešní době nepoužijí technologie, které už běžně jsou .... a pak až budou mít hotovo zařízení o kterém píšeš, tak ho vypustí, nezlob se, ale to jak zavádí v současné době technologii Mirror Link je dost úsměvné, protože to vlastně nic moc neumí a uživatelsky je to nepoužitelné. To že ostatní OEM výrobci "zrcadlí" mobil je totiž to nej řešení, protože používám ke všemu svůj telefon na který jsem zvyklej a kde mám svou navi a své členění telefonního seznamu a jiné své nastavení, na tom "zrcadle" prostě jen ovládám svoje vlastní zařízení, což je podle mě to nejlepší řešení.

 

Stejné to bylo se zaváděním HF u koncernu, spousta jednotek a problémů s telefony, v době, kdy třeba parrot běžně fungoval a byl daleko lepší v nastavení, zobrazení a funkcích ....

 

Chápu, že výrobci aut chtějí své produkty, ale žádný výrobce si nevyrábí vlastní rádia, vždy je dělá někdo jiný, tak proč takhle?

 

No není tohle lepší:

 

a hle ... už vymyšlené :lol:

Odkaz ke komentáři

Já si nemyslím že by to s tím Mirrorlinkem bylo tak jednoduché. Vezměme si jen ten základní problém: rozlišení telefonu bude vždy jiné než rozlišení autoradia. A pak přepočet, nebo výřez, nebo dokonce tmavý rámeček kolem obrazu? A jsme u toho, že si s tím budou rozumět jen některé aplikace, zvlášť na to připravené, nebo graficky nenáročné. A k těm např. navigace rozhodně nepatří. Používám např. IGO 8,3 a ta je velice háklivá na SKIN, tedy rozlišení displeje zařízení na kterém běží.

Odkaz ke komentáři

Jardo, jsi skeptický... ale jde o to, že je třeba přenést ovládání z mobilu do vozidla i přes možnost hlasového ovládání. I v tom je/bude velká výhoda těchto technologií přímo od výrobce. Protože se najde dost lidí, kteří nechtějí tahat kabely po autě, dodatečně někam něco vrtat/přidělávat atp., zkrátka chtějí mít vše již z fabriky. A každý začátky se vším jsou těžký; zvláště v případě, že k některým věcem chybí infrastruktura či se výrobce druhé strany zdráhá spolupracovat...

 

Ale český trh a českýho zákazníka fakt není dobré, a ani možné, brát jako profilového uživatele...

 

V jednom Ti však dávám za pravdu - v současné době je technologie ML de facto k prdu; zlepšení očekávám v příštím roce, kdy se rozroste i podpora o jablkový a gůglový přístroje.

Odkaz ke komentáři

nejsem skeptický, jen si pamatuju, kdy jsem měl HF v autě a po koupi nového telefonu mi bylo na dvě věci ... protože jednotka ho nepodporovala, protože výrobce-automobilka byla vždy o krok pozadu, jestli to bude podobné s podporou telefonů u ML nevím a doufám, že to vše půjde rychlou změnou FW u "rádia" a zdarma

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

No manželka má novou Fabii ale zprovoznit mirrorlink nejde. Dle vin jsme ověřili telefony co by to měli podporovat a její tam je napsán ,ale když to rozklikneš je to označené červeně že to telefon nepodporuje. Já mam Galaxy note 2 ten tam ani není uveden a při tom má Mirroring.Dokonce to nepodporuje ani Samsung galaxy note 3,4 ani Samsung S4. Zkoušel jsem to a opět nic. Tak jsem koukal do nabídky škody který by to měl vlastně podporovat a bohužel nic jsem nenašel tak nevím k čemu to bude a nebo co budu muset mít za mobil aby to šlapalo.

Odkaz ke komentáři

@boby77: Já si myslím že mirroring je něco jiného než miror link. To první pouze zobrazí displej telefonu na vnějším zařízení (typicky TV). To druhé umožní kromě zobrazení na vnějším zařízení i z toho vnějšího zařízení telefon ovládat (to z TV samozřejmě nejde).

 

Krom toho se domnívám, že kromě podpory telefonu budou asi i speciální aplikace s kterými to bude chodit, ne se všemi.

 

Ale to vše jsou jen mé teoretické předpoklady, v praxi jsem to ještě neviděl.

Odkaz ke komentáři

MirrorLink je ešte v plienkach, zatiaľ nepoznám nikoho, kto by ho v aute mal a podarilo sa mu ho spojazdniť. Teda ak nerátam super pripravené školenie na novú Fabiu III, kde to bolo prezentované.

Čo sa týka dorábky, nepredpokladám, že do starších rádií pôjde dorobiť. Rádiá bez a s podporou Mirrorlinku sú fyzicky iné, aspoň čo som odpozoroval v novej Fabii.

Odkaz ke komentáři

jj, bohužel ML není žádný univerzální protokol pro všechna zařízení jako třeba modrý zub, jeho zavádění a prezentace v té podobě co dělá škodovka je tragedie, ani sami prodejci nevědí nic, bohužel je to snad ještě horší, než když zaváděli HF Premium, to si taky člověk musel koupit telefon podle auta, tragédie ....

 

jinak myšlenka zrcadlení je velice dobrá, každej má v mobilu vše jak potřebuje (hudbu, členění telefonního seznamu, navi apod.), tak proč nepoužívat mobil, v podstatě by dnes stačilo dát do auta místo "rádia" tablet

 

P.S. bohužel to, že ML u Fábie nefunguje je dost blbé, protože navi se do tohoto auta pořídit jinak nedá, což je myslím škoda a bude spoustě lidem chybět

Upraveno uživatelem jar_da
Odkaz ke komentáři

Problém je, že stabilní příjem GPS je jen za předním sklem. Tím pádem navigování pomocí této funkcionality je nesmysl, protože bude vždy velký rozdíl mezi skutečnou a zobrazenou polohou díky nepřesnosti dané špatným příjmem GPS. V rámci Čech to řeší upřesnění pomocí dat, ale v cizině to nepadá v úvahu(drahé datové služby). Nemluvě, že při aktivace této funkci nebude hrát v autě jiný zvuk než co řekne navigace. Chápu to jako řešení přehrávání filmů, ale jinak je to nedomyšlený a bez externí GPS antény, která se bude připojovat k telefonu(zřejmě pomocí bluetooth) to nikdy dobře fungovat nebude. Zřejmě ten kdo to testoval si zapomněl vypnout datové služby.....

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...
  • o 8 měsíců později...

tak jsem zkousel mirrorlink zprovoznit a dosel jsem k nazoru ze samsungy nic moc ,Note 4 a S5 se mi pripojily ale nenasly zadnou aplikaci a nebylo mozno vytvorit kopii obrazovky mobilu,zatimco sonu experia z1 na prvni sup zprovoznen.

 

 

 

Ahoj! Jak se ti to povedlo? Máš asi model 2015, že? :)

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Dobrý den,

obracím se na Vás s prosbou ohledně propojení telefonu s infotainmentem u O3.

Mám Octu 1.4TSI 110KW z roku 2015, výroba tuším někdy květen 2015 a už delší dobu sháním jakékoliv info o tom, jak propojit telefon s rádiem. Dříve jsem měl starší tel, takže jsem se smířil s tím, že nějaké postupy holt prostě nevyzkouším. Minulý měsíc jsem si pořídil nový tel a od té doby pořád zkouším různé varianty, ale pořád bez úspěchu.

AA jsem zkoušel několik verzí, různé USB kabely, režim USB ladění, nic nefunguje.

ML vůbec nevím v jaké fázi vývoje se právě nachází - v autě nabídku mám, ale chce to po mně aktivací klíčem.

Tak mě jen zajímá, jestli existuje vůbec nějaký způsob, jak propojit telefon z autem, když mám telefon, který není v seznamu kompatibilních zařízení na webo Mirror Link a Android auto.

 

Díky za všechny nápady

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Ahoj, nedořešil to někdo? Mám taky 1,4 TSI 2013 Liftback a takovou nestabilitiu jsem u žádného auta nezažil 😞 okresky jsou v pohodě ale jak člověk zajede na dálnici nebo jede rychleji, tak je auto šíleně nestabilní, stačí aby trochu foukl vítr a autem mě to hodí do strany.. Kola nafoukané dle doporučení výrobce, geometrie OK.. Neměnil někdo třeba převodku řízení ?
    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
×
×
  • Vytvořit...