Přejít na obsah

Kovové pískání při akceleraci, zvuk přiložen


Doporučené příspěvky

Ahojte,

co myslíte, co by to mohlo být ? Jel jsem z Chorvatska, kdy se tento problém začal objevovat - viz. příloha - vždy při akceleraci, 2000 ot, mezi 70-80km/hod, 4 rychlost... jak uberu plyn popř. přidávám, tak to pískání "reaguje". Turbo ? Nějaká hadice ? Na volnoběh/s vyřazenou rychlostí/ to nedělá, klima také ne (vypl jsem ji při nahrávání). Filtr vzduchový měněn i olej vždy před termínem....

 

 

Auto má 135000km, diagnostika bez závady, před cca 5000 km měněn rozvodový řemen v autorizáku.

 

Díky.

Záznam_0007.wav

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

150 zobrazení, 11 stažení zvuku a nikdo vážně nevíte ? :(

 

Jinak zvuk jde určitě od motoru, v kabině se zdálo, že to jde možná z pravé poloviny. Při zvednuté kapotě, volnoběhu i přidávání plynu bez rychlosti se nic neozývá. Zvuk je velice dobře slyšitelný i z venku. Nikdo netuší co s tím, do autorizáku s tím bez identifikované závady nechci jít, jinak se nedoplatím.

 

Napadá mne s tím jít ještě na motorovou brzdu. Diagnostika stále bez chyby. :huh:

Odkaz ke komentáři

Jsem z okolí Brna, právě to turbo není zcela jisté (alespoň dle názorů co se mnou jeli :-) ), je to slyšet pouze při zátěži nikoliv např. při volnoběhu/zvyšování otáček bez zátěže. Nejvíce vstupů dostávám právě k sání, ale nevím zda-li by to dělalo až takový rachot - je to opravdu vysokofrekvenční pískání, opravdu jak nějaká cívka, což je blbost ;-( .

Odkaz ke komentáři

Zvuk jsem si poslech a na turbo bych to neviděl. Je to hodně divnej zvuk a podle mě se to bude těžko hledat. Zkusil bych zajet v Brně do servisu Autonova a zeptat se přijímacího technika zda s touhle závadou nemají nějakou zkušenost. A uvidíš co ti řekne. Buď bude hned vědět a navrhne řešení a nebo ti řekne, že neví a musela by se závada hledat a v tom případě bych to řešil jinde jinak se fakt nedoplatíš.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Ahoj,vlastním O1 combi 1,9tdi 4x4 a mám naprosto stejný problém.Jen to pískání není tak intenzivní.Je to asi 4 dny,co jsem byl na rybách a projížděl jsem opravdu promáčeným a rozbláceným terénem.Druhý den,když jsem jel z města do takového delšího stoupáku jsem poprvé uslysel tento zvuk.V prvních 10 sekundách byl hlasitější,následně se ale ztišil.Cca od 2000 - 2300 ot a 60-80km/h a pri 3 rychlostním stupni je tento zvuk slyset.Na 1 a 2 stupen vůbec a na 4 se mi občas zdá,že to tam jako obcas kňourne,ale to se musím hodně soustředit,abych něco zaznamenal.Na 5 stupeň to neděla nic to už se jede více,jak 80km/h,takže je klid.Auto mám 14 dní a je po komplet prohlídce od kamaráda mechanika + diagnostika + rozvody,filtry,kapaliny.Taková klasika.Teď jen doufám,že to nebude nic vážného?že se tu objeví nějaké řešení a že Nám to dobře dopadne.

Odkaz ke komentáři

Ano,taky mám takový pocit,že se to hvízdání zklidňuje.Rozhodně se to nehorší.Tak uvidíme.Já měl původně podezření,že někde něco navlhlo.Protože poslední dobou hodne pršelo a tam,kde jsem byl na rybách to chvílema bylo na Pajero.Bahno až na střeše.Pak následovala wapka atd.Takže vody a bahna až až

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

Takže problém vyřešen jedním velice šikovným mechanikem z Brna :-) Tímto mu opět moc děkuji.

 

Bylo povoleno sběrné výfukové potrubí od Turba - pozice 10 (zřejmě přímo tam). Bohužel se dostal pouze na první dva šrouby...zbytek by vyžadoval trochu větší zásah, nicméně zdá se, že právě pouze ta první pozice "podfukovala".

 

 

 

post-4250-0-13081800-1423597655_thumb.png

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Přesně to znám, rodiče si koupili nového žigulíka, 2106 (1600) byl tehdy ten nejlepší. Postavili i kvůli němu novou dvougaráž a pod trámy na strop se natloukl heraklit (nebo jak se to jmenovalo) a udělala se hezmá stropní omítka. Asi po dvou letech co to bylo postaveno šel taťka jeden den do garáže (s autem se jezdilo tak 1x do měsíc, měli jsme ještě jiné) a strop o ploše  tak 3m2 spadl na auto. Nějací parchanti zvrchu vyžrali celý ten polistyrén, zůstala tam jen ta vrstvička rábicu a jednou to už nevydrželo ... . Takže náš klenot utrpěl pár šrámů. 
    • No ty kravo, tak to je teda stesti jako prase! 🙂
    • Příběh "Jak mi globální oteplování zachránilo auto". Protože bylo teplo, tak už jsem samozřejmě jezdil a měl jsem auto 3 týdny na dvoře... když nehlásí nějaky mordor nebo krupobití, tak to mám radši po ruce, když ta garáž není u bytu ... No, a jak ted hlasili a pripadny snezeni, tak jsem auto predminulou sobotu umyl a měl v plánu ho schovat ... přijedu ke garáži, otevřu a tam tohle překvápko ze stropu ... jakože, nevím, kdo při mě stál, ale fakt štěstí :-) Tak jsem zase odjel na dvorek, sníh nesníh ... lepší než mít na autě tohle... některý kousky byly silný tak 2 palce ... No a budu mít teda jinou garáž...
×
×
  • Vytvořit...