Přejít na obsah

Asfalt a mouchy


Doporučené příspěvky

Já jsem kupoval v akci v Intersparu od Carplanu tohle, stálo to 60kč a fungule v pohodě. Namočím rožek mikrovláka a přetřu tím asfaltovou skvrnu. Když drží pořádně, přejedu to vícekrát a je to rozpuštěné. Pak to zbytkem mikrovlákna přetřu a finíto ;) na mouchy jsem nezkoušel, nějak mě to nenapadlo :) Ale je to jen takový obyč přípravek ;) ValetPro bude zřejmě fungovat lépe, já jsem chtěl ale vyzkoušet něco dostupného v místě bydliště ...

Odkaz ke komentáři

já na asfalt používám syntetický ředidlo S6006 funguje bezvadně a hlavně nenarušuje lak (není zdaleka tak tak agresivní jako nitroředidlo, S 6005 či jiné podobné "ostřejší" věci). Na mouchy to samozřejmě moc nefunguje, což je dáno faktem, že nepolární rozpouštědla nejsou na biohmotu vhodná, na ně musíš s nějakou derivací saponátu, tedy smáčedla..., tak to byla i trocha teorie :-)

Odkaz ke komentáři

no já zatím zkoušel jen COYOTE Odstraňovač asfaltu, který sice funguje pěkně na menší asfaltové nečistoty, ale já tam toho mám hromadu a není to co bych si představoval. Ale budu objednávat ironX na kola, tak jestli to funguje dobře i na asfalt tak nebudu pořizovat další připravek, to jsem nevěděl :).

 

Upraveno uživatelem Siegel
Odkaz ke komentáři

Na mouchy i asfalt funguje bezvadně wc čistič, mají ho všude na benzinkách (tam je dražší) v supermarketech v oddělení potravin. Na láhvi je červená etiketa s nápisem jakoby psaným písmem název jsou dvě slova obě začínají na C, v období vánoc bývá masivně inzerován v tv asi v souvislosti s vánočním úklidem. Nechci kvůli reklamě uvést přímo značku. Také mě překvapuje, že tuto žíravou látku prodávají v potravinách a mají ji mezi nápoji, proboha hlavně důrazně upozorňuji i když obal vypadá lákavě, nepijte to!

Odkaz ke komentáři

Na asfalt pouzivam ten Tar glue od valetu nebo Supernatural od Doda. Prijde mi, ze to dodo funguje lip. Kdyz valet prisel s novym balenim, tak se trochu snizila funkcnost. Na mouchy staci nejaky apc. Bacha, vsechny asfaltozrouty sundavaj vosk. Kdyz ma nekdo navoskovano a i tak mu nejdou sundat mouchy samponem, tak je dobrej Valetpro citrus pre wash.

Odkaz ke komentáři

Tak pokud dělám 2x ročně celou proceduru, tak v použití benzinu na pár asfaltových kapek není nic špatného. Pak klasika clay, leštění a vosk.

A pokud potřebuješ již navoskované auto očistit od asfaltu, tak bych za jakýkoli tar-cleaner ruku do ohně nedal, obávám se že vosk tímto dáš dolů vždy.

Upraveno uživatelem Martin_TDi
Odkaz ke komentáři

z navoskovanyho by to to melo jit detailerem nebo nejakym setrnejsim APC k vosku bych rekl.

 

no me jen zarazily nektery pripravky typu redidlo, ja treba absolutne neduveruju tomu, ze redidlo jakykoli neudela nic bezbarvymu laku nad barevnym, pro me je to proste porad redidlo, takze bych mel obavu :)

 

takze ja proste i tak radeji bojuju dvakrat do roka pred clayem s ruznymi tar removery a irony ;) kdyz mi uz tedy nevadi ze jde dolu vosk :)

 

Odkaz ke komentáři

... no me jen zarazily nektery pripravky typu redidlo, ja treba absolutne neduveruju tomu, ze redidlo jakykoli neudela nic bezbarvymu laku nad barevnym, pro me je to proste porad redidlo, takze bych mel obavu :)....

 

Výhodou ředidla je, že znáš celkem přesně složení a pokud se vyznáš, tak se dá odhadnout, jak se bude chovat. U nějaké vodičky od benzínky je to o dost složitější. Samozřejmě není ředidlo, jako ředidlo. Zkus třeba vzít syntetický S 6006 (vpodstatě lakový benzín a izomery xylenu) a na týden do toho namoč ztvrdlou štětku od barvy - nic se nestane...Po měsíci to trochu změkne, časem ještě mírně nabobtná, ale ty to takhle dlouho šmudlat nebudeš, že. Naopak v nitroředidle (ale i třeba S6001) to okamžitě začne povolovat, protože obsahuje toluen a těkavé nízkomolekulární uhlovodíky. Mimojiné i samotný asfalt funguje jako rozpuštědlo, nevšiml jsem si ale, že by hnul s lakem na autě. Okna na baráku mi ale zrychtoval pěkně (natřena barvou na bázi alkydové pryskyřice).

 

Jinak s ředidlem mám i dlouhodobé praktické zkušenosti - několikrát do roka tím sundavám z auta smůlu - bohužel mám zahradu na chalupě plnou smrků a modřínů a v létě to kape jako o život. I na autě, které jsem měl 12 let mytí ředislem žádné stopy nezanechalo. Mimo jiné ta smůla, když se nesundá, tak cca po roce po ní zůstavají světlé fleky - jen jsem ještě nevypozoroval, jestli to dělají ty modříny nebo smrky.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...