Přejít na obsah

Jaké LPG vybrat?

Doporučené příspěvky

Dnes jsem se schválně díval na tu dlouhodobou spotřebu na palubáku a mám přesně 8l, kdežto plyn se pohybuje kolem 9,2l, takže u faceliftu to asi bude už na ten plyn nějak reagova, kdežto předface si asi pořád počítá jen benzín (takovou spotřebu benzínu jsem měl i před přestavbou na LPG) :)

Odkaz ke komentáři

Nejvíce je to patrné na té okamžité spotřebě na PC.Při zrychlování to lítá hrozivě nahoru oproti BA.

Při ustálené jízdě řekněme 90km/h to ukazuje na BA 5.6l a na LPG 7.2l.Což i pak odpovídá realitě navýšení při dotankování.Ekonomika provozu u Octy je v její váze a tím pádem pokud auto rozjedu a využiji energii předvídavou jízdou,tak se s tím dá jezdit ze slušnou spotřebou.Ve městě ale bohužel :(

Zkoušel někdo? -

http://www.matservis.cz/fileadmin/user_upload/Chemtane_V_matservis.pdf

http://lpg.cernosice.cz/index.php?page=vypis.php&id=491

Odkaz ke komentáři

To co jsem dal ten odkaz tak to je aditivum do LPG,Jako čistič LPG systému.Aplikuje se tak,že ti obsluha kde to nabízí našroubuje na tankovací hrdlo prodlouženou trubku s patřičnými vstupy a pak do trubky naleje 50ml aditiva na 50l LPG a poté připojí tankovací pistoli a vtlačí do nádrže.

Já jen tak jestli to někdo používáte.

Jinak já mám motor od bordelu čistej po více jak dvouletém provozu na e85.Čistič je to opravdu dokonalý.

Budu ted dávat 2/3 BA a 1/3 e85 at do čístí benzinovy vstřiky.V zimě to působí i proti zamrzání vody v benzínu-stejně jako velfobin.

Odkaz ke komentáři

Tak to uchycení rezervy v kufru je jasné, musí být ve schváleném držáku. Stačí tam ještě přidat tu lepící sadu a rezerva již není rezervou ale jen nákladem.

Ale ten problém třeba při nehodě na dojezdovce si nějak neumím představit. Kde by mohl být? Na OI ho můžeš použít. Kolo na dojetí může být i jiného rozměru než je uvedeno v TP atd.

No mě bylo řečeno na stk že automobilka u OI dojezdové kolo neschvaluje. V případě nehody na něm, je to snadno napadnutelné protistranou i pokud nejsi viník nehody a jsi v prd*li. Taktéž můžeš mít problém při silniční kontrole, jestli to budou policisté vědět. Já vím že se to dá risknout a žít s tím, taky jsem chtěl dojezdové kolo, ale rozmyslel jsem si to.

Odkaz ke komentáři

Dnes jsem se schválně díval na tu dlouhodobou spotřebu na palubáku a mám přesně 8l, kdežto plyn se pohybuje kolem 9,2l, takže u faceliftu to asi bude už na ten plyn nějak reagova, kdežto předface si asi pořád počítá jen benzín (takovou spotřebu benzínu jsem měl i před přestavbou na LPG) :)

Já mám po faceliftu a je to to samé .. palubák ukazuje 8.4 ale reálná spotřeba podle tankování je 10 ..

Odkaz ke komentáři

Tak včera mi začala svítit poslední dioda,tak jsem natankoval a počítal jsem..

Najeto 540 km natankováno 43l LPG

Tak nějak jsem odhadnul že cca 40km(ale spíš míň) bylo na N95 a 500km na LPG

To vychází necelé 3l N95+43l LPG

převedeno na LPG asi 48l a z toho mi vylpývá spotřeba necelých 9l na 100km LPG ^_^

Jezdím hlavně dálnici s tempomatem na 120km/h.

Ještě zkusím vynulovat dlouhodobou spotřebu a budu sledovat,jak moc se mi to

k téhle hodnotě přiblíží..

Odkaz ke komentáři

Tak ono stačí že přibližně víš kolik máš připočíst k tomu co to ukazuje.Jak jsem jezdil na Ethanol,tak to ukazovalo úplný nesmysly.Lišilo se to tak o 1.5l do plusu v reálně spotřebě oproti PC.Tady je to ještě relativně v normě.Mě spíše těší ten dojezd,kterého jsem schopen na 48l ujet.Vypadá to tak na 550-580km na jedno tankování.Když k tomu připočítam ty starty a ohřátí na 30°C reduktoru,tak jsem na 600km.A to je super.

Odkaz ke komentáři

Ono spotřeba LPG začne rapidně narůstat až při vyšší rychlosti. Dokud člověk jede normálně tak se ta spotřeba LPG nijak rapidně neliší ani moc neodchyluje od předpokládané spotřeby benzínu. Drží si to ten standardní nárust co je oproti benzínu normální. Ale jakmile tomu začnete šlapat na krk tak se spotřeba LPG zvyšuje daleko rychleji a strměji než by tomu bylo u benzínu, takže zlaté pravidlo pro LPG je moc nedivočet a pak se to opravdu vyplácí jezdit na LPG ;)

Odkaz ke komentáři

No zítra jedu do HTS Zábřeh se poptat na cenu a jak by to probíhalo, takovej blbej dotaz, ten zápis do TP provádí přímo oni, nebo mi dají nějaký papíry a musím letět na úřad ?

To je dosti slušné :) já budu i tak asi E85 tankovat občas místo benzínu přes léto :)

Upraveno uživatelem Romix95
Odkaz ke komentáři

Firma ti provede zápis do TP,to znamená dá ti tam razítko,že montáž provedla firma tohoto kroku oprávněná a namontovala schválené zařízení ze vší odborností a ty pak musíš do 5prac. dnů zajít na registr vozidel,kde auto vedeš a tam z papírem od montáže,občankou,velkym i malym TP nahlasit technickou změnu pohonu.

Oni si ofotí ten typovej list LPG či co to je a provedou dodatky do vel.TP a vystaví nový malý TP s poznámkou Provoz na LPG.Stojí to 50kč.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...