šipan Odesláno Listopad 25, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 25, 2014 Mě to borec dělal sám a trvalo mu to od 7:00h do 15:00h.A to jsem se tam ve 13.50h zastavoval a auto už stálo namontované a natankované venku a do hodinky udělal ještě adaptaci hodnot v ŘJ LPG a bylo hotovo.V 15.15h jsem odjížděl ze vším funkčním a o 19.500 kč lehčí. Mimochodem třeba http://www.fedorauto.cz dokázal - a u toho jsem byl - předělat Felcii SPI na plyn za necelé 3h ve dvou lidech.A to jsem čuměl jakej to byl frkot a zručnost.Pokud to nejsou nějací garážoví baslíři tak to jede! - i po tom(auto) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šipan Odesláno Listopad 25, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 25, 2014 Tak je to oficiální, na pondělí 7:30 jsem objednán na přestavbu, v úterý maximálně do 12:00 to bude hotové :) Hoď jsem pak podrobnosti co jsi si vybral za systém. A takto pracuje firma HTS(Elpigas Zábřeh) https://www.youtube.com/user/Elpigas/videos 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Romix95 Odesláno Listopad 25, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 25, 2014 (upraveno) Asi ne, ale to jsem věděl a nevadí mi to :) Myslím si že to tam dělá jeden člověk sám asi. Ale tak nějak jsem doufal, že bude místo ještě tento týden, ale maj to narvaný co jsem viděl v rozpisu... ale už se těším, až to bude hotový :) :) Upraveno Listopad 25, 2014 uživatelem Romix95 0 Citovat Odkaz ke komentáři
gawlito Odesláno Listopad 26, 2014 Autor Sdílet Odesláno Listopad 26, 2014 máš recht to neuspěcháš,mě to dělali dva dny a výsledek se supr (všechno pěkně vyladěný a naprosto bez problémů) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Romix95 Odesláno Prosinec 1, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 1, 2014 Tak auto je na přestavbě, plnící hrdlo budu mít vedle hrdla benzínové nádrže. :) Celkově s přístupem jsem spokojen, tak snad budu i s instalací a LPG jako takovým. :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gaston 1 Odesláno Prosinec 1, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 1, 2014 Romix95:dej potom foto toho hrdla,jak to vypadá a jaké jsou náklady na přestavbu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Prosinec 1, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 1, 2014 Jak už napsal Gaston, dej potom fotky toho hrdla, protože když jsem si to já nechával přestavět, tak jsem to chtěl mít taky u benzínového hrdla, ale v servisu mě to moc nedoporučovali, protože mají zkušenosti, že už hodněkrát museli opravoat urvané hrdlo, protože se pumpaři k tomu neumí chovat a dost to i trpí váhou hadice s pistolí, tak jsem nakonec zvolil montáž do nárazníku a díky tmavé barvě to ani není moc vidět ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Romix95 Odesláno Prosinec 1, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 1, 2014 (upraveno) Mě to naopak doporučil známý co to má na BMW už dlouho, dokonce při přestavbě na tom trval :D protože na předchozích autech se mu stávalo že hrdlo v nárazníku byl v zimě problém, protože to namrzalo apod. Údajně se do toho moc servisum nechce kvůli tomu, že s tím maj víc práce... Nevím kde je oravda, každopádně je to nenápadnější :) Dávají tam nějaký plech, na kterém to drží, tak snad to bude dobrý :) Jinak cena přestavby je 22 tisíc. Upraveno Prosinec 1, 2014 uživatelem Romix95 0 Citovat Odkaz ke komentáři
_neo Odesláno Prosinec 1, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 1, 2014 I mě to rozmluvily dát hrdlo vedle benzínu a jsem celkem rád protože ta tankovací pistole je i s tou mohutnou hadicí celkem váha .. takhle jak je to kousek nad zemí tak většina hadice leží na zemi a nezatěžuje to hrdlo a v nárazníku je to přecijen uchyceno lépe .. ale uvidíš, třeba to bude v pohodě .. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šipan Odesláno Prosinec 1, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 1, 2014 Já jsem si nechal dát do narazníku na svou žádost jen to zaklapávací víčko.Na feldě jsem měl šrubovací a to bylo v zimě věčně zalomený díky námraze v závitu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Romix95 Odesláno Prosinec 1, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 1, 2014 (upraveno) Neo: to máš pravdu, ale doufám že to bude v pohodě a žádný prase mi to neurve :D je fakt, že ten známej tankuje jen u HTS kde mi dělají tu přestavbu, tak tam si na to asi dávají bacha, aby neměli práci navíc :D Šipan: a to vypadá jak ? Nemám představu, každopádně to zní dobře, protože to v zimě strhne snad každej... Upraveno Prosinec 1, 2014 uživatelem Romix95 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šipan Odesláno Prosinec 1, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 1, 2014 Romix: To je takovy co odloupneš jako třeba krytku čočky fotoaparátu a pak zase naklapneš zpátky a je to. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Romix95 Odesláno Prosinec 1, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 1, 2014 No to zní určitě lépe jak to šroubovací :) tak kdyby mi to někdo urval, tak to možná nechám dát taky do nárazníku, když je taková krytka... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Prosinec 1, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 1, 2014 Jen pro upřesnění, pro OI není schválené plnění LPG u benzínového hrdla, jen v nárazníku. Když je prostě schválená hromadná přestavba, tak je právě uvedeno kde co má být a jak to má být atd. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šipan Odesláno Prosinec 2, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 2, 2014 Tady je ta krytka s trochou včerejšího ledu po úchvatné jízdě z práce(někde jsem to rozjel až na 30km/h!! :lool: -z kopce ale za 1 a 10km/h B) ) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Romix95 Odesláno Prosinec 2, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 2, 2014 (upraveno) KaJe: Tak na to se jich zeptám, každopádně za to, že mi to tam dají a navrhli mi to sami a nic mi o tom, že to není schválené reřekli, nemůžu, jsem docela pdřekvapen... Dík za info, určitě se na to poptám. :) Šipan: No slušný, naštěstí u nás to není tak strašný :D Upraveno Prosinec 2, 2014 uživatelem Romix95 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šipan Odesláno Prosinec 2, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 2, 2014 Romix: Ano Kaje má pravdu,akorát jedině,že by Elpigas věděl víc než my. A už se dneska těšíš co?, jak to protáhneš na PROPAN-BOUCHAN :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Romix95 Odesláno Prosinec 2, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 2, 2014 (upraveno) Tak je ze mě plynař :D :) v 10 hodin jsem si to natěšeně převzal a pádil to protáhnout, zatím super, uvidíme co spotřeba atd. :) Jinak za instalaci jsou zodpovědní a nikdy s montáží vedle hrdla nádrže neměli problém, takže toto prý nemám řešit a ani nebudu... :) Záruka na instalaci je 5 let nebo 100 000km. Za 1000km jedu na kontrolu a doseřízení a pak snad budu jen tankovat a jezdit :) Jinak systém mám Elpigaz Stella Polare, nádrž Toroidní 53,5L, natankováno do plna 48 litrů. :) Upraveno Prosinec 2, 2014 uživatelem Romix95 0 Citovat Odkaz ke komentáři
gawlito Odesláno Prosinec 2, 2014 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 2, 2014 Tak te vitame mezi plynari :) co se tyce toho tankovaciho otvoru,tak ho mam taky v narazniku a taky mi to nedoporucovali k hrdlu na benzin,ale stejne si myslim,ze to je cely jenom o tom,ze se jim to blbe dela,a proto se jim do toho nechce.. Jinac to bude taky moje prvni zima,tak doufam,ze to visko hnedka neservu =) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šipan Odesláno Prosinec 2, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 2, 2014 Romix: No tak vítej předělanej ethanolááku.Ať to svištííí po kluzištííí(2.12.2014) Podle toho co píšeš tak máš taky přihnutej plováček a asi ještě víc než já 53.5L = 48L Já 56L= taktéž 48L.Něco pak pofoť ať se pokocháme no a pak hlavně ty dojmy.... :D :( ;) - Doufám,že to bude ten první smajlík! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Romix95 Odesláno Prosinec 2, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 2, 2014 Gawlito: Díky :) Jsem stejného názoru, v HTS kde mi to dělali říkal že s tím je sice víc práce, ale že to tam dávají radši, tak snad nebude problém. Šipan: Díky :), no nic o tom neříkali, ale je to možný, nebo maj vysokej tlak, prej na každé pumpě natankuješ jiný množství, můžete mi to někdo potvrdit ? :) Foto: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šipan Odesláno Prosinec 2, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 2, 2014 Romix: To záleží na tom,jak se provozovatel stará o svůj systém a jak je tento tankovací systém čistotně udržován. Podle toho to i do auta tlačí.Na stojanu je měřák a ten by prý měl pokud je vše ideální ukazovat hodnotu 5 - a ted nevím v čem to mají.Pokud ukazuje míň,tak to není ideální a hrozí natankování nějakého nečístého LPG. Jinak dík za foto a at to jezdí.Vypadá to dobře. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Romix95 Odesláno Prosinec 2, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 2, 2014 (upraveno) Jelikož jsem sám ještě netankoval, tak to teda budu sledovat, dík za info a tobě ať to taky šlape ;) :) Byl jsem za známým pokecat, chtěl vidět jak mi to namontovali, tak jsme kecali a zjistil jsem od něj, že když podržím tlačítko na ukazateli paliva, auto nastartuje rovnou na plyn, jeho BMW prý chytne do 0 stupňů, v -5 chytne a při sešlápnutí plynu zdechne :D ráno to asi ze srandy zkusím, ale jinak asi budu startovat na benzín a nechám to ať se přepne sám... Dneska jsem to zkusil po asi 2 hodinách od toho, co jsem dojel domů a chytlo to na drb. Upraveno Prosinec 2, 2014 uživatelem Romix95 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gaston 1 Odesláno Prosinec 2, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 2, 2014 Romix95: moc se mi to líbí,tankování bude takto hodně pohodlnější,než dole v nárazníku,čím dál víc o tom také uvažuji.Tak ať ti to pěkně jezdí a přeji co nejméně závad. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Romix95 Odesláno Prosinec 2, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 2, 2014 Gaston: pohodlnější je to určitě, tak snad se to neurve nebo něco :) když si to necháš předělat tak nahoď foto, jak ti to udělali, zajímalo by mě, jestli to všichni dělají stejně :) A díky :) tobě taky hodně kilometrů bez závad :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gaston 1 Odesláno Prosinec 2, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 2, 2014 Romix:zatím to mám v hlavě,moc se mi to líbí,ale zatím nevím do čeho dřív cpát prachy.tak uvidím co provedu dřív,díky za povzbuzení a ať ti to jede 0 Citovat Odkaz ke komentáři
_neo Odesláno Prosinec 3, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 3, 2014 Tady je ta krytka s trochou včerejšího ledu po úchvatné jízdě z práce(někde jsem to rozjel až na 30km/h!! :lool: -z kopce ale za 1 a 10km/h B) ) JJ taky jsem v pondělí přišel k autu a nestačil se divit .. celý auto byla jedna velká koule ledu .. tak jsem škrábal a škrábal a škrábal :) Jinak ten kryt je fakt dobrej .. o tom budu uvažovat protože já jsem děsně roztrižitej a většinou odepnu pistoli donusu jí ke stojanu a zpomenu našroubovat víčko .. už jsem takhle stratil nebo zapoměl na benzínkách asi 10 víček ..se ten plyn pak moc nevyplatí když každý druhý tankování ještě kupuju víčko :D a tohle se mi fakt líbí .. to je dodělávaný nebo to tam máš už od montáže ?? Romix: To záleží na tom,jak se provozovatel stará o svůj systém a jak je tento tankovací systém čistotně udržován. Podle toho to i do auta tlačí.Na stojanu je měřák a ten by prý měl pokud je vše ideální ukazovat hodnotu 5 - a ted nevím v čem to mají.Pokud ukazuje míň,tak to není ideální a hrozí natankování nějakého nečístého LPG. Jinak dík za foto a at to jezdí.Vypadá to dobře. Já teda tankuju u nás na benzině kde mají Kralupol a tam je měřák před stojanem a ukazuje to mezi 1 a 1,5 MPa (teda snad nekecám .. ) .. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šipan Odesláno Prosinec 3, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 3, 2014 neo: Není to od montáže(polep)ale víčko ano.To jsem nechal vytvořit opět na vlastní žádost manželku.Ona je takovej rozenej výtvarník.Trvalo jí to asi 15min i s "obřízkou" :D, a to včetně těch písmen.Já jen provedl polep.Jinak jak píšeš,taky jsem s Felinou pročůral tak 5 víček a 3 zalomil.Takže proto u mě tato verze. Jinak k tomu tankování- Dneska jsem bral na pumpě kde brávám i do Corsy a je to přímo pumpa Tomegasu.Bral jsem 40.5l a ujel 490km.Spotřeba tedy drží normu do 8.5l.No ale k tomu tankování-Někdy si všímám jaké zvuky vydávají ty čerpadla co to tlačí do aut.některé krutě kňučí,jakoby ten plyn ani nechtěly nabrat.Zato u kvalitní pumpy jdou krásně tiše a dokonce mají tendenci dotláčet přes normu plné nádrže,To už si ale necháván stojan vypnout,ať to neodnáší multiventil.Dnes jsem se ale zrovna zapoměl podívat kolik stojan tlačí-příště. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Romix95 Odesláno Prosinec 3, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 3, 2014 Hele plynaři, dotaz, jak vám měří ten ukazatel stavu plynu ? Jsem zmatenej, mám 160km a už svítí jen 2 občas 3 ledky... :D je to nepřesný, nebo se tomu dá věřit ? Jo a ještě se jako debil zeptám, na čerpačce zmáčknu nějakej zvonek a přijde obsluha, řeknu že chci plnou a natankuje, chápu to dobře ? Asi zítra zajedu natankovat ať zjistím přibližnou spotřebu, docela mě děsí, že bude moc vysoká podle toho ukazatele... Jinak jsem ráno zkusil start rovnou na plyn při 0 stupních a chytlo to na drb :D ale po chvilce jsem to vypl a nechal ohřát na benzín :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šipan Odesláno Prosinec 3, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 3, 2014 Romix: Je to nepřesny.Mám to taky jak ty.90km-jedna diodka zhasne.Pak tak 140km-svítí už jen dvě atd. No a nakonec mám ujeto 400km a svítí rezerva i přes to,že v nádrži je ještě tak 16l plynu.Ptal jsem se na to borca co to dělal a prý se to dá seřídit.Na to ale kašlu protože jezdím podle kilometrů. Jinak ano funguje to jak píšeš.Zazvoníš a přiloudá se obsluha.Kolikrát jim ale ten zvonek nefunguje nebo tam není a stojíš tam jak "sval pro příjemné chvilky". 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.