Přejít na obsah

Jaké LPG vybrat?

Doporučené příspěvky

Tak ještě se vrátím k tomu aditivu.My budem řešit hlavně zarůstání vstřikovacích trysek benzínu.Ted v zimě třeba ani tak ne,protože se po startu na benzin jede mnohem déle než v létě.A právě v létě by se proto mohl problém vyskytnou mnohem rychleji.Našel jsem třeba tohle přímo na to určené-

http://www.autofam.cz/product.php?id=41524

http://www.autofam.cz/index.php?xfolderss=188&folderss=&xznacka=&xmodel=&ftext=&x=34&y=13&page=products

Jinak Konny- pokud víš,tak můžeš taky sem tam zaktualizovat své okolí LPG.

Celkem pravidelně aktualizuju ceny v aplikaci Pumpdroid, ale mrknu i stránku s PHM co jsi dal ty ;)

Ohledně toho čističe vstřik. trysek, tak mě už by se to asi hodilo, sice na benzín jezdím bez problémů, ale jelikož mají vstřiky najeto téměř 240tis, tak už asi jako nové nebudou :D . Co aditivum do benzínu, používáte? Celkem dost uvažuju, že bych na pročištění benzínové soustavy pořídil VIF... :)

Odkaz ke komentáři

Tak já mám najeto 254tis.Ale zase já a Romix máme motor vyčištěnej od ethanolu a to včetně vstřiků,takže díky aditivu a sem tam projetí na benzin by to mělo v té čistotě pokračovat.

Jinak oba budem dávat(Romix už dává) -

http://aditiva.heureka.cz/vif-super-benzin-aditiv/#utm_medium=cpc&utm_source=google&utm_campaign=Dynamicke-reklamy&utm_term=_inurl:.heureka.cz/&gclid=CjwKEAiAqrqkBRCep-rKnt_r_lkSJAArVUBc52FaJKcdUEaZ_0osA10Byf9tU-f9FmxeD8qWcvs8tBoCDMHw_wcB

Jinak ho mají i na Kellyně za 189kč/0.5l

No a po těch 5tis na LPG zkusím-

http://www.matservis.cz/fileadmin/user_upload/Chemtane_V_matservis.pdf

Odkaz ke komentáři

Ten čistič plynu bych taky bral, ale jezdit kvůli tomu do Zlína se mi teda nechce... :(

Jinak ten VIF je jen aditivum, ale dívám se, že tam mají (v Autokelly) i čistič palivové soustavy Sonax (pod číslem AC SX515100), nevíš tedy co by bylo lepší použít, popř. můžou se tyto 2 látky smíchat dohromady?

Upraveno uživatelem Konny
Odkaz ke komentáři

Tak já to mám do Zlína od nás 35km,ale taky bych tam jen kvůli tomu nejel.Sem tam ale cestu okolo mám,takže zavítám-občas.

No a s tím čističem.Co jsem vyčetl o těchto přípravcích,tak většinou obsahují aceton,petrolej atd.Takže asi docela "drasťáák".No,ale zase říkaš u toho prvního jen "aditivum".Přečti si tady co píše borec:

http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=7786&page=3 - člen zdenda 2.0

VIFU tam můžeš nalít i nad rámec,který doporučuje výrobce.Ale s tím čističem ti neporadím

jestli můžeš míchat.

No a nebo si přitankni 5l E85 do třeba 15l BA a máš čistič taky.Já mám vyčištěno dokonale za dva roky.

Jsem měnil svíčky a jen tak jsem z baterkou v ruce posvítil do 4válce,kde byl píst v horní úvrati.No a na pístu absolutně nic-žádnej karbon a píst jak novej(povrchově)

Já to mám jednodušší.Mě zůstala jednotka v autě na éčko,takže v létě můžu jezdit chvíli na něj a bude zase zrenovováno na vstřicích.

Odkaz ke komentáři

Jo s těma cenama se nějak dlouho loudají,aby trošku plošněji padly.Zatím tak max. 0.50kč.

No jinak už mám VIF doma(viz foto) a vzal jsem si do kanystru benzin a v tom si to důkladně rozmíchám a teprve frknu do nádrže.Budu dávat asi jednou tak větší dávku at to funguje líp.Na škodu to určo není,což píšou i odborníci.

post-1545-0-02410100-1418724643_thumb.jpg

post-1545-0-94162200-1418724652_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Taky přidám pár fotek měho lpg,jináč tady na Vysočině ceny pořád okolo 17,5kč na dálnici i 18,9kč

Nefouká ti na ten reduktor studený vzduch? :)

Jo s těma cenama se nějak dlouho loudají,aby trošku plošněji padly.Zatím tak max. 0.50kč.

No jinak už mám VIF doma(viz foto) a vzal jsem si do kanystru benzin a v tom si to důkladně rozmíchám a teprve frknu do nádrže.Budu dávat asi jednou tak větší dávku at to funguje líp.Na škodu to určo není,což píšou i odborníci.

Tak jsem se dnes stavil v Autokelly a 0,5l VIF už je doma. I přesto, že jsem neměl u sebe kartičku OC, tak jsem dostal nějakou slevu, takže jsem nakonec platil 179,- ;)

Jinak ten E85, zatím zkoušet nebudu, zůstanu raději u toho VIFu... ;)

Odkaz ke komentáři

Konny:

Super."Magistr Kelly" dal slevu 10kč :palec:

Já to dnes bral jakoby v normální "mototechně" za 196kč.Už je to v autě a najeto 10km :lool: :lool: :lool:

Zamícháno ze Supertech od Agipu a uvidíme...

Jinak jsem to přeaditivoval teda o 100% na dávce vůči litrům v nádrži.

Pak dám vědět co se děje ze starty a po startu atd.Zatím na těch pár kilometrech v pohodě.

No a cena E85 na Ono-24.50 a BA 28.90kč.Tam při provozu není co řešit na co jezdit.....

No a gawlito se nespletl z cenou u Ono:

http://www.tank-ono.cz/cz/index.php?page=cenik

Odkaz ke komentáři

No já jsem bral na Agipu v PŘ.za 34.50kč.

Jinak teda pokud můžu něco sdělit jak to jelo na těch 10km,tak můžu říct že se mi to jevilo jakoby to auto jelo lehčeji.Zaměřil jsem se nato až tak po dvou odjetých kilometrech.Berte to ale jako pocitový názor na pár kilometrech.Pak jsem to zkoušel nakopnout za dvě hodinky a nechat na benzin pobrblat a taky se mi to jevilo takovy klidnější a plynulejší.

Odkaz ke komentáři

No kluci můžu vám říct,že v roce 2001-2002 stál litr LPG taky až 16.90kč a benzin tehdy nějakých 26kč.No a záhada byla taková,že během roku spadlo LPG na cenu-a to nekecám 8.10kč!(tehdy JET).Jinak to bylo do 10kč.Benzin tehdy okolo 22.50kč.

V roce 1998 kdy jsem začal jezdit na LPG,tak cena byla 10.50kč.Benzin tehdy 23.50kč.

Takže teoreticky kdyby spadlo LPG dnes na nějakých 15kč,tak můžeme mluvit o nádherném finančním poježdění. :palec:

Odkaz ke komentáři

šipan:

Kamarád si ten VIF taky koupil a nalil ho do Hyundaie ix20, kterého má od novoty i s LPG (nyní najeto tuším 17tis km) a říkal, že se na benzín ten motor ztišil, tak na tom asi něco bude, když ty píšeš, že se motor taky uklidnil ;)

Kdyby plyn stál kolem 15 Kč, tak by to byla fakt paráda, to by se jezdilo :palec:

Odkaz ke komentáři

Dám pak vědět.Zitra nejedu,protože už mám do vánoc veget(jsem s nemocnym juniorem na paragrafu do 23.12)No a hlavně musím zitra vyudit maso na svátky! :lol:

No ale ve čtvrtek to protáhnu na nákupy o něco dál a dám to teda na benzin,abych věděl,jak to jede na známých trasách pro porovnání.

No a na vývoj ceny BA i LPG jsem teda zvědav..... ^_^

Odkaz ke komentáři

Já jenom přidám dva odkazy aby jste věděli co je LukOil LPG zač .. Jedná se o obsah síry v Kg LPG

Tenhle je z 12.6 http://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/auto/nekvalitni-lpg-sira-pokuta-coi-cerpaci-stanice/r~1a237248f20d11e382f7002590604f2e/

Důležité v něm je toto:

"Maximální hodnota podle normy je přitom 60 mg/kg," říká mluvčí ČOI Miloslava Fléglová."

A teď specifikace LPG LukOil přímo z jejich stránek .. opět sdi všiměte obsahu síry mg v kg ..

http://molcesko.cz/produkty-a-sluzby/produkty/lpg

To je důvod proč kl LukOil nejezdím ..

Odkaz ke komentáři

Tak já jsem bral první dvě nádrže na Lukoil a potom jsem začal tankovat Tomegas.Spotřeba oproti Lukoil padla o 0.3l na 8.1l/100km.Měreno za stejných podmínek a na stejné trase.Takže se chce podívat co kdo od koho bere a podle toho tankovat.Levné neznamená že ušetříte.

Jinak mi to nedalo a ráno jsem provedl studený start na benzin s aditivem.Hoši ani "škyt"

Start lehký a bez kolísání v režimu AUTO(přepínání).Mrkněte na video,které není až tak záživné,takže kuknite na start a pak posuňte do času 6min.15s,kdy auto přeplo neznatelně do plynu.Otáčky krásně stabilní-žádné houpání jako předtím.

Konny:

No a tady je aditivum pro trávící trakt-maximalní mazaní ve všech záhybech spalovacího traktu až po koncovku..... :D

Made in Home(1.kolo)-viz foto

post-1545-0-93940100-1418821407_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Jede ti to pěkně klidně :palec: , tak to zatím i mě jede, ale pro jistotu jsem před chvílí dal jak do auta, tak i do motorky ten VIF v dávce 200-250%, tak snad to bude poznat (v motorce až na jaře, teď by to mělo fungovat jako stabilizátor) ;)

Jinak to aditivum pro trávicí trakt je opravdu kvalita a pevně věřím, že to promaže komplet spalovací soustavu :D :lol:

Odkaz ke komentáři

Šipan: Tak snad nám to s VIFem bude šlapat jak má, jinak já ho nalil celej do 5l kanystru, kam se vejde v pohodě 6, rozmíchal to a šupl do nádrže, kde bylo cca 10 litrů :D

Jinak pěkné aditiva pro trávící trakt :pivo: :D

Dnes jsem byl natankovat na Vena-Trade, se slevou za 15,50,- pěkná cena, tankování šlo hladce, čekal jsem nějakou hrůzu, ale plná tam byla rychle, ale jde to asi pěkně i díky tomu, že mají nádrž s čerpadlem hned u stojanu, na Eurooilu je to hrozně daleko od stojanu, tlak podle budíku byl větší než EuroOil, cca 11 Barů, EO 10 Barů.

Zatím to jede pěkně, nepoznal jsem změnu, co jsem viděl tak tam mají ceduli od Flagy, tak tedy nevím, jestli tam teď mají Flagu, nebo ten Bohemiagas (nyní Primagas), jak je uvedeno na lpg.cernosice.cz, možná už berou od někoho jiného a je to na stránkách neaktuální, nebo naopak je to aktuální a cedule už je tam nějakej pátek...

S tím LukOilem jste mě docela postrašili, i kvůli naftě měli nějaký pokuty... pokud mi to bude jezdit jak má na plyn od Vena-trade, asi budu tankovat tam, chtěl bych pokud možno tankovat na jednom místě, jelikož nikam daleko většinou nejezdím, takže pokud nebude problém, budu tankovat u nich, a když by se něco stalo s LPG systémem a svedli to na plyn, vím kde tankovat nemám :D

Upraveno uživatelem Romix95
Odkaz ke komentáři

Romix:

Tak to jsi udělal teda krutou aditivaci.To bude mazat,jak žena lehkých mravůůů. :D

Já to dneska taky prubnul s aditivem a opravdu je to znát.Auto jede lehčeji a jde líp za plynem.Dneska už je to u mě objektivní,protože jsem s tím ujel 40km a naprosto v klidu.Projel jsem rádius-Doma-Bystřice pod Hostýnem,Val-Mez,Hranice n.Moravě,Olomouc,Přerov,Domů.

Mám 15 nových poznatků o cenách LPG,takže budem aktualizovat,včetně na Pumpmdroid.

No a z těma cenama.Já jsem si radši stanovil cíle,kde budu do auta tankovat.Budu brát cca od tří dodavatelů-Tomegas,Flaga,Primagas.

Vždycky si říkám,že ušetřit 30kč na nádrži jsou 3 kafe z automatu a těm pro klid duše a celé plynové soustavy oželím.

Romix:

Ty jsi v pohodě,protože bereš Primagas eventuálně Flagu a za dobrou cenu,takže tak by to mělo vypadat.Ne,že je napsáno OMV a dodavatel je Franta Propanbouchan. :lool: :P

Já dneska nejlevněji v Olomouci Primagas za 16.30kč.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...