Konny Odesláno Listopad 17, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 17, 2014 Dnes jsem se schválně díval na tu dlouhodobou spotřebu na palubáku a mám přesně 8l, kdežto plyn se pohybuje kolem 9,2l, takže u faceliftu to asi bude už na ten plyn nějak reagova, kdežto předface si asi pořád počítá jen benzín (takovou spotřebu benzínu jsem měl i před přestavbou na LPG) :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šipan Odesláno Listopad 17, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 17, 2014 Nejvíce je to patrné na té okamžité spotřebě na PC.Při zrychlování to lítá hrozivě nahoru oproti BA. Při ustálené jízdě řekněme 90km/h to ukazuje na BA 5.6l a na LPG 7.2l.Což i pak odpovídá realitě navýšení při dotankování.Ekonomika provozu u Octy je v její váze a tím pádem pokud auto rozjedu a využiji energii předvídavou jízdou,tak se s tím dá jezdit ze slušnou spotřebou.Ve městě ale bohužel :( Zkoušel někdo? - http://www.matservis.cz/fileadmin/user_upload/Chemtane_V_matservis.pdf http://lpg.cernosice.cz/index.php?page=vypis.php&id=491 0 Citovat Odkaz ke komentáři
gawlito Odesláno Listopad 18, 2014 Autor Sdílet Odesláno Listopad 18, 2014 mno,co se tyce techto cisticu,rozpoustecu,utesnovacu a kdovi ceho vseho,bych byl opatrnej uz jsem taky cetl,co psal nekdo o utesnovaci motoru,ze chvili dobry,a pak motor uplne KO.. ja kdyz chci trochu vycistit motor,tak vezmu nejaky beno s E85 a vim,ze to svoji praci odvede a motor bude v poho :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šipan Odesláno Listopad 18, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 18, 2014 To co jsem dal ten odkaz tak to je aditivum do LPG,Jako čistič LPG systému.Aplikuje se tak,že ti obsluha kde to nabízí našroubuje na tankovací hrdlo prodlouženou trubku s patřičnými vstupy a pak do trubky naleje 50ml aditiva na 50l LPG a poté připojí tankovací pistoli a vtlačí do nádrže. Já jen tak jestli to někdo používáte. Jinak já mám motor od bordelu čistej po více jak dvouletém provozu na e85.Čistič je to opravdu dokonalý. Budu ted dávat 2/3 BA a 1/3 e85 at do čístí benzinovy vstřiky.V zimě to působí i proti zamrzání vody v benzínu-stejně jako velfobin. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vincent Odesláno Listopad 18, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 18, 2014 Tak to uchycení rezervy v kufru je jasné, musí být ve schváleném držáku. Stačí tam ještě přidat tu lepící sadu a rezerva již není rezervou ale jen nákladem. Ale ten problém třeba při nehodě na dojezdovce si nějak neumím představit. Kde by mohl být? Na OI ho můžeš použít. Kolo na dojetí může být i jiného rozměru než je uvedeno v TP atd. No mě bylo řečeno na stk že automobilka u OI dojezdové kolo neschvaluje. V případě nehody na něm, je to snadno napadnutelné protistranou i pokud nejsi viník nehody a jsi v prd*li. Taktéž můžeš mít problém při silniční kontrole, jestli to budou policisté vědět. Já vím že se to dá risknout a žít s tím, taky jsem chtěl dojezdové kolo, ale rozmyslel jsem si to. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
_neo Odesláno Listopad 19, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 19, 2014 Dnes jsem se schválně díval na tu dlouhodobou spotřebu na palubáku a mám přesně 8l, kdežto plyn se pohybuje kolem 9,2l, takže u faceliftu to asi bude už na ten plyn nějak reagova, kdežto předface si asi pořád počítá jen benzín (takovou spotřebu benzínu jsem měl i před přestavbou na LPG) :) Já mám po faceliftu a je to to samé .. palubák ukazuje 8.4 ale reálná spotřeba podle tankování je 10 .. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
gawlito Odesláno Listopad 20, 2014 Autor Sdílet Odesláno Listopad 20, 2014 Tak včera mi začala svítit poslední dioda,tak jsem natankoval a počítal jsem.. Najeto 540 km natankováno 43l LPG Tak nějak jsem odhadnul že cca 40km(ale spíš míň) bylo na N95 a 500km na LPG To vychází necelé 3l N95+43l LPG převedeno na LPG asi 48l a z toho mi vylpývá spotřeba necelých 9l na 100km LPG ^_^ Jezdím hlavně dálnici s tempomatem na 120km/h. Ještě zkusím vynulovat dlouhodobou spotřebu a budu sledovat,jak moc se mi to k téhle hodnotě přiblíží.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Listopad 20, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 20, 2014 Dnes jsem bral LPG, byl jsem úplně na suchu, takže jsem vzal 44l a najel jsem 450km, což vychází na 9,7l LPG/100km. Většinou se držím kolem 9l, ale zase nejezdím na spotřebu a často jezdím kratší trasy po okreskách... ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
_neo Odesláno Listopad 21, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 21, 2014 No ja mam těch 10 po dálnici .. po okreskách to je 11,5 ;) ale já mám jinej motor .. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Listopad 21, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 21, 2014 U tohoto motoru co máš by mi taková spotřeba vůbec nevadila :D , ale jde vidět, že ty hodnoty jak tobě, tak i mě to s palubákem nesedí :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
_neo Odesláno Listopad 21, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 21, 2014 JJ mě to říkali už při montáži, že palubák bude ukazovat nesmysli a že se to bude lišit i o několik litrů/100km ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šipan Odesláno Listopad 22, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 22, 2014 Tak jsem to dneska opět dotankoval a výsledek je 430km na 36.1l LPG.Tedy opět 8.4l+ trošku toho BA.Palubák ukázal dlouhodobou(vynulováno a ujeto těch 430km)rovných 8l.Takže v podstatě to samé co předtím. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
gawlito Odesláno Listopad 22, 2014 Autor Sdílet Odesláno Listopad 22, 2014 taky jsem dneska nuloval dlouhodobou,tak jsem zvedavej az dotankuju a spocitam to o kolik se to bude lisit.. hele a kdyby sis zvedl pocitadlo spotreby treba o 10% pres vaga,tak by to docela mohlo sedet je? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šipan Odesláno Listopad 22, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 22, 2014 Tak ono stačí že přibližně víš kolik máš připočíst k tomu co to ukazuje.Jak jsem jezdil na Ethanol,tak to ukazovalo úplný nesmysly.Lišilo se to tak o 1.5l do plusu v reálně spotřebě oproti PC.Tady je to ještě relativně v normě.Mě spíše těší ten dojezd,kterého jsem schopen na 48l ujet.Vypadá to tak na 550-580km na jedno tankování.Když k tomu připočítam ty starty a ohřátí na 30°C reduktoru,tak jsem na 600km.A to je super. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Listopad 22, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 22, 2014 šipan: jaké trasy jezdíš? Já jezdím většinou krátké trasy (okolo 10km) a pod 9l LPG se nemůžu dostat :( , je ale zase pravda, že na spotřebu rozhodně nejezdím a navíc co jsem slyšel, tak můj motor AKL je prý nejvíc rozežranej, ale prý taky i nejlíp jede... :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šipan Odesláno Listopad 22, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 22, 2014 Jezdím do práce 28km tam a 28km zpět.Do toho něco po městě,ale vetšinou mimo.A na spotřebu taky nejezdím.To se většinou ani nedá.Když jsem zkoušel jet na spotřebu tento týden jednou do práce,tak mi palubák ukázal 6.8l.Jinak 7.5l. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Listopad 22, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 22, 2014 Aha, tak to by vysvětlovalo tu tvoji spotřebu kolem 8,5l ;) , kdybych jezdil každý den delší trasy, tak se budu určitě taky tak nějak pohybovat s tou spotřebou, ale i těch 9-9,5l co mám se pořád hooodně vyplatí oproti benzínu ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šipan Odesláno Listopad 22, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 22, 2014 Právě to máš to LPG na místě,protože v benzínu by jsi to jezdil taky kolem 9l ty čuchtačky.No a tak to máš za 1.70kč/km a tak by to bylo cca 3.10kč/km.A to je rozdíl. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Listopad 22, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 22, 2014 JJ ten rozdíl v ceně na kilometr je obrovský, proto jsme do té přestavby šli, ne? ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šipan Odesláno Listopad 22, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 22, 2014 To víš že jo.Za ten týden co to mám jsem ujel 650km a projel cca 900kč.V ethanolu by to bylo 1300kč a benzín radši ani........Brrrrr. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
_neo Odesláno Listopad 23, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 23, 2014 Ono spotřeba LPG začne rapidně narůstat až při vyšší rychlosti. Dokud člověk jede normálně tak se ta spotřeba LPG nijak rapidně neliší ani moc neodchyluje od předpokládané spotřeby benzínu. Drží si to ten standardní nárust co je oproti benzínu normální. Ale jakmile tomu začnete šlapat na krk tak se spotřeba LPG zvyšuje daleko rychleji a strměji než by tomu bylo u benzínu, takže zlaté pravidlo pro LPG je moc nedivočet a pak se to opravdu vyplácí jezdit na LPG ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šipan Odesláno Listopad 23, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 23, 2014 Jj.Tak tak. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
gawlito Odesláno Listopad 23, 2014 Autor Sdílet Odesláno Listopad 23, 2014 svata pravda,jen nevim proc me ta prestavba nenapadla uz driv,ted si fakt chrochtam.Holt porad je co se ucit :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Romix95 Odesláno Listopad 23, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 23, 2014 Zdravím plynaři, po 40tkm za cca 1,5 roku, z toho 30tkm na E85 jsem se rozhodl že taky nejspíš přejdu na LPG, tak doufám, že budu spokojen :) E85 je super, ale úspora není tak veliká, takže ještě se rozhoduji, ale na 90% přejdu na LPG. Akorát teda s 1.6 55kW :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šipan Odesláno Listopad 23, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 23, 2014 Romix95: Tak šup šup.Už ať jsi tu! Jinak jsem lepší v nájezdu na éčko-46tis.km . :P 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Romix95 Odesláno Listopad 23, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 23, 2014 (upraveno) No zítra jedu do HTS Zábřeh se poptat na cenu a jak by to probíhalo, takovej blbej dotaz, ten zápis do TP provádí přímo oni, nebo mi dají nějaký papíry a musím letět na úřad ? To je dosti slušné :) já budu i tak asi E85 tankovat občas místo benzínu přes léto :) Upraveno Listopad 23, 2014 uživatelem Romix95 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šipan Odesláno Listopad 23, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 23, 2014 Firma ti provede zápis do TP,to znamená dá ti tam razítko,že montáž provedla firma tohoto kroku oprávněná a namontovala schválené zařízení ze vší odborností a ty pak musíš do 5prac. dnů zajít na registr vozidel,kde auto vedeš a tam z papírem od montáže,občankou,velkym i malym TP nahlasit technickou změnu pohonu. Oni si ofotí ten typovej list LPG či co to je a provedou dodatky do vel.TP a vystaví nový malý TP s poznámkou Provoz na LPG.Stojí to 50kč. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Romix95 Odesláno Listopad 23, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 23, 2014 Dobrá, moc díky za informace ;) :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Romix95 Odesláno Listopad 25, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 25, 2014 Tak je to oficiální, na pondělí 7:30 jsem objednán na přestavbu, v úterý maximálně do 12:00 to bude hotové :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
_neo Odesláno Listopad 25, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 25, 2014 To nezvládnou za jeden pracovní den ?? :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.