Přejít na obsah

Hluk od motoru v interieru

speKtis

Doporučené příspěvky

Zdravim, mam octavii 1.9 tdi, 81kw asv, rok 10/2000 (model 2001). Vse bylo v pohode, dokud me nesvezl znamy v octavii s tim samym motorem, pouze roku vyroby 2002. Ma to uvnitr behem jizdy nesrovnatelne tissi, co se tyka hluku od motoru. Kdyz jsem od nej presedl zpatky k sobe, citil jsem se, jako bych mel motor vedle sebe na sedacce... Ta izolace v motorovem prostoru se zda byt v poradku, tak cim to je?

Odkaz ke komentáři

Já mám ALH které už když mělo najeto 120tis tak bylo hlučnější než táty AGR co má nalítáno 360tis. Takže jak píše Lukas.
Myslím, že to není stavem silentbloků apod. ale přímo něčím na motoru. ALH motor má takovej tvrdej, ostrej chod a cítíš z toho sílu ( nevím jak to popsat ale vrčí) aspoň u mne a to AGR je zas jako vysavač :D (jen to hučí ale nevrčí)
Můžou na to mít vliv vstřiky, předvstřik a možná i dvouhmota si myslím, ale AGR to má stejné, takže nevim. Co vim tak ALH má na rozvodech o jednu kladku víc ale to snad nedělá ten hluk :D Každopádně tohle je můj poznatek :)

Odkaz ke komentáři

Martin_TDi
No vidíš a můj táta na AGR jezdí denně jen 2x10km, převodovka asi taky nic moc protože se tam hodně blbě řadí. Silentbloky na motoru dost škubou a přitom má auto o doost tižší než já ALH s kterým jezdím převážně jen do Brna což je 200km jedna cesta, měním olej pravidelně po 10tis, někdy ani to ne a o auto se patřičně starám. Nemyslím si, že to bude stavem motoru :) Je to jak kdyby měl předfacelift lépe vytlumenou přepážku mezi motorem a interiérem.

SpeKtis
vstřiky ovlivní zvuk motoru. Já taky myslel, že po rozvodech to bude lepší, ale vůbec to nebylo znát :)

Odkaz ke komentáři
  • o 5 týdnů později...

SpeKtis
vstřiky ovlivní zvuk motoru. Já taky myslel, že po rozvodech to bude lepší, ale vůbec to nebylo znát :)

Zdravím, ja mám síce benzín 2.0 AQY ale tiež mám problém s nekľudným a vrčiacim motorom tak ma tie vstreky zaujali, lenže mám to prestavané na LPG (majú vlastné vstreky) a robí to to isté čo na benzíne takže môžem asi vstreky vylúčiť že? :) jo a robí to bordel lep v ťahu pri výkone :wallbash: Prevodovka je automatická 4-stupňová po komplet repase.. :wacko:

Odkaz ke komentáři

Zdar chlapi,
já mám BFQ 200k+ km najeto. Vcelku už tak tichý motor. Štvalo mě ale že při dálničních 140km/h jsem musel zesilovat rádio. Vytlumil jsem proto kapotu. Má to jen jednu nevýhodu. Teď do cca 60km/h vůbec neslyším motor. :-) Nyní je při 140 v autě hluk jak při 120. Rozhodně doporučuju.

Upraveno uživatelem jaskope1
Odkaz ke komentáři

Zdar chlapi,

já mám BFQ 200k+ km najeto. Vcelku už tak tichý motor. Štvalo mě ale že při dálničních 140km/h jsem musel zesilovat rádio. Vytlumil jsem proto kapotu. Má to jen jednu nevýhodu. Teď do cca 60km/h vůbec neslyším motor. :-) Nyní je při 140 v autě hluk jak při 120. Rozhodně doporučuju.

Můžeš prosím hodit fotku vytlumení kapoty

Odkaz ke komentáři

Tak chlapi fotku nemám, ale dělal jsem to přesně podle tohoto návodu (fotky included):
http://www.ahifi.cz/clanky/detail/jak-vybrat-a-pouzit-tlumeni-odhlucneni.htm

Odstavec 4.

Použité materiály:
1x http://www.ahifi.cz/tlumici-material-stp-anticor-l-light-1-8-mm.html na zalepení té nejtenčí části kapoty mezi nosníky na odstranění vibrací

2x http://www.ahifi.cz/tlumici-material-gladen-aero-wave.html na všeobecný útlum

Ptal jsem se na tlumení přepážky mezi motorem a kabinou a říkali, že ze strany motoru se to nedělá a ani tam na to není místo. Co ale dělají tak dávají tlumení na podlahu až k pedálům apod. To je ale pakárna si to dělat sám. To musíte odstrojit kus auta...

Upraveno uživatelem jaskope1
Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

pazduch-a když auto jede je to taky rozdíl? Třeba v 90km/h? Já mám před smrtí setrvák, tak jestli to je i tím :o)

- jinak má na hlučnost vliv i nájezd motoru? Podle mě je to i tím...Myslím, že je rozdíl, pokud má motor najeto 200tis a motor který má 500tis. Nevím.. laik :D :D :D

Odkaz ke komentáři

tak rychle jsem nejel, nebylo to moje auto. Celkově jsem měl ale dojem, jakoby tam motor seděl ve vatě, předtím rezonovaly plasty v interiéru, dunělo to při rozjezdech, při stání se to občas celé otřáslo, jako když se spolujezdec silně pohne... po výměně se to celé uklidnilo až mě to samotného překvapilo, jak dokáže být to auto v klidu.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Zdravim Ludia chcel by som sa vas opitať či by ste mi nevedeli zniečim pomocť tyka sa to auta Škoda Octavia 1 mam taky problem ked idem po ceste rychlosťou 90 km/h. tak počujem od čelneho okna taky hukot vetra a neviem prisť prečo to roby alebo čo to moze sposobovať ten hluk v interieri auta ten hluk hlavne počuť celkom dole jak je palubna doska a od čelneho okna moez býť aj zle zalepene okno ??? ešte ked som nemal spraveny predny podvozok tak mi nič nehučalo ale od kedy máš vyššie prednu napravu tak toto mi to robi

Odkaz ke komentáři

Košine to nebude vítr... řekl bych, že mám stejný problém a je to fakt jako škvírka mezi oknem a vnitřkem auta, prostě malinko profuk vzduchu... vyloženě to slyšíš uvnitř auta.

Buď si říkám, jestli není třeba list v kabinovém filtru a nebo nějak skrz ventilaci něco. Těžko říct... slyšet je to cca 70kmh+

Odkaz ke komentáři

ale neviem prisť nato skadial to ide a ešte ked je bočny vietor tak toje hruza

moze býť zatym aj čelne okno ale ved ked som kupoval auto tak nehučalo nič ale od kedy som si dal spraviť predne tlmiče nowe tak ma o trochu vyššei auto ale fakt neviem čo by to mohlo robiť a počuvajem to aj cez šoferove dvere ten vzduch necitit ho ale počujem to

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...