Přejít na obsah

Rady při koupi Octavie, na co si dát pozor, co si ověřit...

Guest astrid

Doporučené příspěvky

Guest chipmann
Jsem pro, všechny příspěvky co jsem nepatří, tak admini prosím smažte. Děkuji.

Hádky jsou pro kočky.

Já jen doporučuji všem octávkám min. pneu šíře 205 mm, jízdní vlastnosti se rázem změní a sedí auto lépe.

Njn ,ale ne káždý člověk má na tenhle rozměr když tohle říkám zákazníkům tak každý mi tvrdí že je to zbytečný že jim stačí 195/65 kvůli spotřebě atd . Já třeba používám pneu 225/45 a nemůžu si to vynachválit auto sedí jako přibyté a vzhledově to vypadá si myslím o hodně líp já když vidím na čem jsou kolikrát obuté fobie tak se mi chce brečet ;) ono prostě zleží na kapse každého znás ;)

Odkaz ke komentáři
Jsem pro, všechny příspěvky co jsem nepatří, tak admini prosím smažte. Děkuji.

Hádky jsou pro kočky.

Já jen doporučuji všem octávkám min. pneu šíře 205 mm, jízdní vlastnosti se rázem změní a sedí auto lépe.

Tak na tech 205-ah jse plne shoduju s Tebou, to je skoro jak domontovane ESP.

Odkaz ke komentáři
Guest chipmann
neviem ako je to u vás v ČR hoši, podľa toho ake reči tu dávate má 90% ľudí u vás auto s objemom 2-4l, výkon min 150kW. Minulý rok u nás prebehlo tzv. šrotovné. No ľudia ktorí mohli si proste nechali zošrotovať svoje staré auto (vieme ktoré tvorili väčšinu) a doatali poukaz na zľavu pri kúpe nového. Skutočne vám treba hovoriť aké motory a aké výkony tie autá čo si teraz kúpili majú? Poviem vám že to určite nie sú 2.0 ani 1.9 TDI v prevažnej väčšine. A také autá sú aj celkovo na našich cestách v prevahe. No ale ja zabúdam že tam u vás pod 150kW nejdete no. Existuje X ľudí ktotrí stále chodia aj na 20 - 30 ročných autách čo sa s OI s motorom AEE nedajú porovnávať zo žiadnej stránky a niekto mi tu 2 dni bude písať ako je to AEE naprd pretože ide horšie keď je naložené, alebo že ide horšie do kopca. ;)

Tak to přeci vůbec není taky tu jezdí mooc aut s malým obsahem jenže to není proto že by to ty lidi tak mooc chtěli ,ale proto že prostě ty auta jsou o dost levnější proto tu jezdí tolik haťapek ;)

Odkaz ke komentáři

normální auto když jede na 3 válce tak je něco špatně.....a htp jede na 3 válce pořát....tak je prostě něco špatně ;) ;)

většina těch fabií atd se prodá se základním motorem 1,2 jen kvůli ceně...ta 1,4 má skoko stejný výkon ale je o dost lepší..ale taky dražší..a já osobně adši pojedu s 3roky starým plně vybaveným golfem než s úplně novou fabií v základu...

ono z 15tek byly na 205 myslím akorat ty elegance 03 co mám já..jinak to bylo na 195...bohatě stačí když si na to dají lidi pořádné gumy a stačí i těch 195....ono když si někdo na 17" dá gumu lynglong nebo mayrun za 1000kč i s poštovným tak ta kvalitní 195/65 sedí líp než ta široká 17ka...

Odkaz ke komentáři
Guest chipmann
normální auto když jede na 3 válce tak je něco špatně.....a htp jede na 3 válce pořát....tak je prostě něco špatně ;) ;)

většina těch fabií atd se prodá se základním motorem 1,2 jen kvůli ceně...ta 1,4 má skoko stejný výkon ale je o dost lepší..ale taky dražší..a já osobně adši pojedu s 3roky starým plně vybaveným golfem než s úplně novou fabií v základu...

ono z 15tek byly na 205 myslím akorat ty elegance 03 co mám já..jinak to bylo na 195...bohatě stačí když si na to dají lidi pořádné gumy a stačí i těch 195....ono když si někdo na 17" dá gumu lynglong nebo mayrun za 1000kč i s poštovným tak ta kvalitní 195/65 sedí líp než ta široká 17ka...

NJn jenže spousta lidí chce auto nové a nevysvětlíš jim že je lepší mírně ojeté auto s bohatou výbavou než nová sociálka :D

Odkaz ke komentáři

Copak, admini chrápou?

Nové auto má výhodu právě v té novotě a do plné palby se dá dokoupit, až na tu nevýhodnou cenu. A některá výbava je stejně na prd, např. elektrické zrcátka nebo okna, ty nepoužívám když mám klimu.

U pneu není velký cenový rozdíl mezi 195 a 205, hlavní je mít dobré pneu. Osvědčili se mi Bridgestone Turanza ER300.

Odkaz ke komentáři
NJn jenže spousta lidí chce auto nové a nevysvětlíš jim že je lepší mírně ojeté auto s bohatou výbavou než nová sociálka :lol:

Lepší...lepší...jak kdy že ano :facka:

Spousta těch co si pořídila vrak do kterého jen serou prachy by možná raději měla nové, menší, slabší ale v ZÁRUCE!!!!!! :ph34r:

Navíc při známém stavu věcí v českých bazarech není nic horšího než když si koupíte "bávo f plný palbě" a pak vám ho zabaví jako kradené. A takových lidí už byly mraky.... Nemáte ani auto ani prachy...někteří to riskovat nechtějí. Spláchnete do hajzlu 200 000kč, nebo vsadíte na jistotu a koupíte si něco slabšího, skromnějšího, ale nového a jen a jen vašeho s jasným původem, jasnou historií ????? :palec:

Někteří riskují-risk je zisk, ale někteří na to nervy ani žaludek nemají :P

Upraveno uživatelem TomášT
Odkaz ke komentáři
A některá výbava je stejně na prd, např. elektrické zrcátka nebo okna, ty nepoužívám když mám klimu.

osobně bych auto bez e.l zrcátek a bez vyhřevu nechtěl..a el. okna? i kdyby měla švihadla jen v zadu tak je to taky problém..... :ph34r:

všechno je to o pohodlí a co jak kdo využije....např ty zrcátka, nedokážu si představit že bych se měl natahoval a ladit to čudlem(dřív sem to dělal a nevadilo mě to..ale na pohodlí si človek zvykne rychle)...+při couvání si je dávam dolů pokaždé...

když větrám tak jen zadníma oknama..aby na mě nefučelo :facka: ..takže kdyby v zadu nebyla el.... :palec:

vyhřev sedače...někdo to nepoužívá vůbec..já pořád...

záleží jestli tu výbavu využiješ...podle toho si ji tam dát bo ne...

a když si někdo koupí auto z bazaru a pak je špatný že se mu něco vysralo...koupil to v bazaru-s tím musí počítat,dobré auto se neprodává+v dnešní době je tolik možností kde a jak si prověřit auto jestli není kradené....jen to stojí např 500 kč a lidem se to nechce "vyhazovat"

Odkaz ke komentáři
Guest chipmann
Copak, admini chrápou?

Nové auto má výhodu právě v té novotě a do plné palby se dá dokoupit, až na tu nevýhodnou cenu. A některá výbava je stejně na prd, např. elektrické zrcátka nebo okna, ty nepoužívám když mám klimu.

U pneu není velký cenový rozdíl mezi 195 a 205, hlavní je mít dobré pneu. Osvědčili se mi Bridgestone Turanza ER300.

No ,ale pak dokupování výbavy stojí taky pěkné prachy a ne vše se dá dokoupit že :ph34r: nedokážu si představit auto bez eletriky je to sice o pohodlí ,ale už bych bez těchto "vychytávek" auto nechtěl

jinak co se týká těch gum tak Brigestone dobrá značka kamarád má na nich už 60tis a nemůže si je vynachválit :facka:

Odkaz ke komentáři

Pořádná výbava stojí pořádnou palbu, to je fakt, ale zas vše nové a nehrozí, že se bude brzo všechno kazit. Já třeba el. okna nepoužívám, i když je mám, raději klimu a netáhne mi na krk od oken. každý má jiné potřeby a představy. Zrcátka mám pořád na stejno, nešteluji vůbec. Jediný co se mi líbilo na služebce s T, bylo stahování všech okýnek přes klíček u dveří. Vyhřívání sedaček se mi také líbilo, ale obejdu se bez toho.

Pneu Brigestone se mi osvědčili nejlépe i v dešti. Na zimu jsou super Pirelli. Zkusil jsem Alpiny Michelin a nic moc.

V AAA mi dali certifikát o prověřeném nekradeném autě, nevím jak jsou na tom ostatní bazary.

Já akorát nechápu, proč na 55kw dali kotouče s průměrem 256 mm, zabrzdit se musí i ze slabým motorem, je to poznat oproti 280 mm, ale brzdí dobře i 256 mm. Hlavně brzdy musí být v pořádku a pneu.

Odkaz ke komentáři

No daly je tak male aby v Classic verze (nebo LX) mochli tam nacpat 14" kola. Jinak potom ty same predni pouzily v zadu pro model RS. To se snad nigdo nedozvy proc neco tovarna dela tak nelogicke a blbe. Nejde npr. objednat stavytelnou sedacku pokud ne zvolis tento dezen a nebo D.O. central bez alarmu ale musy to byt s nim.

A u noveho auta dneska clovek taky neni jistej. Az moc casto se stava ze ty nove jsou horsi nez ty ojete. A take neni nic novecho gdyz Vam reknu ze salony prodavalu havarovane a opravovane auta jako uplne nove s 0km. A pak jak resi ty garance tak to radsi nemyt tu garancy na auto nez se s nima natahovat mesicema. A take na to nove auto hned stratis na hodnote coz u nekterych ojetych neni pripad - da se i videlat.

Odkaz ke komentáři
Guest chipmann
No daly je tak male aby v Classic verze (nebo LX) mochli tam nacpat 14" kola. Jinak potom ty same predni pouzily v zadu pro model RS. To se snad nigdo nedozvy proc neco tovarna dela tak nelogicke a blbe. Nejde npr. objednat stavytelnou sedacku pokud ne zvolis tento dezen a nebo D.O. central bez alarmu ale musy to byt s nim.

A u noveho auta dneska clovek taky neni jistej. Az moc casto se stava ze ty nove jsou horsi nez ty ojete. A take neni nic novecho gdyz Vam reknu ze salony prodavalu havarovane a opravovane auta jako uplne nove s 0km. A pak jak resi ty garance tak to radsi nemyt tu garancy na auto nez se s nima natahovat mesicema. A take na to nove auto hned stratis na hodnote coz u nekterych ojetych neni pripad - da se i videlat.

No možná u vás ,ale tady se to moc neděje že by autosálony prodávaly bořený auta dávají na to záruku takhle to měl onehdá kolega koupil auto octavii a po týdnu mu odešlo turbo takže zajel do servisu a tam mu sdělily že auto bylo bourané a dostalo ránu právě i to turbo proto odešlo ,takže se sebral a jel kprodejci kde to auto kupoval a tam to vše na ně vybalil i s protokolem z jiného znač.servisu kde bylo psáno o tom že auto je bourané přišel šéf co tohle měl na starosti zavolal technika který to auto vzal do výkupu a řekl mu mooc pěknou věc že právě dluží firmě 280tis za octuly mému kolegovy vrátily peníze a po týdnu mu nabídli zánovní octu s kterou jezdí do dneška :facka: kupaval to ve (škoda plus) :ph34r:

Odkaz ke komentáři
Guest chipmann
Hlavně to auto znám, což je výhoda. Ale na 55kW nezapomenu po té dlouhé době se budu těžko loučit, nějaké pouto jsme si vytvořili mezi sebou. :facka: Nerad prodávám auta.

Jj to znám těžcejsem se loučil se svou feldou 1.6 55kw (dobrý auto ) jen kdyby tak nerezlo

post-110-1267381652_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Guest chipmann
Hm tak mám to "nepořádný" auto taky hodit ze skály?? :palec: :palec:

A jít si pro nějakou "nebouráno-první majitel, top stav..." do bazáče?

Jj a pokud možno TDI rok výr.01 se sto tisíci kilometry :lool: :P :P

Odkaz ke komentáři
Jj a pokud možno TDI rok výr.01 se sto tisíci kilometry :lool: :P :P

Ne ne já chci TDI 81Kw rok výroby 1999 a najeto maximálně 85 000Km!! :lool: :lol:

V bazaru je v oktách s tímto stavem tacha celkem velký výběr, takže asi nebudu hledat dlouho. A jsou levnější než benzínový!!!! Bomba!!!! A ty nejvíc ojetý mají maximálně 135 000Km :lol: :)

Že už jsem to nevyměnil dávno - já su takovej vůůůůůůl!!!

:palec::palec::palec: :) :lol::lol:

Odkaz ke komentáři
Guest chipmann
Ne ne já chci TDI 81Kw rok výroby 1999 a najeto maximálně 85 000Km!! :lool: :lol:

V bazaru je v oktách s tímto stavem tacha celkem velký výběr, takže asi nebudu hledat dlouho. A jsou levnější než benzínový!!!! Bomba!!!! A ty nejvíc ojetý mají maximálně 135 000Km :lol: :)

Že už jsem to nevyměnil dávno - já su takovej vůůůůůůl!!!

:lool: :P :P :) :lol::lol:

:palec::palec::palec:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...