speKtis Odesláno Listopad 24, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 24, 2014 Zdravím, řeším teď před zimou nemilý problém, o kterém je tu sice napsáno dost, ale nikde jsem nenašel odpověď nebo přímo stejné projevy... Skla mám po ránu krásně čistá, nezamlžená, tak nastartuju, zapnu topení a vše je zatím v klidu. Jakmile ujedu nějakých 3-5km, auto začíná pomalu topit a v tu chvíli se mi zamlží komplet všechna okna a z auto totálně není vidět... V tomto bodě je nemožné zamlžení rozfoukat, tak mi nezbývá než celé okno rozžmoulat hadrem... Zajímavé je, že jakmile auto stojí a je puštěné topení, okna se odmlží, jakmile se rozjedu, během pár metrů opět zamlženo Pokud jedu a mam topení otočeno na studenou, a teplou zapínám až po zahřátí motoru na provozku, vyplivnou mi výdechy něco jako páru (nebo prach ?) a lehounce to i zasmrdí, ne vyloženě zápach, ale takový ten pach tepla, jako když jdete kolem horké trubky... Další indicie byla po vyjetí z wapky, kdy jsem už měl auto na provozce, tak jsem nastartoval, zapl fukary a vyvalilo se neskutečné množství té páry ven, valilo se to tak dobrou minutu, než to ustalo... Musel jsem stáhnout všechny 4 oka a chvilku jsem se bál, jestli mi pod palubovkou něco nezačalo hořet Pylový filtr mám nový (i po 14ti dnech krásně suchej, žádný náznak vlhkosti), odtokové kanálky kolem něj jsou v poho, když jsem lil vodu na čelní sklo tak krásně vytékala u kola skrz podběh (ten jsem rovněž preventivně vyčisil). Je pravda že po nalití vody na čelní sklo mi jí trochu steklo kolem uložení tlumičů do motorového prostoru, ale byla otevřená kapota a podle řešení odtoku si myslim, že to tak má být, že je tomu neubránim. Navíc je taky za uložením nějaká dirka kam to teklo. Chladící voda se mi neztrácí (ani trošku, už rok a půl drží na max) a ani to nijak nesmrdí (krom prvních 5 vteřin po zapnutí, jak jsem uvedl výše). Fakt už nevim co s tim 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Morgaine Odesláno Listopad 24, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 24, 2014 Jen doplňující dotaz, máš zapnutou vnitřní cirkulaci vzduchu nebo ti jde dovnitř vzduch zvenku? Mně se to mlží a smrdí při té vnitřní (když to mám omylem zapnutý). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
speKtis Odesláno Listopad 24, 2014 Autor Sdílet Odesláno Listopad 24, 2014 Oboji ma stejny efekt.. A klapka podle zvuku pracuje normalne.. Jinak jezdim jen s venkovnim okruhem, vnitrek nezapinam. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ketys Odesláno Listopad 24, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 24, 2014 Mně to takhle dělal výměník, když mi trošku tekl, ale když píšeš, že se ti neztrácí kapalina. .. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
speKtis Odesláno Listopad 24, 2014 Autor Sdílet Odesláno Listopad 24, 2014 Prave ze neztraci, to bylo prvni co jsem zacal hlidat 0 Citovat Odkaz ke komentáři
boda82 Odesláno Listopad 24, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 24, 2014 Měl jsem ten samý problém. Je to děravý radiátor topení. Unik kapaliny nepoznáš protože je to málo. Fridex se začne odpařovat až se se topení ohřeje a pak se ti vysráží s vlhkostí na oknech. Vyměnil jsem ho a měl jsem pokoj. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
speKtis Odesláno Listopad 24, 2014 Autor Sdílet Odesláno Listopad 24, 2014 No to by byla sranda no :/ Na kolik tě vyšla oprava i s prací ? EDIT: To nevysvětluje to, co se mi stalo při výjezdu z wapky. Dneska pršelo a zas mi to dost dlouho funělo páru. Začínam si být jistej, že mi tam někudy teče voda, z venku, ale kudy hergot když je všechno suchý. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
boda82 Odesláno Listopad 24, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 24, 2014 500,- radiator ale ta práce...celý den jsem na tom strávil je to pakárna... ale když to uděláš tak je pak klid ;-) a mě to taky mlžilo za hustého deště, taky šel z topení kouř jakoby něco hořelo....je tam asi nějaká reakce s větší vlhkostí venku..nebo nevím.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
speKtis Odesláno Listopad 25, 2014 Autor Sdílet Odesláno Listopad 25, 2014 Ok zamerim se na to, dik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ketys Odesláno Listopad 25, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 25, 2014 Já ti to říkal :-P Je to jebačka no :-D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Morgaine Odesláno Listopad 25, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 25, 2014 Jo tak děravý radiátor jsem měla taky :( na druhém autě, proto nešla klima. Přišlo se na to s výměnou klima kompresoru. A je teda pravda, že jsem taky nemohla odmlžit okna, prostě zastavit a utřít. Hm, aspoň vím, čím to bylo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
speKtis Odesláno Listopad 25, 2014 Autor Sdílet Odesláno Listopad 25, 2014 Tohle sám dělat nebudu, někam to dám... Snad nedam majlant za práci :/ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
speKtis Odesláno Listopad 25, 2014 Autor Sdílet Odesláno Listopad 25, 2014 Tak v servise 1000,- i s prací, tak neni co řešit.. Snad to pomůže a přestane to 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Listopad 25, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 25, 2014 co nejdřív sundat ventilátor a kouknout jestli ti nezůstává otevřená klapka vnitřní ventilace? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
speKtis Odesláno Listopad 25, 2014 Autor Sdílet Odesláno Listopad 25, 2014 Nejsem si uplne jistej jestli bych to vubec poznal kdyz jsem videl fotky, vypada to tam pekelne pod tim kastlikem :-D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Listopad 25, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 25, 2014 máme tu na to návod je to tak na 10 minut http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=15997 0 Citovat Odkaz ke komentáři
speKtis Odesláno Listopad 25, 2014 Autor Sdílet Odesláno Listopad 25, 2014 A co s tou klapkou.. Jedna je teda za ventilatorem, ta ma byt cela otevrena a ta pod nim zavrena ? Kdyby byla ta pod nim pootevrena tak ji mam dovrit rukou ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Listopad 25, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 25, 2014 za ventilátorem sou dvě klapky jedna je nahoře ta je pro venkovní vzduch a má být otevřená druhá je dole ta je pro vnitřní okruh a má být zavřená dukladně několikrát přepni okruh a koukej zda obě klapky choděj jak maj u mě to třeba blblo tak sem to ručně zavřel a nechal otevřenej jen venkovní okruh a klapky poté odpojil a mám klid 0 Citovat Odkaz ke komentáři
speKtis Odesláno Listopad 25, 2014 Autor Sdílet Odesláno Listopad 25, 2014 Já měl za to že nepůjdou ovládat když to rozeberu... Ještě dodám, že mam manuální klimu, ale doufam, že je to stejný 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Listopad 26, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 26, 2014 vyndáš jen ventilátor klapky sou v tom tunelu za ním 0 Citovat Odkaz ke komentáři
speKtis Odesláno Listopad 26, 2014 Autor Sdílet Odesláno Listopad 26, 2014 Ani tam koukat nebudu... Dnes jsem zapl topení a jde z něj pořád jen pára a dost to smrdí, dokud to nevypnu... Už je objednaný nový a v sobotu jdu na výměnu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
speKtis Odesláno Prosinec 3, 2014 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 3, 2014 Tak jsem po výměně radiátoru topení a je klid. Byl celej prolitej fridexem. Výměna teda pakárna největší, ale je od toho mlžení pokoj. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest maxik93 Odesláno Prosinec 6, 2015 Sdílet Odesláno Prosinec 6, 2015 Čau mám octu 1.9tdi 2001 climatronic a když jedu nebo stojím se mi začnou mlžit okna když zapnu klimakompresor tak se to neodmlží ale když přepnu na vnítřní cirkulaci je to jak když bych normálně zapnul klimakompresor během chvilky je to pryč a ještě jsem zpozoroval že když vypnu vnítřní cirkulaci tak za ventilátorem topení klapka chodí ale jakmile zapnu vnítřní okruh tak klapka se pootočí a pak to tam 3x cvakne a klapka jde ještě dovřít rukou o takový 2-3 cm díky za jakoukoliv radu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Prosinec 6, 2015 Sdílet Odesláno Prosinec 6, 2015 zůstává pootevřen vnitřní okruh ta klapka nechodí jak má je v háji,já to na jedný svý oktě vyřešil tak,že sem rukou zavřel vnitřek a otevřel venkovní okruh pak jí odpojil z elektriky a mam pokoj měnit jí mi připadlo zbytečný 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest strasiak6 Odesláno Prosinec 9, 2015 Sdílet Odesláno Prosinec 9, 2015 menit ju by bola naozaj zbytocnost 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mitra Odesláno Únor 27, 2018 Sdílet Odesláno Únor 27, 2018 Ahoj, máme Octavku 1,9 a mlžilo se nám všechno, vyměnili jsme kabinový filtr (pod předním sklem) a už máme klid. Zkuste to, ani to tolik nestálo :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.