Tommy23 Odesláno Prosinec 10, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 10, 2014 Ahoj, řeším už delší čas problém na 1.8 T LPG, AUM a to takový, že se rozsvítí kontrolka elektroniky motoru a auto je prostě bez výkonu, dle budíku vidím, že je malý tlak turba, po vymazání chyby, která je dle VAGu chudá směs - 17536 je vše v pohodě a zase po ujetí někdy po 40km někdy po 100km se opakuje totéž, není tlak. Napadají mě zatím dvě věci a to je váha vzduchu a nebo ventil N75, byl bych rád, kdyby by mohl někdo poradit. Ač je to sice maličkost, ale zda nemůže dělat neplechu sportovní vložka filtru, o víkendu zkusím vrátit originál papírovou. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tommy23 Odesláno Prosinec 12, 2014 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 12, 2014 Nikdo nic? ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest GaGy Odesláno Prosinec 14, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2014 Problém mám uplně stejný jako ty. Mě diagnostika píše chybu ohřev lambdy, přitom sem vyzkoušel asi 4 včetně originalky a pořád to samé dokola ... Dokonce mi občas vypsala diagnostika chybu směs přílíš chudá a ono by to souhlasilo ... Protože ten výkon je nižší a navíc na volnoběh dost kolísají otačky... Po vymazaní auto jede perfektně zase chvíli. Už nevím co s tím a docela mě to sere. BTW: váhu vzduchu mám půlroku starou. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest marek 1.8t LK Odesláno Prosinec 29, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 29, 2014 zdravim chcem sa spytat kupil som octaviu 1.8t 20v .auticko islo v pohode nic ziadny problem len som nemal original podtlakovu hadicu od hlavy motora (je to take male gumene kolienko)neviem ci som sa vyjadril spravne a cestou domou zacalo auto stracat vykon a vyskocila mi kontrolka tlaku oleja tak som zastal pozrel ci je vsetko v poriadku bolo....sadol som naspat a kontrolka prestala blikat...noo a po nejakom case jazdy mi zacala zas blikat ale nezastal som hned len po chvili a zacal mi kepat motor auto som odstavil a dal sa dotiahnut olej tam bol ale ked som ho odniesol do servisu a dal dole dekel hlavy vacky boli suche a zistil som ze mi odislo turbo mohlo sa to stat tym ze tam nebola ta original podtlakova hadica??? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Leden 1, 2015 Sdílet Odesláno Leden 1, 2015 ahoj,nemusis to pisat vsade, ak by niekto vedel a chcel,uz by odpisal.. Podtlakovych hadiciek je tam milion a nenapisal si aky typ a rok 1.8t mas, boli rozdielne verzie s inak riesenymi hadicami. Jedina priamo z hlavy ma napada odvetravanie? Ale co sa tyka podtlaku ako takeho,ten nema na mazanie vplyv. Tam sa mohlo odohrat milion veci, od jednoducheho zrania oleja cez turbo, kde ti turbo stiahlo vsetok olej, cez problem s olejovym cerpadlom az po upchate sitko v olejovej vani. Kedze ale vravis,ze olej vo vani bol? Tak mi jedine pride,ze bolo zanesene olejove sitko a olej sa nedostal do motora a turba. To sa stava pri zanedbanej pravidelnej vymeny oleja. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tommy23 Odesláno Leden 4, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 4, 2015 Tak u mě bude problém téměř na 100% u LPG. Zkoušel jsem jezdit pouze na benzín a absolutně bez problémů, bez jediné chyby, jakéhokoliv pocuknutí. Objednám se na seřízení LPG ihned v tomto týdnu a snad bude vše OK. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Piccolo77 Odesláno Listopad 10, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 10, 2015 Zdravicko...potreboval by som si poradit...mam 1.8 t AUM r.v 2002 octaviu....a straca vykon...uz som menil vaha vzduchu,cerpadlo,hadice,skrtiacu som precistil a znova nastavil...uz ma to prestava bavit...nemam napad...cca po 20km och to straca vykon ...tahat taha ale neide na 100% tak na 75 by som povedal radsej..ale to sa stava iba ked mu jebem od zaciatku( po zohriati)ked natom idem v klude tak to taha aj po 100km ale len cca 20km...dufam ze ste ma pochopili a vopred dakujem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PetrAT Odesláno Listopad 13, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 13, 2015 Taky registruju něco podobného Přijde mi, že studený motor jde líp za plynem (od 2200 ot.) Po zahřátí jakoby přišel zátah až při vyšších otáčkách 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tommy23 Odesláno Říjen 13, 2016 Autor Sdílet Odesláno Říjen 13, 2016 Rad bych znova otevřel diskuzi.. po výměně filtru nelze seridit LPG stále chudá směs ačkoliv byla obohacena o 25% vůči normálu. Delali na tom 2 technici, vzdy to samé. Diagnostika kromě chyby chudá směs nic nehlásí. Bylo mi řečeno ze auto musi byt chiple coz mi přijde divne. Ale pry dle nich jede lepe než obyc turbo. A dle hodnot je benzin take o 25% bohatší. Tlak Turba dle obyc budiku je 0,5 -0,7. Chci udelat ve vagu přesný. Motor je AUM ( turbo by mělo byt tedy z RS) ptám se tedy muze byt turbo v háji a stim tyto problemy? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Říjen 13, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 13, 2016 Nevím, jak moc přesný Tvůj budík je, ale AUM v základu tlačí maximálně kolem 0,5 baru. Kolem 0,7 má RS. A na benzin Ti to taky zlobí? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tommy23 Odesláno Říjen 13, 2016 Autor Sdílet Odesláno Říjen 13, 2016 Problem byl již pri minule výměně, na benzin to nedělalo, nakonec se to se řídilo, letos to uz nejak nejde nechápu proc.. budík je obyčejný JOM tudíž nic moc jen jako dekorace ? Kdyz prislapnu dvojku, trojku... vyletí to az na 0,8 postupně klesne na 0,6 - 0,7 a jakmile mam trojku a zrychluju od 130 výše tal je tlak jen 0,5 chtělo by to udelat graf za jizdy asi nejspíše. Slyšel jsem, ze AUM je totožný s AUQ. Kdyz mi delali vyfuk v laityngu tak take říkali ze tohle neni normální 1.8 turbo ale RS. Jsem z toho blázen uz 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mareo Odesláno Říjen 14, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 14, 2016 Problem byl již pri minule výměně, na benzin to nedělalo, nakonec se to se řídilo, letos to uz nejak nejde nechápu proc.. budík je obyčejný JOM tudíž nic moc jen jako dekorace ? Kdyz prislapnu dvojku, trojku... vyletí to az na 0,8 postupně klesne na 0,6 - 0,7 a jakmile mam trojku a zrychluju od 130 výše tal je tlak jen 0,5 chtělo by to udelat graf za jizdy asi nejspíše. Slyšel jsem, ze AUM je totožný s AUQ. Kdyz mi delali vyfuk v laityngu tak take říkali ze tohle neni normální 1.8 turbo ale RS. Jsem z toho blázen uz Aum auq jsou stejny akorat u auq jsou jiny vstriky a turbo. Dokonce jsem uz videl na nekterych AUM turbo 052 jako ma rs. Jsou tam jeste male detaily, ale nepodstatne. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Říjen 14, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 14, 2016 Zkontroluj tlak turba přes VAG. JOM je opravdu na parádu. Jen maximální tlak turba se nedrží trvale, co máš pedál na podlaze. Ale proč myslíš, že je něco s motorem, když na benzin to jede? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mareo Odesláno Říjen 14, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 14, 2016 Pokud ti auto jede na benzin jak ma, tak se neres chybu turba atd. Chyba je nekde v alternativnim palivu - plyn. Muze tam byt slaby reduktor atd... spise bych se zameril na radne nastaveni plynove jednotky rekl bych ze nestaci bohatit pozadavky rj 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tommy23 Odesláno Listopad 3, 2016 Autor Sdílet Odesláno Listopad 3, 2016 Ted byl delsi dobu klid, ale stejne to dnes skočilo, chudá směs. Jel jsem do GERY ( delali lpg) a tam mi řekli, ze s tim uz nic udelat lip nejde, ze to jsou uz detaily co se doserizuji a lepe to nejde nastavit s tim, ze benzin ukazuje take jiné hodnoty než ma a ze mam vyřídit nejprve ten.. uz jsem z toho na nervy, diagnostika kromě 17536 chudá směs neukazuje vubec nic. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mareo Odesláno Listopad 3, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 3, 2016 Hele zkus jezdit jenom na benzin jestli ta chuda smes vyskoci, pokudne trval bych na reklamaci lpg. Pokud to neumi sestelovat tak je neco spatne:) overit si faktporadne jestli to nahodou nedela i na benal pak muzes se donich pustit 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tommy23 Odesláno Listopad 3, 2016 Autor Sdílet Odesláno Listopad 3, 2016 Volal jsem dalším plynarum, mam udelat deset jednotky na benzin, jezdit 100km na benzin a pak nechat seridit lpg. Pry hodnoty benzinu jsou rozhozene kvůli lpg. Našel by se nekdo v okolí HRadce kdo ma VAG a umi s nim trochu?Ja mam, ale nedostanu se do základního nastavení... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mareo Odesláno Listopad 3, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 3, 2016 Reset jednotky neboli vymaz adaptacnich hodnot Motor,přizpůsobení,kanál 00..a uložiT, Pote staci udealt kalibraci skrtici klapky jednoduche 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tommy23 Odesláno Listopad 3, 2016 Autor Sdílet Odesláno Listopad 3, 2016 Opravdu 00? U toho me to nepusti do testu a uložit A me to nepusti u niceho... chce to po me nejaky kód, jako licenci 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mareo Odesláno Listopad 3, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 3, 2016 Skrtici klapa el je 060, lanko 098. Nrkni do visu mel by to ram byt popsne 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tommy23 Odesláno Listopad 3, 2016 Autor Sdílet Odesláno Listopad 3, 2016 Náhodou odkaz odkud? Je to placené ci se da sehnat zadarmo? Mam vcds a ten me nikam nepusti krom vymazu chyb. Diky moc za rady. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mareo Odesláno Listopad 3, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 3, 2016 Vis je informacni prirucka dej si do googlu vis 3.0 vic uz nepomuzu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
1piper11 Odesláno Listopad 4, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 4, 2016 Mareo mam vis 3.0 ale tieto vec tam neviem najst. Ked kliknem na zakladne nastavenia pre motor AUQ (lebo AUM tam nikde v ponuke nemam) tak mi len vyhodi navod na skrtiacu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mareo Odesláno Listopad 4, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 4, 2016 Chlapy zkuste pouzit i trochu funkci hledat. Vymaz adaptacnich hodnot neboli reset jednotky. Pokud nemate zkusenosti dejte to nekomu kdo tu umi. Navod mate nahore 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mareo Odesláno Listopad 4, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 4, 2016 Jeste jednou teda: Vag - ecu motor- adaptace ( prizpusobeni) - kanal 00 a ulozit. Pak hlavne udelat zakladni nastaveni skrtici klapky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tommy23 Odesláno Leden 2, 2017 Autor Sdílet Odesláno Leden 2, 2017 Tak problém konečně vyřešen. Na jednu zapalovaci cívku je přiveden kabel od LPG... cívka byla měněna v servise již dávno a od té doby je pravda, ze zlobila chudá směs. Problém byl v tom, ze cívka byla z audi či něčeho jiného, docházelo ke zkratu. Auto jelo na 2 tis. Ot. Ale v diagnostice z ničeho nic to ukázalo 300 ot. A tím pádem skočila chudá směs.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.