Přejít na obsah

Pejpova silver lady!

Pejp

Doporučené příspěvky

Ahojte,

asi po pol roku sledovania a študovania tohoto fóra som sa rozhodol aj ja pochváliť so svojou Octulou. Zatiaľ sa však nie je chváliť s čím, vzhľadom ku štúdiu na vysokej škole, ale postupom času to určite príde :prcprc:

Ako som sa k nej dostal? Zo začiatku, keď som dostal vodičský preukaz, som jazdil na maminom Forde Fiesta, rok 2002, Ghia výbava, motor veľmi malinká 1.3 s obrovským výkonom 51 kW. No jednoducho trhač asfaltu, ktorý ma doviezol do školy do Zlína, zahriate trvalo cez zimu 10 minút a pri zapnutí klímy papalo aj trávu u cesty :lol: . Následne, asi po roku si otec poriadil svoje vysnívané BéEmWé E70 X5 v motorizácii 3.0D so šiestimi válcami v rade a úctyhodným výkonom 173 kW, čo si budeme vravieť, ten motor je geniálny. Ja som dostal na starosť jeho hýčkanú Kiu Sorento 2.5 CRDi, s automatom, plnou palbou a nalietanými 220 000km otcovou nohou. Pri predaji v júli 2014 malo Sorento 270 000 km a všetko šlapalo bez problémov, bohužial živiť 10,5 l/100 km bolo pre mňa neúnosné. Vtedy som začal vyberať budúce auto, padali úvahy ako Passat, Ford Mondeo, jednoducho všetko možné. Po pár jazdách na známého O2 som však začal uvažovať aj o Octavii, vzhľadom k možnostiam dorobiť kompletne celé výbavy a malým nákladom na provoz a servis.

Mal som podmienky - combík, originál xenóny, vyhrievané sedadlá, dvojzónová klíma a maxidot. Ostatné ma nejako nezaujímalo. So slušnými kilometrami v mojej cenovej hranici a v dobrom stave väčšinou vyskakovali samé O2 predfacelift.
Výsledok - 28. 7. 2014 som na internete našiel O2 Facelift v combiku, rok 2010, mesiac po ukončení leasingovej zmluvy, predávanú v programe Škoda Plus a navyše s kompletnou servisnou históriou servisované v Škode. Stav auta výborný, výbava výborná, cena vzhľadom k ochote predajcu (zjazdené pneumatiky, nutnosť výmeny predných bŕzd...) a k možnosti odpučtu DPH geniálna. Jediný vrúbok boli kilometre, avšak povedal som si, že radšej viac diaľničných kilometrov, ako menej mestských. 204 000 km pri kúpe, ktorá nastala 1.8. 2014
:lol:

Motorizácia 1.9 TDi 77 kW, kód BXE + CHIP 105 kW (142 PS) / 330 nM

Farba Strieborná "briliant" metalíza

Rok 2010

Kilometre

08/2014 - 204 000 km

12/2014 - 211 800 km

10/2015 - 230 000 km

4/2016 - 240 000 km

4/2017 - 260 000 km

4/2017 - 273 000 km

Výbava Elegance: zadné parkovacie senzory so zobrazením na rádiu, dvojzónová automatická klíma, vyhrievané predné sedadlá, všetky okná v elektrike, vyhrievané spätné zrkadlá, originál xenóny s ASP, autorádio Bolero, Defend lock, 17" Zenith leto, 15" Deimos zima, odkladacia prehriadka na okuliare a ďalšie "prkotinky"

Opravy

· regulátor alternátoru + nová kabeláž v motorovom priestore (alternátor <-> RJ motora)

· nehrajúce repro vo vodičových dverách, jedná sa o závadu Bolera - K.O. koncák

· 222 000 km K.O. klimakompresor

· 240 000 km - komplet rozvody, vodná pumpa, kladka alternátora, ojničné šálky a šróby

· 253 000 km - spojka, dvojhmotný zotrvačník, ložisko, vypínacia páka

· 259 000 km - generálka podvozku - ramená a silentbloky zadnej nápravy, uloženie predných tlmičov s ložiskami, predné tyčky stabilizátora a silentbloky

• 272 000 km - repas vstrekovačov

Úpravy

· LED osvetlenie ŠPZ moduly, denné svietenie, nástupný priestor - DONE

· corner (vďaka Lubinob) - DONE

· odkódovaná studená kontrola LED nad ŠPZ - DONE

· výmena dlhého prutu antény za krátky prut - DONE

· výmena obyčajného volantu za volant v kombinácií perfor/hladká koža a s červeným šitím - DONE

· výmena radiacej páky za novú 2013 s červeným prešitím - DONE

· komplet nové znaky - DONE

· športová koncovka výfuku, originál diel Škoda - DONE

· originál HF BT (Vaša) - DONE

· lakťová opierka s červenou niťou a kožou - DONE

· odstránené rámčeky ŠPZ - DONE

· odstránené všetky nápisy na 5. dverách - DONE

· R17 Zenith + Continental ContiSportContact 5 - DONE

· výplň do polohovacích páčok - DONE

· madlo ručnej brzdy - DONE

· oranžové žiarovky do parkovačiek, ala USA Style - DONE

· koberček na telefón namiesto popolníku - DONE

· nafarbené brzdy do červena - DONE

· nové výbojky D1S + nové žiarovky OSRAM NightBreaker Unlimited - DONE

· luxury textilné originál koberčeky - DONE

· OSRAM Diadem v zadných smerovkách - DONE

· dokódovaný staging - DONE

· červený dekor interiérových líšt - DONE

· športové pedály a nášlap- DONE

· strieborné hangusy - DONE

· tesnenie pod "torpédo" do chladičovej steny - DONE

· multifunkčný volant + podvolantovka - perfor + červená niť- DONE

· CHIP - MMracing.sk 105 kW (142 PS) / 330 nM - DONE

· zelené ručičky v budíkoch - DONE

· Podložky SCC 10mm predok/15 mm zadok - DONE

· Columbus - DONE

· R18 Pictoris, 225/40 R18 + zníženie RS pružiny - DONE

Plánované úpravy

· predný RS nárazník

· footwell - osvetlenie nôh

· predné parkovacie senzory (možno PLA?)

· montáž dažďového a svetelného senzoru + stmievacie spätné

· dvojitá podlaha kufra

· osvetlenie klučiek, ala L&K

Stav pri kúpe:

post-39107-0-73387500-1442940813_thumb.jpgpost-39107-0-72393700-1442940819_thumb.jpgpost-39107-0-53476500-1442940825_thumb.jpg

Stav 04/2017:

post-39107-0-43464700-1492108629_thumb.jpgpost-39107-0-58694900-1492108639_thumb.jpg

post-39107-0-61486400-1492108611_thumb.jpg

post-39107-0-56140200-1459415519_thumb.jpgpost-39107-0-57939000-1459415648_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Pejp
Odkaz ke komentáři

Octa pekná :palec: dobré je že si sa nebál takých KM :) ale radšej veľa overených ako málo pochybných :blink:

a teda mohol by si sa ukázať aj na nejakom PN zraze :jelen: čo takto 3.1.? :loool:

No už som na to pozeral, možno sa tam ukážem :ph34r: uvidíme ako budem stíhať skúšky :blink:. A čo sa týka kilometrov a stavu - všetko je na tom aute pôvodné.

Maro - no hej, xenóny sú v spätných riadne potvory :lol:

Odkaz ke komentáři

pekná octa :) skúšok sa neboj, zrazy im prospievajú na chvíľu vypnúť od školy :D ja mám tiež 8.januára 2 skúšky a na zraz idem :D

Vďaka :) no ja mám 6,7,8,9. januára :D každý deň jednu

A díky za pochvalu borci :pivo:

A hej lubino - boli tam letné 15", základný volant, prevozné ŠPZ, špinavá jak tank... :loool:

Upraveno uživatelem Pejp
Odkaz ke komentáři

Hej, môj prvý pohľad bol asi takýto :o

Inak, nemáte niekto skúsenosť s http://www.obautodily.cz/eshop/skoda-100-110r/ostatni-doplnky/originalni-3m-paska-suchy-zip-2-5-x-50-cm-dual-lock-id:10012.eshop ? Chcel by som to dať dozadu ŠPZ na takýto suchý zip, napevno určite nie, či už kvôli naším pomáhačom a chráničom alebo kvôli údržbe.

Upraveno uživatelem Pejp
Odkaz ke komentáři

Hej, môj prvý pohľad bol asi takýto :o

Inak, nemáte niekto skúsenosť s http://www.obautodily.cz/eshop/skoda-100-110r/ostatni-doplnky/originalni-3m-paska-suchy-zip-2-5-x-50-cm-dual-lock-id:10012.eshop ? Chcel by som to dať dozadu ŠPZ na takýto suchý zip, napevno určite nie, či už kvôli naším pomáhačom a chráničom alebo kvôli údržbe.

Nepocitej s jednoduchou demontazi. Mel jsem to vzadu. Drzi to tak fest, ze znacku driv ohnes nez sundas. Navic je to docela tlusty, takze RZ mas tak 4 mm od karoserie.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
Ahoj pánové,

dnes som šiel za jednou O2 predFL, ktorá mala xenóny ako ja. Avšak tie jej svietili, trúfnem si povedať, tak 2 krát silnejšie ako tie moje :wallbash: . Jednoducho takú žiaru pred tou O2 som ešte nevidel. Môže to byť ešte pôvodnými 4 ročnými výbojkami? Chcel by som nahodiť OSRAM Night Breaker Unlimited :prcprc: . Máte s nimi niekto skúsenosti? Prípadne neviete o nejakom overenom internetovom obchode (SK /CZ - nezáleží)?

Vďaka :)

P.s. v Nedelu som absolvoval trasu Skalica - Zlín - Skalica (135 km). Pri výjazde z domu nabraná plná nádrž a vynulovaný trip. Čislo, ktoré na mňa po príchode domov vybaflo je zaujímavé :loool: . Nekonalo sa žiadne podtáčanie, mimo mesto 100-105, mesto (okrem Uh. Hradišťa) 55-60. Túto trasu jazdím každý týždeň už 3 roky, možno to bude aj tým :lol:

post-39107-0-36387500-1421167352_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Pejp
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...