jar_da Odesláno Březen 19, 2015 Sdílet Odesláno Březen 19, 2015 je z toho oleje cítit benzín? Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Březen 19, 2015 Autor Sdílet Odesláno Březen 19, 2015 Neřekl bych... Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Březen 20, 2015 Autor Sdílet Odesláno Březen 20, 2015 Tak brouk je v servisu, první diagnostika řekla špatný dva vstřiky nebo skočenej motor, tak uvidíme. Někam se přes noc ztratil benál - včera tam bylo minimálně 1/4 nádrže, teď to v servisu napsalo dojezd menší než 5 km a ručička se ani nepohnula. Dostali jsme Auto roku 2015 - FIII 1.0 MPI 55kW, celkem slušná výbava. Vyhřívaný sedačky, start stop, komplet elektrický okna, auto klima, tempomat. Celkem fajn dojem, velikostně příjemně překvapilo - oproti Wranglerovi výrazně širší kabina, jak jsem zvyklej mít nohu opřenou o dveře, tak tady nic, vzduchoprázdno. Jízdní vlastnosti super, pro nás offroaďáky je to jak sednout do sporťáku, zatáčky člověk nemusí vůbec řešit, klidně to tam může poslat v plné rychlosti a luxusně to projede, vůbec to nemá tendenci hrnout se ven (jako třeba u Oktávky). Komfort v pohodě, nic nemlátí, nevrže, materiály působí víc než dobře, absolutně bych s tím neměl problém. Okna sice nemaj dojezdy, ale to nemám ani v Jeepu, takže neřeším. Trošku mi vadí, jak by řekl pan prezident, zkurvený rádio, kdy je na něj vyhrazený obrovský místo přes půl palubky a pak je tam uprostřed miniaturní displej jak z přenosné navigačky a kolem něj mraky plastovýho rámečku. Mohli dát klidně displej o palec větší. Jo a líbí se mi grafika budíků, ty vypadaj dost dobře, velkej palubák má intuitivní rozhraní ovládaný na volantu, na což jsem si celkem rychle zvykl - lepší než to lovit na páčce Jedinej průser je ten motor, to jako je fakt maximálně do města pro ženskou nebo pro důchodce na objetí hřbitovů jednou za rok. Jinak to trošku jede max z kopce, po rovině už to není žádná sláva a do kopečka člověk vytočí dvojku, dá za tři a konec, trojka už netáhne. Předjíždění asi taky celkem utrpení, do žádných větších akcí bych se nepouštěl. A to jsem jel prázdným autem, nechci to vidět se 4 lidma, nedej bože v kombíku s batožinou. Aby se neřeklo, že si vymýšlím, tak jsem to půjčil dědovi a taky to podle něj moc netáhne, jinak fajn auto :D Odkaz ke komentáři
technikus Odesláno Březen 20, 2015 Sdílet Odesláno Březen 20, 2015 Tak Beetle je KO. Dýmu jak z parní mašiny, z výfuku teče olej a kucká to jak na tři válce. Navíc smrdím jak kdybych pálil PET lahve, jak jsem do toho oblaku vlezl Zítra ráno odtahovka do servisu a náhradní auto. To zas bude pálka, aspoň 40-50 tis, ale tak čert to vem, když to jde na účet VW. No do prkýnka, to teda jistě nepotěší. Zase pořád lepší teď v záruce jak po ní. Vzali jste to tehdy s nějakou prodl., nebo jen základní? (ta bude za chvíli končit ne?) FIII 1.0 MPI 55kW ...maximálně do města pro ženskou ... Jestli by za to nebyla mamka ještě ráda, přece jenom žádný turbo a už pár let ověřený tříválcový MPIčko z Citiga. Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Březen 20, 2015 Autor Sdílet Odesláno Březen 20, 2015 Záruku máme na 4 roky, víc tenkrát nešlo ;) Jinak o tom MPI jsem se bavil minule s technikem v servisu a říkal, že to pro hrkání po městě taky není řešení - už i s fábkou měli problémy, kdy paní dojížděla jen do práce a po čase to elektronika vzdala a sesypala se taky. Prostě studenej motor špatně spaluje, čmoudí a zasírá výfuk, což je sice stav přirozený, nicméně dnešními vývojáři poněkud ignorovaný ;) Odkaz ke komentáři
technikus Odesláno Březen 20, 2015 Sdílet Odesláno Březen 20, 2015 Tak potom je to jasné, Teslu Nebo jiný alternativní 100% elektromobil (např. e-Up, e-Golf, Leaf apod.), žádný hybrid. Aspoň díky bohu za tu prodl. záruku. Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Březen 20, 2015 Autor Sdílet Odesláno Březen 20, 2015 Jo, to jsem říkal - příště jedině koupit něco na elektriku - do práce a z práce to v pohodě dojede, přes noc se to nabije a žádný servis, žádný provozní náklady. Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Březen 20, 2015 Autor Sdílet Odesláno Březen 20, 2015 Takže další info: Nějak se dostal benzín do oleje, ale motoru nic není, všechno je v pořádku. Takže VW doporučil vyměnit olej, ovšem na náklady majitele - jelikož problém je způsoben krátkými jízdami Zatím je to předběžné info, takže to beru jako vtip a doufám, že finální verdikt bude jinej. Pokud ne, bude to mít zajímavou dohru, protože pokud vím, nikde v návodu není uveden žádnej minimální nájezd nebo délka tras. Max doporučujou zkrátit servisní interval, což už jsem udělali, takže ať si to zkouší na někoho jinýho. Ale jako můžu na 99% říct, že to je poslední koncernový auto v baráku. Odkaz ke komentáři
technikus Odesláno Březen 20, 2015 Sdílet Odesláno Březen 20, 2015 Myslím si, že se dá Brouk ještě zavčas prodat a dostat tak za něj o něco víc než za další roky a kdo ví po čem dalším.. Áčka na to kývnou levou zadní a vy máte po starostech - protože nepředpokládám, že ať už oprava dopadne sebelíp, se něco nevy*** znova. Elektromobil na mamku čeká Ne, já to chápu. Je to dilema, jak to řešit, jak to udělat, aby auto vydrželo ještě tu dobu, na kterou bylo plánováno apod. Navíc člověk netratí jen tak nějakou tisícovku jako po prodeji kde čehos jiného. Odkaz ke komentáři
jar_da Odesláno Březen 20, 2015 Sdílet Odesláno Březen 20, 2015 Takže další info: Nějak se dostal benzín do oleje, ale motoru nic není, všechno je v pořádku. Takže VW doporučil vyměnit olej, ovšem na náklady majitele - jelikož problém je způsoben krátkými jízdami Zatím je to předběžné info, takže to beru jako vtip a doufám, že finální verdikt bude jinej. Pokud ne, bude to mít zajímavou dohru, protože pokud vím, nikde v návodu není uveden žádnej minimální nájezd nebo délka tras. Max doporučujou zkrátit servisní interval, což už jsem udělali, takže ať si to zkouší na někoho jinýho. Ale jako můžu na 99% říct, že to je poslední koncernový auto v baráku. proto jsem se tě ptal na ten zápach benzínu z oleje .... ;) bude to vadná benzínová pumpa hele, ten benzin v oleji se objevuje právě u krátkých tras, když celej týden jezdím jen kanc a domů, tak je benzín z oleje cítit, ale jak píšeš, nic takového v návodu není, já to pak srovnám nějakou delší cestou a je to ok, průsak benzinu může dávat i ta pumpa, což si myslím, bude nakonec ten problém Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Březen 21, 2015 Sdílet Odesláno Březen 21, 2015 (upraveno) omlouvám se, že sem píši, ale Skajo uživatel mkaba řešil něco podobného a reklamoval to i v MB, tak to pročti dyžtak. je tam podtím i vyjádření od Vaculíka z Světa motorů. http://forum.skodahome.cz/topic/120233-benzin-v-oleji-12-tsi/?p=2015901 Upraveno Březen 21, 2015 uživatelem marekczek Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Březen 21, 2015 Autor Sdílet Odesláno Březen 21, 2015 Dík za odkaz, pomohlo Takže je to jako se vším - rozhodně to není ojedinělá záležitost, ale ten stejný problém řeší celkem dost lidí. Výrobce (škodovka) o tom problému ví, ale jelikož ho neumí vyřešit, tak se to snaží hrát do autu a reklamace vyřizovat napřed na oko, když zákazník nedá pokoj, tak ho odpálkuje natvrdo. To už je fakt komedie, ti koncernový motoráři jsou buď totální amatéři bez elementárních znalostí strojařiny, nebo hulí slušnej matroš, protože za posledních 5 let snad nevypustili jedinej motor, se kterým by nebyl nějakej průser. Na co sáhli, to zkurvili :) Odkaz ke komentáři
technikus Odesláno Březen 21, 2015 Sdílet Odesláno Březen 21, 2015 Mi to tak přijde, že se takový jistý kurvítka v dnešní době stávají tak nějak trendem všeho co se dá kde koupit. Za poslední cca 3 roky se mi pos*alo tolik věcí, co nikdy před tím za X let. Už to prostě nevyrábějí tak, aby to přežilo kdo ví kolik generací, ale jen tak, aby to fungovalo sotva na oko po dobu záruky a někdy ani to to nepřežije bez reklamace. Odkaz ke komentáři
technikus Odesláno Březen 23, 2015 Sdílet Odesláno Březen 23, 2015 Pro zajímavost cenik_vozidel.pdf Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Březen 23, 2015 Autor Sdílet Odesláno Březen 23, 2015 A když už to tu máme, tak průměrná mzda v roce 1977 byla 2462 Kčs. Takže když stála škodovka cca 60 000 Kčs, tak to bylo zhruba 24 platů. Při dnešních průměrných platech 27 200 Kč a ceně Rapida 275 000 Kč to odpovídá 10 platům. To jen tak pro vyznavače starých pořádků, co pořád vzpomínají, jak se za komančů měli dobře a dneska je všichni odírají z kůže (ačkoliv tady asi nikdo takový není) :) Odkaz ke komentáři
Ofeig Odesláno Březen 24, 2015 Sdílet Odesláno Březen 24, 2015 Jak nám jen bylo dobře :-D Jen by mě zajímalo, kolik lidí na tu průměrnou mzdu reálně dosáhne. Přece jenom je to takové hodně populistické číslo. Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Březen 24, 2015 Autor Sdílet Odesláno Březen 24, 2015 To je :) Ale i když vezmu medián (22 847 Kč), tak jsme pořád na 12 platech. A to už zas tak mimo být nemusí. Odkaz ke komentáři
motoosman Odesláno Březen 24, 2015 Sdílet Odesláno Březen 24, 2015 A v roce 1977 jsem mohl užívat 6 bytů 3+1. A dnes? Je to jen hra čísel, která stejně nikam nevede. Odkaz ke komentáři
Guest harleymann Odesláno Březen 24, 2015 Sdílet Odesláno Březen 24, 2015 To je :) Ale i když vezmu medián (22 847 Kč), tak jsme pořád na 12 platech. A to už zas tak mimo být nemusí. Starých pořádků?? :D ale tehdy se snad tří válcové auta za 60tkčs nedělala..jak srovnáváš s tříhrnkem rapidu.. za 275.000,- ;) Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Březen 24, 2015 Autor Sdílet Odesláno Březen 24, 2015 Jo, tehdejší škodovky neměly tříhrnek. Neměly ani airbagy. Ani ABS, ESP, elektrický okna, stavitelný volant, rádio, palubní počítač. A přesto na ně lidi stáli frontu. Masakr, že Odkaz ke komentáři
Guest harleymann Odesláno Březen 24, 2015 Sdílet Odesláno Březen 24, 2015 ..a vydrželo jezdit mnoho let...Masakr,že? Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Březen 24, 2015 Autor Sdílet Odesláno Březen 24, 2015 Mnoho let sice jo, ale s jakým nájezdem. Po 20 letech provozu to mělo natočeno šílených 80tis km :D A mezitím byla 2x komplet vyvařená kastle, 5x nový klínový řemen, 4x indukční cívka. Když jel člověk na dovču, tak s sebou vezl kufr náhradních dílů, aby vůbec dojel. A stejně cestou dvakrát vyvařil. Dneska člověk nalítá 50tis km ročně křížem krážem Evropou a maximálně jednou vymění olej a filtr. Odkaz ke komentáři
Guest harleymann Odesláno Březen 24, 2015 Sdílet Odesláno Březen 24, 2015 To máš asi špatné zkušenosti.. ;) Odkaz ke komentáři
Ofeig Odesláno Březen 24, 2015 Sdílet Odesláno Březen 24, 2015 Tak já taky pravda nepamatuju 70-tá léta. Ale je fakt, že dneska když člověk najede i těch 50tis km za rok, tak se nad tím nikdo nepozastavuje. Nedávno jsem četl článek o dvojkovým superbu se 700tis km a že prý si ho chce majitel ještě rok nechat :D Odkaz ke komentáři
jar_da Odesláno Březen 24, 2015 Sdílet Odesláno Březen 24, 2015 Tak já tedy pamatuju celkem dost a je to přesně jak píše Skaja, mimochodem generálka na škodovkách se dělala někde okolo 80.000 km, tehdejší dálková Liazka vydržela 250.000 km ..... Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Březen 24, 2015 Sdílet Odesláno Březen 24, 2015 dovolím si k tomu superbu, docela zajímavé počtení... http://forum.skodahome.cz/topic/131913-superb-ii-po-700-000-km/?p=2026848 Odkaz ke komentáři
Guest harleymann Odesláno Březen 25, 2015 Sdílet Odesláno Březen 25, 2015 jj,jak píšu,firemní a taxíky..ti těch 50tkm a více najedou.. ale po záruce jde auto do světa.. Odkaz ke komentáři
Ofeig Odesláno Březen 25, 2015 Sdílet Odesláno Březen 25, 2015 Tak nám jedničkový oktávky najely na taxíkách taky hodně. Rekordmanka měla 850tis, ale pravda měla druhý motor ;) Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Březen 25, 2015 Autor Sdílet Odesláno Březen 25, 2015 Tak brouk je doma, nakonec proběhla výměna zapalovacího modulu na záruku, jedna svíčka je nová (byla zoxidovaná) a komplet serviska ve dvou letech. Tak uvidíme, ale problém s pronikáním benzínu do oleje to řešit nebude. Zkusíme trošku zvětšit nájezd, sice je to docela haluz, ale tak já se klidně rád obětuju a dvakrát do měsíce to trošku protáhnu. Dostal jsem to jako úkol od servisu, trošku tomu dát pokouřit, jak se to projeví :D Tak jsem se toho zhostil hned po cestě domů Odkaz ke komentáři
Ofeig Odesláno Březen 26, 2015 Sdílet Odesláno Březen 26, 2015 Jsi ho trošku tavil podle té spotřeby :jelen: Snad to brouk vydrží. A co mamka? Ještě nelituje změny z oktávky do VW? B) Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky