rob314 Odesláno Únor 20, 2015 Sdílet Odesláno Únor 20, 2015 Zdravím, mám problém s odemknutím O1, vybila se mi baterie a mám zaslepeny zámky, na 5. dveřích je zámek, ale nepoužíval se takže je zatuhlý. Na fórech jsem našel radu připojení druhé baterie přes alternátor a otevření dálkou. Napadlo mě ještě, jestli by nešla připojit baterka přes zásuvku pro přívěs (v mém případě 13.pólová). Pokud bych dostal takhle 12V do auta šlo by otevřít dálkou? Má s tím někdo zkušenost? Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gaston 1 Odesláno Únor 20, 2015 Sdílet Odesláno Únor 20, 2015 To by jít mohlo svorka 30 je + pól pro přívěs stálý proud 31 je - pól kostra 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Čudlo Odesláno Únor 21, 2015 Sdílet Odesláno Únor 21, 2015 Najjednoduchšie je vyskúšať. Prakticky nemáš čo pokaziť. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rob314 Odesláno Únor 21, 2015 Autor Sdílet Odesláno Únor 21, 2015 OK, dneska nachystám vodiče a zítra to zkusím, uvidíme. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rob314 Odesláno Únor 22, 2015 Autor Sdílet Odesláno Únor 22, 2015 Tak bohužel, tento postup nefunguje, nevím zda musí být seplé zapalování, aby se zásuvka oživila. Kdyby někoho něco napadlo, tak to uvítám. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Morgaine Odesláno Únor 24, 2015 Sdílet Odesláno Únor 24, 2015 Jsem ostuda, letos se mi to stalo znovu, žádný funkční zámek, baterie vybitá. Opět jsem zavolala asistenční službu, tentokrát pán nelezl pod auto a nepřipojoval tam dráty, vzal balónek, vytvořil škvíru mezi dveřmi, strčil tam dlouhý drát a zatáhnul za táhlo pro otvírání kapoty. Pustil do baterie proud, auto jsem odemkla. (A pán si mě pamatoval, to byla ostuda ) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gaston 1 Odesláno Únor 24, 2015 Sdílet Odesláno Únor 24, 2015 rob314:zapalování nemusíš,na té svorce 30 je stálý +,pro karavan aby jsi si mohl svítit.Je otázka zda to máš zapojené do zásuvky. Morgaine:také dobrý nápad-návod 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rob314 Odesláno Únor 24, 2015 Autor Sdílet Odesláno Únor 24, 2015 Auto je dovezeno z říše, tak jsem si říkal, že by to mohlo být zapojeno, buď není zapojeno a nebo musí být zapnutý klíček. Jinak ten návod od Morgaine taky dobrý. Zkoušeli jsme i při částečně vybité baterii (fungoval dispaly hodin, ale dioda ve dveřích neblikala) tahat za páčku dveří, ale taky bez výsledku, ještě to zkusíme při totálně vybité baterii. JInak se začínám dívat na otevření uzamčené kapoty. Návod od Morganie taky vyzkouším. Děkuji. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Morgaine Odesláno Únor 26, 2015 Sdílet Odesláno Únor 26, 2015 Možná si to http://shop.alienmode.cz/product_info.php?cPath=20&products_id=202 pořídím jako erární výbavičku . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
breta Odesláno Únor 26, 2015 Sdílet Odesláno Únor 26, 2015 Tak bohužel, tento postup nefunguje, nevím zda musí být seplé zapalování, aby se zásuvka oživila. Kdyby někoho něco napadlo, tak to uvítám. Pokud by byla zásuvka zapojena správně, mělo by ti to fungovat, kostra je PIN13, plus je PIN9 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Únor 26, 2015 Sdílet Odesláno Únor 26, 2015 Taky si myslím, že u 13 pólové zásuvky musí být jak stálý (+), tak i (-) bez ohledu jestli je klíček v zapalování... Možná si to http://shop.alienmode.cz/product_info.php?cPath=20&products_id=202 pořídím jako erární výbavičku . Už jsem to tu někde psal a myslím si, že než kupovat nějaký takový balonek, tak je lepší vyvést z baterky dvoulinku s nějakou vodovzdornou koncovkou do předního nárazníku za levou mřížku. Pak by stačilo jen vycvaknout mřížku, napojit externí zdroj napětí a máš vyhráno. Toto řešení je jednoduché a nenásilné a každý elektrikář/autoelektrikář ti to max. za 300,- udělá ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Morgaine Odesláno Únor 26, 2015 Sdílet Odesláno Únor 26, 2015 Máš samozřejmě pravdu. Takže pokud se nějaký eletrikář za 300 hlásí, tak ho beru :). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Únor 26, 2015 Sdílet Odesláno Únor 26, 2015 Kdybych bydlel poblíž tebe, tak ti to klidně udělám ;) , ale takto bohužel... Třeba se někdo nabídne nebo kdyby ses zeptala v nějakém servise, tak ti to určitě namontují. Nic na tom není a montáž i s přípravou by neměla trvat víc jak 15-20 minut :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rob314 Odesláno Únor 26, 2015 Autor Sdílet Odesláno Únor 26, 2015 Tak vyřešeno, podařilo se rozchodit zámek 5. dveří (kombinace WD40 a odrezovače). Prolezl jsem autem, otevřel kapotu, vyměnil baterku a jedeme dál....Snad na pár let vystaráno. Takže všem děkuji za podnětné nápady. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.