Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• o 5 týdnů později...

Zdravím. Nějak se mi zvedla spotřeba..Vím,že v zimě trošku se zvyší,ale tohle je docela dost.

Když jsme dal na dlanici tempomat třeba na 110 km/h spotřeba s eklidne dostala na 4,5 l.

Ted když jsme udelal to samé spotřeba je furt kolem 6l. a to pro 110 na dlanici. Nevíte čím by to mohlo být?

Oct II 1.9 TDI r.v 2008. Díky

Odkaz ke komentáři

ako napisal "šulda" - klimaticke podmienky. snad nechces mat aj pri minusovych teplotach, ci zimnych pneumatikach rovnaku spotrebu - ? aj tak je ta spotreba velmi dobra. tak neviem co riesite stale. davnejsie som tu pisal, ze niekto hadam caka, ze bude mat spotrebu 3 litre na 100 km.......verte tomu, ze aj potom budete frflat na vysoku spotrebu...

Odkaz ke komentáři

Přesně tak, je to vše jen o zimním období ke kterému počítám i tu zimní naftu. Když to vyleze nad nulu a pojedu delší trasu tak to jde o litr i víc dolu. To auto prostě zadarmo jezdit nebude a když je zima + ten fučák do toho tak se to ligicky zvedne a něco se zase v tý zimě nezvedne :)

Odkaz ke komentáři

Podtáčení nerovná se úspora, spíš naopak. Na 150km a víc se samozřejmě těch 5,2 dá i v zimě, a dá se to i na sakra menším nájezdu než je těch 150, záleží podle terénu, provozu atd. ale to vše je už x krát popsaný a omýlaný pořád dokola :)

Upraveno uživatelem šulda
Odkaz ke komentáři

Ty bláho šuldo ty ty obrázky měníš si na to nemohu nějak zvyknout. :smich: Jsem byl zvyklí na ten tvůj modrý prut, který jsem poznával i na ostatních fórech. :palec:

7l s naftou jo ? To jsem snad ještě neměl i když jsem jel ostrou jízdu a na dálnici 200 ne teda celou dobu. Ale těch 160- 180 jsem jel. A měl jsem myslim průměrnou 6,4

No to mám průměr ( 7.6l ) na jízdu cca 240km. Průměrně v tempu 180km/h ( chvilkama 200 ). Nějaké zrychlování když ti někdo nechce uhnout atd.. Proto říkám, že ty spotřeby jsou celkem zavádějící. :palec:

Jak dlouhou trasu jsi těch 180 jel?? To by mě zajímalo. Protože pokud už auto honíš při těchto rychlostech tak začíná celkem papat. Již hodně lidí psalo že jim to při vysokých rychlostech žere skoro stejně, že se přes 6l nedostali atd......bla,bla jenže tou rychlostí jeli maximálně kilometr a pak jeli zase 110 takže taková blamáž. :jelen:

Odkaz ke komentáři

Sem si řekl že už je dost avatarů s autem tak sem ulítl na kukadla, tohle je dračí a jelikož je modrý tak myslím vydrží dlouho, to zelený nepasovalo k autu :) Sice nejezdím jak závodník ale na dálnici to taky střihnu víc 160 a když už sem na 180 a všimnu si toho :) tak se vrátím na těch 160 ale ne na našich dálnicích, za ty nejsem ochotnej platit :) Spotřeba potom skočí k těm 7l podle PP, a jelikož sem ho naučil mluvit pravdu, tak mu věřím.

Odkaz ke komentáři

No jel jsem po dálnici z HK na Prahu černý most. Najel jsem na dálnici hned jsem mu dal čoud na 200, to dělám vždy aby poznal že je na dálnici ;-) a pak jsem jel stále kolem 160-180 ale těch 160 nejméně. Spíš těch 170 - 180 km/h a občas když mě někdo štval tak 200.

Tu trasu znám je to cca 100 km. :loool: A opravdu jsi se nespletl, že při tom jízdním stylu co tu píšeš ti to bralo 6,4l průměr na trasu 100km?? Nebylo to 7,4l, protože to by bylo reálné. :palec:

Odkaz ke komentáři

Za studena určitě ne. Když bydlím v Trutnově, takže to auto jelo 55 km než najelo na dálnici. Nechápu jak hned můžete psát za studena když nevíte. Určitě jsem se nespletl. Tak průměr to byl na 150 km nebo kolik to přesně je. Ale tankoval jsem za jaroměří na benzině a při tankování vše vždy nuluju, takže to nebylo 150 km.

Upraveno uživatelem Robí
Odkaz ke komentáři

Je opravdu zvlastni jak vsichni maji furt tyhle spotreby :-)

Ja jsem zkousel honicku po dalnici co to udela se spotrebou, 79 km (na zacatku dalnice se zahratym autem vynulovano), prumerna byla 154 (nechapu jak to pocita na tachaci sem mel tak pul minuty 150 jinak furt pres 160 ale budiz) rychlost se pohybovala mezi 160-180 parkrat i 200 dle tacha a spotreba na sjezdu z dalnice 8.8. Asi me to hold moc zere nez vam :)

Odkaz ke komentáři

Tak ono je něco jiného jízda jen po dálnici. Jak jsem já psal tak já to nuloval na benzínce a na spotřebu jsem se díval na parkovišti centrum černý most, neříkám že by to udělalo tolik to je nějak moc. Ale takhle jsem to měřil. A palubák ukazuje od 0,2 - 0,4 méně. To mám odzkoušené.

Odkaz ke komentáři

Tak ono je něco jiného jízda jen po dálnici. Jak jsem já psal tak já to nuloval na benzínce a na spotřebu jsem se díval na parkovišti centrum černý most, neříkám že by to udělalo tolik to je nějak moc. Ale takhle jsem to měřil. A palubák ukazuje od 0,2 - 0,4 méně. To mám odzkoušené.

Tak to by vysvětlovalo tu nižší spotřebu. :palec: Já to mám po dálnici. Zahřeju cca 17km a potom jedu kudlu. :smich: A jelikož tuto trasu jezdím tak 2x týdně tak vím, že při tomto stylu jízdy se pod 7 nedostaneš. ^_^

:palec: Jinak pokud zkresluje palubní počítač tak si nech provést korekci.

Odkaz ke komentáři

To si neber osobne, jen me pobavilo, ze tomu das "cmouda, aby vedel, ze je na dalnici" :D

Tak musim mu to dát nějak vědět :D Aby věděla že pojede :D

Tak to by vysvětlovalo tu nižší spotřebu. :palec: Já to mám po dálnici. Zahřeju cca 17km a potom jedu kudlu. :smich: A jelikož tuto trasu jezdím tak 2x týdně tak vím, že při tomto stylu jízdy se pod 7 nedostaneš. ^_^

Jo to bude nejspíš ono :-)

:palec: Jinak pokud zkresluje palubní počítač tak si nech provést korekci.

Korekci ? To budu potřebovat vysvětlit. Slyším prvně.

Odkaz ke komentáři

Zdravím..problém se spotřebou při volnoběhu.Když zastavím a čekám průměrná mi pomalu jede nahoru.Vynuloval jsme maxidot ,jel to projet do vedlejší vesnice spotřeba kolem 6l/100km zastavím a jde nahoru....když jsem jezdil chvilu po městě najednou to byl průměr kolem 10l/100km ,nechápu jak kdyby si ten maxík nic nepamatoval ,nebo jak kdyby si pamatoval jen poslední kilometr......má někdo zkušenost?? Tohle mi nedělalo snad, nebo jsem si toho nevšiml,příjde mi to divný...

Odkaz ke komentáři

To že jde spotřeba při stání nahoru je zcela normální. :palec: Pokud maxidot vynuluješ a poté jedeš ve městě pár zastavení, rozjíždění popojíždění, tak počítač vezme styl jízdy za posledních 50km a přepočte ho ( když to vynuluješ tak od doby vynulování ). Tudíž se dostaneš klidně i na těch 10l. ^_^

Odkaz ke komentáři

A tu průměrnou máš v paměti č. 1 nebo 2.? Za 2km může bejt krátkodobá (paměť č. 1) klidně i víc, kor v zimě a ve městě, koukni na to v paměti č. 1 až to bude zahřátý, za 2km je to teď ještě sakra studený ;) Ta hotovostní l/h 0,7 je o chlup víc ale asi to nemáš zahřátý, měla by být u zahřátýho 0,4-0,6. A jak už ti na správném místě píše Sniper_2003 tak po vynulování se to srovná časem.

Upraveno uživatelem šulda
Odkaz ke komentáři

Protoze za ty 2km si spotreboval urcity mnozstvi paliva a aby to dopocitalo na 100km, tak to bere ty hodnoty, ktere zna. Pokud to ukazuje 10l/100km tak si za ty 2km prumerne spotreboval celkem 0.2l paliva.

Kdyz jedes a vyradis, tak se ti to bude prepocitavat taky na l/h. To je zase to, ze to bere rychlost a pocita ti to kolik ti sezere volnobeh motoru za hodinu pri te urcite rychlosti. Cim pomaleji jedes, tim vyssi udavana spotreba v l/h, protoze tam budes za delsi dobu a motor bude blafat dele.

Ja nez se vykodrcam od baraku (cca 1 minuta volnobehu a 2 cukani kvuli brane), tak mi to ukazuje 13-17l/100km. Pak sjedu 1km kopec a jsem v zime na 6l/100km, v lete pod kopcem mivam 2.5-4l/100km.

Kdyz stojis, tak se ti zveda spotreba kdyz mas ujetych malo km. Kazdopadne nejhorsi na spotrebu jsou rozjezdy, proto kazdej doporucuje plynulost jizdy.

Upraveno uživatelem Laurin Klement
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...