jirik01 Odesláno Březen 22, 2015 Sdílet Odesláno Březen 22, 2015 (upraveno) Mám 1,8 20V T AUM r.v.2008 Včera jsem jel na krátký výlet klidnou jízdou a po 20km mi začal cukat motor a to pouze při přidání plynu na víc jak 1/3 nad 2500 ot/min.Motor ani tak necuká jako spíš drnčí a problikává kontrolka ŘJ motoru.Po ubrání plynu a jízdě s opravdu lehkou nohou se auto chová normálně nic nesvítí a nedrnčí.Po zastavení jsem předpokládal ,že kontrolka ŘJ bude svítít a hlásit chybu, ale nesvítí. Protočil jsem motor naprázdno před garáží a normálně se nechal vytočit.Chtěl bych se jen zeptat než to dám na VAG jestli to někoho už taky potkalo-jen kvůli úsporám za diagnostiku, abych nezjistil že mám hledat jen nějakou hadici . Díkes Jirik Upraveno Březen 22, 2015 uživatelem jirik01 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Silwer Odesláno Březen 22, 2015 Sdílet Odesláno Březen 22, 2015 Byť se mi to nikdy nestalo, tak při cca 1/3 plynu nad 2500 otáček se spouští turbo... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Březen 22, 2015 Sdílet Odesláno Březen 22, 2015 Kouknul bych na hadice nebo jak staré máš svíčky? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jirik01 Odesláno Březen 22, 2015 Autor Sdílet Odesláno Březen 22, 2015 Kouknul bych na hadice nebo jak staré máš svíčky? Svíčky rok staré NGK V-LINE 24. Turbo fičí normálně- je slyšet i při cukání.Vag Made in China hlásí vynechání zapalování 2.válce.Při stání na místě a protočení motoru naprázdno to nic nedělá.Hadice zkouknu je to jedna z možností.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
driemotan Odesláno Březen 22, 2015 Sdílet Odesláno Březen 22, 2015 Skus vymenit cievku na 2 valci za inu, vymaz chybu a uvidis ci ti to neda chybu na inom valci. Vylucis cievky... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Březen 22, 2015 Sdílet Odesláno Březen 22, 2015 Tak v tom případě to vypadá na tu cívku. Já necelý rok zpět řešil něco podobného. Při předjíždění mi cívka odešla a 60km jsem odjel se třemi válci. Mně se to projevovalo teda trvale, auto vůbec nejelo, smrdělo a kontrolka motoru svítila trvale. Každopádně nejdřív zkus postup, co píše driemotan, než budeš kontrolovat hadice. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jirik01 Odesláno Březen 23, 2015 Autor Sdílet Odesláno Březen 23, 2015 Fajn.Dnes jsem koupil origo svíčky za 412 Kč kus a zítra jdu měnit.Zároveň prohodím cívku.Mám se zaměřit i na svorkovnice na cívkách když už tam budu mít strčenej rypák??Dá se nějak vizuelně zjistit že jim něco je?? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jirik01 Odesláno Březen 24, 2015 Autor Sdílet Odesláno Březen 24, 2015 Tak hotovo.Byly to svíčky.Dnes jsem měnil svíčky za originály a zároveň prohodil cívky.Auto jede jako z praku.Čistě pro info vloni jsem tam dal NGK V-LINE24 BKUR6ET-10 a vydržely pouhých 3000 km a jen deset měsíců (v zimě nejezdím).Všem zúčastněným moc děkuji za pomoc a rady. Jirik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Březen 25, 2015 Sdílet Odesláno Březen 25, 2015 Svíčky mi tohle po koupi taky dělaly, takže vlastní zkušenost. Mechanik mi kdysi říkal, že na 1.8T nemá smysl experimentovat a že třeba na iridiové se mám vybodnout. Mám tam nějaké NGK, přesný typ teď nevím. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Footman Odesláno Březen 25, 2015 Sdílet Odesláno Březen 25, 2015 NGK PFR6Q pane kolego 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jirik01 Odesláno Březen 26, 2015 Autor Sdílet Odesláno Březen 26, 2015 Ano souhlasím.Originální svíčky od Škody jsou totiž také NGK ale označení na nich není.Pouze na krabičce je něco o "laser platinum" a longlife :D a hlavně mají jedno jiskřiště a ne tři jako ty co nefungovaly...... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vil Odesláno Duben 20, 2015 Sdílet Odesláno Duben 20, 2015 Cievky ako ti už písal chalan hore. Vynecháva jeden valec, najčastejšie druhý. To isté som riešil už dvakrát na dvoch autách. Sorry, je to už vyriešené. Nedočítal som dokonca :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jirik01 Odesláno Duben 20, 2015 Autor Sdílet Odesláno Duben 20, 2015 Cievky ako ti už písal chalan hore. Vynecháva jeden valec, najčastejšie druhý. To isté som riešil už dvakrát na dvoch autách. Sorry, je to už vyriešené. Nedočítal som dokonca :D Tak se mi zdá že jsi mi tajně vlezl do garáže. :D Ono to s těmi svíčkami bylo takové nemastné a neslané mírně to blafalo při volnoběhu, až jsem preventivně koupil i origo cívku a dal ji na 2,válec.No a od té doby to jede jako drak.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.