Přejít na obsah

Black Panther a.k.a Sleeper

Doporučené příspěvky

Jsem zvědavej na výsledek ;) budu se už taky muset dokopat k tomu, abych změřil účinnost průchozího a neprůchozího podběhu. Minulý týden jsem podběh trochu předělal, tak sem na to zvědavej :D

Jinak držím palce s úpravami. Jestli se ti podaří realizovat těch 400PS, tak to bude pecka a bude tu na fóru nástupce Jakuba Škodíka :) jeho O1 tady byla bezkonkurenční kára ve všech směrech.

Odkaz ke komentáři

no osobne aj ja som zvedavy na tie teploty a ci sa oplatil ten hlinikovy SMIC. Ale uz z jedneho hladiska,z ktoreho sa oplati ,je dovod, ze original ma boky IC z PLASTU a stred je tam narubany nalisovanim, ktore casom povoli a prepusta tlak.

Hlinikovy je zavareny,tak tam sa to nestane.

Co sa tyka uprav, tak ako keby mi uplne preplo,tak tam tych 400koni mam uz o mesiac :D.. Ale zatial este nie som tak crazy,aby som minal peniaze a potrebujem to na denne jazdenie zatial.

Tam by uz trebalo dat kovane piesty,ojnice, prevrtat objem na 2 litre, dat FMIC poriadny, zosilene poloosy, prevodovka snad by pasovala z audi S3 - lebo pochybujem,ze tato by vydrzala nejakych 550Nm :D.

Dalej poriadnu spojku by trebalo.

To uvidime, ak sa bude darit a nebudu tie peniaze chybat, tak aj sa na to dam.

Snad sa mi podari o dva tyzdne to odbrzdit. Ak bude malo koni,zatial mozno rozmyslam kupit tu APR riadiacu jednotku na 215+ koni(ale aj tak si myslim,ze to je ranec penazi za toto,skusim pohladat v celej EU, kde to zozeniem najlacnejsie :P ), alebo ked tam odmeraju o dost menej koni, tak mozno zaciatok iba tam dat K04-001 turbo a tych 250Koni by stacilo bez potreby upravy vnutrornosti motora.

Odkaz ke komentáři

takze ,maly update ohladom znizovania auta. Dospel som k zisteniu, ze Polo ulozenia su zle, vdaka ludom z anglickych a nemeckych for.

Nasiel som ale vec, ktora predok polozi o 1cm az 1,5cm nizsie. A ma dokonca nemecky TUV certifikat zevraj :)

Upravena horna miska pruzin, ktora dovoli hornej gume sadnut nizsie. Takze uz mam objednane :D :D

post-13492-0-28804600-1430220345_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Tam by uz trebalo dat kovane piesty,ojnice, prevrtat objem na 2 litre, dat FMIC poriadny, zosilene poloosy, prevodovka snad by pasovala z audi S3 - lebo pochybujem,ze tato by vydrzala nejakych 550Nm :D.

Dalej poriadnu spojku by trebalo.

To uvidime, ak sa bude darit a nebudu tie peniaze chybat, tak aj sa na to dam.

Jj, tohle podstupoval a muselo to přijít na šílený peníze :D

takze ,maly update ohladom znizovania auta. Dospel som k zisteniu, ze Polo ulozenia su zle, vdaka ludom z anglickych a nemeckych for.

Nasiel som ale vec, ktora predok polozi o 1cm az 1,5cm nizsie. A ma dokonca nemecky TUV certifikat zevraj :)

Upravena horna miska pruzin, ktora dovoli hornej gume sadnut nizsie. Takze uz mam objednane :D :D

attachicon.gifhorne ulozenie pruziny.jpg

Zajímavý řešení, jen mi nejde do hlavy, jak to tu gumu položí níž. Spíš bych řekl, že to o 1cm povolí pružinu ;) uložení z Pola tady jeden člen na O1 měl a ta guma se za nějaký čas vytlačila ven. Takže na O1 asi nepoužitelný kvůli větší váze auta.

Upraveno uživatelem kocka87
Odkaz ke komentáři

Od kud máš ten IC? Taky by se mi zamlouval.

Ja to mam z ebay - china . Nazov tovaru

VW 02-05 JETTA Golf GTI MK4 1.8t Turbo BOLT-ON Side Mount Intercooler Kit

Je to vlastne verzia SMIC, ktoru v Amerike predava GODSPEED. Len dole nemas vyrazenu ich znacku. Ale je to presne ten isty.

Tu v Cechach a na Slovensku predavaju podobny,ale ma inak riesene rebrovanie a pocet medzistien. Myslim,ze ten ebay ma lepsie rieseny odvod tepla. A takisto tu chcu za neho dvojnasobok ceny,co je somarina. A plus asi je potreba na nom riesit otvor na MAP, kedze je asi na tu starsiu verziu MAP siroku.

Jj, tohle podstupoval a muselo to přijít na šílený peníze :D

Zajímavý řešení, jen mi nejde do hlavy, jak to tu gumu položí níž. Spíš bych řekl, že to o 1cm povolí pružinu ;) uložení z Pola tady jeden člen na O1 měl a ta guma se za nějaký čas vytlačila ven. Takže na O1 asi nepoužitelný kvůli větší váze auta.

No jo, urcite sialene peniaze :) Tak aj preto kalkulujem,ze asi neskor kupim nieco, co ma v zaklade aspon 300 koni a je to 4x4 a toto nebudem hnat za hranice- no cas ukaze. 4x4 si neviem vynachvalit a to mam len haldex jeden z prvych typov. Cize bez 4x4 uz nikdy :)

Tak ako to,ze to polozi gumu nizsie,som si len ja predstavil, lebo som googlil ako vyzera povodna miska, tak vyzera,ze to sadne hlbsie. Ale uvidime,ked to pride ,ako to je vlastne vyriesene.

Odkaz ke komentáři

Tak pocitil som,auto taha ako v zime . No velke teplo este nie je ,tak uvidime v lete. Aj ked pozeram okamzitu spotrebu pri ustalenej rychlosti tak vidim znizenie. Ale spotrebu budem vidiet az dlhodobo. Mam android aplikaciu,kde zapisujem kazde tankovanie a stav tacho. Robi to grafy,statistiky .

Odkaz ke komentáři

tak dnes sme boli na merani a sklamanie teda. Aj z toho SMIC. Aspon im tam pri merani teda nestihal chladit od tych 5500 otacok vyssie a fukal uz len horuci vzduch. Bolo mi odporucene dat tam FMIC z ibizy . No uvidime,co bude nasledovat teraz...

Plus neviem,ako je na tom chiptuning,kde moze byt tiez rezerva...

A zacinam pochybovat, ci tam fakt mam K03s turbo, musim pozriet vyrazene udaje na nom.

Odkaz ke komentáři

Tak jsi alespoň potvrdil to, co jsem si myslel o SMIC myslel, nic ve zlém ;). Takže se vydáš cestou FMIC? Já o tom začínám uvažovat i když nerad, ale bude to nutnost :( IC z Ibizy bude fungovat dobře. Neměřil si náhodou rozdíl účinnosti origo IC a tohoto?

Odkaz ke komentáři

V pohode. No cakal som teda od toho viac. Vraveli,ze sa chova rovnako ako original SMIC. Takze pojdem do FMIC,ale tentokrat chcem nejaky mensi so vstupom a vystupom na jeden strane ,aby sa minimalizoval turbolag.Mal som uz FMIC nahodeny predtym,ale vystup bol na druhej strane a trebalo trubky tahat nazad k skrtiacej a to robilo oneskorenie teda. Asi sa poobzeram na ten FMIC z ibizy. Ten novy este pomerany nemam,ale planujem to spravit. Chcel som uz teraz,ale cestou lialo,tak sa mi nechcelo zastavovat uprostred dvojhodinovej cesty a este riesit logovanie teploty. Bol som rad,ze som obisiel bez vacsej ujmy pri krupobiti.

O chvilu hodim aj grafy,co sa nameralo.

Takto vyzeral ten FMIC,co som mal:

post-13492-0-76762800-1431029502_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Takze , davam grafy z merani.

Toto je prve meranie.

Vaha vzduchu davala mensie hodnoty- bola uz zla , mal som uniky vo vedeni. Tie uniky vidno pekne, ze max krutak som dosiahol az pri 3300ot , cize kym turbo natlakovalo cele vednie, ktore unikalo. Tu si vsimnite, ze max vykon je 183PS pri 6600otackach.

post-13492-0-58778500-1431068728_thumb.jpg

Toto je meranie zo vcera:

Auto ma novu vahu, testovane tlakovou skuskou na uniky, bez unikov. Vidiet,ze nabeh krutiaceho momentu je ovela rychlejsi. Maximum tam uz je pri 2800ot ,maximum sa drzi po 3600ot. Dalej klesa pozvolnejsie ako v prvom merani .

Problem je tu s chladenim ,ked si porovnate ,ze prve meranie sme max vykon 183PS dosiahli pri 6600 otackach - to bolo meranie s FMIC. Tu dosahujeme 187PS uz pri 5400ot. To znamena,ze auto by pri 6600ot malo dosahovat minimalne 195PS.

Lenze to sa nedeje, kedze mi ukazali,ze SMIC nestiha chladit a pri 5400 ot ma uz vzduch asi 70 stupnov a stale uz len rastie az na 90 ! Cize RJ znizuje predstih,kone idu dole.

post-13492-0-19553600-1431068748_thumb.jpg

Inak zaujimave je ,ze pri druhom merani je o 3 kone viac,no vykon na kolese vzrastol o 8koni a stratovy vykon teda klesol o 8 koni. To pripisujem odlahcenym kolesam ?

Lebo v prvom merani som mal tie iste pneu, len tahsie kolesa - mali 9,2kg jedno. tieto maju 7,1kg jedno.

Odkaz ke komentáři

Mě se IC z Ibizy zamlouvá, ale cena za něj je dost vysoká. Nic méně jak má výstupy na jedné straně, tak ideál. Nemusíš tahat vracečku přes půl motorového prostoru nebo skrz výztuhu, jak to dělají někteří, což se mi moc nelíbí. A je i dostatečně velikej, takže by fungovat měl. Škoda tech peněz za SMIC, ale alespoň už víš, že touto cestou ne ;)

Odkaz ke komentáři

Jo, tak co som pozeral,stoji 220eur z nemecka. U nas ide od 250 eur sa mi zda. Musim popozerat, co kde zozeniem.

Tak skoda penazi - clovek sa tu musi ucit na vlastnych chybach,kedze vela o tom popisane nie je. Tak snad sa niekto pouci na mojich chybach :palec: .

Inak ten SMIC ma stal 80 eur ,takze to nejaka strata nie je ^_^ Ako nahrada za povodny SMIC je ok a ako vravim,mensia sanca uniku,ked nema tie plastove boky.. Skusim ho predat dajme tomu za 50 eur.

Ale ked zistim,ze nemam K03s turbo, ale len K03, tak tam rozhodne idem dat nieco ine :smich:

Odkaz ke komentáři

uvazujem aj nad tymto: http://www.race-shop.sk/akcie/6-motor/130-intercoolery/1373-intercoolery/5028-intercooler-fmic-univerzal-460-x-150-x-70mm-asymetricky

co vy na to? je trosku mensi ako ten predchadzajuci FMIC, ma vyvody na jednej strane a je asymetricky kvoli rychlejsiemu prudeniu vo vzdialenej casti IC od vstupu/vystupu. Ked zratam,ze tam nebudu dalsie rury, tak aj odozva turba by mala byt dobra a nemal by nastat to,co som pozoroval s predchadzajucim FMIC. Cena priazniva - otazne tiez,ako to bude chladit a budem musiet zohnat ruru s navarenou pripravou na MAP.

Odkaz ke komentáři

Tak skoda penazi - clovek sa tu musi ucit na vlastnych chybach,kedze vela o tom popisane nie je. Tak snad sa niekto pouci na mojich chybach :palec: .

Chválím tvůj přístup :palec:

Jinak já osobně bych investoval do IC z Ibizy. Je víc jak 2x větší než ten, co v odkazu (1444cm2 vs. 690cm2). Abys pak z toho nebyl zase zklamanej :)

Odkaz ke komentáři

Kvalitní IC musí v podběhu zvládnout v pohodě 250Hp. Problém bude ta čína. Ten FMIC jsi nemusel prodávat. Stačí sehnat parohy z Cupry nebo TT. Ty jsou vyvedeny na druhou stranu a neřešíš žádnou vracečku.

http://www.briskoda.net/forums/topic/254618-adams-mk1-octavia-vrs/page-19

Já si chci podle tebe vyrobit to udělátko na zkoušku těsnosti vedení. Je to dobrá věc.

Upraveno uživatelem Lumen1.8
Odkaz ke komentáři

Chválím tvůj přístup :palec:

Jinak já osobně bych investoval do IC z Ibizy. Je víc jak 2x větší než ten, co v odkazu (1444cm2 vs. 690cm2). Abys pak z toho nebyl zase zklamanej :)

Jop, viem, praveze som chcel nieco mensie,aby turbu tolko netrvalo natlakovat ho.

Uvazujem aj nad tym IC z Ibizy,ale problem bude dat dokopy vedenie k a od IC.

Pozeral som nieco taketo: http://www.ebay.at/itm/VOLKSWAGEN-VW-GOLF-MK4-1-8T-GTI-97-06-TURBO-FRONT-MOUNT-INTERCOOLER-FMIC-KIT-/181188973006?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item2a2fb451ce

Z ciny sa to zohnat neda, tak to cina nebude. Je to z anglicka. Je super,ze to ma uz vsetky rurky a hadice poriesene,takisto uz navareny otvor na MAP senzor. -- takze ma tento celkom laka.

Lebo ak si predstavim zohnat napr ten z ibizy ,plus dokupit hadice ,rury, kupit nastavec na MAP a dat ho navarit - tak to sa mi radsej oplati kupit uz takyto cely kit.

No len zas otazka je - ako a ci to bude dobre chladit.

Kvalitní IC musí v podběhu zvládnout v pohodě 250Hp. Problém bude ta čína. Ten FMIC jsi nemusel prodávat. Stačí sehnat parohy z Cupry nebo TT. Ty jsou vyvedeny na druhou stranu a neřešíš žádnou vracečku.

http://www.briskoda.net/forums/topic/254618-adams-mk1-octavia-vrs/page-19

Já si chci podle tebe vyrobit to udělátko na zkoušku těsnosti vedení. Je to dobrá věc.

Jo, moze byt, ze problem bude cina. Aj ked som pozeral,ze pri merani pouzivali dost chabe chladice.No ked to vie uchladit ine auta,tak musi aj moje. Pri jazde vonku nepocitujem problemy s tym SMIC. Praveze sa mi zda lepsi ako OEM. Musim to pomerat poriadne v otackach,ako sa to tvari ,ked je vonku na priamom napore vzduchu.

Viem,ze by sa dali prehodit sacie zvody,ale to som nechcel riesit zatial.

Inak sa pohravam s myslienkou hodit tam FrankenTurbo F21T. Vraj sa moze pouzivat aj s povodnym vnutrom motora a netreba este kovane vnutro ? Stacilo by mi to naladit na 250koni a 360Nm a bol by som spokojny. Vraj treba len dat vacsie vstrekovace a naladit to.

To sa mi celkom pozdava.

Odkaz ke komentáři

tu predavaju to frankenturbo : http://www.tdichip.cz/eshop/turbodmychadla/turbokity/turbokit-franken-turbo-f21-pro-pricne-ulozene-18-t

Ma lepsie specifikacie aj vyfukovej aj kompresorovej vrtule. K tomu su aj zvody a ostatne prislusenstvo a stoji to 30 tisic KC.

K04 APR - stoji 51 tisic KC.

Pokial citam spravne a uz som pisal aj do tdi chip, ci sa da kupit to frankenturbo aj s chipom na mieru, ktory predavaju v baliku s Frankenturbom - od Motoza, EuroDyne, Unitronics - moze si clovek vybrat a niektore maju v baliku aj kabel, kde si clovek sam moze prehravat soft podla Oktanoveho cisla atd --

Jo, APR to ma krajsie,ze clovek si to zmeni cez tempomat.

K Franken by som potreboval bosch vstrekovace ,cize plus 6000 KC a chip - cca. 9000KC = 45 tisic KC.

Na forach ospevuju to F21T, no neviem teda

Odkaz ke komentáři

Ano,viem,ze je to vratane turba aj 4Bar regulatora paliva. - Ale to uz by som dal aj 4BAr cerpadlo z TT quatra, aby sa tolko netrapilo 3Bar cerpadlo,co tam je teraz.

Musim si to sakra premysliet, nemal by byt problem ist do toho,ale tu nechcem spravit chybu :) To by ma uz mrzelo.

Inak uz dosli tie znizene misky pruzin.

post-13492-0-94484300-1431169465_thumb.jpgpost-13492-0-29860900-1431169477_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Ta stavebnice z ebay nevypadá zle a cena přijatelná. Za cenu pouze IC z Ibizy máš komplet set trubky, spojky atd. jen nasadíš a jedeš. Ale dovolím si říct, že origo IC z Ibizy bude účinnější. Nic méně držím palce, ať nešlápneš vedle jak s tím SMIC.

Jinak tedy ty misky mají střed o 1cm nižší než origo? Až je budeš prohazovat, tak když tak nafoť origo a tyto vedle sebe, ať je vidět, v čem se liší ;)

Odkaz ke komentáři

jo, tiez si myslim,ze origo z Ibizy bude ucinnejsi a urcite mensi pokles tlaku - mensie straty.. Teraz skusam zohnat rozmery uchytov,co ma original ibiza FMIC a idem sa pozriet, ci sa to neda nahodou tiez tak pekne uchytit na chladicovu stenu ako je to u ibizy a fabie.

Len tak zbezne som pozrel a vyzera,ze tiez mam sruby tam,kde by sa presne uchytili tie uchyty. No uvidime.

Tiez by som siel radsej do Seat sport IC , len horsie to bude uz doladit trubky.

Ano, tie misky by mali byt nizsie . Ok, posnazim sa to odfotit, ak nezabudnem :palec:

Odkaz ke komentáři

tak prikladam grafy teplot OEM a toho SMIC. Teplota okolia nastastie vysla skoro rovnaka. OEM som meral vecer o 18stej a bolo cca. 15 - 16 stupnov.

SMIC som meral dnes o 14tej. Bolo von 16 stupnov. Cize skoro rovnako.

Akurat ze OEM som neskusil tym istym kopcom hore,ale podobnym. Rozdiel tam je asi cca 2 stupne stupania od oka :lol:

Cize SMIC bol merany na trochu strmejsom kopci a skusil som to viac vytocit.

post-13492-0-44555800-1431207436_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

mne sa tie teploty zdaju dost vysoke, podla TORQUE, pri beznej jazde mam teplotu nasavaneho vzduchu od 6 do 9°C vyssiu ako je teplota okolia. Co som bol minuly rok na SVK ringu, tak znova podla TORQUE som mal max teplotu 39°C a myslim ze vonku bolo okolo 10- 12°C. Tak neviem ci to mera inu teplotu, ale nemyslim si ved nema aku inu teplotu brat (ci?). post-21918-14312832499145_thumb.png

Odkaz ke komentáři
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...