Přejít na obsah

Black Panther a.k.a Sleeper

Doporučené příspěvky

tak auti dnes odislo k ujovi doktorovi :lol: snad to dopadne dobre, teda vyborne. Kedze ocakavany navrat auti je 14.1, tak som dostal zdarma nahradne vozidlo novu skodu fabia 1.2TSI 66kw v zaklade. Len tankovat do toho musim :palec: Nezda sa ,ale ked som v tom sam,je to celkom zive, to turbicko zabera uz hodne nizko a brzdy to ma teda riadne kusave :smich: Teda pedal je preposilovany, na octe sa mi viac paci davkovanie brzdy, nie ze to brzdi uz na zaciatku pedala .

Inak na prvej krizovatke zastanem a motor zhasne, reku co dpc a potom ,ze aha ,to ma start stop, tak asi minuta hladania tlacitka na vypnutie start stopu a uz ideme :pest:

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

tak auto stale nemam, minule sa vyhovarali na kryci list ,ze nemaju s tou poistovnou skusenosti,tak to nechcu riesit dodatocne. Dnes poistovna vystavila kryci list, volam,ze co, tak ze dnes maju odstavku vody,ze auto zajtra odovzdaju,,to sa mi kur..a nepaci.

Teda na fabii som uz najazdil vyse 1200km :lol: ,ale ten 1.2TSI 66kw vobec neni stavany na dialnice. Utrpenie. Plus prestal fungovat zadny ostrek :loool: to je kvalita. Clovek by cakal,ze to maju uz za tie roky vychytane, co boli problemy so zadnymi ostrekmi. ale tak nevidim nikde tiect vodu a motorcek pocut,ze tlaci,tak neviem. mozno niekde upadla hadicka :smich:

Odkaz ke komentáři

jo, to ma tiez napadlo :palec: , tak som siel aj do podzemnej garaze,nech to odmrzne a aj nalial zimnu zmes a nic. predok ide, zadok nestrieka. No nic, zajtra im poviem,mozu opravovat :smich: . Plus to auto dialnicu asi este nevidelo predo mnou a je citit,ze treba zrobit geomteriu,zbiehavost je naprd vpredu. Ale cudujem sa ,ze to je citit aj cez ten elektronicky posilovac, to je fuj. Odozva od vozovky nula bodov.

Ked sa v tom vozim, utvrdzuje ma to ,ze ta moja jednotkova oktavia je nebe a dudy.

Utvrdzuje ma to,ze budem pokracovat v hardcore HW upravach postupne.

Odkaz ke komentáři

tak auticko konecne opravene :prcprc: . Som spokojny s opravou. Inak pre informaciu vymena blatnik,dvere oprava lakovacka, geometria, blbosti okolo a suma opravy 1030eur :wallbash: . Holt original servis :lol: Ale tak neslo to z mojho, tak mi to je jedno. Hlavne,ze to je kvalitne zrobene.

Inak dnes konecne prisli R17 letne disky. Na tie planovane vykonove upravy nech to aj stiha prenasat na vozovku :smich: Vaha 8,6kg jeden disk.

post-13492-0-22305000-1453752119_thumb.jpg

Dalej sme kupili aj skryte ventilky. Ale z minula som sa poucil a kupil som hlavicky na sesthran, nie na plochy srubovak, to je porod a blbo sa to dotahuje. Toto je vraj TUV approved, tak snad pohodka.

post-13492-0-30679000-1453752181_thumb.jpg

A kedze dosli uz aj tie nastavitelne ramena na odklon zadnej napravy, tie mam na inej adrese, takze nemam foto,ale prisli aj ine diely, kedze rovno s ramenami chcem vymenit vsetky 4ks silenty zadnych ramien, nove zadne stabilizacne tycky lemforder, novy N75 ventil a novy senzor tlaku v IC - tieto veci davam nove, aby pri chiptuningu boli co najpresnejsie hodnoty a regulacia.

Plus radost v podobe 2ks drziaky na tasky. Toto som chcel uz dlhsie,tak konecne na to doslo. Nebudu aspon nakupy lietat po kufri

post-13492-0-52950300-1453752380_thumb.jpg

Teraz najblizsie:

-15.2. ideme na STK a EK - snad vsetko prebehne hladko

-koniec mesiaca som dohodnuty v AMA na konzultaciu a dohodnutie terminu na vedenie FMIC na mieru , idem dat takisto urobit DECAT. Ale chcem to normalne na priruby. Cize dam rovnu ruru namiesto katu, ale pred EK sa to cez priruby bude dat vratit na cas EK a potom zas to vratim na rovnu ruru :lol:

-31.3. nahodime letne R17 disky a idem na STK a OU dat ich zapisat do technicaku kedze R17 nemam zapisane zatial :wacko:

-dalsi mesiac nahodit 4Bar cerpadlo a palivovy regulator a odladit to cele upravenou mapou v profituningu :palec:

Odkaz ke komentáři

pěkný pěkný...jinak k těm kolům jsi dostal typovej list (někdo říká i rodnej list) ?

ku kolesam som dostal TUV dokumentaciu v nemcine, cize musim to nechat prelozit - aspon strany tykajuce sa mojho auta a tie doplnkove info a s tym ist. Snad nebudu problemy, ale nase zakony som si vytlacil ,kde to je cierne na bielom ,ako maju postupovat pri zapise, takze im to pripadne otrepem o hlavu :lol:

Parádní údržba a kolečka vypadají moc pěkně ! :palec: STK bude v klidu ! :palec:

Dik, este pokukujem ake pneu na leto kupit, ale do mesiaca nejake kupim,kedze teraz by mali byt este dobre ceny pred letnou sezonou.

Inak tak strasne by som tam uz nahodil ten 6kvalt sakra, ale z ekonomickeho hladiska, ked viem ,ze moja spojka este ako nova, a tam by som musel davat novu spojku s vacsim priemerom uz rovno ,tak chcem este rok pockat, ze znicim tu terajsiu spojku a potom to nahodime.

Odkaz ke komentáři

a chalani ,ake pneu z tychto troch by ste odporucili ? Teda skor sa k nim priklonili .

Uniroyal RainSport 3 225/45 R17

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 225/45 R17

Nokian Line 225/45 R17

=== nokiany ma silno presvedcili prilnavostou u zimnych pneu preto si myslim,ze aj letne budu mat vysoko schopne.

Odkaz ke komentáři

Mám zkušenosti s Nokian zLine 225/40R18 a jsou to fakt super pneumatiky. Po 2 sezonách (cca tak 35-40k km) jsou už 2 K.O. (ale já jsem docela závodník, respektive se rád projedu na okreskách) .. a 2 mi ještě poslouží s 3.5 mm na chvíli. Co se přilnavosti týče, tak na mokru neskutečná paráda, vůbec se nebojím ostřejší jízdy a na suchu jak by smet :) :) Půjdu do nich znova a rád.

Odkaz ke komentáři

diky za info. Tiez si myslim, ze tie nokiany maju super prilnavosti za mokra. To je hlavne kriterium . Sice ty pises o zLine, ja som rozmyslal zobrat klasiku Line, ale uvidim, budem sa rozhodovat este medzi Line a zLine. Ani cena tak nehra rolu ako vlastnosti pneu.

Plus ja pozeram aj vzorku. Urcite musia byt asymetricke. Tie sa mi osvedcili za mokra viac ako symetricke. ODvtedy kupujem len asymetricke.

Dalsia vec co neznasam na vyrobenych pneu, ked je nova, tak ma pekne zarezy na odvadzanie vody, ale casom ako ide vzorka dole, tak si clovek vsimne,ze drazky na odvod vody nie su rezane hlbsie do pneu a teda ak clovek ma uz 4mm pneu, tak sa mu strati polovica drazok na odvod vody a menej to drzi.

Toto som si vsimol u Dunlop SP sport fast response. To ako keby vyrobcovia nutili ludi kupit novsie, lebo zrazu to menej drzi ....

Ale to len moj postreh...

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Ked uz budem nahadzovat FMIC, tak rovno dam namontovat aj tuto zvacsenu nasavaciu hadicu na turbo. Vyhoda je,ze v casti, kde sa napaja na turbo je zvacseny priemer a nie je zuzena ako original krk, takze turbu by sa malo lepsie dychat a malo by mat rychlejsi nastup.

Tu hadicu mam doma uz dlhsie, ale pri 4x4 je tam taky sprosty pristup,ze treba zvesit napravnicu a tak sa az clovek dostane k turbu.Tak to necham vymenit uz pri jednom.

post-13492-0-66723100-1454839717_thumb.jpg

Original vyzera takto:

post-13492-0-33179400-1454840030_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

v piatok ma caka TK a EK. Drzte palce, nech funguje naklapanie svetiel. Vsimol som si minule,ze lavy reflektor nenaklapa, tak som vybral motorcek, skusil ,ci sa vysuva a zasuva a fungoval,tak som to zlozil a zatial to funguje :lol: Tak dufam,ze pocas TK to bude tiez fungovat :wallbash:

Odkaz ke komentáři

TK a EK absolvovana uspesne bez jedineho problemu. Emisie ako lusk :palec: Nemal co napisat ako zavadu, tak tam dal netesnost motora,prevodovky :smich: , asi nieco si musia stale vymysliet.

Ked sme sa lucili ,povedal,ze si vsimol tie sportove pruziny,ale ze to neriesia. Hovorim,ze su certifikovane,len nemam v papieroch,ale ze ok :prcprc:

Asi TK bude horsia, ked uz budem mat to FMIC vedenie zhora tahane :lol: ,ale to nejako uhrame potom

Odkaz ke komentáři

dik, aj kvoli stk planujem asi dat to vedenie nafarbit na cierno,aby leskle trubky nebili tak do oci. Uz len co mam jednu silikonovu hadicku pri turbe, tak obzeral baterkou okolie asi 2 minuty :ph34r:

No najvacsi gol bol, ze clovek v strese, ci prejde, a on vravi, zapnite zadnu hmlovku a ja som v tej chvili len predne hmlovky stale spustal, teda nepotiahol som do druhej polohy a on,ze nesvieti, a potom az dosiel,ze do druhej polohy spinac . Som si pripadal ako retard, co nevie zadnu hmlovku rozsvietit :smich:

Stava sa no :lol:

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Tak pneu uz mame doma. Povodne zamyslane Nokiany Line som nevedel zohnat a ak ano,tak za tazke peniaze ,tak mi padli do oka Nokiany ZLine, ako spominal Ketys . Takze som po nich siahol aj ja :palec:

post-13492-0-76558700-1458159099_thumb.jpg

Povodne som cakal,ze maju stitok spotreby E ,ale tieto maju C, co som teda velmi rad. Nakolko aj zimne Nokiany co mam, maju C a fakt oproti pneu E znizili nepatrne spotrebu.

Co ma ale velmi tesi je,ze zarezy na odvadzanie vody ,teda vzorka je vyrezana az uplne pod hranicu 1,6mm, to zaruci odvadzanie vody aj ked bude pneu na konci zivotnosti a aj vtedy slusne podrzi.

Toto ocenujem,nakolko ako som vravel, niektore pneu inych vyrobcov maju vzorku len asi do 3mm a potom uz z toho mate slicky a vacsina drazok na odvod vody je fuc.

Odkaz ke komentáři

tak neviem comu verit, snad to ma aj nejake logicke a laboratorne vysvetlenia. Ale v podstate mi to je jedno. Hlavne nech ta guma poriadne lepi .

Inak som sa zlakol,ze co to mam na stitku,ze ZR17 :D . Myslel som,ze to je rozdiel oproti R17 a ono ZR je oznacenie rychlosti nad 300km/h a ultra performance pneu :D

Snad sa s octou pozriem raz aj za 300km hranicu :D po tych postupnych upravach

Odkaz ke komentáři

preco myslis ? ze konstrukcne nie je stavana na rychlosti okolo 300km/h ? Ze to uz bude nestabilne. Myslim,ze s haldexom pod zadkom je to kruto stabilne. Vnimam to hlavne,ked je na dialnici uragan ,hadze autami,spomaluje a ja idem akoby ani nefukalo.Cize myslim,ze realne by nemal byt s tym problem.

Zatial som s tym siel max 220km/h ale nezdalo sa mi,ze je to vela na to auto.

Odkaz ke komentáři

No konstrukčně na to O1 zrovna stavěná není, to auto má po technický stránce plnit úplně jiný poslání, než s ním lítat vysoko nad 200km/h. Ale to je jedno, jen sem chtěl říct, že by to musel být adrenalin jak blázen. Když vezmu v úvahu, jak se to auto dokáže chovat při dálničních rychlostech za větru, jak říkáš, tak nevim nevim :D

Odkaz ke komentáři

300km/h na octavku by byl randál :lol: ale po upravách si myslím že by to dala ale zase v potaz že úprava znamená všechno jiné , takže by ti zbyla jen kastle

220km/h moje octa dá hravě pak už vypne výkon a jen se plouží :) to když se takle honíš x6 a při 180km/h jí žačneš předjíždet a už seš tříčtvrtě autem prední a padne ti 220km/h a skončí výkon a x6 ti najednou ujede tak seš na..... a rád bys aby to jelo 300km/h :D má zkušenost :)

Odkaz ke komentáři
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...