Přejít na obsah

Black Panther a.k.a Sleeper

Doporučené příspěvky

dik, tak ano,na fotkach to nie je ani vidno. Ked je to v tieni,skoro to ani nevidno. Zo vzdialenosti viac ako 2 m ani nevies,ze bolo nieco opravovane. Najviac je to vidno,ak na to priamo svieti slnko a odraz sa lame na tej opravenej casti inak. Ale som spokojny aj s tymto . Len ked teraz to je take nalestene,bojim sa ,aby to zas niekto neobisiel s klucom... Snad nie..

pridavam este jednu z boku, ale je to tiez v tieni.

post-13492-0-11171200-1438265625_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

takze dlhsiu dobu som nemal na auto cas a ani na pisanie updatov. Co sa za tu dobu zmenilo ,v podstate len udrzba, nakolko som vymenil vsetke silenty a pohyblive diely na prednej naprave, capy, tycky stabilizatora.

Vymene predchadzali dlhodobejsie divne zvuky, ktore sme dlho nevedeli identifikovat. Prvy sa objavoval po zahriati motora, co ma dost zmiatlo, boli to take kovovo skripajuce zvuky s vrzganim. Tak nakoniec to boli gumy stabilizatora. Po vymene uz nic neskripe,nevrzga. Normalne by som nepovedal,ze taky zvuk dokazu tie gumy vydavat. Vedel som aj z fora aj od ludi,ze tie gumy stabilizatora sem tam vrzgaju,ale ze to bude taky zvuk som necakal. Ale som velmi rad,ze sa to vyriesilo. Kedze ma zmiatlo,ze to robilo velmi casto len pri zahriatom motore, myslel som cely cas,ze to je nieco s vyfukom a s tou dorobenou nerezovou Downpipe - no nastastie ta je super a bezproblemova.

Druhy zvuk tiez necakany, bolo suchot raz za otacku kolesa, so zvysujucou rychlostou to suchotalo rychlejsie ,cize otacka zavisla na rychlosti. Myslel som,ze mam ohnuty disk,ked som vpalil raz do jednej jamy, ale nakoniec to bolo lozisko zadneho praveho kolesa. Tiez zaujimave,kedze lozisko ma tendenciu skor hucat cely cas a nie takto. Ale lozisko vymenene,opravene a konecne je v aute ticho :lol:

Uz ziadne pazvuky, teraz mame nabehane 105 700km , cize zas si uzivam jazdenie skoro "noveho" auta, ktore robi radost .

Po vymene aj silentblokov za plne auto pekne prituhlo, s tymi sportovymi pruzinami to krasne sedi aj v kruhovych objazdoch, co vsak niekedy sposobuje aj krizove situacie, kedze iny clovek necaka od tohto auta, ze tam vleti tak rychlo a vyberie to bez zavahania :loool:

Zrobena aj geometria na predku,zadku. Zadok mam problem s odklonom na tom pravom kolese, kde bolo robene lozisko. To som sa rozhodol,ze kupim ramena s nastavitelnym odklonom a rovno vymenim silenty aj na zadnej naprave a nastavi sa to komplet vsetko do zelenych policok na geometrii. :palec:

Ma s tymito ramenami niekto skusenosti ?

post-13492-0-28382100-1444223401_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Tak hlavně, že auto slouží a dělá radost, tak by to mělo být :palec:

Jinak ty nastavitelná ramena jsou dobrá vychytávka. Já s klasickou nápravou a Áčkovým odklonem mam smůlu, tam nic moc nevymyslím. Víc se mi totiž sjíždí vnitřní strana pneu, ale prdím na to.

Odkaz ke komentáři

ano,robi radost, preto rozmyslam,co dalej,ci ist do rozsiahlejsich uprav,ci to predat a kupit nieco novsie a silnejsie. Tazke rozhodovanie.

Minimalne,co by som zatial rozmyslal, je dat urobit vedenie IC na mieru u firmy,co mi robila downpipe. Nakoniec som sa rozhodol,ze by som vedenie potiahol rovno od turba ponad saciu hadicu a okolo baterie rovno dopredu, dat tam priechodzi IC a spravit tak co najkratsiu cestu priamo do skrtiacej klapky. Dalo by sa aj rovno dat obratene sacie parohy so skrtiacou na druhej strane ako ma cupra,ale to potom by bolo vela prerabania hadic,to radsej vylucujem.

Potom vymenit cerpadlo za 4Bar priamo z TT quattro ,4Bar palivovy regulator ,nahodit vacsie vstreky a odladit to este na povodnom turbe . Dat to tak na 1,3bar . Vraj este aj 1,4 je ok,ale to uz by som nechcel. Nevadi,ze sa turbo skor opotrebuje,aspon dovod na vymenu :lol:

Pojazdit na tom zasa chvilu a potom sa uvidi,ci pojde ine turbo a kovane vnutro. Alebo sa to preda :beer:

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

dik, pouziva pripravky chemical guys. Do buducna planuje aj vyrobky Modesta - asi budem jeden z testovacich jazdcov, takze by ma to malo vyjst skoro len za material :beer: . Mal som tu istu ochranu uz 4 mesiace a stale to po dazdi robilo pekne kvapky ,ale uz to zacinalo pomaly odchadzat, takze to teraz cele obnovil. Ono je dolezite hlavne potom auto umyvat PH neutralnymi samponmi,co nenarusia tu ochranu a vosky. Ja som to chodil davat umyvat len k nemu,tak ta ochrana drzala dlho.

Inak dnes som sa presvedcil,ze nizsie s autom nechcem ist, ked som vychadzal z garaze ,chytil som spodny kryt motora o drziak brany na zemi a odtrhol som ho :wallbash: - ten kryt motora :lol: . Ale len tu malu cast prednu. Mat to este nizsie,tak by som sa bal,ze zachytim nejaku hadicu,alebo lanko rucnej brzdy ,takze radsej uz nizsie nie . :facka:

Odkaz ke komentáři

duke_luke: díky za info. Já přemýšlím, že zkusím kosmetiku od Meguiars. Jo PH neutrální používám a vosk pořád drží. Až se mě kolaga v práci nedávno ptal, čím mám napatlaný auto, že prej mi to dělá pěkný kuličky vody :D

Se snížením už jsem si taky užil. Jednou jsem zůstal vyset za nápravnici a to mám auto snížené jen trochu oproti jiným "bláznům" :D

Jinak máš pěknou oktávku. Kola na zimu jsou moc hezký :palec: Moc fotek sem sice nedáváš, ale i tak je vidět, že se staráš :palec: :palec:

Upraveno uživatelem kocka87
Odkaz ke komentáři

Máš to parádně nachystáno na zimu - kola super! :palec: S tím snížení je to 50/50. Někdy se dá vyhnout a někdy je to problém.

dik . pochvala vzdy potesi :palec: No jo, znizenie je dvojsecna zbran ^_^

duke_luke: díky za info. Já přemýšlím, že zkusím kosmetiku od Meguiars. Jo PH neutrální používám a vosk pořád drží. Až se mě kolaga v práci nedávno ptal, čím mám napatlaný auto, že prej mi to dělá pěkný kuličky vody :D

Se snížením už jsem si taky užil. Jednou jsem zůstal vyset za nápravnici a to mám auto snížené jen trochu oproti jiným "bláznům" :D

Jinak máš pěknou oktávku. Kola na zimu jsou moc hezký :palec: Moc fotek sem sice nedáváš, ale i tak je vidět, že se staráš :palec: :palec:

Skoda,ze clovek velmi nema ako porovnavat, kym si nevyskusa kozmetiku od viacerych znaciek a nepouziva ju dlhodobo,ako vydrzi a aka je kvalitna. Tak potom pozriem tvoje vlakno, ked pouzijes Meguiars, ako ho zrecenzujes :palec:

Ano,cital som v tvojom topicu, ako si ostal vysiet a co si musel robit, no nezavidim.

Dik za pochvalu, ano ,fotiek zatial vela nedavam,lebo sa nie je ani cim chvalit zatial a ako som spominal,ja som skor na hardwareove vymeny a tie idu pomalsie teda aj foto pribudaju pomalsie. A nechcem davat foto,ked sa toho vela nezmenilo zatial ;)

Inak funkcna uprava, na torpedo pod celnym sklom som nalepil mriezky do otvorov podla napadu ludi z fora ,aby nepadal bordel a listie do odtokovych kanalikov, povysaval som tam cele vnutro na benzinke :D ,ludia pozerali,co vysavam pod celnym sklom :D

Takisto som rovno premazal cely pantograf stieracov a odstranil vodny kamen,aby stierace casom nezatuhli,ako sa to sem tam stane.

Bordel z prednych podbehov od listia tiez odstraneny. Cize priprava na zimu je dostatocna :palec:

Uz sa len tesim na zimu, sneh, vypnute ESP a velke parkovisko v noci pred Hypermarketom Tesco :smich:

Odkaz ke komentáři

tak dnes vymeneny olej v motore . Davam stale 5w50 Mobil, ale teraz reku vyskusam na zimu 5w40. Tiez od Mobilu. Vymena oleja po 6700km/4roch mesiacoch :lol: Ale ja si na skore vymeny oleja potrpim.

Takisto sa vymenil olej v haldexe - po 20 tisic km. Odporucane je po 30 tisic km,ale ja skracujem intervaly. Tymto pozdravujem toho dementa, co vymyslel nalievanie oleja cez vypustny otvor :wallbash: Vymena je vzdy zazitok. Este, ked nemate ani montaznu jamu a treba to spravit od zeme.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

takze uz mame aj novu pracu v novom meste :pivo: teda peniazky na dalsie realizacie budu :pest:

Zatial som na aute vymenil tak maximalne stierace :lol: hayner hybrid. Skusam hocico, aj bosh som mal,ale neviem,nezda sa mi to kvalitovo. Na soferovej strane mi aj novy stierac robi asi pol centimetrovu polkruhovu smuhu,tak som este trochu viac ohol hak stieraca smerom na sklo, uvidime.

Ale zatial plan na jar 2016 - caka ma TK a emisna a potom idem dat urobit FMIC na mieru , dat 4Bar palivove cerpadlo ,4Bar palivovy ventil. nech sa dvihne prisun paliva Preventivne vymenim tiez Prvu lambdu,kedze nebola menena a uz ma 12 rokov, aby to davalo presnejsie udaje o zmesy a pojdem dat odladit soft na mieru.

Neskor by som chcel zohnat prevodovku Audi S3 quattro M6 , poloosy ,alternator a tiahla radiacej paky. A k tomu vacsie turbo a kovane vnutro. No uvidime ,lebo tato cast bude skor beh na dlhsiu drahu, kedze motor sa oplati rozobrat a dat kovane vnutro asi az pri 180 tisic km, kde by som rovno ho aj zgeneralkoval,ked uz bude otvoreny, takisto vtedy aj nove rozvody dal. Teraz mam nabehane 110 tisic km, cize to vidim realne az o dva roky takato brutalnejsia prestavba.

Odkaz ke komentáři

:smich: :smich: :smich: dnes mi preplo v bedni a rozhodol som sa objednat R17 letne kola. Nechcel som R17, lebo ich nemam zapisane v dokladoch,ale dam ich zapisat dodatocne. Cize R16 predavam a na leto klopime zatacky uz na 225/45 R17 :lol:

Objednal som presne tie iste disky ako mam teraz R16 na leto. Teraz by som mal trocha uz zabrzdit s nakupmi :facka: :facka:

Na jar pokracujeme :ph34r:

Odkaz ke komentáři

Kedze som doteraz nemal havarijne poistenie, tak som tuho rozmyslal,ci si ho dat. Problem bol aj ten,ze auta nad 10 rokov nechcu poistovat a ked,tak draho. No nakoniec som nasiel teraz jedno riesenie za super peniaz, takze uz mame havarijnu plus proti kradezi. Davam si to z dovodu,ze ked planujem teraz postupne upravit to auto,tak ked by sa rozbilo, nieco z toho uvidim nazad a nebude ma to tak tlakovat :lol:

Takze hura na upravy :smich:

Odkaz ke komentáři

no nejebne vas chlapi ? kurva tu. pred sviatkami a chlapik na Mercedese ML na parkovisku zramuje 5 aut a jedno je moje :wallbash: :wallbash: :(

Blatnik,dvere, spetak len suchnuty. Dvere sa nedaju otvorit musim vyklepat blatnik dopredu trochu. Kurva akoby som to tusil s tou havarijnou. Ale volali sa policajti, spisalo sa, tak uz len opravit. Aj stastie,ze som zaparkoval s vytocenym kolesom, zabranilo vacsej skode.

O 4 dni cestujem 350km na Vianoce,tak uz som myslel,ze sa domov nedostanem a auto je nepojazdne. Nastastie volantom netrasie ani nic,tak naprava by mala byt ok.

post-13492-0-11848000-1450528539_thumb.jpg

post-13492-0-52432900-1450528557_thumb.jpg

post-13492-0-11074900-1450528584_thumb.jpg

post-13492-0-91609200-1450528603_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

vraj chcel cuvat a pomylil si na automate brzdu s plynom. ale aj tak nechapem,ved ked idem zle,tak dam dole nohy z pedalov a rozmyslam..ako pokazil mi minimalne cely den a aj sviatky...co uz. ale asi predavat to auto uz nebudem, len sa v nom vrtat ,takze mozno raz aj tak skonci cele prestriekane :lol: ALebo tie blatniky pojdu dole kvoli znizovaniu vahy :smich:

Tak snad sa to zriesi cim skor,ale mrzi to no.

Odkaz ke komentáři

nejake drobnosti zatial. Kedze pocas celeho zivota auta bol pouzivany len jeden kluc, ktory uz je doskrabany a v katastrofalnom stave a druhy je uplne novy, ktory ale nechcem zacat pouzivat :lol: , tak som sa rozhodol kupit cely novy kluc a rovno tam dame aj novy znak, kedze ho uz mame vsade :palec:

attachicon.gifkluc.jpg

A takisto aj ked som vravel,ze na vzhlad si nepotrpim, tak aspon nejaka malickost v podobe RS pedalov.

attachicon.gifpedale.jpg

Uz len najst si cas a vsetko to postupne ponahadzovat.

Prosím tě, nenašel bys ještě někde objednávací číslo toho nového loga na klíč?

Odkaz ke komentáři
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...