Přejít na obsah

Změna barvy podsvícení


Doporučené příspěvky

Zdravim panove, mohl by mi nekdo dat neaky link na strany o zmene podsviceni. Navod od Senseje je velmi kvalitni, ale rad bych se podival jeste na jine treba kde je popsano jakej material pouziot jake Led diody atd. Diky moc za pomoc.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...
  • o 2 týdny později...

sice to se změnou barvy podsvícení souvisí jen okrajově, ale přihodím něco :-) pátral jsem a pátral, nakonec se povedlo .. mám vyzkoušenou zatím jen O1 a F1, ale mělo by to fungovat v dalších autech ..

 

po zapnutí klíče se rozsvítí například ručičky, displeje, stupnice, nebo ručičky a displeje a další kombinace :-) funguje to podobně jako u O2 FL, prostě se otočí klíčem a rozsvítí se něco na budíkách, záleží už na volbě :-) pro ilustraci dávám fotky jak to vypadá na O1 :-)

 

 

post-24-1274534896_thumb.jpgpost-24-1274534899_thumb.jpgpost-24-1274534902_thumb.jpgpost-24-1274534905_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o měsíc později...
  • o 4 týdny později...

Moje úprava s podsvitu, provedena spolu s mým pajmistrem. Budíky ala VW s ručičkama PassatCC a zbytek do modra. Velikánská změna oproti nudné zelené. Použili jsme předface budíky a změněno i teplota a palivo modře a ručičky červeně...

 

Fotky jen mobilem, udělám lepší a přiložím.

post-1314-1286276864_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Ahoj řeším problém u tlačítka na ohřev zadního skla, původně svítilo pouze zeleně, při zapnutí svítilo stále zeleně (správně by se pod zeleným měl rozsvítit oranžový proužek) ale fungovalo, žárovky jsem předělal na LED ale ten spodní proužek svítí stále i když tlačítko vypnu, nemáte někdo schéma správného zapojení? Dík moc...

Odkaz ke komentáři

pruzinka? v tomto tlacitku zadna pruzinka neni... proto zustava tlacitko zamackle...

 

nemate nekde schema zapojeni tohoto tlacitka?

 

Pokud mam jen zaple osvtleni budiku tak sviti jedna ledka a kdyz otocim klickem tak se mi trvale rozsviti i ta oranzova kontrolka, nemuzu na to mit vliv nejaka pojistka?

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 2 měsíce později...

Zdravím,

 

chystám se vrhnout na změnu podsvícení (vše co svítí, krom budíků na bílou barvu) ale jelikož jsem el. laik a amater :palec: tak bych moc prosil kdyby mi někdo napsal jaké LED diody použít aby se vyměnil pouze "kus za kus"

 

budu moct použít třeba tyto? http://www.gme.cz/cz/led-3mm-white-4500-20-p511-532.html

 

a jsou ve všech ovladačích 3mm diody??

 

 

 

předem díky..

Odkaz ke komentáři

Jak to myslíš čím budu dělat ty SMD???

 

 

... myslím že pro každého laika v el. oboru by bylo přínosem kdyby nějaký šikovný dráťák vypsal seznam ve kterém jsou parametry o LED a SMD diodách které jsou potřeba k změně podsvícení na konkrétním dílu interiéru... určitě by to mnoha lidem kteří si nejsou v el. kolik jistí výrazně ulehčilo rozhodování zda se do toho pustit vlastníma rukama...

 

projížděl jsem nějakých 5 vláken kde má otázka už padla, ale nikde jsem nenašel konkrétní odpověď...

Odkaz ke komentáři

Boresprut:

 

Čau, zrovna jsem se z nudy do toho taky pustil, a taky do bílý. Zatím mám hotovej climatronic, ovladače oken kromě řidiče, a tlačítka výhřevu skla, nádrže a výhřev sedaček, a všude byli smdčka, ale já je vyměnil za 3mm LEDky. Ještě čekám až mi přijdou diody a pustim se do zbytku kromě budíků, ty si nechám udělat

 

MAO:

 

hele je tam pružinka, mě to taky svítilo furt a pak sem zjistil že sem tam nevrátil tu pružinku a ten mechanismus se pak nevrací a zůstává to pořád zapnutý.

Upraveno uživatelem funaki
Odkaz ke komentáři

mám dotaz k osvětlení kliček dveří .. přečetl jsem návody apod... nejraději bych volil napojení na konektor (nemusím pájet na destičku s ovladačem okna) ...

 

takže bych měl LEDku (červenou 400/60 nebo podobnou difůzní) napojit na káblíky konektoru .. jenže je tam třeba dát odpor - takže podle pana Ohma cca 1 kOhm ? :palec: a LEDku napojit na + a - spínané zapnutím světel - bude tedy i LEDka regulovatelná jako zbytek podsvícení ?

 

pokud bych zapojil ledku přímo na tišťáček od ovladače oken, není potřeba dávat předřadný odpor ? Ledky červené mají napájení cca 2,1 V... - bude tedy i LEDka regulovatelná jako zbytek podsvícení také v případě napojení na tišťák dle návodu zde ?

 

díky za rady :D

Odkaz ke komentáři

Já jsem si udělal podsvícení jen kličky u řidiče zatím, abych viděl jak to vypadá, a tu diodu jsem tam připájel paralelně na jednu z diod v tom ovladači zrcátek, když to uděláš stejně i u ostatních ovladačů oken tak odpor dávat nemusííš a jas se reguluje normálně i u téhle diody stejně

Odkaz ke komentáři

já mám 5800mcd, takovej rozdíl to už asi nebude ale svítí to jak blázen, jak nemám hotový budíky tak ten kontrast je trochu silenej, když to v autě stáhnu na minimum tak nevidim ve tmě budíky ale zas to bíílý je akorát a na opak, takže až to budu mít komplet tak to nechám stažený na co nejmíň.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Ahoj, nedořešil to někdo? Mám taky 1,4 TSI 2013 Liftback a takovou nestabilitiu jsem u žádného auta nezažil 😞 okresky jsou v pohodě ale jak člověk zajede na dálnici nebo jede rychleji, tak je auto šíleně nestabilní, stačí aby trochu foukl vítr a autem mě to hodí do strany.. Kola nafoukané dle doporučení výrobce, geometrie OK.. Neměnil někdo třeba převodku řízení ?
    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
×
×
  • Vytvořit...