Přejít na obsah

Zadní stěrač, dodělání.

Doporučené příspěvky

Zdravím klubáci. Mám O1 RS liftback a chci dodělat zadní stěrač, návod sem zde nikde nenašel tak zakládám nové téma. Co vše je podtřeba sehnat a dodělat? V 5. dveřích příprava ve formě šroubů je. Takže začnu s tím že bude potřeba nové zadní okno s dírou. Motorek. El. instalace asi nikde připravená nebude že, to samé přívod k ostřikovačům. Co dál?

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 3 týdny později...
  • o 2 měsíce později...

No je potřeba zadní dveře s dírou na stěrač, kabeláž, páčka a stěrač. To je level "Zajdu na vrakáč a koupim", s trochou štěstí to bude v barvě a pohromadě.

Level samodomo - vzít stávající dveře a vyvrtat do skla díru. Já sem sice tutovej expert na kraviny ale do toho bych nešel ani kdyby mi za to někdo slíbil basu piva. Představa že praskne okno, tak sem nahranej :loool:

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Hledám černou předface palubku bez airbagu. Boj s větrnými mlýny. Chtějí za ní 3,500 v supr stavu nebo potrhanou a špinavou za 900. :/ Prašť jak uhoď.

To bylo k tématu spíš jako uznání že se bude těžce hledat ale jak tak brousim bazoš, tak tam sem viděl zadní dveře se štěračem. Jen v modrý barvě.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Pořád číhám na tmavě modrou se stěračem ale práce co stim asi bude.

Chtělo by to zajet (pokud je to možný) za prodejcem, obhlídnout, zkontrolovat těsnění, barvu, rez, jestli všechno vzhledově sedí a bral bych.

Největší opruz bude instalace kabelů (nevím, nikdy sem neštudoval kde co je), pak jen páčku pod volant a finito.

Odkaz ke komentáři
  • o 10 měsíců později...

Tak jak jste pochodily? Já mám v plánu dodělat zadní stěrač na ročník 97.

Kompletní dveře včetně stěrače a kabeláže není problém sehnat (ty moje bych stejně lakoval, takže barvu neřeším). Ovšem kabeláž co vede ze dveří nepovede asi moc daleko. Ceny cca 2 až 3 tisíce

Páčka je jasná - cca 300 až 500, 700 nová neorigo...

Co by mě zajímalo je, jestli mezi páčkou a kufrovýma dvěma bude příprava, jak je to s pojistkou na stěrač a celkovou kabeláží v autě? Vzhledem k roku výroby asi nic takového v autě podle mě nebude

Další věc je ostřikovač. Motorek a hadičku přes celý auto nebude problém sehnat za rozumnou cenu, ale jak s elektrikou? Příprava tam asi taky nebude nebo jo?

Dodělat kompletní kabeláž není problém, schémata jsou všude. Čas co ad tím člověk stráví se nesmí počítat (na svým autě, dodělávat to někom by bylo asi drahý). Jedná se mě víceméně o to, jestli musím koupit všechny piny, konektory atd. nebo jen něco.

Pokud někdo dodělal a má fotky, ať se pochlubí ;)

Odkaz ke komentáři

Etku máme v práci, takže v případě potřeby není problém nahlédnou, jednalo se mě spíš o dráty, každopádně jsem zjistil že tam není vůbec nic nachystanýho, takže akce na celé letní víkend :D :D

Každopádně děkuji za reakci ;)

Ještě by mě zajímalo, jestli se motorek stěrače "vleze" pod starý šedý tapec kufru. Nechce se mě předělávat celé interiér v kufru, rád bych ho nechal origo

Odkaz ke komentáři

Podle mě je tam fůra místa. Na co to chceš dělat, kombi nebo sedan?

Koupil bych z jinýho auta už hotový dveře. Stačí projet Bazoš a najde se i padnoucí barva, žádný sr*ní okolo, jen přehodit dveře, noo a kabeláž + ostřik :D

Odkaz ke komentáři

Podle mě je tam fůra místa. Na co to chceš dělat, kombi nebo sedan?

Koupil bych z jinýho auta už hotový dveře. Stačí projet Bazoš a najde se i padnoucí barva, žádný sr*ní okolo, jen přehodit dveře, noo a kabeláž + ostřik :D

Chcu to na sedana z 97ho, ale nechce se mě předělávat interér v kufru, protože stěrač měli pouze facelift a ten má jiné tapec a kvůli tomu i plato v kufru a ty vrchní trojúhelníky co je v nich repro

Na internetu jsem koukal a jasně že koupím celý dveře, vyjde to tak nejlevněji a nejjednodušeji. Barvu sice stejnou asi nenajdu, ale to mě nevadí, stejně byc musel ty moje dveře lakovat

PS: kombík měl stěrač vždycky pokud vím, tam není potřeba dodělávat

Odkaz ke komentáři

Hmmm, s kombíkem je to i logický. Já mám taky 97" a nemyslím si že jsou tapce jiný, ani plasty okolo. Že by to měnili až takhle s faceliftem?

Co vzít tapec ze starých dveří a hodit ho na facelift dveře?

Uvidí se až to budu někdy řešit.

Právě že sem tady někde četl, že po faceliftu je "tlustší" tapec kufru a kratší plato a ty "trojúhelníčky" co je v nich repro a drží plato. Na staré dveře údalně nejde dat černý tapec ale na novější šedý tapec jde, všem na můj dotaz, jestli se tam vleze i motorek stěrače zatím žádná reakce...

Já to budu určitě řešit v létě, do té doby chci sehnat dveře, páčku, motorek ostřikovače a spotřebák no a pak si udělat některé víkend čas a montovat :D

Odkaz ke komentáři

Vrata jsem nemontoval a povolané osoby se buď diskuze zúčastnit nechtějí nebo nemůžou. Zkusil bych někoho kdo má zkušenost. Pořád mi nesedí proč by měnili tapec a kufr. Mechanizmus asi místo zabírá, ale až tak?

Najít nějakýho uživatele/klubáka co má origo facelift a poradit se s ním.

Odkaz ke komentáři

Vrata jsem nemontoval a povolané osoby se buď diskuze zúčastnit nechtějí nebo nemůžou. Zkusil bych někoho kdo má zkušenost. Pořád mi nesedí proč by měnili tapec a kufr. Mechanizmus asi místo zabírá, ale až tak?

Najít nějakýho uživatele/klubáka co má origo facelift a poradit se s ním.

Těžko říct, každopádně to v létě předělám, všechno nafotím, popíšu a hodím to sem ;)

Odkaz ke komentáři

Mám předfacelift, vrata jsem měnil kvůli rs křídlu z faceliftu. Když to vyměníš, budeš muset vyměnit ten černý kryt na vratech (vrata se stěračem zabíraj víc místa, proto předfacelift kryt nenasadíš) a s tím budeš muset dát i jinačí plato a ty plasty s reprákama (předfacelift má plato s plastama delší)(já jsem za ty všechny plasty platil asi 300kč), laboroval jsem i jak to zapojit a vykoumal jsem (4 pin konektor přímo na stěrači), že černej je plus, hněděj mínus a spíná se červeno-zelenym (nejsem si ale jistej jestli + nebo -). Při sepnutí stěrače ti udělá jen jeden cyklus, takže je nutný tam zapojit i nějaký cyklovač, jinak budeš muset pořád vypínat a zapínat páčku. Jinak celková cena týhle srandy je přibližně:

2500kč vrata (s rs křídlem, motorek se stěračem, plast na zakrytí)

300 plasty s platem

150 páčka

+ dráty a jinačí drobnosti

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...